milforum.net - fra sikkerhetspolitikk til stridsteknikk
Milforum - Fra sikkerhetspolitikk til stridsteknikk
Liker Liker:  0
Viser resultatene 1 til 14 av 14

Tråd: Australske SAS-mannskaper kritiske til amerikanske SOFs?

 1. #1
  Gjest

  Australske SAS-mannskaper kritiske til amerikanske SOFs?

  TIME Pacific Magazine: Phantoms of the Mountains

  "The Americans couldn't comprehend we would have the ability to go into areas for protracted times to do our strategic roles,'' says former Afghanistan SAS taskforce intelligence chief Adam, who spoke exclusively to Time. "It's not what they do, because they think you go in for a day or two days, and do your business and get out,'' says Adam, who does not want his surname used for security reasons. "It wasn't until after certain high-tempo combat engagements during (Operation) Anaconda that we kind of worked out that we can do better than this.'' Similar distinctions were noted amongst the lower ranks. "They were body-builder types, full of steroids, some of them,'' says one SAS Afghan veteran. "They could only manage a couple of days. We could go for weeks at a time.''
  Mulig at dette har blitt brakt opp tidligere, men hva mener dere? Fakta eller tull fra media?

  Man skulle i utgangspunktet tro at respekten sitter høyt mellom disse avdelingene, men det er jo også klart at det her er snakk om relativt stolte personer med sterkt konkurranseinstinkt. Ingen er vel immune mot arroganse, selv om denne saken ikke dreier seg om akkurat det.

  Personlig er jeg vant til å tenke på spesialsoldater som mentalt og fysisk seige personer med meget solid helse i form av kondisjon og utholdende dynamisk styrke, uten de store musklene. For hva er poenget med store nærings- og væskekrevende muskler når man skal operere selvstendig i felt i flere uker? Det kan jo kanskje være en fordel ved kortere operasjoner, men under krevende forhold over tid er det vel bedre å ha en seig kropp som kan klare seg relativt godt uten mye næring og hvile. Hittil har jeg bare tjenestegjort ved regulære avdelinger, så jeg vet egentlig ikke all verden om dette. Belær meg!

 2. #2
  Gjest
  Du trenger jo ikke å belæres, du har jo skjønt det.

  Amerikanerne er vel kjent for å utføre raske operasjoner, slik at de kan komme seg hjem til Simpson og en ny forsyning M&M.

 3. #3
  Gjest
  Dette er vel litt generalisering vil jeg tro. SAS sammen med Marines vil vel oppleve det slik, men sammen med andre spesialstyrker finner de nok like seige jævler med amerikansk eller norsk flagg på armen som seg selv.

 4. #4
  Gjest
  Nå er da ikke Marines spesialstyrker heller. Pirke pirke

 5. #5
  Gjest
  Sitat Opprinnelig skrevet av Znuddel
  Nå er da ikke Marines spesialstyrker heller. Pirke pirke
  Nja. Man har vel spesialelementer innen Marines også, som Marine Force Recon. Må gjerne arrestere meg på dette, men når USA opererer med et "spesialstyrke"-antall på ca 48 000 mann (leste dette et sted), er vel sannsynligheten til stede for at de er det. Nå har vel USA spesialstyrkekokker også. :-P

 6. #6
  Gjest
  Vet det, bare plager :) Kjeder meg...

 7. #7
  Gjest
  Sitat Opprinnelig skrevet av Znuddel
  Nå er da ikke Marines spesialstyrker heller. Pirke pirke
  Det mente ikke jeg heller. Med andre spesialstyrker mente jeg andre enn SAS, ikke Marines. Dette er jo diskutert stolpe opp og stolpe ned på andre tråder.

 8. #8
  Gjest
  Sitat Opprinnelig skrevet av Sofakriger
  Dette er vel litt generalisering vil jeg tro. SAS sammen med Marines vil vel oppleve det slik, men sammen med andre spesialstyrker finner de nok like seige jævler med amerikansk eller norsk flagg på armen som seg selv.
  Jo, men jeg tror ikke SAS-folkene mente å generalisere. Her var det vel snakk om individer de hadde møtt/observert. Ulike inntrykk kombinert med noe arroganse og bitterhet over at de ble undervurdert av amerikanske offiserer kan vel også ha noe å si. Det er likevel litt rart, for dette er vel snakk om folk med strammere holdninger og integritet enn de fleste, og jeg er vant til å tro at såpass profesjonelle mennesker har det med å opptre mer nøkternt og tilbakeholdent enn denne artikkelen fremhever. Det kan jo tenkes at journalisten har tatt noe ut av sammenhengen e.l.

