milforum.net - fra sikkerhetspolitikk til stridsteknikk
Milforum - Fra sikkerhetspolitikk til stridsteknikk
Liker Liker:  0
Viser resultatene 1 til 15 av 15

Tråd: Utfordringer under fj-opptak

 1. #1
  hardrock_ram
  Gjest

  Utfordringer under fj-opptak  vet det har vært noe snakk om fallskjermjegeropptak tidligere, men det er ting jeg og sikkert flere lurer på om opptaket, annet enn at man går veldig mye i diverse terreng med tung sekk.

  man skal visst treffe på nok av utfordringer i opptaket som tvinger en til å presse grenser. slik har ihvertfall jeg forstått det. å gå i 15 timer i strekk er kanskje tungt, men jeg føler ikke at jeg sprenger noen egne grenser av å gjøre det.

  jeg som da har problemer med høyder tenker da spesielt på ting som klatring uten sikring osv. ja, jeg veit, det høres teit ut å søke fallskjermjeger med høydeproblemer, og det var det vel også. veit ikke helt hva jeg tenkte på...i mitt tilfelle tror jeg panikktester i basseng eller no sånt ville gått mye bedre.

  noen som vet?
 2. #2
  Kirre
  Gjest

  RE: utfordringer under fj-opptak  Hei

  På Rena har de en klatrevegg på 40m (?), og jeg leste i en eldre artikkel på mil.no eller i forsvarsforum/fofo.no at det blir utført canadisk-rapell eller forlengsrappellering fra denne, sikringen vil bli festet av befalet, og man får visstnok ikke dobbeltsjekke denne selv, som jo er vanlig i klatring. Ellers er det nok militærstup fra 3metern. Jeg er iallefall psykisk forberedt på disse to. Skal forøvrig også på opptak til fallskjermjegern iår.

  Jeg for min del har aldri vært noen stor fan av høyder, men har liksom blitt vant til det etter en del klatring.

  mvh Kirre, sjøløve på mj forumet (funker ikke med æ,ø,å gitt)  __________________
  Sjøløve fra MJK-forumet

 3. #3
  Kirre
  Gjest

  RE: utfordringer under fj-opptak  Etter litt leting fant jeg linken:

  http://www.mil.no/start/article.jhtml?articleID=24306  __________________
  Sjøløve fra MJK-forumet

 4. #4
  Kirre
  Gjest

  RE: RE: RE: utfordringer under fj-opptak

  quote:


  Originally posted by: spec0016

  "Hei Sjøløve! Velkommen - etterlyste deg for en stund siden... Du kan jo legge inn i signaturfeltet "Sjøløve fra MJK forumet" eller noe slikt - mange her som vil kjenne deg igjen...."


  Hei! Så du hadde sendt PM på treningsforumet, men har ikke vært så aktiv på datafronten i det siste. Er forøvrig imponert over hvor høyt nivå dette forumet har fått.

  __________________
  Sjøløve fra MJK-forumet

 5. #5
  Gjest

  RE: utfordringer under fj-opptak  Baklengs militærstup fra treern er en ganske latterlig affære. Ekstremt enkelt om man bare lar seg falle og lar tyngdekraften råde, men Gud så vondt det gjør og så latterlig man ser ut om man trekker seg.

  Forøvrig er den største belastningen langvarig stress fysisk og psykisk. En dag med 15 timers marsj er greit nok. Men dette kan kombineres med alt mulig faenskap og gjørmeløyper som til sammen tærer på viljen over tid.

  *
 6. #6
  Telemark85
  Gjest

  RE: utfordringer under fj-opptak  Hei.. Er det noen her som har erfaring eller vet noen ting om de psykomotoriske prøvene man kan bli utsatt for på årets FJ opptak.

  Hadde vært en fordel å vite litt om hva det gjekk ut på, for hadde jeg blitt kasta ut etter en jævla prøve så hadde jeg gått bananas...
 7. #7
  OF-3 Major
  Administrator
  NK Milforum

  Ble medlem
  2004
  Innlegg
  15.278
  Nevnt
  272 innlegg
  Sitert
  515 innlegg

  RE: utfordringer under fj-opptak

  Viktig at dere som vet momenter under opptakene holder dette for dere selv (det som dere vet ikke er kjent igjennom artikler osv). Fint om vi alle passer på hverandre som man ikke røper opplagte hemmeligheter. Forstår at man vil vite så mye som mulig, men dere som sitter inne med slik informasjon vet godt hva som er greit å fortelle om og hva som ikke er greit. Om det røpes hemmeligheter på dette forumet, tar det ikke lang tid før det legges ned.

 8. #8
  Jan Olav
  Gjest
  Jeg vil heller gå 20 timer med sekk en å stupe fra 3 meter!!!! Jeg får det bare ikke til. Det ender i grenseløs smerte..

