milforum.net - fra sikkerhetspolitikk til stridsteknikk
Milforum - Fra sikkerhetspolitikk til stridsteknikk
Liker Liker:  0
Side 1 av 2 12 SisteSiste
Viser resultatene 1 til 40 av 52

Tråd: SAS bøker

 1. #1
  Frolending
  Gjest

  SAS bøker

  Var inne på top-secret i sted og fant noen SAS bøker. kan de lære oss ungdommer noe om overlevelse og øke oppfinnsomheten i skallene våre? Med tanke på å overliste fiendene være i et eventuelt scenario på fallskjermjegerskolen?

  __________________
  René Olsen

 2. #2
  OR-4+ Korporal 1.klasse (T60)
  Ble medlem
  2004
  Innlegg
  2.350
  Nevnt
  2 innlegg
  Sitert
  0 innlegg

  RE: SAS bøker

  Vet ikke hva som står i de bøkene, men overlevelsesferdigheter kommer godt med på et opptak. Oppfinnsomhet er også bra, det går vel litt under overlevelse...  Prøv å få med deg noen programmer av "Ray Mear's Extreme Survival" Den fyren kan det som er å vite om overlevelse:)  Ikke tenk på å overliste fienden eller noe i den stilen. Du vil ikke møte noe sånt før du er kommet gjennom opptaket, og da vil du få omfattende opplæring vil jeg tro.  Det viktigste er opptaket. For å komme gjennom det kreves det god fysikk, og en sinnsykt positiv instilling og en enorm "go-vilje" når du har det som verst. Man må ha vilje til å fortsette og bryte grenser for hva man trodde var mulig.  Hvert år stiller rundt 150 unge håpefulle på opptaket til fallskjermjeger, ca 20-25 kommer inn. Men ikke la deg skremme av de tallene, tenk at du skal være en av de som kommer inn. Er mange slasker som stiller på slike opptak og ryker ut ganske fort.  Som en annen ivrig deltaker på dette forumet bruker å si (husker ikke nick i farten):

  "Finnes det vilje, finnes det vei."

  __________________
  Live fast, Die young
  We sleep soundly in our beds at night because rough men stand ready to do violence on our behalf

 3. #3
  Frolending
  Gjest

  RE: SAS bøker  Takk skal du ha!

  Hvis du har noen andre ideer, så er det bare å si ifra. Jeg er åpen for alt.  __________________
  René Olsen

 4. #4
  Milforum reservist
  Ble medlem
  2004
  Innlegg
  2.525
  Nevnt
  0 innlegg
  Sitert
  0 innlegg

  RE: SAS bøker  Det stemmer det som crazy k nevner om god fysikk og stå på vilje til du spyr. Har hørt om folk med fysikk som det ikke skal skrytes av på fallskjermjeger opptaket som gjennomførte og ble tatt opp pga. stål vilje. Så ikke tro at det holder å trene som f... og gjennomføre opptaket og automatisk bli tatt opp. Mange som har gått på den smellen!*Begynn å tenk på å styrke det mentale planet fra nå av kombinert med systematisk trening. Det å vite hvordan SAS opererer vil ikke få deg gjennom opptaket, men vil jo være en motivasjonsfaktor for å ikke snakke om kunskapen. Det står mye om motivasjon og trening for slike opptak*på dette forumet så du får ha lykke til og husk; finns det vilje så finns det vei!*  __________________
  Give gas, kick ass!
  Fysisk makt er siste utvei, men misbrukes av utålmodige sjeler før grensen nås?

