milforum.net - fra sikkerhetspolitikk til stridsteknikk
Milforum - Fra sikkerhetspolitikk til stridsteknikk
milrab.no - gears you there
Liker Liker:  0
Viser resultatene 1 til 3 av 3

Tråd: NH90-helikoptrene

 1. #1
  OR-5 Sersjant
  Ble medlem
  2005
  Innlegg
  2.084

  NH90-helikoptrene

  Leser i dagens papirutgave av Stavanger Aftenblad at Forsvaret har bestemt seg for å bruke NH90 til forsvarsformål, og lytte til ønskene når det gjelder valg av nytt redningshelikopter. Slik jeg forstår det er det altså snakk om NH90 -> militære formål, Annet helikopter -> redningsformål (og alt det andre Sea King blir brukt til idag).

  Skal skrive ned det viktigste fra artikkelen og klarere snart..
  As you wish.

 2. #2
  OR-5 Sersjant
  Ble medlem
  2005
  Innlegg
  2.084
  "Forsvaret har i stillet og hemmelighet beholdt opsjon på kjøp av flere helikoptre av typen NH-90. Maskinene skal trolig ikke inn i redningstjenesten."

  "Kommunikasjonsdirektør Helland-Olsen understreker at regjeringen 1. februar i år konkluderte med ikk å benytte seg av retten til kjøp av ti NH-90 til redningstjenesten. Denne konklusjonen ligger fortsatt fast."

  "I (forsvars)studien som skal offentliggjøres i oktober, heter det at den maritime versjonen av NH-90 kan være en egnet kandidat (til redningstjeneste, red. anm.). Det var også denne versjonen som lå i den opprinnelige opsjonen for redningshelikopter."

  "Etter hva Aftenbladet erfarer skal den forlengede opsjonen holdes til utgangspunktet av april neste år. Da er det sannsynligvis avgjort om Norge satser på NH 90 enten til redningstjenesten eller andre formål som de norske spesialstyrkene"

  "I et skriftlig spørsmål fra stortringsrepresentant Jan Aril Ellingsen (Frp) viser justisminister Knut Storberget (Ap) til at opsjonen på NH 90 til redningshelikopter ble avstått 1. februar i år. Ellingsen stilte justisministeren et skriftlig spørsmålom det likevel finnes en hemmelig opsjon på kjøp av ti NH-90-helikoptre frem til april neste år. Statsråd Storberget anfører at det i stedet for opsjonen skal iverksettes en ny anskaffelsesrunde for nye redningshelikoptre gjennom et åpent anbud. Justisdepartementet er i full gang med å forberede dette. -Av den grunn foreligger det ikke lenger opsjon på ti NH-90-helikoptre til redningstjenesten, skriver justisministeren."

  "Det første NH-90-helikopteret skal etter de nåværende planene leveres i 2009, hele fem år forsinket."

  Ber dere se bort fra det første innlegget mitt, hvis det virker usammenhengende i forhold til avisartikkelen. Dra diskusjon og konklusjoner fra denne posten.
  En moderatør kan eventuelt slette første innlegg..
  As you wish.

 3. #3
  Gjest
  Bra tiltak!Lignende tråder

 1. NH90 i Norge
  By Hulkinator in forum S-4 4. Forsvarets anskaffelser, annet materiell
  Svar: 18
  Nyeste innlegg: DTG 012141A Mar 15, Sunday

Regler for innlegg

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere innleggene dine
 •