milforum.net - fra sikkerhetspolitikk til stridsteknikk
Milforum - Fra sikkerhetspolitikk til stridsteknikk

milrab.no - gears you there
Liker Liker:  0
Viser resultatene 1 til 12 av 12

Tråd: Kreatin

 1. #1
  idla_
  Gjest

  Kreatin

  Jeg kjøpte inn litt forskjellige typer kosttilskudd her om dagen, blant annet kreatin. Kreatin er jo som kjent et prestasjonsfremmende tilskudd. Hvis jeg brukte dette under konkurranse, ville jeg bli tatt for juks?

  __________________
  idland84@hotmail.com

 2. #2
  Vidis
  Gjest

  RE: Kreatin

  Bruk av kreatin under konkurranse er fult lovlig! Blir brukt av mangen idrettsutøvere for bedre prestasjoner. På http://www.antidoping.no finnes en liste over hva som ikke er lov i norsk idrett.

  __________________
  Tren hardt, bli hard!

 3. #3
  Denieru
  Gjest

  RE: Kreatin

  Hadde tenkt å begynne på kreatin, men hørte at etterhvert slutter kroppen å produsere det selv. Finnes det ikke en slags katalysator som kan øke kroppens egen produksjon av kreatin, isteden for å tilføre det manuelt/kunstig?


 4. #4
  Kjetil
  Gjest

  RE: Kreatin  Hehe

  Får ikke håpe at kroppen slutter og produsere kreatin, for da vil du desverre dø. Kroppen trenger kreatin(fosfat) for å få energi til ulike oppgaver. Når du spiser vanlig mat brukes energien i maten til og bygge opp kreatinfosfat grupper(atp). Bindingene mellom disse gruppene er såkalte høyenergibindinger. Når disse bindingene brytes får kroppen energi som kan brukes til arbeid. Ved og ta kreatin øker du mengden av disse kreatinfosfatene i kroppens celler og du får dermed mer tilgjengelig energi. Dermed klarer en og yte mer på treningsøkteer og konkurranser. Bare husk og drikk mye vann for kreatin suger vann ut av cellene.

  Får ikke håpe d ble for teknisk. Lærte noe nyttig på skolen allikevel da, hadde ikke trodd*d, hehe*
 5. #5
  Rake
  Gjest

  RE: RE: Kreatin

  quote:
  Originally posted by: Denieru

  "Hadde tenkt å begynne på kreatin, men hørte at etterhvert slutter kroppen å produsere det selv. Finnes det ikke en slags katalysator som kan øke kroppens egen produksjon av kreatin, isteden for å tilføre det manuelt/kunstig?"
  Det at kroppen slutter å produsere kreatin er det ingen fare for.

  Men, det er jo en gammel, og utbredt myte, derfor kjører mange "kurer" med kreatin (6-7-8 uker med kreatin)

  __________________
  and-rak(a)online.no

 6. #6
  Denieru
  Gjest

  RE: Kreatin  Takk for at dere forklarte meg det :)
 7. #7
  Milforum reservist
  Ble medlem
  2004
  Innlegg
  2.525
  Nevnt
  0 innlegg
  Sitert
  0 innlegg

  RE: Kreatin

  Men du må vite det at bare fordi kreatinen fungerer bra på kameraten din så behøver den ikke å fungere like bra eller ha effekt på deg i det hele tatt ( lært av egen erfaring). Prøv den før du kjøper store mengder.

  __________________
  Give gas, kick ass!
  Fysisk makt er siste utvei, men misbrukes av utålmodige sjeler før grensen nås?

 8. #8
  OR-4+ Korporal 1.klasse
  Ble medlem
  2004
  Innlegg
  2.350
  Nevnt
  2 innlegg
  Sitert
  0 innlegg

  RE: Kreatin  I tillegg til at forskning kan tyde på at kroppen produserer mindre kreatin ved kunstig inntak, så kan man få kroppen til å produsere mer kreatin ved å spise riktig...bare så det er sagt.

  Er av prinsipp mot alle former for prestasjonsfremmende midler, da det finnes flere typer som kan ødelegge kroppen din, ukjente bivirkninger, osv.

  Helt greit at andre gjør det, men ikke noe jeg ville gjort selv.  __________________
  Live fast, Die young
  We sleep soundly in our beds at night because rough men stand ready to do violence on our behalf

 9. #9
  OR-2 Visespesialist
  Ble medlem
  2004
  Bosted
  Skauen
  Innlegg
  132
  Nevnt
  1 innlegg
  Sitert
  12 innlegg

  RE: Kreatin

  Det er vel med kreatin som med alle andre "viundermidler" vi stapper i oss for tiden i tablettform og som kan blandes ut i drinker osv. Dette er stort sett stoffer som fins i kroppen fra før og som vi henter fra det vi ellers spiser.

