Foto:Forsvaret

Milrab - Milforum - Nettbutikk - Militært Utstyr - Friluftsliv


Tilpasset søk
 


Side 24 av 25 FørsteFørste ... 1422232425 SisteSiste
Viser resultatene 921 til 960 av 996

Tråd: Borgerkrig i Syria

 1. #921
  Oversersjant
  Ble medlem
  Sep 2007
  Innlegg
  7.362
  Pondusfaktor
  49

  Sv: Borgerkrig i Syria

  https://www.nrk.no/urix/syria-og-rus...ase-1.13998207

  – Det israelske angrepet på T-4 flyplassen ble utført med F15 fly som fyrte av flere raketter over libanesisk territorium, skriver det syriske nyhetsbyrået SANA.
  Ifølge det russiske forsvarsdepartementet deltok to israelske F15 fly i operasjonen. I alt ble det fyrt av åtte missiler, og fem av dem ble skutt ned av det syriske rakettforsvaret, opplyste forsvarsdepartementet til nyhetsbyrået Interfax.
  Men dette er sikkert ikke sant...

  Hezbollah, SAA og IRGC har sikker bombet seg selv, for å få Russerne til å bombe Israel eller noe slikt.
  Noen som ser at den siste setningen min er piss?

  Det er sånn det ser ut når noen tror opprørerne gasser seg selv.
  Død ved Kølle!
  Bla bla... Hybrid warfare is easy

 2. Milrab - Milforum - Nettbutikk - Militært Utstyr - Friluftsliv

 3. #922
  Oversersjant
  Ble medlem
  Sep 2007
  Innlegg
  7.362
  Pondusfaktor
  49

  Sv: Borgerkrig i Syria

  Sitat Opprinnelig skrevet av Kdo_Under Vis post
  Innlegget fjernet av moderator. @Kdo_Under, du kan vurdere å legge det ut på nytt, men da med forklarende tekst og advarsel om innholdet.

  -Mod
  OK


  Dette er en video som viser døde sivile i Syria, sannsynligvis etter at en beholder med Klorgass har landet rett over eller ved siden av tilfluktsrommet de hadde rømt til for å unngå konvensjonelle våpen.
  https://www.youtube.com/watch?v=DfQiFEyin_4
  Jeg legger ut link for de som ikke tåler døde unger.

  Det viser babyer, større barn og, voksne med tydelige tegn på kjemisk eksponering.

  Under er det bilde av Czesława Kwoka, ca 1942-43.
  Navn:		Schermafbeelding-2016-09-18-om-06.14.43-584x519.png
Visninger:	406
Størrelse:	417,0 KB
  Hun var en av 230 000 barn som ble sendt til Auschwitz-Birkenau
  https://en.wikipedia.org/wiki/Czes%C5%82awa_Kwoka
  Bildet over er digitalt fargelagt.

  Det er mulig det er for sterk kost for milforums brukere, som stort sett diskuterer militære emner uten å også ta inn over seg at å ikke ha et militært forsvar og ett fungerende demokrati fører til slike ting som døde unger.
  Død ved Kølle!
  Bla bla... Hybrid warfare is easy

 4. #923
  Battle Captain
  Ble medlem
  May 2006
  Innlegg
  20.022
  Pondusfaktor
  93

  Borgerkrig i Syria

  Sukk. Jeg tror du vet bedre, @Kdo_Under. Anmodningen gikk altså på å legge ut en advarende tekst, ikke å aldri poste den slags bilder/videoer. Jeg tror også at milforums lesere kan/bør tåle å se bilder som viser resultatet av krig, men av hensyn til at man selv eller andre uforvarende kan se noe som er sterkere kost enn forventet, synes jeg det bare er høflig å advare.

  -Mod
  Those who beat their swords into plowshares will plow for those who don't.

 5. #924
  Battle Captain
  Ble medlem
  May 2006
  Innlegg
  20.022
  Pondusfaktor
  93

  Sv: Borgerkrig i Syria

  Når det gjelder hvem som sto bak, så kan det selvsagt tenkes at du har rett.
  Men, hvis vi forutsetter at Assad handler rasjonelt, og det tror jeg stort sett vi kan, står han mellom to valg: 1) ikke gasse, akseptere at erobringen kanskje tar noe lengre tid, og risikere at Tyrkia får noe større områder, eller 2) gasse, risikere at Trump blir kalt hjem fra Golftur og endelig får sjansen til å håndheve den røde linjen som Obama satte, men aldri gjorde noe med, og sitte med en mer usikker maktposisjon enn ellers.
  Hva gjør han?
  Those who beat their swords into plowshares will plow for those who don't.

