Milforum - militært diskusjonsforum. Forsvaret, Luftforsvaret, Etterretningstjenesten, Hæren, Heimevernet, Sjøforsvaret, forsvarspolitikk, sikkerhetspolitikk, debatt
Milrab - Milforum - Nettbutikk - Militært Utstyr - Friluftsliv (global header)
Viser resultatene 1 til 6 av 6

Tråd: Brukertips: Nyttig triks for en bedre Milforum opplevelse

 1. #1
  OF-3 Major
  Ble medlem
  2004
  Innlegg
  15.292

  Brukertips: Nyttig triks for en bedre Milforum opplevelse


  Navn:		milforum-diskusjonsforum-military-forsvaret-logo-subforum-opptak.jpg
Visninger:	222
Størrelse:	75,0 KB
  Foto: Forsvaret


  Etter mange år med Milforum, er det nok endel triks ForumVeteranene besitter som de ikke tenker over i det daglige som kanskje nye brukere hadde hatt nytte av å lære. Ting som sitter i fingerspissene med auto-piloten på. Denne tråden skal gi deg små som store tips for en litt bedre Milforum hverdag.

  Har du et tips eller en genial funksjon du selv benytter ofte, er du selvsagt velkommen til å poste akkurat DITT tips her.


  ---

  Youtube, Facebook, Twitter, Instagram innlegg
  Dessverre fungerer ikke "bygg inn" funksjonen av innlegg fra andre sosiale medier per nå her på Milforum. Vi har testet og skrudd på en rekke knapper uten hell. Direkte link til Facebook innlegg/bilde, Tweet e.l må limes inn, uten at det formateres automatisk til å se ut som det gjør på aktuelle medium.

  Youtube fungerer både via verktøylinjen ved å klikke på filmstripen og så lime inn direktelink til video, som å velge "Del" og så "Innbygg" med påfølgende kopiering av strengen som du så limer rett inn i innlegget ditt. Som alltid: trykk "Forhåndsvisning" før du "Svarer".

  Merk at om du bruker Forumets "filmstripe" for innlegging blir det seende slik ut:  Bruker du Youtubes egen "Del/Innbygg", blir det slik:  Redigering - < 60 minuttersregelen
  Innlegg kan redigeres inntil 60 minutter etter posting. Etter dette må du spørre en moderator om bistand. Permanent edit/redigeringsmulighet ble stengt ganske kort tid etter at Forumet ble startet pga hyppig endring av utsagn/innhold som for ettertiden ble veldig merkelig hva gjelder trådens videre diskusjon. Det skrevne ord er det skrevne ord. Gjør du endring i et innlegg 30 minutter etter posting vil en tekst dukke opp som forteller omoverdenen at en endring er gjort. Som denne meldingen: "
  Sist endret av miladmin; 11-06-15 kl 09:38Begrunnelse: Admin la inn et bilde for pynt, si."
  Verdens enkleste tips: Bruk heller et par ekstra sekunder for validering av skrivefeil og innhold FØR du trykker "Svar".

  Signatur
  Får tidvis spørsmål om hvordan man lager en signatur til brukeren sin. Registrerte brukere har 300 tegn til rådighet over 3 - tre - linjer. Bilder eller HTML-koding/linker er ikke tillatt av hensyn til hacking og spam. Her er fremgangsmåten:

  1. Gå til "Kontrollpanel" til venstre for "Logg-ut" i topplinja.
  2. Klikk på "Rediger signatur" fra menyen til venstre.
  3. Skriv inn ønsket innhold og klikk "Lagre signatur"

  Denne hyperlinken skal ta deg rett til Rediger signatur:
  http://milforum.net/profile.php?do=editsignature

  ÆØÅ i innlimte linker fra eksterne nettsted
  Vi har ennå ikke fått ordnet så ÆØÅ fra overskrifter i linker til eksterne sider, som nyheter m.m., kommer opp riktig. Er sikkert en enormt easy-quick-fix der ute, men vi har til gode å se den... Enn så lenge er raskeste måten å fikse dette på følgende:

  1. Post innlegget du vil poste.
  2. Gå umiddelbart tilbake og velg "Rediger innlegg".
  3. Finn posisjon for de snåle tegnene i hyperlinken(e) du har lagt inn.
  4. Marker tegnene og skriv den korrekte Æ Ø eller Å og deretter klikk lagre.