 5. #5
  OR-4 Korporal (T60)
  Ble medlem
  2004
  Bosted
  Oslo
  Innlegg
  1.073
  Nevnt
  1 innlegg
  Sitert
  0 innlegg

  RE: SAS bøker

  Husk å ikke lese deg alt for klok på bøker før du drar på opptak, det kan treffe deg i bakhodet ganske fort.  SAS-bøker kan med fordel kjøpes fra http://amazon.co.uk/ , der er de forholdsvis billige, men portoen er ikke ubetydelig. Husk at du kan bestille bøker til du blir blå uten å betale fortolling, siden bøker til eget bruk ikke er tollpliktige.  Selv leser jeg kun fiksjon-delen av SAS, med forfattere som Andy Mcnab, Chris Ryan og Johnny "Two Combs" Howard, så jeg vet ikke hva som finnes av faglitteratur.  Hvis du bestiller Bravo Two Zero av Andy Mcnab, bestill samtidig "The One that Got away" av Chris Ryan og "The Real Bravo Two Zero" (Kommer ikke på forfatteren i farta). Enkeltstående er bøkene om oppdraget ganske tvilsomme, men sammen kan de gi deg et bilde som er litt mer realistisk.  En bok som kan anbefales for feltliv er Handbok i Överlevnad fra det svenske forsvaret, det finnes også en liten hurtigreferanse til denne som du kan ha i jakkelomma. Dette er mer som en ekstremversjon av speiderboka som har vært ganske nyttig for undertegnede når jeg har hørt skogens kall. NFM har solgt denne tidligere.

  Skraphaugen har talt!
  - Rill og Rall

 6. #6
  Milforum reservist
  Ble medlem
  2004
  Innlegg
  24
  Nevnt
  0 innlegg
  Sitert
  0 innlegg

  RE: SAS bøker  Handbok øverlevnad kan anbefales ja, men ikke kjøp den fra NFM. Dersom du bestiller den direkte fra sverige, forsvarets materiellforråd, tlf. 0505-85 609 får du den for under hundre spenn. NFM tar det tredobbelte..

  (håper ikke jeg får hele NFM på nakken nå da) :-)

  Mvh. Icarus  -- Edited by Icarus at 00:41, 2005-01-28

  t's impossible to waste ammo, it can only be expended at a highly inconvenient rate.

 7. #7
  Gjest

  RE: SAS bøker  Barry Davis har skrevet en bok som heter "Joining the SAS" og det er den nærmeste jeg har sett med noe fornuftig innhold i forhold til trening og opptak i en spesial styrke. Tipsene han gir kan relateres til Jegerskolen fordi det er om reguær trening samt av typen "ikke stikk deg ut, hold kjeft, vær motivert " samt gode tips om sekk, støvler, fukt, hygiene osv.

  Lightfoot nevner bøker av McNabb og Ryan (aliaser) og en bok som heter Bravo 2 Zero: The Real Story. Den siste er veldig bra, men kun en form for dokumentar der forfatteren går igjennom de andre bøkene og plukker dem fra hverandre...* Artig på film er også "Hunting Chris Ryan" - en av episodene (det er 3 av dem) viser Chris Ryan under norske forhold...som sagt...god underholdning* :-)

  Gidder du ikke å bestille fra nettet er det en god ide å ta turen innom Automobilia i Oslo. Stort utvalg av bøker og jeg kjøpte bla "the Real Story" der.

  Har man blitt så gammel som meg og ikke lenger kan søke de opptakene dere kan så får man heller lese om hvordan andre har det* :-))
 8. #8
  OR-2 Visekonstabel (T35)
  Ble medlem
  2004
  Innlegg
  106
  Nevnt
  0 innlegg
  Sitert
  0 innlegg

  RE: SAS bøker  Vil anbefalle "Immediate Action" fra Andy McNab det er egentlig om hele livet hans frem til gulf krigen (og det kan du leste alt om i Bravo 2 Zero). Synes denne boken er underholdene og får frem på en god måte holdnigen du må ha for å komme inn på slike avdeliger. Ikke bare under opptaket, men også før. Ellers når det gjelder Bravo 2 Zero og Bravo 2 Zero : The Real Story så er dette noe du helt klart klarer deg uten. Lei heller videoen.