 6. #925
  Oversersjant
  Ble medlem
  Sep 2007
  Innlegg
  7.362
  Pondusfaktor
  49

  Sv: Borgerkrig i Syria

  Sitat Opprinnelig skrevet av Rittmester Vis post
  Når det gjelder hvem som sto bak, så kan det selvsagt tenkes at du har rett.
  Men, hvis vi forutsetter at Assad handler rasjonelt, og det tror jeg stort sett vi kan, står han mellom to valg: 1) ikke gasse, akseptere at erobringen kanskje tar noe lengre tid, og risikere at Tyrkia får noe større områder, eller 2) gasse, risikere at Trump blir kalt hjem fra Golftur og endelig får sjansen til å håndheve den røde linjen som Obama satte, men aldri gjorde noe med, og sitte med en mer usikker maktposisjon enn ellers.
  Hva gjør han?
  Jeg ventet med å svare ett døgn for å formulere meg litt annerledes. Nå er jeg ikke spesielt interessert i å overbevise deg, dette er mer myntet på andre lesere av tråden.

  Rasjonalitet for oss som sitter i trygge Norge og rasjonalitet for en Diktator i det han ser som en eksistensiell krig er ikke det samme. Jeg tok eksempelvis veldig feil i 2014 da jeg var skråsikker på at Putin kom til å stoppe med Krim.

  Om man ser på andre situasjoner så er det ikke slik at rasjonalitet er lik.

  Israel skyter og dreper merkede journalister på Gaza, ikke så rasjonelt med tanke på at de nå er i ferd med å få flere araberstater på sin side og, deler av vesten ser i større grad enn på lenge at de er en normal stat i et hav av galskap. Allikevel, så skyter de.

  Tyskland skrudde av alle sine kjernekraftverk etter 2011, og store deler av denne kraften ble erstattet med fossile energikilder (Som gir større utslipp, også av radioaktive partikler), helt idiotisk og fullstendig urasjonelt.

  Nazi-Tyskland likviderte store deler av sin egen intelligentsia mens de var i en eksistensiell krig med hele verden, og fortsatte med dette helt til slutten. Istedenfor så satte de til side ressurser fra kamphandlingene for å fortsette utryddelsen. ikke så veldig rasjonelt, men for dem helt rasjonelt.

  Nord-Korea som er kanskje det mest rasjonelle diktaturet, senket Cheonan i 2010 og bombarderte Yeonpyeong samme året. Dette var handlinger som de ikke hadde noe å tjene på i våre øyne men, som for dem er helt rasjonelt.

  Røde Khmer drev med sitt folkemordprosjekt, uten å bli ferdige med det så yppet de til krig mot Vietnam.

  En pedofil(Sosiopat) som har kommet ut av fengsel går direkte ut å utfører overgrep, ikke så rasjonelt er det?

  Saddam Hussein trakk seg ikke tilbake i 1991, og det finnes tusenvis av eksempler på tilsvarende valg.


  Så om man ser på Syria fra Assads ståsted.

  1. Dette er hans kongedømme som han arvet av sin far, det er hans og bare hans. Han kan gjøre med sin eiendom som han vill.

  2. For å kunne styre ett diktatur må man ha penger(Eller noe annet som tilsvarer), Syria har lite olje og gass(Det meste er i dag på Kurdiske hender), så man må ha en befolkning å skattlegge. Det betyr å kontrollere byer, veier(Assad har visstnok stort økonomisk utbytte av busstrafikk) og landbruk(Der også så har Tyrkia og Kurderne mer kontroll enn Assad kan tåle).
  Dette er på sikt større trusler enn om noen TLAM tar ut noen L-39.

  3. Støttespillere, Assad er avhengig av støtte fra det vi kan kalle klaner, disse får makt og penger mot å skaffe soldater.

  19 pro-govt soldiers reported killed in the one day of the Douma offensive.52% were coastal, 15% from Liwa al-Quds.Compare to the 34 reported E Ghouta deaths that occurred in April, Tiger Forces did not appear to take major role in the Douma offensive.
  Fra: https://twitter.com/GregoryPWaters/s...90280593301505
  Det sier seg selv at Assad ikke kan få nok soldater til å ta Urbane områder uten å fleske til med det mest effektive våpenet i COIN.

  4. Assad har brukt kjemiske våpen gjennom hele konflikten, og har klart å slippe pes når han har holdt seg til klorgassforskjellen denne gangen er at beholderen klarte å få til ett direkte treff. Han vet inderlig vell at selv om han blir tatt for noe så er det ingen vestlige soldater som kommer å kaster han ut av palasset. Gaddafi ble knerta av milits, ergo bli kvitt milits.

  Og til slutt siste døgns mediebilde.
  USA går så langt som å si at det også har blitt benyttet nervegass, noe ingen uavhengige sier. Om USA har rett i det er det hevet over en hver tvil at det er regimet som står bak. Det er umulig for opprørsgruppene å lage fungerende stridsmidler av den typen.

  Russerne og Syrerne kjører på med sin sedvanlige runddans av ett mangfold av teorier, mens de fleste andre sier at det med stor sannsynlighet er regimet som står bak. Dette blir gjentatt av ytre venstre og ytre høyre i hele den vestlige verden. Steigan/Frieord er norske eksempler på den Rød-Brune alliansen.