 9. #9
  Gjest
  Sitat Opprinnelig skrevet av Sindre
  ... tro at såpass profesjonelle mennesker har det med å opptre mer nøkternt og tilbakeholdent enn denne artikkelen fremhever. Det kan jo tenkes at journalisten har tatt noe ut av sammenhengen e.l.
  Relativt sannsynlig det ja. Men det hender vel noen der og slenger med leppa.

 10. #10
  Gjest
  Jeg har hør(bedømm selv) at SASR kom og hjalp 10-12 delta karer, fra en lei knipe i Astan... Noe de respekterer SASR høyt for. Tror nok at denne konflikten ligger på høyt nivå, ikke mellom opratørene.

 11. #11
  Gjest
  Jeg tror gjerne at amerikanske spesialstyrker på den ene siden og ikke-amerikanske spesialstyrker på den andre prioriterer ulike måter å løse oppdrag på. Dette kan ha sin årsak i at amerikanske spesialstyrker kan påregne en helt annen støtte mht innsetting og uttrekking, har tilgang til annen teknologi og har et mye større antall soldater. Det kan også være strategisk tenkning som ligger bak. Men om det er den optimale måten å løse oppdragene på det må erfaringene vise. Over tid vil sansynligvis det mest effektive konsepetet overleve

  Bare spekulasjoner fra min side

 12. #12
  Gjest
  Jeg trudde også "spesialstyrke" folka (ikke for å generalisere, men) var ikke store, men seige i kroppen før. Så kom det en gjeng fra MJK opp til moen for å trene vinter/scooter tingene sine. Fy f.... så store noen av de var.

 13. #13
  Gjest
  Kan vi ikke bare en gang for alle bli enige om at det er like stort spenn i kroppsformer i spesstyrker som ellers i samfunnet? Det er ikke der fellesnevneren for spessoldatene ligger. Men jeg har også _hørt_ at gjennomsnittet av amerikanske SOF er kroppslig større enn den jevne europeer..

 14. #14
  Gjest
  Sitat Opprinnelig skrevet av spider
  Kan vi ikke bare en gang for alle bli enige om at det er like stort spenn i kroppsformer i spesstyrker som ellers i samfunnet? Det er ikke der fellesnevneren for spessoldatene ligger.
  Jo, du har vel på sett og vis rett. En person med kroppsbygning som Jean Claude Van Damme kan ha like god kondisjon og være like utholdende dynamisk sterk som en som er bygd som Bruce Lee. Det behøver vel ikke nødvendigvis å være noe særlig stort spenn innen fysiske egenskaper bare pga. forskjeller i muskelmasse og -volum. Dette er vel for øvrig veldig individuelt, det er dårlig med fasitsvar. Fellesnevnere finner man vel snarere under topplokket.

  Men likevel, mye muskelmasse krever mer næring og væske for å opprettholdes funksjonelt, ikke sant?Lignende tråder

 1. Amerikanske forhåndslagre
  By tiurleik in forum Tema: Europa, USA og NATO
  Svar: 13
  Nyeste innlegg: DTG 141804A Aug 14,
 2. Toler Fnvlf og forsvarsmiljøet kritiske synspunkt?
  By Liv in forum S-5 4. Veteranforum
  Svar: 8
  Nyeste innlegg: DTG 072338A Dec 10,
 3. Amerikanske tap i krig
  By Rittmester in forum Mannskapsmessa
  Svar: 15
  Nyeste innlegg: DTG 190044A Mar 09,
 4. Er vi på vei til å bli Amerikanske? - Utstyrsmanko...
  By Gehenna in forum Forsvarets deltakelse i operasjoner
  Svar: 26
  Nyeste innlegg: DTG 241320A Sep 07,
 5. Australske SAS-mannskaper kritiske til amerikanske SOFs?
  By Gnist in forum Forsvarets spesialstyrker (FS)
  Svar: 13
  Nyeste innlegg: DTG 201334A Oct 05,

User Tag List

Regler for innlegg

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere innleggene dine
 •