  Foto - bruk det gjerne oftere
  Tråder og innlegg blir alltid mer alrighte å lese om det er litt fotos inkludert. Henter du bilder du selv ikke eier, fra Google Bildesøk, nyhetsartikler, Forsvaret.no el., er det viktig å angi foto-credit: "Foto: xxxxx" under bildet. Du limer enten inn bilde som du laster opp fra din egen maskin/enhet, eller henter bildeadresse fra annet nettsted. Fremgangsmåte for dette er:

  1. Finn bilde du ønsker lime inn fra en nyhetsartikkel. Høyreklikk og velg "Kopier bildeadresse".
  2. Gå tilbake til tråden og marker der du vil ha bildet ved å plassere pekeren der. Gå så opp til bilderammen i verktøylinjen (i editor) og klikk på "From URL", lim inn adressen du kopierte og sørg for at "

  Dele innhold fra Milforum til Facebook, Twitter, Pinterest eller LinkedIn (ikoner)

  Under hvert innlegg, rett over signaturen din, skal det være synlig ikoner for deling på Sosiale medier. Vet at enkelte innstillinger i nettleser vil kunne gjøre så du ikke ser dette. Gjelder særlig Chrome. Ikke fått feedback om dette for Firefox, IE eller Safari til nå. Deling er noe vi digger og deling skaper mer oppmerksomhet rundt Milforum. Gi gass som folk sa! Det er veldig enkelt. Du klikker på hvilket medium du vil dele til og du vil da bli tatt inn i applikasjonsvindu hvor du for Facebook kan velge om du vil dele til din egen profilside eller til en side du administrerer etc. For Twitter det samme og her legger du samtidig inn tilleggskommentar eller hæsjtægg før publisering.  Generell informasjon om innlegg
  - Du kan ha inntil 20 sitater/quotes per innlegg
  - Du kan ha inntil 20 bilder per innlegg
  - Du kan ha inntil 5 videoer per innlegg
  - Redigeringsvinduet er inntil 60 minutter (etter 30 min kommer "edited by")
  - Maks lengde på trådnavn: 85 bokstaver(tall)
  - Maks antall bokster(tall) i et innlegg: 20.000 (her justerer vi gjerne opp når behovet melder seg)
  - Du må vente ti sekunder før du kan poste et nytt innlegg.

  Bruk Testforumet for å bli dus med disse og andre forumfunksjoner. http://milforum.net/testforum/


  More to come!
  Vedlagte bilder Vedlagte bilder    

 2. #2
  OF-3 Major
  Ble medlem
  2004
  Innlegg
  15.292

  Sv: Brukertips: Nyttig triks for en bedre Milforum opplevelse

  Skrive et innlegg: Hurtigsvar eller Avanserte funksjoner
  Nederst i alle trådene ligger "Hurtigsvar". Her kan du som navnet tilsier skrive raskt inn tilsvar. Men skal du flere funksjoner for innlegget ditt, klikker du "Avanserte funksjoner" og vips dukker flere knapper opp. Og knapper liker vi jo!

  Rangering av tråder
  Visste du at du kan rangere tråder? I trådverktøylinja ganske høyt oppe, under trådtittel, ser du et par valgmuligheter, deriblant "Ranger denne tråden". Fra Enestående til Forferdelig. Flott om dere bruker denne funksjonen aktivt, så vil snittet vise hva gjengs oppfatning er.

  Stikkord - rydd og opp og legg inn!
  Vi prøver utnytte "makten" stikkord inneholder. Til høyre i vinduet på Forsiden ser dere aktuelle stikkord. Her må vi alle ta i et tak og rydde opp i stikkordene som ligger inne. Ved en tidligere test av et "auto-tag" system, ble det generert veldig mye vanlige ord som ikke skal være tag. En Tag må være relevant, og generiske ord som #forsvaret vil ikke ha noen hensikt. Derimot vil "forsvarets flyskole", "gsv", "NATO" osv ha en litt større mening. Hver tråd kan ha inntil 20 stikkord. Trådstarter kan legge inn 10. Vi andre kan legge inn 2 tilleggsstikkord. Moderatorene kan ta bort urelevante stikkord.

 3. #3
  OF-3 Major
  Ble medlem
  2004
  Innlegg
  15.292

  Sv: Brukertips: Nyttig triks for en bedre Milforum opplevelse

  Sosial Tagging
  Ny "app" som gjør det mulig å varsle andre brukere ved bruk av Facebook/Twitter/Instagram funksjonaliteten "mention". Du kan varsle brukere ved å nevne de i et innlegg, eller skrive et nytt innlegg i en tråd du mener vedkommende bør lese.

  Enkleste måte: Putt @ foran brukernavnet eller bruk et ikon i editor når du skriver et innlegg. Eller via et ikon i "Avanserte funksjoner", den blå knappen nederst til venstre.