  En av de sedvanlige konspirasjonsteoriene som dukker opp er at opprørerne gasser sin egen befolkning for å få USA til å komme å fjerne Assad, hvorfor er det slik at disse gruppen gjør det samme gang etter gang uten at USA kommer? Og at disse gruppene alltid må rømme sine stillinger etter å visstnok å ha brukt gift på egen befolkning?

  https://www.newsdeeply.com/syria/exe...ies/2018/04/09

  Jaish al-Islam Surrenders to Government Forces

  The last rebel group in Eastern Ghouta started leaving the town of Douma on Sunday, in the first phase of a Russian-backed evacuation agreement, Reuters reported.
  The Jaish al-Islam rebel group agreed to the evacuation deal on Sunday, hours after the suspected poison gas attack that targeted their stronghold of Douma.
  It remains unclear, however, whether the chemical attack itself prompted the group’s decision to evacuate.
  Dozens of fighters from Jaish al-Islam and their families were bussed to the northern city of Jarablus after striking an evacuation deal with the Syrian government. Almost simultaneously, hostages freed by Jaish al-Islam arrived at a government-held crossing.
  Both developments are part of an evacuation deal brokered on Sunday between the government and rebels, with mediation from Russia. Under the agreement, the Syrian government grants rebels safe exit to northern Syria in return for the release of hundreds of hostages and prisoners held by the group.
  Så siden Russerne står i gatene i Douma så kan de jo bare slippe inn FN for å ta noen prøver og etterforske så de får en uavhengig rapport, eller skal de gjøre som sist å blokkere i sikkerhetsrådet?


  Ja, disse Jihadist grupperingene er ofte siste sort av menneskelig bunnslam, og de er sikkert villige til å gå over hauger av lik for seg selv men, de har ikke evne til å produsere nok kjemiske stridsmidler, de kan knapt drive ild og bevegelse.
  Død ved Kølle!
  Bla bla... Hybrid warfare is easy

 7. #926
  Oversersjant
  Ble medlem
  Sep 2007
  Innlegg
  7.362
  Pondusfaktor
  49

  Sv: Borgerkrig i Syria

  Og jeg har enda ikke lagt ut noe fra bakken, det er det andre langt flinkere enn meg som jobber med.

  Men, det jeg har sett i SoMe er ganske rett frem. Samme gassbeholdere som er brukt av regimet tidligere.
  Død ved Kølle!
  Bla bla... Hybrid warfare is easy

 8. #927
  Oversersjant
  Ble medlem
  Sep 2007
  Innlegg
  7.362
  Pondusfaktor
  49

  Sv: Borgerkrig i Syria

  https://www.bellingcat.com/news/mena...th-april-2018/

  Conclusion
  Based on the available evidence, it is highly likely the 34+ victims killed in the 1930 attack on the apartment building near al-Shuhada Square were killed as a result of a gas cylinder filled with what is most likely chlorine gas being dropped from a Hip helicopter originating from Dumayr Airbase.
  Så får vi se hva offentlige undersøkelser viser.
  Død ved Kølle!
  Bla bla... Hybrid warfare is easy

 9. #928
  Oversersjant
  Ble medlem
  Sep 2007
  Innlegg
  7.362
  Pondusfaktor
  49

  Sv: Borgerkrig i Syria

  Russia vows to shoot down any and all missiles fired at Syria. Get ready Russia, because they will be coming, nice and new and “smart!” You shouldn’t be partners with a Gas Killing Animal who kills his people and enjoys it!
  Trump nå nettopp.

  Som en på Twitter sa. Dette er Kubakrisen en gang til men, hvor alle lederne har en alvorlig hjerneskade.
  Død ved Kølle!
  Bla bla... Hybrid warfare is easy

 10. #929
  Korporal 1. klasse
  Ble medlem
  May 2004
  Bosted
  Rogaland
  Innlegg
  3.093
  Pondusfaktor
  9

  Sv: Borgerkrig i Syria

  Uavhengig av hvem som gasset, så kan dette raskt utvikle seg til at vi står til knes i dritt.

  Om Trump klarer å ta livet av russere med raketter, eller Russland gjør som de har sagt, og forsøker å ta ut flye eller fartøyer som har skutt raketter, så er jeg ikke særlig optimistisk.

  Jeg har i alle fall toppet tanken på bilen, for i beste fall er det bare oljeprisen som får seg en heisatur.
  two to the heart, one to the mind...

 11. #930
  Battle Captain
  Ble medlem
  Sep 2006
  Innlegg
  17.443
  Pondusfaktor
  82

  Sv: Borgerkrig i Syria

  [ironi]Det er nå jeg er glad for at vi har et stabilt og rasjonelt geni i det hvite hus.[/ironi]
  At sauene vedtar at alle skal leve av gress hjelper dem lite hvis ikke ulvene er enige.

 12. #931
  Oversersjant
  Ble medlem
  Sep 2007
  Innlegg
  7.362
  Pondusfaktor
  49

  Sv: Borgerkrig i Syria

  Navn:		d01.png
Visninger:	353
Størrelse:	541,2 KB

  Nå var det Russlands Ambassade i Beirut som plapra om å skyte ned missiler og gjengjelde angrep, regner med at han er forsiktig med å drikke te eller ta på dørhåndtaket sitt i nærmeste fremtid for den uttalelsen.