  Når jeg var en tur innom FJ opptaket var det en som besvimte under 3000m, men reiste seg opp igjen og besvimte ennå en gang, når jeg kom forbi han var han på vei til å besvime en tredje gang, han datt over meg og jeg la han ned og sa at "nå er det nok"... så beina jeg til mål for å informere et befal. (fikk ganske bra tid også)

  Tror du må ha den holdningen for å komme inn... gi alt uansett, men kanskje litt bedre fysikk ;)

  Håper det ikke ble så mye rart i innlegget, er ganske trøtt... litt i koma (hva var det jeg skulle nå?)  -- Edited by Grimmy at 01:47, 2005-01-29

  __________________
  Exitus Acta Probat
  t's impossible to waste ammo, it can only be expended at a highly inconvenient rate.

 9. #9
  Gjest

  RE: SAS bøker  Bare en kort anbefaling: Les "Soldier Five" av Mike Coburn. Ble ferdig med den i går og den kan virkelig anbefales. Denne er skrevet en tid etter Ryan og McNabs bøker, og gir et "litt" annet bilde av patruljen samt MoDs/SAS sin behandling av patruljen.

  Lav "Rambo" faktor, men dette til tross - en del vinklinger på den frykten man kan oppleve når man blir skutt/skutt på eller rett og slett er døden nær av forfrysninger osv.

  Coburn kom fra NZ SAS, gikk gjennom "Selection" og ble sendt ut med Bravo 2 Zero etter bare noen månder i britisk SAS tjeneste. Hverken Ryan eller McNab kommer ut like glamorøse som i egne bøker.. :-)

  Mye stoff om selection og trening i denne boken også...og en påstand om at man måtte løpe 2 Miles på under 9 minutter..dvs ca 3,2 km...og at det var en del av den fysiske testen til forsvaret :-) Sikkert en "typo".

  Løp og kjøp! Bestilte den på nettet - 129,-

  hilsen Learjet  -- Edited by Learjet35 at 11:46, 2005-02-16


 10. #10
  Master of Most
  Gjest

  RE: SAS bøker  Kan anbefale følgende bøker:

  Barry Davis: Joining the SAS

  Andy McNab: Bravo Two Zero, Immediate Action

  SAS: Mental Health

  Navy SEAL's official physical fitness guide. Andrew Flach ellerno.  __________________
  The SAS soldier must be a Master of Most.

 11. #11
  OR-3 Ledende visekonstabel (T35)
  Ble medlem
  2005
  Bosted
  Kongeriket Norge
  Innlegg
  439
  Nevnt
  1 innlegg
  Sitert
  0 innlegg
  Vi kan lære MYE av SAS bøkene.
  Men SAS tar jo inn rekrutter som har tjenestegjort i en regulær avdeling i minst 3 år.

  I norge er de jo helt ferske ved opptak... noe å lære av det?

 12. #12
  Milforum reservist
  Ble medlem
  2004
  Innlegg
  2.525
  Nevnt
  0 innlegg
  Sitert
  0 innlegg
  Sitat Opprinnelig skrevet av SAS
  Vi kan lære MYE av SAS bøkene.
  Men SAS tar jo inn rekrutter som har tjenestegjort i en regulær avdeling i minst 3 år.

  I norge er de jo helt ferske ved opptak... noe å lære av det?
  Ja, men så har SAS et mye hardere opptak kan jeg tenke meg. Men nå må du ikke glemme at FSK er en av verdens beste spes.styrker. Bare se på de siste utalelsene om at norske spesialstyrker ble hedret og var den eneste nasjonen som ikke trengte å bli hentet ut pga dehydrering på oppdrag i Afghanistan. Husker ikke detaljene nøyaktig. Det tyder på meget grundig seleksjon og utdanning, og ikke minst meget dyktige instruktører.
  Fysisk makt er siste utvei, men misbrukes av utålmodige sjeler før grensen nås?

