milforum.net - fra sikkerhetspolitikk til stridsteknikk
Milforum - Fra sikkerhetspolitikk til stridsteknikk
Liker Liker:  0
Viser resultatene 1 til 33 av 33

Tråd: "Politiet" i London etter terrorbombingen SAS?

 1. #1
  Gjest

  "Politiet" i London etter terrorbombingen SAS?

  I nyhetene sier de alltid at "politiet pågrep en av bombemennene/raidet et hus/spanet på gjerningsmenne" osv. Jeg tenker med en gang typisk Ultimate Force -episode (for de som har sett de). Så tenkte jeg, er det slik at SAS blir kalt inn så lett til ikke-militære-oppdrag? Så de som de betegner som politi i nyhetene, er det egentlig SAS som de har satt inn nå for å finne terroristene?
  Blir kanskje litt spekulasjoner, men man kan alltids spekulere seg til en rimelig teori :P

 2. #2
  Gjest
  Det finnes antiterror-politi i England. En meget bra og profesjonell styrke.

 3. #3

  Ble medlem
  1970
  Innlegg
  0
  Nevnt
  innlegg
  Sitert
  innlegg
  Tror også det er en anti-terror styrke fra politiet. Jeg regner med at de har en slik i London når vi har delta her i lille Norge:)

  Men det har vært tilfeller hvor SAS har blitt brukt i anti-terror. Et eksempel jeg vet om, er 5.mai 1980, da irakiske terrorister tok gisler på den iranske ambassaden i London. Men det er da 25 år siden...

  I dag vil jeg tørre å påstå at politiets anti-terrorstyrke uansett er bedre enn f.eks SAS til å takle gisselsituasjoner.

 4. #4
  Gjest
  I dag vil jeg tørre å påstå at politiets anti-terrorstyrke uansett er bedre enn f.eks SAS til å takle gisselsituasjoner
  Skulle likt å vite hvor i alle dager du skaffet deg grunnlaget for å komme med en slik vurdering...

 5. #5

  Ble medlem
  1970
  Innlegg
  0
  Nevnt
  innlegg
  Sitert
  innlegg
  Nei, du skjønner, først var jeg spesialjeger, men ble lei og gikk inn i delta, og, Neida, det blir synsing, men vi vet jo at politiets anti-terror trener kun for dette formålet, mens militære spesialstyrker i hovedsak trenes for å kunne brukes til å oppnå militære/politiske mål.

  Det virker logisk for meg at politiet bruker mer tid på løsing av gisselsituasjoner, rykke inn i hus, osv. enn hva en militær spesialavdeling gjør. Men det er bare sånn jeg ser på det. (Joda, spesjegerne har sikkert sibo på programmet, men hvor mye er det i forhold til delta?)

 6. #6
  Gjest
  Sitter dessverre ikke inne med tilstrekkelig fagkunnskap til å svare deg på det:)

 7. #7
  Gjest
  Du her heilt rett i att anti-terror politi trener meir på sibo eller hva militær avdeling gjer. Men eg trur nok at SAS kunne ha utført oppdrage like bra som anti-terror politi i london. Når eg tenker på det, er det heilt sikkert gammle sas folk som er der.

 8. #8
  Gjest
  Antiterror politi og spesstyrker i Norge, England, USA osv samtrener hele tiden med hverandre og andre nasjoner så de ligger nok på høyde med hverandre innen flere felt men har jo seksjoner/avdelinger som spesialiserer seg innen spes områder igjen.

 9. #9
  Gjest
  Jeg er i london akkurat naa. London har kameraer over hele byen, inni bussene er det kamerar, paa vert gatehjorne er det kamera. Sas sitter ikke aa ser pa masse timer med video opptak. Det er etterforskere som gjor. Det er politiet som tar seg av etterforskningen og arresteringen av terrorister. Overalt i undergrunnen er det politi, og paa kings cross er det bevepnet politi. Saa hvis vi skal spekulere saa tror jeg at det er politiet som arresterer og etterforsker. Hvorfor skulle sas tilkalles naar det gjelder aa arrestere enn mann.

 10. #10
  Gjest
  Sitat Opprinnelig skrevet av phazer
  Hvorfor skulle sas tilkalles naar det gjelder aa arrestere enn mann.
  Er ikke hvilke som helst folk det her da. Vil anta at de tar visse forhåndsregler når de arresterer de. Er ikke under en hver arrestering at de tar på seg gassmaske og lufttett drakt :P

 11. #11
  Gjest
  men det er fortsatt bare en arrestasjon.. sas er en spesialstyrke, det sier seg vel nesten selv at de ikke brukes som gatepoliti selv om det er farlige folk det er snakk om.

 12. #12
  Gjest
  Vel politie i london har jo fått ordre om "shoot to kill" Det var nok ikkje SAS, men det kunne vert det.