  USA kverka mellom 8 og 100* russiske statsborgere for noen uker siden, stillhet fra Russerne.
  Israel bomber tilnærmet fritt i Syria, uten at Russerne gjør annet en å si hvem det var.
  USA TLAMa en flybase i fjor hvor det var stasjonert russere inntil 30 minutter før første nedslag.

  Tror det skal mye til før dette eskalerer, men man har jo Murphy.


  *Avhengig av hvem som er kilden
  Død ved Kølle!
  Bla bla... Hybrid warfare is easy

 13. #932
  Oversersjant
  Ble medlem
  Sep 2007
  Innlegg
  7.362
  Pondusfaktor
  49

  Sv: Borgerkrig i Syria

  Sitat Opprinnelig skrevet av hvlt Vis post
  [ironi]Det er nå jeg er glad for at vi har et stabilt og rasjonelt geni i det hvite hus.[/ironi]
  Og en kalkulerende og kald leder av den gamle skolen i Moskva, skulle tatt seg ut om det satt en opportunist med bakgrunn fra organisert kriminalitet der.


  Ehhh.
  Død ved Kølle!
  Bla bla... Hybrid warfare is easy

 14. #933
  Korporal 1. klasse
  Ble medlem
  May 2004
  Bosted
  Rogaland
  Innlegg
  3.093
  Pondusfaktor
  9

  Sv: Borgerkrig i Syria

  Husk at JFK ikke akkurat var et nyktert dydighetsforbilde.

  Det går nok bra denne gangen også, på tross av enkelte lederes forutsetninger.

  Men et lite lysglimt for oss som er oppvokst under 1. kaldkrig, er jo at verden blir mer oversiktlig og tydelig igjen.
  two to the heart, one to the mind...

 15. #934
  Oversersjant
  Ble medlem
  Sep 2007
  Innlegg
  7.362
  Pondusfaktor
  49

  Sv: Borgerkrig i Syria

  Navn:		blamegame.jpg
Visninger:	366
Størrelse:	97,9 KB
  Død ved Kølle!
  Bla bla... Hybrid warfare is easy

 16. #935
  Battle Captain
  Ble medlem
  May 2006
  Innlegg
  20.022
  Pondusfaktor
  93

  Sv: Borgerkrig i Syria

  Russia vows to shoot down any and all missiles fired at Syria. Get ready Russia, because they will be coming, nice and new and “smart!” You shouldn’t be partners with a Gas Killing Animal who kills his people and enjoys it!
  Sitat Opprinnelig skrevet av Kdo_Under Vis post
  Trump nå nettopp.

  Som en på Twitter sa. Dette er Kubakrisen en gang til men, hvor alle lederne har en alvorlig hjerneskade.
  Trump 2013 var ikke helt enig i Trump 2018:

  Donald J. Trump

  Verifisert konto

  @realDonaldTrump
  Følg Følg @realDonaldTrump
  Mer
  Why do we keep broadcasting when we are going to attack Syria. Why can't we just be quiet and, if we attack at all, catch them by surprise?

  Oversett fra engelsk
  06:45 - 29. aug. 2013
  Those who beat their swords into plowshares will plow for those who don't.

 17. #936
  Oversersjant
  Ble medlem
  Sep 2007
  Innlegg
  7.362
  Pondusfaktor
  49

  Sv: Borgerkrig i Syria

  Replying to @Walaa3ssaf @walaa_3ssaf No, dopey, I would not go into Syria, but if I did it would be by surprise and not blurted all over the media like fools.

  5:09 AM - 29 Aug 2013 from Manhattan, NY
  There is always a tweet.


  Og

  https://twitter.com/MattGertz/status/984048197533425664
  Død ved Kølle!
  Bla bla... Hybrid warfare is easy

 18. #937
  Battle Captain
  Ble medlem
  Sep 2006
  Innlegg
  17.443
  Pondusfaktor
  82

  Sv: Borgerkrig i Syria

  For en time siden skrev Trump på Twitter:

  Much of the bad blood with Russia is caused by the Fake & Corrupt Russia Investigation, headed up by the all Democrat loyalists, or people that worked for Obama. Mueller is most conflicted of all (except Rosenstein who signed FISA & Comey letter). No Collusion, so they go crazy!
  Så det er egentlig Mueller som har skylden for at det nå er dårlig stemning mellom USA og Russland i Syria....
  At sauene vedtar at alle skal leve av gress hjelper dem lite hvis ikke ulvene er enige.