 9. #9
  Milforum reservist
  Ble medlem
  2004
  Innlegg
  547
  Nevnt
  0 innlegg
  Sitert
  0 innlegg
  Hehehehe...

  Mvh SpesJeg
  Chuck Norris sleeps with a pillow under his gun!

 10. #10
  Milforum reservist
  Ble medlem
  2004
  Bosted
  Jæren
  Innlegg
  56
  Nevnt
  0 innlegg
  Sitert
  0 innlegg
  Sitat Opprinnelig skrevet av Jan Olav
  Jeg vil heller gå 20 timer med sekk en å stupe fra 3 meter!!!! Jeg får det bare ikke til. Det ender i grenseløs smerte..
  Det betyr at du trekker deg og ikke stoler på hverken instruktørene eller deg selv. Forover er det bare å falle rett frem, fokuser KUN på å holde knær, hofter og mage stive. Bakover: se opp i taket og fall bakover, fokuser KUN på stive knær, hofte og mage. Har du muligheten, så tren på dette fokuset med å falle forlengs og baklengs på en tjukkas/madrass. MEN ikke fra 3 meteren da ;-) Lykke til!

 11. #11
  OR-4 Korporal (T60)
  Ble medlem
  2004
  Innlegg
  624
  Nevnt
  1 innlegg
  Sitert
  0 innlegg
  Det var kloke råd

  Selv reagerte jeg litt på dette utsagnet
  Sitat Opprinnelig skrevet av Jan Olav
  grenseløs smerte..
  Jeg vil tro at man sansynligvis kan stupe rett i asfalten fra 3-metern uten å oppleve grenseløs smerte. Man blir sansynligvis lam fra nakken og ned, men grenseløs smerte.. det er ganske vondt ;)
  He who dares not offend cannot be honest
  ~Thomas Paine

 12. #12
  Jan Olav
  Gjest
  hehe.. kanskje en overdrivelse det med grenseløs smerte, men hvis man faller i vannrett stilling plask i vannet fra 10 meters høyde skal det visstnok kunne være dødelig. Men hvis det var sånn at jeg hadde valget mellom å ta militørstup fra 3 metern eller ryke ut ville jeg selvsagt gjort det. Men det er uten tvil det jeg ville grudd meg mest til. Uansett, for sikkerhetsskyld skal jeg nok prøve å øve på det. Det føles bare så selvdestruktivt å la seg falle ned i avgrunnen med hodet først..hehe

 13. #13
  Milforum reservist
  Ble medlem
  2004
  Bosted
  Jæren
  Innlegg
  56
  Nevnt
  0 innlegg
  Sitert
  0 innlegg
  Prøv å få trent på slike momenter mange nok ganger til at du ikke gruer deg så mye lenger. Man brenner mye, ihvertfall "mental energi" på å gå og grue seg.

 14. #14
  Jan Olav
  Gjest
  Har "ballspill" som valgfag på fredager. Det er slappe greier og man får lov å gjøre omtrent hva man vil bare man holder seg innenfor gymsalen, så jeg tror jeg skal prøve å trene på det der siden de har en sånn diger madrass der som jeg vanligvis bruker til å ta igjen tapt søvn på.

 15. #15
  Milforum reservist
  Ble medlem
  2009
  Bosted
  '';
  Innlegg
  25
  Nevnt
  0 innlegg
  Sitert
  0 innlegg

  Re: Utfordringer under fj-opptak

  Opplysninger fra opptak skal ikke ut. Om det er opplysninger som er offentlig kjent, må man linke til kilde for å vise dette. Lucas, moderator.Lignende tråder

 1. Gylden mulighet i Tromsø!! Trening, utfordringer ++
  By fljweghri234 in forum Førstegangstjeneste og verneplikt
  Svar: 0
  Nyeste innlegg: DTG 301040A Oct 16,
 2. Opptak LFS
  By HelikopterpilotKaas in forum Førstegangstjeneste og verneplikt
  Svar: 1
  Nyeste innlegg: DTG 252138A Jan 09,
 3. Bruk av makt - Etikk, Moral og Utfordringer
  By in forum Mannskapsmessa
  Svar: 92
  Nyeste innlegg: DTG 231943A Mar 08,
 4. HV-02`s opptak 25-27
  By kww in forum S-2 1. Generelle nyheter.
  Svar: 1
  Nyeste innlegg: DTG 011625A Dec 05,
 5. Utfordringer under fj-opptak
  By hardrock_ram in forum Forsvarets spesialstyrker (FS)
  Svar: 13
  Nyeste innlegg: DTG 010200A Jan 70,

User Tag List

Regler for innlegg

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere innleggene dine
 •