 13. #13
  OR-3 Ledende visekonstabel (T35)
  Ble medlem
  2005
  Bosted
  Kongeriket Norge
  Innlegg
  439
  Nevnt
  1 innlegg
  Sitert
  0 innlegg
  Takk for kommentar No Fear:)

  Det stemmer at "gutta våre" er høyt satt over verdens beste styrker.
  Kravene til SAS er veldig tøffe. De beste gutta I SAS kommer enten fra Royal Marines Commando eller British Parachute Regiment, den fysiske og ikke minst den psykiske treningen i disse avdelingene er veldig tøff men danner et veldig godt grunnlag for å søke SAS.

 14. #14
  Milforum reservist
  Ble medlem
  2004
  Innlegg
  324
  Nevnt
  0 innlegg
  Sitert
  0 innlegg
  Duverden... Dette begynner å ligne en samtale mellom småunger. Det skinner ihvertfall gjennom at dette har dere lite greie på.

  Sorry gutta, jeg måtte bare :-/ Får jeg pisk nå??

 15. #15
  OR-3 Ledende visekonstabel (T35)
  Ble medlem
  2005
  Bosted
  Kongeriket Norge
  Innlegg
  439
  Nevnt
  1 innlegg
  Sitert
  0 innlegg
  Kremt... hvem kaller du småunger?:-p Sier jo bare det som er sant! makan!

 16. #16
  OF-3 Major
  Administrator
  NK Milforum

  Ble medlem
  2004
  Innlegg
  15.278
  Nevnt
  272 innlegg
  Sitert
  515 innlegg
  Og så tar vi en kald farris og bevarer roen - alder ingen hindring.

 17. #17
  OR-3 Ledende visekonstabel (T35)
  Ble medlem
  2005
  Bosted
  Kongeriket Norge
  Innlegg
  439
  Nevnt
  1 innlegg
  Sitert
  0 innlegg
  Var ikke meningen å hisse seg opp, ble bare litt provosert.

  Uansett, hvis du/dere får tilgang på SAS bøkene, det kan være alt fra bøkene til andy Mcnab, Chris Ryan etc. eller SAS Field Manual, SAS Survival Manual. veldig mye av dette er jo verdifull lærdom! Ikke nødvendigvis fiction bøkene, men mange av de Ekte historiene!

 18. #18
  Milforum reservist
  Ble medlem
  2004
  Innlegg
  324
  Nevnt
  0 innlegg
  Sitert
  0 innlegg
  Joda, enig med deg der. Morsom lesning det. Spesielt de ordentlig gode bøkene kan være inspirerende.
  Når det er sagt vil jeg gjerne anbefale boken "Shoot to kill" av Michael Asher (forfattern bak B20-the real story)
  Knallgod bok etter min mening. Søk den opp på bokkilden.no:-)[/b][/i]

 19. #19
  OR-3 Ledende visekonstabel (T35)
  Ble medlem
  2005
  Bosted
  Kongeriket Norge
  Innlegg
  439
  Nevnt
  1 innlegg
  Sitert
  0 innlegg
  Leste boka til Andy Mcnab, oppakning på nærmere 100 kilo!!! litt av en bør med tanke på distansen de tilbakela!

  Nettet er en god kilde hvis man har lyst til å kjøpe noen av disse bøkene, har ikke funnet noen bra linker ennå. Skal legge dem ut når jeg finner dem!

 20. #20
  OR-2 Visekonstabel (T35)
  Ble medlem
  2005
  Bosted
  Oslo
  Innlegg
  213
  Nevnt
  1 innlegg
  Sitert
  0 innlegg
  En annen god bok som ikke er nevnt er av Peter Ratcliff og heter Eye of the Storm. Den tar for seg forfatterens liv. Aspirant perioden og hva det faktisk innebærer å være i krig og (I alle fall i følge boken) At til og med det som har gjort det bra under opptak og blitt SAS soldater brister. Det er da interesangt å se at våre spesial styrker gjør det så bra da det kan anses som relativt ferske i forhold til SAS gutta. Han var også befal til Andy Mc Nab og Chris Ryan og har et litt annet syn på sakene en det de hadde.