 19. #938
  Oversersjant
  Ble medlem
  Sep 2007
  Innlegg
  7.362
  Pondusfaktor
  49

  Sv: Borgerkrig i Syria

  Sitat Opprinnelig skrevet av hvlt Vis post
  For en time siden skrev Trump på Twitter:  Så det er egentlig Mueller som har skylden for at det nå er dårlig stemning mellom USA og Russland i Syria....
  Han jeg la link til til slutt, legger ut bilde av hva Trump ser på TV og, hvilken Tweet som kommer.
  Død ved Kølle!
  Bla bla... Hybrid warfare is easy

 20. #939
  Korporal 1. klasse
  Ble medlem
  May 2004
  Bosted
  Rogaland
  Innlegg
  3.093
  Pondusfaktor
  9

  Sv: Borgerkrig i Syria

  Det har forresten vært fryktelig stille fra europeiske politikere i denne saken. Franskmennene raslet litt med sablene i begynnelsen, men det virker som det har blitt stille derifra også.

  Om amerikanske fly eller fartøyer blir angrepet av russiske missiler, så tror jeg sannsynligheten for at NATO sprekker er særdeles høy.
  two to the heart, one to the mind...

 21. #940
  Oversersjant
  Ble medlem
  Sep 2007
  Innlegg
  7.362
  Pondusfaktor
  49

  Sv: Borgerkrig i Syria

  Frankrike har avventet USAs besluttning, May har nettopp sagt at om de blir med så skipper de avstemmning I parlamentet.

  Italia og Spania har hovedfokus på Afrika og kan nok ikke stille med så mye.
  Resten av Europa er komplett irrelevante når det kommer til bruk av militærmakt.
  Død ved Kølle!
  Bla bla... Hybrid warfare is easy

 22. #941
  Sersjant
  Ble medlem
  Nov 2016
  Bosted
  Midt-Norge
  Innlegg
  721
  Pondusfaktor
  3

  Sv: Borgerkrig i Syria

  USA, Storbritannia og Frankrike gjennomførte i natt norsk tid et koordinert angrep mot tre kjemiske anlegg i Syria. Russland raser og varsler at angrepet vil få konsekvenser.
  https://www.vg.no/nyheter/utenriks/i...-storbritannia

  Er loddet kastet og Rubicon krysset nå eller?
  Sist endret av Signal_m; 14-04-18 kl 05:46 Begrunnelse: Linket til en fyldigere artikkel
  Ad astra per aspera

 23. #942
  Battle Captain
  Ble medlem
  May 2006
  Innlegg
  20.022
  Pondusfaktor
  93

  Sv: Borgerkrig i Syria

  Det er et signal til Assad, og russerne holdt seg unna. Det blir nok mange hissige debatter, men ingen militær konfrontasjon.

  http://www.bbc.com/news/world-middle-east-43762251#
  Those who beat their swords into plowshares will plow for those who don't.

 24. #943
  Oversersjant
  Ble medlem
  Sep 2007
  Innlegg
  7.362
  Pondusfaktor
  49

  Sv: Borgerkrig i Syria

  Det viser også at Obamagjengen tok feil, Russerne bløffer med sin styrke i Syria.

  Dette angrepet sier at folkemorderisk oppførsel er greit, så lenge du ikke bruker kjemiske stridsmiddler.

  SCALP skutt fra fartøy fikk sin ilddåp i natt.
  Død ved Kølle!
  Bla bla... Hybrid warfare is easy

 25. #944
  Kommandérsersjant

  Ble medlem
  Mar 2005
  Innlegg
  8.121
  Pondusfaktor
  56

  Sv: Borgerkrig i Syria

  Russisk FD påstår at ingen raketter var på vei mot eller passerte gjennom ansvarsområdene til russisk luftvern ved Tartus og Khmejmim.

  https://www.kommersant.ru/amp/360469...mpression=true

  Enten har de behov for å bortforklare at luftvernet var fullstendig ineffektivt mot angrepet (noe som slett ikke er usannsynlig, ikke fordi det ikke teknisk kan virke mot vestlige systemer, men pga plassering og innretting av sensorer og våpen), eller så er det en måte å si i fra til US/UK/FRA at dette gikk greit, ingen vitale russiske mål eller interesser ble rammet.

  De syriske luftvernsystemene ser ut til å ha vært fullstendig hjelpeløse mot angrepet. Assad er altså helt avhengig av russerne for å beskytte seg mot vestlige luftmakt, men de ser ut til å ha høy terskel for å faktisk gjøre noe effektivt.

  Russisk TV har publisert arkivopptak fra 2015 av artillerinedslag i Lugansk som opptak fra Damaskus.

  Angivelig Damaskus: https://youtu.be/tRM2ruf9bm0

  Originalopptak, Lugansk 2015: https://youtu.be/CP9xY5iO7Bo

  Slurvete "illustrasjonsbilder" eller behov for å vise noe som ser ut som random bombing av boligområder..
  Sist endret av Lille Arne; 14-04-18 kl 10:16 Begrunnelse: Pølsefingre
  It is their war, and you are to help them, not to win it for them

 26. #945
  Korporal 1. klasse
  Ble medlem
  May 2004
  Bosted
  Rogaland
  Innlegg
  3.093
  Pondusfaktor
  9

  Sv: Borgerkrig i Syria

  Videoen som blir vist ser ut som et utsnitt av opptaket fra Lugansk (starter på 4:22).
  two to the heart, one to the mind...

