milforum.net - fra sikkerhetspolitikk til stridsteknikk
Milforum - Fra sikkerhetspolitikk til stridsteknikk
Liker Liker:  0
Viser resultatene 1 til 17 av 17

Tråd: Nederland ber Norge om unnskyldning

 1. #1
  Gjest

  Nederland ber Norge om unnskyldning

  http://www.p4.no/story.asp?id=207438

  Nederland ber Norge om unnskyldning

  Skrevet av: Åste Dahle
  Publisert: 5. oktober 2006 - 15:42

  LILLEHAMMER (P4) Nederlandsk militære har bedt sine norske kollegaer om unnskyldning etter masseslagsmålet i Karasjok i helgen.

  Den militære ledelsen i Haag ble svært opprørt da den hørte at 27 av deres Nato-soldater startet masseslagsmålet ved utestedet Kroa etter først å ha blitt nektet adgang.

  Fire menn og en kvinne ble skadd og måtte på sykehus etter bråket, og nederlandsk militære har nå sendt en offentlig beklagelse. Der gjøres det klart at de nederlandske soldatene har opptrådt klanderverdig og har all skyld i saken, melder Avisenes Nyhetsbyrå.

 2. #2
  Gjest
  Har hatt litt å gjøre med Nederlanske soldater tidligere, og det var meget dyktige og høffelige soldater.
  Hoit!
  84mm

 3. #3
  Gjest
  Enig med siste..

 4. #4
  Gjest
  Alkohol gir gjerne adferdsendringer

 5. #5
  Gjest
  Tja... Kan så være at nederlandske soldater er både gode og disiplinerte, men de kan nå være noen ordentlige rotekopper.

 6. #6
  Gjest
  Sitat Opprinnelig skrevet av M6A2
  Tja... Kan så være at nederlandske soldater er både gode og disiplinerte, men de kan nå være noen ordentlige rotekopper.
  Akkurat som de norske ;-)

 7. #7
  Gjest
  De forbanna nederlenderene vi har på GP er ikke mye skikket! Hilser sjeldent, drita inne i leiren, og slåss HVER helg.. Men nå har de enderlig fått portforbud, hahah :P


  Og jeg har PERM :D Weee ;)

 8. #8
  Gjest
  Sitat Opprinnelig skrevet av keeisr
  De forbanna nederlenderene vi har på GP er ikke mye skikket! Hilser sjeldent, drita inne i leiren, og slåss HVER helg.. Men nå har de enderlig fått portforbud, hahah :P


  Og jeg har PERM :D Weee ;)
  Det var de jeg siktet til. Var på GP for noen uker siden... Huff huff for et kaos de lagde på skytebanene.

 9. #9
  Gjest
  der er de "greie", kjører bare rundt i BV'ene sine og skyter litt :P
  Men i messa og ute i leieren generellt er det max kaos..

 10. #10
  Gjest
  Tar heller med meg en neve Dutch Marines en en neve TMB'ere. Litt slaassing er jo bare morro. Mener og huske fra et "annet sted" 5 - 6 bakfulle soldater som sto i rett inne paa en ikke Norsk Col. sitt kontor morgenen etter: Den starmme Col. studerte soldatene strengt i noen minutter for han sa: If you guys lost your in deep shit, when we'r back - get out of my office & get ready the choopers going over the border in four hour's.

  Naa var kansje mentaliten en annen, da samme Col. ofte brukte uttrykket: am not gonna inspect u guy's as a combat proven operator never pass inspection anyway & if any of you do, you'r in the the wrong place kid.

