Milrab - Milforum - Nettbutikk - Militært Utstyr - Friluftsliv
Liker Liker:  0
Viser resultatene 1 til 4 av 4

Tråd: Undersøkelse: En tredel mangler tillit til Forsvarsledelsen

 1. #1
  Guest

  Undersøkelse: En tredel mangler tillit til Forsvarsledelsen

  36,9 prosent av de ansatte i Forsvaret har ingen eller liten tiltro til at Forsvarsledelsen har evne til å ivareta Forsvarets fremtid.

  Hver tredje har ikke tillit


  Dette er vel et resultat av den demoraliserende utraderingen av Forsvaret som har foregått i flere år. Utallige nedlegginger av avdelinger og baser har preget hverdagen. Stor usikkerhet blant ansatte om egen fremtid som følge av omstillingen. En forsvarsledelse som har blitt oppfattet som arrogant i håndteringen av undergitte. Og sist men ikke minst; en følelse hos de ansatte av å ha tilhørighet i et Forsvar som uten store protester fra egen toppledelse, har blitt så minimalisert at hele organisasjonen samlet med materiell og personell, ville fått plass ombord på hurtigbåten mellom Tromsø og Finnsnes.


 2. #2
  Sersjant 1. klasse
  Ble medlem
  Mar 2007
  Bosted
  Der boblene kommer fra
  Innlegg
  10.935
  Pondusfaktor
  9
  Det er jo faktisk et skremmende høyt tall, men egentlig lavere enn fryktet.

  Er vel ikke lenge til forsvaret går tom for folk og må skru lønninger i været, eventuelt nøye seg med de mindre begavede for å i det hele tatt ha en stab som kan overlevere nøkkelen til landet.
  Beards don't kill people, people with beards kill people.

 3. #3
  Visekorporal 1. klasse
  Ble medlem
  Feb 2006
  Bosted
  Oslo
  Innlegg
  281
  Pondusfaktor
  7
  Det er jo lov å håpe at det som har skjedd i Georgia vil medføre at politkerene får opp øynene og øker bevigningene. Tviler litt på at noe drastisk skjer, men man kan jo håpe.

  Folk har kanskje fått mindre tilitt til forsvarsledelsen, men det er jaggu ikke lett å være forsvarsledelse heller om dagen, med de rammer de har å inrette seg etter.

 4. #4
  Visekorporal
  Ble medlem
  Aug 2008
  Innlegg
  130
  Pondusfaktor
  6
  Forsvarsledelsen tar farge av den politikk som til en hver tid føres. En holdningsendring i folket påvirker politikken. Skal man vinne forsvarssaken, må man få det norske folk på sin side.

  Å drive lobbyvirksomhet oppover i systemet er få forundt, og det er vel ikke få syn som har blitt parkert på sidelinjen til fordel for det rådende. Men propper i systemet kan fjernes ved en ny politisk ledelse. Av uttalelser fra forsvarssjefen, kan man se hvor fort forsvarsministeren kom på banen, der sistnevnte modifiserte regjeringens syn litt for fort ift. den politikken de har ført. Presset utenfra, med jevn forventning og økt fokus på vårt bidrag i utlandet, har til nå ikke hatt nevneverdig konkurranse innenfra, med det syn der forsvarsevnen her hjemme bør styrkes.

  Når NATO og Norge nå legger øvelser og millitært sammarbeid på is med Russland, er det et rimelig verktøy i sikkerhetspolitisk sammenheng som forsvinner. Andre og mer krevende forebyggende tiltak må til. Den sittende regjering og opposisjonen har mistet sitt viktigste argument for å ikke øke bevilgninger til forsvaret. Dette er en brekkstang for opposisjonen frem mot valget. Og dette er en brekkstang for forsvaret.

  Påvirkning oppover vil derav gå lettere, men å vinne folket kreves for å sikre et vedvarende og stabilt fokus på forsvarsevnen her hjemme. Økt deltagelse i debatter, kronikker og leserinnlegg er et rimelig og viktig verktøy.
  Bedre med en løs kanon enn ingen kanoner

Milrab - Milforum - Nettbutikk - Militært Utstyr - Friluftsliv


Trådinformasjon

Users Browsing this Thread

1 stk leser denne tråden nå (0 er registrert og 1 er gjester)

Regler for innlegg

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere innleggene dine
 •