 27. #946
  Battle Captain
  Ble medlem
  Sep 2006
  Innlegg
  17.443
  Pondusfaktor
  82

  Sv: Borgerkrig i Syria

  Sitat Opprinnelig skrevet av Kdo_Under Vis post
  SCALP skutt fra fartøy fikk sin ilddåp i natt.

  Her er avfyring av MdCN i natt fra en fransk FREMM fregatt. MdCN er en fransk skipsversjon av det flybårne kryssermissilet SCALP EG, som britene kaller Storm Shadow.


  Den britiske deltagelsen har vært litt puslete, fire Tornado GR4 tok av fra Kypros og avfyrte Storm Shadow kryssermissiler fra utenfor syrisk farvann. På de bildene jeg kan finne av Tornado med Storm Shadow, bærer hvert fly to missiler. Det vil da sannsynligvis si 8 britiske missiler av de over 100 det sies har vært brukt. Frankrike har tydeligvis både avfyrt MdCN fra skip og brukt Rafale, sannsynligvis for å avfyre SCALP EG. Men hvor mange missiler Frankrike har avfyrt mot mål i Syria finner jeg ikke.
  At sauene vedtar at alle skal leve av gress hjelper dem lite hvis ikke ulvene er enige.

 28. #947
  Battle Captain
  Ble medlem
  May 2006
  Innlegg
  20.022
  Pondusfaktor
  93

  Borgerkrig i Syria

  Kjell Grandhagen:

  Derfor puster Assad og Putin lettet ut etter nattens angrep

  https://www.dn.no/nyheter/2018/04/14...nattens-angrep
  Those who beat their swords into plowshares will plow for those who don't.

 29. #948
  Oversersjant
  Ble medlem
  Sep 2007
  Innlegg
  7.362
  Pondusfaktor
  49

  Sv: Borgerkrig i Syria

  Sitat Opprinnelig skrevet av hvlt Vis post
  Her er avfyring av MdCN i natt fra en fransk FREMM fregatt. MdCN er en fransk skipsversjon av det flybårne kryssermissilet SCALP EG, som britene kaller Storm Shadow.


  Den britiske deltagelsen har vært litt puslete, fire Tornado GR4 tok av fra Kypros og avfyrte Storm Shadow kryssermissiler fra utenfor syrisk farvann. På de bildene jeg kan finne av Tornado med Storm Shadow, bærer hvert fly to missiler. Det vil da sannsynligvis si 8 britiske missiler av de over 100 det sies har vært brukt. Frankrike har tydeligvis både avfyrt MdCN fra skip og brukt Rafale, sannsynligvis for å avfyre SCALP EG. Men hvor mange missiler Frankrike har avfyrt mot mål i Syria finner jeg ikke.
  Du har rett I navnet på kryssermissilet.
  Frankrike skjøt 12 missiler 9 fra fly og tre fra fartøy, alle målene var innen for en egen fransk målboble.
  Frankrike ledet luftoperasjonene på middelhavsiden fra ett E-3 Sentry.
  Flykomponenten var de franske atomstyrkene som fløy med konvensjonelle stridshoder.

  UK skal ha skutt 8 Storm Shadow fra 4Tornado som du nevner, flyene opererte ut fra Kypros, etter deployering fra UK.

  De resterende missilene var fra 3 Amerikanske fartøyer og, JASSM fra B1B ble også benyttet.

  Skjevheten mellom USA og resten av nato er ganske klar. 103 missiler skutt, 12 og 8 fra de to nest sterkeste maktene.
  Død ved Kølle!
  Bla bla... Hybrid warfare is easy

 30. #949
  Oversersjant
  Ble medlem
  Sep 2007
  Innlegg
  7.362
  Pondusfaktor
  49

  Sv: Borgerkrig i Syria

  Rettelse 105 missiler avfyrt totalt.
  En av de Franske på Rafale var med I tilfelle rottefelle.
  Død ved Kølle!
  Bla bla... Hybrid warfare is easy

 31. #950
  Oversersjant
  Ble medlem
  May 2006
  Innlegg
  2.079
  Pondusfaktor
  22

  Sv: Borgerkrig i Syria

  Fransk rapport basert på nedgradert informasjon om gassangrepet:

  https://www.diplomatie.gouv.fr/en/co...-douma-eastern
  There is nothing that can't be solved by the proper use of high explosives.

 32. #951
  Korporal
  Ble medlem
  Aug 2008
  Innlegg
  722
  Pondusfaktor
  7

  Sv: Borgerkrig i Syria

  Enkelte medier rapporterer at 76 av missilene traff ett mål -- høres ut som et voldsom "overkill". Samtidig så hevdes det at et annet mål ble truffet av kun 7 missiler.

  Merkelig.

  Kanskje Syria klarte å skyte ned noen missiler likevel? Eller sendte de virkelig 76 av 103 missiler mot ett og samme mål? Måtte ha vært svært viktig mål isåfall!

