Milforum - militært diskusjonsforum. Forsvaret, Luftforsvaret, Etterretningstjenesten, Hæren, Marinen, Sjøforsvaret, debatt, GeopolitikkMilrab - Milforum - Nettbutikk - Militært Utstyr - Friluftsliv
Liker Liker:  0
Viser resultatene 1 til 3 av 3

Tråd: Fridtjof Nansen ikke kommandoskip

 1. #1
  Battle Captain
  Ble medlem
  Sep 2006
  Innlegg
  17.646
  Pondusfaktor
  93

  Fridtjof Nansen ikke kommandoskip

  NATO har anmodet Norge om å stille en Fridtjof Nansen-klasse fregatt som kommandoskip for Standing NATO Response Force Maritime Group 1 (SNMG1, tidligere kalt STANAVFORLANT), NATOs stående atlanterhavsstyke, i 2010. Dette er en stående avdeling på 6 til 10 jagere og fregatter som normalt opererer i det østlige Atlanterhavet. Landet som stiller kommandoskipet stiller også ledeleselementet, og det ses normalt som en ære for en mindre marine å bli bedt om å stille dette. Men KNM har måttet avslå anmodningen, ikke har vi råd, fregattene vil ikke være klare, og det ser heller ikke ut til at vi vil ha folk både til å seile en fregatt og til å lede SNMG1. Mer om dette i Budstikka (lenke). Pinlig? Nei, sier kommandør Dahl.
  At sauene vedtar at alle skal leve av gress hjelper dem lite hvis ikke ulvene er enige.

 2. #2
  Sersjant
  Ble medlem
  Jan 2008
  Bosted
  Oslo
  Innlegg
  675
  Pondusfaktor
  14
  Ser jo hva Dahl mener, det er jo en grunn til at dette sjelden tilbys små mariner. I tillegg er det ikke bare penger det står på - flere av forsinkelsene som gjør at FNAN ikke er klar er relatert til ting utenfor Sjøforsvarets kontroll. Selvsagt hadde det vært glimrende om Sjøforsvaret kunne fått denne muligheten, hadde vært en kjempeflott test av kapasitetene i det nye fartøyet, men jeg vil heller at de fokuserer på å få dem alle i drift så fort som mulig, så får dette heller komme senere.
  Kommunikasjonsdirektør, Nammo

 3. #3
  Guest
  Dette kan fort bli en av flere store nedturer når det kommer til Nansen-klassens fremtid. Manglende besetning, og økonomiske driftsforutsetninger kan fort gjøre at flåten blir liggende mye til kai mer enn å patruljere Barentshavet, som de burde gjøre.

Milrab - Milforum - Nettbutikk - Militært Utstyr - Friluftsliv


Trådinformasjon

Users Browsing this Thread

1 stk leser denne tråden nå (0 er registrert og 1 er gjester)

Regler for innlegg

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere innleggene dine
 •