  God lesning.
  If you take responsibility for yourself you will develop a hunger to accomplish your dreams.

 21. #21
  OR-4 Korporal (T60)
  Ble medlem
  2005
  Innlegg
  1.410
  Nevnt
  2 innlegg
  Sitert
  1 innlegg
  Connor, Ken. - Ghost force

  Ikke mye stoff for survival freaks in den boka, men grei oversikt over utviklingen av SAS, etter gjenopprettelsen av avdelingen etter 2. verdenskrig i Malaysia under kampene der mellom britiske sikkerhetsstyrker og MRLA.

  Forfatteren har tidligere gått underoffisersgradene i 22 SAS helt opp til å ende opp som RSM i avdelingen.

 22. #22
  LeifA
  Gjest
  SAS essential survival av Barry Davies er en bra bok om overlevning!

 23. #23
  OR-4 Konstabel (T35)
  Ble medlem
  2005
  Bosted
  Grorud leir?
  Innlegg
  1.854
  Nevnt
  0 innlegg
  Sitert
  1 innlegg
  Handbok Øverlevnad, helt gratis:

  http://www.fmuhc.mil.se/fmpub/pubdok/h_overlevnad.pdf

  Håper du har en spenstig printer og mye blekk...

 24. #24
  Ghost
  Gjest
  Er Bravo two zero gitt ut på norsk?
  (makter ikke dra gjennom den på engelsk)

 25. #25
  Gjest
  Jeg vil ikke anbefale Bravo Two Zero som noe annet en fiction. Betviler ikke at "Andy McNab" har vært i SAS og at han er dyktig, men som så mange andre her har sagt: De som går stille i dørene........

  Et eks på det jeg mener: Han påstår at et lag på 8 mann drepte over 250 mann ila patruljen. Bullshit! Enhver som har kunnskap om styrkeforhold i angrep vet at dette ikke går(i det scenarioet han beskriver). Har man CAS er det en annen sak, men sier ikke at det går heller.

  Husker ikke i farta hvor langt han sa de gikk, men med en pakning på 100kg, ikke snakk om. Har en kompis som var FAC, han sa at det tyngste de bar var opp mot 50kg, med termisk og hele tekjøkkenet, de gikk rundt 5 km og han sa det tok TID!!!!

 26. #26
  OR-4 Korporal (T60)
  Ble medlem
  2004
  Innlegg
  624
  Nevnt
  3 innlegg
  Sitert
  4 innlegg
  Sitat Opprinnelig skrevet av thaugli
  Husker ikke i farta hvor langt han sa de gikk, men med en pakning på 100kg, ikke snakk om. Har en kompis som var FAC, han sa at det tyngste de bar var opp mot 50kg, med termisk og hele tekjøkkenet, de gikk rundt 5 km og han sa det tok TID!!!!
  Det er ikke usannsynlig med en oppakning på 100 kg, men det tar tid og man kan bli nødt til å gå flere turer for å få med seg alt. De norske spesialstyrkene i Afghanistan har også påstått at de hadde oppakninger på en 80 kg. Du må også tenke på at FACen som du snakker om sannsynligvis ikke har hatt behov for å ta med seg betydelige mengder vann, med en 20 liter vann på kjøpet går vekten betraktelig opp. Ellers er det skrevet flere bøker om B20. Jeg kan blant annet anbefale Soldier 5 av Mike Coburn, han gir en mer realistisk fremstilling av operasjonen.

 27. #27
  Gjest
  Hva som har skjedd eller ikke blir vanskelig å finne ut av. Har lest B20, Eye of the Storm(meget bra) og The Real B20 av Michael Asher. Føler at det McNab skriver blir litt sånn se så tøff jeg er......som sagt, hva som er sant blir vanskelig å finne ut da det er gjenfortellinger av mange forskjellige kilder.