 33. #952
  Oversersjant
  Ble medlem
  Sep 2007
  Innlegg
  7.362
  Pondusfaktor
  49

  Sv: Borgerkrig i Syria

  Sitat Opprinnelig skrevet av loke2 Vis post
  Enkelte medier rapporterer at 76 av missilene traff ett mål -- høres ut som et voldsom "overkill". Samtidig så hevdes det at et annet mål ble truffet av kun 7 missiler.

  Merkelig.

  Kanskje Syria klarte å skyte ned noen missiler likevel? Eller sendte de virkelig 76 av 103 missiler mot ett og samme mål? Måtte ha vært svært viktig mål isåfall!
  En som virkelig kan sakene sine går igjennom målet for 76 missiler, https://twitter.com/vpkivimaki/statu...93196376977409
  Om JASSM-ER Ble satt til å penetrere for å sikre seg at det ikke var noen kjellere å tenke på, så er utsende forståelig.

  Det er sikkert slik at det var om å gjøre å skyte flere missiler i år enn i fjor.

  USA traff betraktelig bedre enn hva UK og Frankrike gjorde ser det ut som på de bildene som er offentliggjort.
  Død ved Kølle!
  Bla bla... Hybrid warfare is easy

 34. #953
  Battle Captain
  Ble medlem
  May 2006
  Innlegg
  20.022
  Pondusfaktor
  93

  Sv: Borgerkrig i Syria

  Kjenner ikke detaljer, men et 'mål' kan jo godt være et helt produksjonsanlegg for kjemiske stridsmidler, med mange enkeltmål. (EDIT: Skrevet før jeg så innlegget over)

  For øvrig, @Kdo_Under, som den franske rapporten over kanskje underbygger, det kan godt være at du hadde rett og jeg tok feil angående hvem som utførte det siste angrepet. Jeg vet godt at Assad har hatt både kapasitet og vilje til å bruke gass tidligere, og Occhams barberkniv og det enkleste er ofte det beste og alt det der, så var det sånn sett ikke urimelig at han kunne ha gjort det denne gangen også. Det jeg reagerte på var timingen, som passet mistenkelig godt med å forsøke å holde USA inne når de var på vei ut. En annen sak er den amerikanske targetingprosessen, hvor man ved bruk av måletterretninger bygger opp treffpunkt og våpenvalg for å oppnå optimal effekt i målet, og som kan ta tid. Her har man nok allerede hatt klar de 105 enkeltmålene, og bare ventet på en anledning til å utløse dem. Da var det beleilig at gassangrepet kom rett i forkant. Eller så er jeg bare i overkant konspiratorisk.

  Ja, disse Jihadist grupperingene er ofte siste sort av menneskelig bunnslam, og de er sikkert villige til å gå over hauger av lik for seg selv men, de har ikke evne til å produsere nok kjemiske stridsmidler, de kan knapt drive ild og bevegelse.
  Nei, men de er kanskje i stand til å komme over et eksisterende lager av gassgranater og sette dem av på en eller annen måte, tilsiktet eller utilsiktet.


  Hva rasjonalitet angår - ja, de fleste (alle) statsledere har en eller annen form for rasjonalitet, selv om den ikke nødvendigvis er vår rasjonalitet. Hitler var rasjonell nok til ikke å bruke gasslagrene sine. Som nevnt tidligere vil jeg anta at Assad ville tatt med i beregningene sine at gassangrep nå ville kunne medføre økt risiko for ham selv.
  Those who beat their swords into plowshares will plow for those who don't.

 35. #954
  Oversersjant
  Ble medlem
  Sep 2007
  Innlegg
  7.362
  Pondusfaktor
  49

  Sv: Borgerkrig i Syria

  Bellingcat linken jeg la ut viser gass sylinder av ca samme type som ble brukt.

  Assad har brukt gass i snitt hver 8. dag siden 2012, denne gangen var de "heldige" å traff på en slik måte at de tok ut en hel kjeller med sivile.
  Det er jo ganske talende at Opprørene trakk seg ut fra enklaven bare timer etter angrepet.

  Russerne hadde fremforhandlet en avtale med, opprørerne som sa at de skulle få bli på plassen mot at de ga fra seg tynge våpen.
  Assad likte ikke det, og ga full pupp med det han hadde av ressurser.


  Jeg lurer egentlig litt på din vurderingsevne siden du på den ene siden legger ut linker til Hamilton 68, som ser en russer bak hver eneste hashtag.
  Og på den andre siden går i Putinfella og tror at Opprørene gasser sine egne familier.
  Død ved Kølle!
  Bla bla... Hybrid warfare is easy

 36. #955
  Battle Captain
  Ble medlem
  May 2006
  Innlegg
  20.022
  Pondusfaktor
  93

  Sv: Borgerkrig i Syria

  Har jeg linket til Hamilton 68?

  Uansett, jeg synes det er sunt å se på en sak fra forskjellige synsvinkler, så lenge man har et kritisk blikk.
  Those who beat their swords into plowshares will plow for those who don't.