  Det som er litt dumt er at kroppen etterhvert venner seg til at den får en dose (la oss si kreatin, men det gjelder også c-vitamin for å holde seg frisk osv)

  hver dag og det normale opptaket/produksjonen avtar. Ikke helt, men en som går på f.eks c vitamin tabletter for å holde seg frisk vil dermed få mindre ut av en appelsin på helvettesuken enn en som ikke spiser vitamin tabletter. Det samme gjelder kreatin. Hvilket kan være kjekt å ha. Personlig prøver jeg å holde meg unna sånt mest mulig. Jeg vil ikke gjøre meg avhengig av å drasse med meg tabletter/kosttilskudd overalt for å holde formen ved like.

  Dette er ganske satt på spissen, men det er desverre det som skjer.

  Ingen kritikk til de som bruker det, men man bør kanskje ha dette i bakhodet.

  __________________
  Sikt høyt og kom lengre
  There's no traffic jam on the extra mile

 10. #10
  OR5+ Sersjant 1.klasse
  Ble medlem
  2004
  Bosted
  Sønnafor Son
  Innlegg
  8.229
  Nevnt
  21 innlegg
  Sitert
  71 innlegg

  RE: Kreatin  Anbefaler å lese serien om kreatin på trim.no. Den er i fire deler og starter her: http://www.trim.no/artikkel.php?id=423

  84mm  __________________
  jeg har donert, har du?
  What happens in the garage, stays in the garage

 11. #11
  Milforum reservist
  Ble medlem
  2004
  Innlegg
  191
  Nevnt
  0 innlegg
  Sitert
  0 innlegg

  RE: Kreatin

  Prøvde kreatin selv en gang,og det fungerte ganske så bra. Men da jeg var ferdig med boksen så sank motivasjonen fordi jeg ikke klarte å yte like bra som jeg gjorde med kreatin. Dette er jo også noe å tenke over...

  __________________
  Jau jau, hest og sau.

 12. #12
  Rake
  Gjest

  RE: Kreatin

  Heisann!

  Allright! Inne på kreatinbruk igjen!  Er masse myter, og dilldall ute om kreatin, så jeg tenkte jeg skulle klare opp litt her.

  For det første, som sagt tidligere, så selv om kreatin er et stoff naturlig i kroppen så hemmer ikke bruk av kreatintilskudd kroppen sin egen produksjon! Omfattende studier viser at opp til fem års bruk ikke er skadelig.

  (Prøver å forklare hva som skjer: Den endogene(indre) produksjonen av kreatin vil gå ned som følger av det exogene(tilførte) inntaket av kreatin. Dette kommer av at muskelcellen er full. Den endogene produksjonen vil være tilbake igjen når et exogent inntak slutter og muskelcellen tømmes.)

  Å kjøre kreatin sammenhengnde vil likevel føre til at effekten synker, etter som kroppen vender seg  Men, når du bruker kreatintilskudd så vil du ha bruk for mye større mengder vann enn ellers.

  I forbindelse med vannbehovet jeg ikke vil anbefale å kjøre kreatintilskudd på samme tid som du trener langdistanseløping/svømming - du vil rett og slett slite med dehydrering, og desutten vil musklene lettere få krampe.

  Uten å ha prøvd det selv, vil jeg tro at kreatin vil ha en positiv innvirkning på kortdistanseløping/svømming, hvor eksplosiv/anaerob styrke spiller den viktigste rollen.  At prestasjonsevnen synker når du slutter å bruke kreatin er naturlig - og pokker så demotiverende ;) Kan være flere måter å "løse" dette på. Et alternativ er å trappe ned på kreatindosende gradvis, til du slutter helt.

  Noe annet kan være å kjøre en annen type trening, f.eks. mer utholdenhetsrettet, her vil ikke kreatinen ha spilt noen videre stor innvirkning uansett + du får fordelen med variasjon. (Snakker her om styrketrening)  Og dersom en velger å bruke kreatintilskudd er det mange "triks" for å optimalisere bruket. Økt vanninntak bør være selvfølgelig. I tillegg kommer tidspunkt for inntak, som hvertfall hvertfall bør være før og etter trening - og etter trening sammen med en tilstrekkelig mengde raske karbohydrater...  ... hmm, man kan nesten skrive en hel bok om kreatin - og hvertfall halvparten av alt i boka vil være omdiskuterte temaer der ikke alle er enige.. dilldall. ;)

  -- Edited by Rake at 18:50, 2005-01-02

  __________________
  and-rak(a)online.noLignende tråder

 1. Kreatin... er det noe vits?
  By Specialhunter in forum Førstegangstjeneste og verneplikt
  Svar: 33
  Nyeste innlegg: DTG 222154A Aug 09,
 2. Kreatin
  By Zervs in forum Førstegangstjeneste og verneplikt
  Svar: 29
  Nyeste innlegg: DTG 042302A Jun 06,

User Tag List

Regler for innlegg

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere innleggene dine
 •