  Har opplevd det skryte syndromet blant norske soldater og som påstår at de har avfyrt våpenet sitt i tjeneste(for min del gjelder det folk som har vært i Kosovo). Og når jeg sier avfyrt mener jeg rettet ild, ikke varsel skudd.

  Folk må skjønne at det ikke er en p*** målingskonkurranse det her, alle stillinger i en militær avdeling har en funksjon, og jeg for min del bryr meg mindre om hva du har gjort hvor og når ol, så lenge du gjør jobben din. Sier ikke at erfaring ikke har mye å si på uførelsen av jobben, men ikke kom å si det til meg på en måte som insinuerer at "jeg er SÅ tøff, hva har du gjort da"......blir for dumt. Vi er alle på samme lag.

  Opplevde dette i Pbn i fjor, da gutta som kom til esk 3 i november for å begynne opptrenings perioden sin mot A-stan var så sykt tøffe i trynet mot gutta mine som nettopp hadde begynt tjeneste. Hva er vitsen? En kar var så stolt av ørkenuniformen sin, at han skulle dra på vorspiel med den for å briefe for kompisene.....sorry, men da er du ikke moden nok til å reise ut.......

  Bare lufter min tanker, noen meninger?

 28. #28
  Milforum reservist
  Ble medlem
  2005
  Bosted
  Tigertown
  Innlegg
  50
  Nevnt
  0 innlegg
  Sitert
  0 innlegg
  Coburn er ikke New Zealender. Han er Australier, og tjenestegjorde i 1CDO i Australia før han dro på seleksjon. Kompis av meg har en kompis som kjenner han (Herregud, det høres rart ut, heh).

  Nå er seleksjon samkjørt, slik at man kunne velge. Før kunne man bare komme inn i SBS hvis man hadde vært Royal Marine Commando. Kjenner en fra SBS som naturligvis har greie på dette.

  Opptaket til UKSF er regnet som verdens tøffeste.

  Fudge
  HV-02304 Rekbatt.

 29. #29
  Timmian
  Gjest
  Sitat Opprinnelig skrevet av thaugli
  Jeg vil ikke anbefale Bravo Two Zero som noe annet en fiction. Betviler ikke at "Andy McNab" har vært i SAS og at han er dyktig, men som så mange andre her har sagt: De som går stille i dørene........

  Et eks på det jeg mener: Han påstår at et lag på 8 mann drepte over 250 mann ila patruljen. Bullshit! Enhver som har kunnskap om styrkeforhold i angrep vet at dette ikke går(i det scenarioet han beskriver). Har man CAS er det en annen sak, men sier ikke at det går heller.

  Husker ikke i farta hvor langt han sa de gikk, men med en pakning på 100kg, ikke snakk om. Har en kompis som var FAC, han sa at det tyngste de bar var opp mot 50kg, med termisk og hele tekjøkkenet, de gikk rundt 5 km og han sa det tok TID!!!!
  Les boka litt bedre.
  Pakningene forsvant rimelig kjapt.

 30. #30
  Gjest
  Sitat Opprinnelig skrevet av Timmian
  Sitat Opprinnelig skrevet av thaugli
  Jeg vil ikke anbefale Bravo Two Zero som noe annet en fiction. Betviler ikke at "Andy McNab" har vært i SAS og at han er dyktig, men som så mange andre her har sagt: De som går stille i dørene........

  Et eks på det jeg mener: Han påstår at et lag på 8 mann drepte over 250 mann ila patruljen. Bullshit! Enhver som har kunnskap om styrkeforhold i angrep vet at dette ikke går(i det scenarioet han beskriver). Har man CAS er det en annen sak, men sier ikke at det går heller.

  Husker ikke i farta hvor langt han sa de gikk, men med en pakning på 100kg, ikke snakk om. Har en kompis som var FAC, han sa at det tyngste de bar var opp mot 50kg, med termisk og hele tekjøkkenet, de gikk rundt 5 km og han sa det tok TID!!!!
  Les boka litt bedre.
  Pakningene forsvant rimelig kjapt.
  Ikke tro alt du leser. Kildekritikk vet du.....