 13. #13
  Gjest
  Vet ikke om jeg er helt enig med dere i denne tråden gutter. For det første så brenner det per definisjon på dass i London nå. Dvs alle mann til pumpene. Tipper de bruker alle tilgjengelige ressurser inkludert SAS. Tenk dere den jakten de har på gang, de tar seg jo inn i leiligheter flere ganger om dagen over hele UK. Og husk at det er bare det vi hører om.
  Folk i gatene, overtid, etteretning osv, osv. Jeg er villig til å vedde på at SAS jobber med dette også. I tillegg så har SAS hatt en rekke operasjoner på britisk jord, som ville vært utført av Delta her i Norge. tror ikke det er riktig å sammenligne helt. SAS har jo også alltid en gruppe som steller med CT så de er vel hakket mer oppdatert enn våre hjemmlige spesialkarer. Lurer faktisk litt på om britisk politi har en CT gruppe som er så skarp som Delta, eller om SAS brukes i stedet. Noen som vet?

 14. #14
  Gjest
  Man skal definitivt ikke se bort fra at SAS kan være involvert, men nå var dette snakk om disse politifolkene som står på gata og ved t-bane stasjonene osv. God mulig SAS tar seg av hus raid osv..

 15. #15
  Gjest
  Britene har noe de kaller SO19 Force Firearms Unit. Har lest biografien til en tidligere fyr, men fikk ikke helt inntrykket av dem som helt like operative motsatsen til Delta (ikke gidd å flame.., og ja det er synsing). Du vil ofte se at de bruker hunder som de sender inn før de entrer hus/leilighet.
  Det ble deployet 72stk Specialist Firearms Officers (SFO's) i 12manns team rundt om i London når det smalt første gangen.
  Foruten Mp5 og Glock bruker de også G3.

  Men at Brasilianeren fikk 5 kjappe skudd lukter mer SAS etter min mening.

 16. #16
  Gjest
  Sitat Opprinnelig skrevet av mtart
  Men at Brasilianeren fikk 5 kjappe skudd lukter mer SAS etter min mening.
  Var det ikke 8 skudd?

 17. #17
  Gjest
  Vet ikke om jeg er helt enig med dere i denne tråden gutter. For det første så brenner det per definisjon på dass i London nå. Dvs alle mann til pumpene. Tipper de bruker alle tilgjengelige ressurser inkludert SAS. Tenk dere den jakten de har på gang, de tar seg jo inn i leiligheter flere ganger om dagen over hele UK. Og husk at det er bare det vi hører om.
  Helt enig i denne kommentaren! Vi har vel rett og slett ikke peiling og alt blir spekulasjoner, men det er jo gøy, det og :-)

  Ser man bruken av SAS/SBS fra et historisk perspektiv så har jo de en lang fortid som "politi" i Irland. Det var ikke bare "special ops" arbeid de utførte. SO19 utfører MANGE oppdrag i året, og er nok meget kvalifiserte til det meste av anti-terror oppgaver. Hva SAS gjør får vi sikkert vite om en 5-6 år når en eller annen biografi kommer ut som dekker det tidsrommet :-))


  Les boka "Good guys wear black" for mer info :-) :

 18. #18
  Gjest
  Synsing er gøy. Jeg tar helt sikkert feil.
  Litt bilder av SO19 (http://www.militaryphotos.net/forums/vi ... hp?t=55485)

  Det er den boka jeg har lest.
  Minneverdig episode er når de skal ta to players (IRA) som har barrikadert seg i et rekkehus. Noen truet med at SAS kommer (eller de trudde SO19 gutta var SAS) hvis de ikke overgir seg. De overga seg.

  SBS har f.eks vært brukt mot raid av narkosmuglere som kommer sjøveien (ed.).

 19. #19
  Gjest
  Synsing er gøy. Jeg tar helt sikkert feil.
  He-he! Rent personelig tror jeg ikke du gjør det, men det blir som med mange Special Operations rene spekulasjoner fra vår side :-))

 20. #20
  Gjest

 21. #21
  Gjest

  Uskyldig men dum

  Jean Charles de Menezes var kanskje uskyldig, men han er passe dum når han prøver og løpe i fra bevepnet politi som forventer terror anslag de kan umulig dømme noen for den handlingen!

 22. #22

 23. #23
  Gjest
  var ikke politiet kledd i sivilt da? i såfall kan jeg godt forstå at fyren stakk avgårde. Regner med at mange her på forumet ville reagert likt, hvis man ikke skjønte situasjonen.

 24. #24
  Gjest
  Eller: http://www.timesonline.co.uk/article...715880,00.html


  The man, wearing civilian clothes with a blue cap marked “Police”, was carrying a specially modified Heckler & Koch G3K rifle with a shortened barrel and a butt from a PSG-1 sniper rifle fitted to it — a combination used by the SAS.