 11. #11
  Gjest
  Tomla skrev:

  "Litt slåssing er jo bare moro"
  En svært lite moden uttalelse. Det finnes tre typer mennesker som synes "litt slåssing er moro". Sosiopater, personer som har et markeringsbehov og som tydeligvis ikke klarer å markere seg på annen måte, samt personer som rett og slett er for "tjukke i hue" til å forstå konsekvensene av sine handlinger.
  Når man ser på utfallet av denne slåsskampen så er det meg temmelig ufattelig at noen ser noen underholdningsverdi i dette:

  "Ifølge det tyske nyhetsbyrået DPA fikk kvinnen slått ut en fortann, mens de andre skadene inkluderte en brukket fot, et brukket håndledd og to brukne neser".[/b]

 12. #12
  Gjest
  he, he, he...regnet med litt fyrverkeri etter innlegget & fyrer derfor ikke tilbake, da resonemaget ditt jo er ganske bra - bare veldig helnorskt & hviser total mangel paa forstaaelse/innsikt for hva det egentelig er jeg paapeker:), men helt klart det er alltid to sider av en historie & godt poeng med skadene.

  fiksa en meningsbærende skrivefeil etter forespørsel fra Tomla. sofakriger

 13. #13
  Gjest
  Sitat Opprinnelig skrevet av tomla
  he, he, he...regnet med litt fyrverkeri etter innlegget & fyrer derfor ikke tilbake, da resonemaget ditt jo ganske bra - bare veldig helnorskt & hviser total mangel paa forstaaelse/innsikt for hva det egentelig er jeg paapeker:), men helt klart det er alltid to sider av en historie & godt poeng med skadene.
  Å tillate en macho militær kultur i en profesjonell militær avdeling er nok ganske unorsk ja. Kanskje verd en diskusjon om hva som må til av kulturelementer for å få en effektiv proff avdeling ?

 14. #14
  Gjest
  ja, veldig U-Norsk. hva er matco i en hoy intensiv konfliktsituvasjon & hva som er onskelig & fungsonabelt samnt proffesonelt er helt klart en innteresang debatt & ta, menforutsetter at storparten av deltagerene har erfaring nok til og innse at militaer & "sivil" tjeneste i konfliktomraader som deltagene part over lenger tid ofte faar sitt eget liv basert paa realitetene i operasjons omraadet.

 15. #15
  Gjest
  Jeg er enig i at under en periode i et konfliktområde vil oppførsel og mental innstilling forandre seg etter miljøet man opererer i. Når det er sagt må man etter en overgangsperiode forvente at en profesjonell avdeling går tilbake til "freds modus" og oppfører seg deretter.

  Kjenner ikke historien men har bare godt inntrykk av nederlendere. Soldater med kort lunte og noe dårlig vurderingsevne finnes i alle land.

 16. #16
  Gjest
  Helt klart - Nordleningene kan ogsaa vaere ganske "provok" & det er nodvendighvis ikke den som slaar forst som starter et slaksmaal.

  Med tanke paa tilbake til sivil status: Noen "Dogs of war" kan riktignok aldri temmes selvom det kansje er onskelig i noens oyne.

 17. #17
  Gjest

  uk soldater er verre

  var inne til førstegangstjeneste i pbn i 06 kont og i forbidelse med cold response 06 var det en del briter og fransk menn der.
  britene var helt idioter på fylla,var masse bråk med de,spesielt royal marines.Lignende tråder

 1. Norge vs ?
  By Hunter in forum Andre konfliktområder
  Svar: 20
  Nyeste innlegg: DTG 021658A Dec 13,
 2. Nederland trekker seg ut av Afghanistan
  By Scouser in forum S-2 1. Generelle nyheter.
  Svar: 0
  Nyeste innlegg: DTG 311413A Jul 10,
 3. Norge i Afg: - Mer brutalt enn naziokkupasjonen av Norge
  By KJ in forum S-2 1. Generelle nyheter.
  Svar: 7
  Nyeste innlegg: DTG 281933A Feb 08,
 4. Norge mitt Norge - et vintereventyr
  By nyskjerrig in forum Mannskapsmessa
  Svar: 0
  Nyeste innlegg: DTG 171034A Jun 07,
 5. Nederland ber Norge om unnskyldning
  By Dommern in forum S-3 2. Totalforsvaret
  Svar: 16
  Nyeste innlegg: DTG 031959A Apr 07,

User Tag List

Regler for innlegg

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere innleggene dine
 •