 31. #31
  Milforum reservist
  Ble medlem
  2005
  Innlegg
  149
  Nevnt
  0 innlegg
  Sitert
  0 innlegg
  Han påstår at et lag på 8 mann drepte over 250 mann ila patruljen. Bullshit! Enhver som har kunnskap om styrkeforhold i angrep vet at dette ikke går(i det scenarioet han beskriver). Har man CAS er det en annen sak, men sier ikke at det går heller.
  Sorry for jeg bare buser inn, har ikke lest hele tråden, så beklager om svaret på spørsmålet mitt er oppgitt allerede, men hastverk i svingene her..

  Hvilken bok er dette fra og er det Andy McNab som har skrevet den?
  "Agmine Consectamur"
  "GP; Stedet Gud glemte, Fanden forlot og Forsvaret overtok"

 32. #32
  Milforum reservist
  Ble medlem
  2004
  Bosted
  der ingen skulle tru at nokon kunne bu.
  Innlegg
  257
  Nevnt
  0 innlegg
  Sitert
  0 innlegg
  Bravo two zero heter boken og forfatteren er Andy Mcnab ja. :)
  - There`s no traffic jam on the extra mile.

 33. #33
  Christiansk
  Gjest
  Bestilte denne boken i går: http://www.play.com/play247.asp?page=ti ... =148&pa=sr

  Noen som har lest den?[/url]

 34. #34
  Noxius
  Gjest
  siden vi er inne på bøker, jeg har gått og lurt litt på om jeg skulle prøve og finne en sånn "overlevningsbok".
  en bok som tar for seg det og overleve om vinteren og om sommeren, hva man kan spise i den norske naturen osv og om ting man kan lage, gapahuker etc hvis noen veit om noen bøker som tar for seg akkurat dette, så hadde det vært fint om dere kunne sent meg en liten PM

 35. #35
  OR-7 Stabssersjant
  Ble medlem
  2005
  Bosted
  Stavanger
  Innlegg
  19.642
  Nevnt
  90 innlegg
  Sitert
  520 innlegg
  Sitat Opprinnelig skrevet av Noxius
  siden vi er inne på bøker, jeg har gått og lurt litt på om jeg skulle prøve og finne en sånn "overlevningsbok".
  en bok som tar for seg det og overleve om vinteren og om sommeren, hva man kan spise i den norske naturen osv og om ting man kan lage, gapahuker etc hvis noen veit om noen bøker som tar for seg akkurat dette, så hadde det vært fint om dere kunne sent meg en liten PM
  søk her på "overlevnad" eller noe sånn. Svensk håndbok som kan lastes ned i pdf.
  "Gjør Ret, Frygt Intet"

 36. #36
  Milforum reservist
  Ble medlem
  2005
  Innlegg
  118
  Nevnt
  0 innlegg
  Sitert
  0 innlegg
  Vil absolutt anbefale SAS survival guide.
  Fåes kjøpt på www.mao.no for 48,- portofritt tilsendt fra England.
  Preparus Supervivet

 37. #37
  Milforum reservist
  Ble medlem
  2005
  Innlegg
  118
  Nevnt
  0 innlegg
  Sitert
  0 innlegg
  Må rette litt her: den koster 59,- http://www.mao.no/SamboWeb/produkt.do?produktId=596088
  Preparus Supervivet

 38. #38
  Timmian
  Gjest
  Sitat Opprinnelig skrevet av thaugli
  Sitat Opprinnelig skrevet av Timmian
  Sitat Opprinnelig skrevet av thaugli
  Jeg vil ikke anbefale Bravo Two Zero som noe annet en fiction. Betviler ikke at "Andy McNab" har vært i SAS og at han er dyktig, men som så mange andre her har sagt: De som går stille i dørene........