  Skriv inn brukernavnet der du vil ha det i innlegget, marker brukernavnet og klikk på "Mention" knappen. Brukernavnet vil nå få noen koder rundt seg:

  [MENTION ]miladmin[ /MENTION]
  Utfallet i endelig innlegg blir brukernavn med @ foran, akkurat som på Twitter:

  @miladmin

  Når du trykker "Legg til svar", vil det umiddelbart gå en melding til den/de du har tagget. Samme sted hvor du får varsel om ny PM (Personlig Melding):


  Klikk på varslingen og du kommer inn til en oversikt over hvem som har varslet deg om hvilken tråd. Klikk på trådnavnet og du kommer dit noen vil ha deg.

  Men enkleste er altså å skrive @ rett før brukernavnet (uten mellomrom).

  Spørsmål?

  Tagg i vei!

 4. #4
  OF-3 Major
  Ble medlem
  2004
  Innlegg
  15.292

  Sv: Brukertips: Nyttig triks for en bedre Milforum opplevelse

  Endring på bildefronten
  - Retrive remote file and reference locally


  Det er nå viktig at dere klikker av på denne knappen " (som skal stå på som default) når dere limer inn bilder fra andre siter. Da slipper vi "hotlinking", vi sørger for at vi alltid har en kopi som fungerer av bildet selv om siten du henter det fra endres/slettes etc, og opplastningstid skal bli raskere. Ved å bruke default-settings, på, vil en kopi av bildet lagres lokalt på Milforum og "smelle" opp når trådene åpnes.

  Under redigering og skriving av innlegg, vil bildet komme opp i editor som thumbnail, men når det publiseres, kommer det opp i den størrelsen det skal. Bruk gjerne Testforumet for å teste.

  Merk at enkelte nettsteder nekter denne operasjonen men kun aksepterer "hotlinking". Da må du naturligvis klikke det bort.

  Navn:		brukertips-milforum.jpg
Visninger:	209
Størrelse:	59,9 KB

  Ved start av nye tråder
  #tittel #keywords

  Tittel
  Når du starter en ny tråd, er det viktig at du er nøye med tittel på tråden samt stikkord. Jo mer konkret tittel og keywords er, jo bedre synlighet får tråden på Google og således større oppmerksomhet. Husk at tittel på en tråd kan være ganske så lang (stopper av seg selv...), og starter du en tråd om Fallskjermjeger, er det viktig at tittel ikke bare er "Fallskjermjeger" men ta med litt til om hva det faktisk handler om.

  Stikkord
  Vær spesifikk. Unngå tom/fyllord som: det, som, varmt, osv, nei, ja, neivel, lurer på, spørsmål. Skriv heller mer konkret som: fallskjermjeger, opptakskrav.

  Navn:		keywords.jpg
Visninger:	217
Størrelse:	150,8 KB

 5. #5
  OF-3 Major
  Ble medlem
  2004
  Innlegg
  15.292

  Sv: Brukertips: Nyttig triks for en bedre Milforum opplevelse

  Bumper opp denne for nye (og etablerte) brukere.

 6. #6
  OF-2 Rittmester / fung S-1 & S-4 Milforum
  Ble medlem
  2006
  Innlegg
  21.353

  Sv: Brukertips: Nyttig triks for en bedre Milforum opplevelse

  Bumper også denne; tenk spesielt på gode trådtitler og stikkord, som gjør det enklere å søke etter informasjon.
  Those who beat their swords into plowshares will plow for those who don't.

Milrab - Milforum - Nettbutikk - Militært Utstyr - Friluftsliv


Lignende tråder

 1. NYTTIG: Datahjelp
  By Sivesind in forum S-6 2. Tekniske forum
  Svar: 164
  Nyeste innlegg: DTG 122011A Feb 19, Tuesday
 2. Gode basic ferdigheter for å bli en bedre soldat. Kom med gode tips og triks
  By Bving1981 in forum Førstegangstjeneste og verneplikt
  Svar: 14
  Nyeste innlegg: DTG 161121A Jul 14, Wednesday
 3. Tips og triks for bedre samband
  By in forum 02 Felttriks
  Svar: 32
  Nyeste innlegg: DTG 190840A Sep 11, Monday
 4. Bedre plassering på Google for relevante Milforum søk?
  By NK Milforum in forum S-6 2. Tekniske forum
  Svar: 0
  Nyeste innlegg: DTG 011629A Apr 07, Sunday
 5. Tips & Triks for bedre Kammo
  By Theim in forum Mannskapsmessa
  Svar: 7
  Nyeste innlegg: DTG 101508A May 05, Tuesday

Bokmerker

Bokmerker

Regler for innlegg

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere innleggene dine
 •