 37. #956
  Oversersjant
  Ble medlem
  Sep 2007
  Innlegg
  7.362
  Pondusfaktor
  49

  Sv: Borgerkrig i Syria

  Sitat Opprinnelig skrevet av Rittmester Vis post
  Har jeg linket til Hamilton 68?

  Uansett, jeg synes det er sunt å se på en sak fra forskjellige synsvinkler, så lenge man har et kritisk blikk.
  Post 10
  https://milforum.net/showthread.php/107494-Hybridkrig
  Død ved Kølle!
  Bla bla... Hybrid warfare is easy

 38. #957
  Battle Captain
  Ble medlem
  May 2006
  Innlegg
  20.022
  Pondusfaktor
  93

  Sv: Borgerkrig i Syria

  Oj! Beklager at jeg ikke har memorert alle postene mine siden august 2017.
  Foreslår at vi går videre.
  Those who beat their swords into plowshares will plow for those who don't.

 39. #958
  Oversersjant
  Ble medlem
  Sep 2007
  Innlegg
  7.362
  Pondusfaktor
  49

  Sv: Borgerkrig i Syria

  Mulig nye Israelske angrep på en Syrisk/Iransk flybase nå.
  Død ved Kølle!
  Bla bla... Hybrid warfare is easy

 40. #959
  Oversersjant
  Ble medlem
  Sep 2007
  Innlegg
  7.362
  Pondusfaktor
  49

  Sv: Borgerkrig i Syria

  Sitat Opprinnelig skrevet av Kdo_Under Vis post
  Mulig nye Israelske angrep på en Syrisk/Iransk flybase nå.
  https://www.haaretz.com/middle-east-...rted-1.6009200
  Haha
  Syrisk luftvern fikk falsk alarm på at de trodde det var angrep og gjorde som sist, skyter vilt rundt seg med luftvern, å sikte er tydelig vis en opsjon også der i SAA.

  Når da alle disse rakettene ramler ned og det generelt er mye støy så går dette ut på SoMe.

  Syrias regime -buhu Israel og USA jammer oss.
  Død ved Kølle!
  Bla bla... Hybrid warfare is easy

 41. #960
  Oversersjant
  Ble medlem
  Apr 2014
  Bosted
  Vestlandet
  Innlegg
  2.232
  Pondusfaktor
  22

  Sv: Borgerkrig i Syria

  Sitat Opprinnelig skrevet av Rittmester Vis post
  Har jeg linket til Hamilton 68?

  Uansett, jeg synes det er sunt å se på en sak fra forskjellige synsvinkler, så lenge man har et kritisk blikk.
  Enig.

  En kjenning i oljebransjen har kone fra Syria. Hun er allawin eller hva det heter (fritt oversatt fra mississippi-roughnecksk) så hun hører vel formelt til Assads side. Fyren bor i Kuwait men er innom Syria av og til.

  Sånn kort forklart er han overbevist om at gassangrepet var iscenesatt av de han kaller opprørerne. Hvordan de fikk det til vet han ikke men det kan tenkes at de raidet et depot en eller annen gang. Han er overbevist om at Assad ikke er dum nok til å bruke gass når vesten ser på og har samtidig fått høre historier direkte fra mennesker som har opplevd opprørernes brutalitet på kroppen. Det er ikke bare barbarisk brutalitet men også et tilsnitt av æreløshet, vist ved at naboene til svigerfamilien fikk soldatsønnens maltrakterte lik slengt inn i hagen. Slik oppførsel åpner fort andre dører når målet helliger middelet.

  Han har i alle år sagt at den store stygge ulven i Midtøsten er Saudi Arabia, om ikke annet så i alle fall rike fundamentalistiske borgere derfra.

  Så er nå han her bare en galning fra sørstatene men jeg må si at jeg selv reagerte på filmklippet med ungene og inhalatorene. Lyssettingen var litt for god og ungene bar mer preg av å være sjokket av stresset rundt de, for ikke å snakke om kalddusjingen og inhalatorvoldtekten, enn at de så ut som de var gasset.

  Hva som er riktig aner jeg ikke men jeg nekter å tro at det er automatikk i at Assad står for alt det som er fryktelig der nede.

  Når det er sagt så har jeg alltid stusset på folks oppfatning av forskjellene mellom stridsmidler. Her har unger blitt bombet i hjel, klemt sakte i hjel av sammenraste bygninger, sultet og tørstet i hjel i årevis men det skjer ikke noe før en eller annen bryter i eldgammel konvensjon om gass. Sannsynligvis en forferdelig måte å dø på men det oppnår man meget godt med konvensjonelle våpen også.
  Artillery is the God of War

Milrab - Milforum - Nettbutikk - Militært Utstyr - Friluftsliv


Tilpasset søk

Trådinformasjon

Users Browsing this Thread

1 stk leser denne tråden nå (0 er registrert og 1 er gjester)

Regler for innlegg

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere innleggene dine
 •