  Another man, dressed in a T-shirt, jeans and trainers, was carrying a Heckler & Koch G36C. Although this weapon is used on occasion by SO19 it appears to be fitted with a target illuminator purchased as an “urgent operational requirement” for UK special forces involved in the war on terror.

  Kanskje vi ikke er så dårlige til å spekulere allikevel..?

 25. #25
  Gjest
  Helt klart Learjet35.
  Bruk av 5 hodeskudd var en indikator som fikk meg til å gjette SAS ol. med en gang og artikkelen du linket bruker det som indikator de også :-)

 26. #26
  Gjest
  Noen begynner å skjønne litt, ser jeg...

  Det spekuleres over en lav sko på om det var SAS eller andre "spesielle" som foretok det som mange mener ligner på en likvidasjon. Det er vel liten tvil om at det var vanlig politi som gjorde dette med den slags operasjonsmodus; sivilt tøy, rettede skudd osv.

  Nei, folkens - setter en femmer på at dette var SAS!

 27. #27
  Gjest
  Konspirasjonsteoriene lever i beste velgående...

  http://en.wikipedia.org/wiki/Metropolit ... epartments

  Generelt sagt for ulike avdelinger blant land vi kan sammenligne oss med er det slik: Forsvaret har ressursene, men ikke de nasjonale oppdragene. Politiet mangler ressursene, men løser de nasjonale oppdragene.

  Virkeligheten er ikke alltid så avansert som vi og amerikanske filmer vil gjøre den til.....

  I lys av det kan vi jo også repetere en gjenganger på forumet: "Hvilken enhet løsnet skudd på Torp", og "Døde spesialjegeren ved tracing i Oslofjorden, eller under Covert Ops i utlandet"???????........

  Noen på forumet må se færre amerikanske fagfilmer.....

  :-)

 28. #28
  Gjest
  Litt i samme gaten, noen som vet om dette er en vandre historie eller om den er sann.

  Ryktet:

  Det gikk galt for en bankraner i London, så han tok gissler og skulle forhandle seg ut. På nyhetene meldte de om at SAS hadde ankommet utenfor denne banken. Hvorpå denne stakkars bankraneren fikk iskalde føtter og overga seg til politiet, for SAS gutta ville han ikke møte.

  Kan dette være fra en bok, en film eller tror dere det er noe i den?

 29. #29
  Gjest
  Bankraner episoden er nevnt i "Good guys wear black" som er en biografi.

 30. #30
  Gjest
  Sitat Opprinnelig skrevet av Medic
  Nei, folkens - setter en femmer på at dette var SAS!
  Da har dommen falt, og historien er godt dekket i rettsapparatet:

  http://news.bbc.co.uk/2/hi/in_depth/629/629/7073125.stm

  Medic betaler en femmer til admins konto, og Ruble & co bør sette noen flasker i baren....

  ;-)

 31. #31
  Gjest
  Hehe, selv om SAS har hatt mange nasjonale oppdrag, inklusivt å storme et fengsel i opprør mener jeg å huske, så var nok dette politi. Admin får legge på en femmer i purregebyr.

 32. #32
  Gjest
  Sitat Opprinnelig skrevet av isak
  Litt i samme gaten, noen som vet om dette er en vandre historie eller om den er sann.

  Ryktet:

  Det gikk galt for en bankraner i London, så han tok gissler og skulle forhandle seg ut. På nyhetene meldte de om at SAS hadde ankommet utenfor denne banken. Hvorpå denne stakkars bankraneren fikk iskalde føtter og overga seg til politiet, for SAS gutta ville han ikke møte.

  Kan dette være fra en bok, en film eller tror dere det er noe i den?
  Husker ikke når dette var (1979) eller ut på 1980 tallet. Det var ikke snakk om en bankraner men to medlemmer av PIRA som hadde forskanset seg i en leilighet og tatt ekteparet i leiligheten som gissler.
  Om de hadde ranet en bank forut for gisselsituasjonen eller ikke husker jeg ikke i farten uten kildene for hånden.

 33. #33Lignende tråder

 1. Svar: 3
  Nyeste innlegg: DTG 241809A Jan 15,
 2. Svar: 22
  Nyeste innlegg: DTG 091916A Dec 12,
 3. "For dårlig rustet mot kriser" (politiet)
  By Dommern in forum Politiet
  Svar: 39
  Nyeste innlegg: DTG 050350A Aug 09,
 4. "Politiet" i London etter terrorbombingen SAS?
  By ruble in forum Forsvarets spesialstyrker (FS)
  Svar: 32
  Nyeste innlegg: DTG 252035A Aug 08,
 5. Politiet har nytt magasin: "Norsk politi"
  By Dommern in forum Politiet
  Svar: 0
  Nyeste innlegg: DTG 171537A Oct 06,

User Tag List

Regler for innlegg

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere innleggene dine
 •