  Et eks på det jeg mener: Han påstår at et lag på 8 mann drepte over 250 mann ila patruljen. Bullshit! Enhver som har kunnskap om styrkeforhold i angrep vet at dette ikke går(i det scenarioet han beskriver). Har man CAS er det en annen sak, men sier ikke at det går heller.

  Husker ikke i farta hvor langt han sa de gikk, men med en pakning på 100kg, ikke snakk om. Har en kompis som var FAC, han sa at det tyngste de bar var opp mot 50kg, med termisk og hele tekjøkkenet, de gikk rundt 5 km og han sa det tok TID!!!!
  Les boka litt bedre.
  Pakningene forsvant rimelig kjapt.
  Ikke tro alt du leser. Kildekritikk vet du.....

  Både andy og chris var samkjørte på dette punktet. pakningene forsvant under den første kontakten.

 39. #39
  Gjest
  Whatever....poenget er at han skryter på seg en infil som ifølge han var på flere mil(som sagt husker ikke hva han sa nå), men som i virkeligheten var bortimot en 3-4km. Det siste er litt mer troverdig mtp vekt de hadde med seg, tiden det tok å marsje dit, og måten de gikk på.

  Gidder noen å sjekke opp B20 og The Real B20 for å få verifisert avstandene, og postet de her? Har ikke B20 lenger, og den andre ligger rundt 150 mil fra der jeg er nå.

  Det er mange faktorer som gjør at jeg misliker boka, og holdningene hans.....les the Real Bravo Two Zero av Michael Asher, og du vil få et litt annet syn på saken. Samme med Eye of the Storm, av Pete Ratcliffe.

 40. #40
  OR-4 Korporal (T60)
  Ble medlem
  2006
  Innlegg
  1.100
  Nevnt
  1 innlegg
  Sitert
  0 innlegg
  Sitat Opprinnelig skrevet av Timmian
  Sitat Opprinnelig skrevet av thaugli
  Sitat Opprinnelig skrevet av Timmian
  Sitat Opprinnelig skrevet av thaugli
  Jeg vil ikke anbefale Bravo Two Zero som noe annet en fiction. Betviler ikke at "Andy McNab" har vært i SAS og at han er dyktig, men som så mange andre her har sagt: De som går stille i dørene........

  Et eks på det jeg mener: Han påstår at et lag på 8 mann drepte over 250 mann ila patruljen. Bullshit! Enhver som har kunnskap om styrkeforhold i angrep vet at dette ikke går(i det scenarioet han beskriver). Har man CAS er det en annen sak, men sier ikke at det går heller.

  Husker ikke i farta hvor langt han sa de gikk, men med en pakning på 100kg, ikke snakk om. Har en kompis som var FAC, han sa at det tyngste de bar var opp mot 50kg, med termisk og hele tekjøkkenet, de gikk rundt 5 km og han sa det tok TID!!!!
  Les boka litt bedre.
  Pakningene forsvant rimelig kjapt.
  Ikke tro alt du leser. Kildekritikk vet du.....

  Både andy og chris var samkjørte på dette punktet. pakningene forsvant under den første kontakten.

  Men ifølge McNab, så hadde de en infil på 2 mil først, med pakninger over 200 pounds, noe som høres svært usannsynlig ut.
  True Blue Through and Through

Side 1 av 2 12 SisteSiste


Lignende tråder

 1. E-bøker, e-lesere og bøker i en digital tid
  By 93A in forum S-6 2. Tekniske forum
  Svar: 2
  Nyeste innlegg: DTG 301226A Jan 19,
 2. SAS bøker
  By in forum Mannskapsmessa
  Svar: 51
  Nyeste innlegg: DTG 050858A Apr 06,
 3. bøker
  By mariusz in forum Mannskapsmessa
  Svar: 1
  Nyeste innlegg: DTG 251654A Sep 05,
 4. bøker SAS, int.ops etc
  By px in forum Mannskapsmessa
  Svar: 12
  Nyeste innlegg: DTG 082109A Apr 05,

User Tag List

Regler for innlegg

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere innleggene dine
 •