milforum.net - fra sikkerhetspolitikk til stridsteknikk
Milforum - Fra sikkerhetspolitikk til stridsteknikk
Liker Liker:  0
Viser resultatene 1 til 28 av 28

Tråd: Jegerbataljonen med tanke på spesialjeger?

 1. #1
  Gjest

  Jegerbataljonen med tanke på spesialjeger?

  Hvordan er det å prøve seg på jegerbataljonen hvis man har tenkt å søke spesialjeger etterpå? Hvordan er jegerbataljonen i forhold til fallskjermjeger med tanke på spesialjegertjeneste senere? Noen som har noen synspunkter? Eller erfaringer med jegerbataljonen?


 2. #2
  Gjest

  RE: Jegerbataljonen med tanke på spesialjeger?  Det går nok helt sikkert bare fint å søke spesialjeger etterpå.

  Det er selvfølgelig en god ting at du får gådd langt med pakning og får endel trening i tjenesten i forveien.

  Så lenge du har trent nok til å mestre de fysiske krav og takler de psykiske krav som stilles , pluss at man har et plettfritt rulleblad & ikke tester positivt på forbudte stoffer som narkotika eller doping*så har det ikke allverden å si hvilken bakgrunn man har. Du får all teknisk & taktisk opplæring og trening som trengs uansett.

  Så da er det bare å hive seg i treninga som man sier...  __________________
  SWIFT - SILENT - DEADLY

 3. #3
  Gjest

  RE: Jegerbataljonen med tanke på spesialjeger?

  Var jeg deg så ville jeg heller satse på artillerijeger (spesial ildleder), fjernoppklaring*eller kystjeger.*

  -- Edited by No fear at 10:21, 2005-03-05

  __________________
  Give gas, kick ass!

 4. #4
  Gjest

  RE: Jegerbataljonen med tanke på spesialjeger?  Da jeg var der 2003/04 hadde vi besøk av en fenrik fra HJK som var på en rekruteringsrunde. HAn mente at den utdanninga vi hadde fått, i et slikt miljø som er i finnmark, samt holdningene og moralen som ble banket inn i oss fra dag 1(av 6. divisjons kanskje dyktigste befal) var en uvurdelig ballast å ha med seg hvis man skulle prøve seg som spesial jeger.

  Tjenesten som infanterijeger i jegerbataljonen er ikke så veldig ulik f.eks kystjegerkommandoen. Oppmerksomheten rundt KJK har kommet av et sinnsykt PR kjør.

  Så jeg kan anbefale på det sterkeste at du søker deg til Jegerbataljonen!
 5. #5
  Gjest

  RE: Jegerbataljonen med tanke på spesialjeger?

  Jeg har ikke erfaring fra jegerbataljonen selv, men jeg vil påstå at du vil få en bedre utdanning i fjernoppklaring. Etterretningsbataljonen er en av de avdelingene som det satses mest på i forsvaret. Og det er ikke utengrunn at mange av FSK soldatene er tidligere "Fjernoppklarere". Det er ABSOLUTT en utdanning som gjør deg klar for spesialjeger opptak. artillerijeger mener jeg egentlig ikke er noe spesielt å satse på.


 6. #6
  Gjest

  RE: RE: Jegerbataljonen med tanke på spesialjeger?

  quote:
  Originally posted by: g3nu1n3

  " artillerijeger mener jeg egentlig ikke er noe spesielt å satse på.

  Jaha!? Og hvorfor er ikke artjeger ikke noe å satse på. Alle har lov å si sin mening her, men hva slags bakgrunn har du til å diskvalifisere artjeger`n? Det her blir en forklaring jeg er spent på å lese!

  Bare så folk er klar over det så er det faktisk størst prosent artillerijegere som klare HJK opptaket (og ja, kommer inn).  __________________
  Give gas, kick ass!

 7. #7
  Gjest

  RE: Jegerbataljonen med tanke på spesialjeger?

  okey.. var ikke det en FSK soldat sa til meg.. han kom tilbake til fjernoppklaring (han forlot etter bare 4måneder og da) etter 5år i FSK og vi dreiv å "spurte han ut" og litt shit og han sa at i 6.div var det fjernesk som bidro mest til hjk. har ikke noe spes grunn til å tvile på han..  Forresten så sa han at de 3 ukene på opptaket var ganske "kjipe" mens resten av tjenesten var bare gøy.. vanskelig å si hva han legger i gøy men..


 8. #8
  Gjest

  RE: Jegerbataljonen med tanke på spesialjeger?

  hva ikke meningen å diskvalifisere artjegerene, men jeg er ganske sikker på at fjernesk er mere å satse på og blir mere satset på av forsvaret.. EBN er en bataljonen som er sinnsykt satset på..


 9. #9
  Gjest

  RE: Jegerbataljonen med tanke på spesialjeger?  "Hvordan er det å prøve seg på jegerbataljonen hvis man har tenkt å søke spesialjeger etterpå? Hvordan er jegerbataljonen i forhold til fallskjermjeger med tanke på spesialjegertjeneste senere? Noen som har noen synspunkter? Eller erfaringer med jegerbataljonen?"

  Om du tjenestegjør i JegerBn, Fjernesk eller andre steder tror jeg ikke har så mye å si for om du kommer inn i FSK eller MJK. For din egen del er det greit å komme til et sted der du får presset dine egne grenser og fått erfaring på hva det vil si å være i Forsvaret. Det kan hende det ikke er noe for deg i det hele tatt. Eller det kan vise seg at du trives veldig godt og vil fortsette.

  Når det gjelder JegerBn kontra Falskjermjeger vil du ha større utbytte av det siste. Ikke for at du vil komme inn lettere da det er hva du presterer på opptaket som teller 100%. Du vet bedre hva du går til, samt at du får en pekepinne på hva som kreves.

  Kan ikke si at jeg vil anbefale JegerBn fremfor Fjernoppklaring eller motsatt. Og som svar til deg som sier at Art jeger ikke er noe å satse på vil jeg si:

  Å komme med en slik komentar forteller meg at du egentlig ikke vet hva du snakker om!! Jeg er også spendt på hvilken grunner du har å komme med!!
 10. #10
  Gjest

  RE: Jegerbataljonen med tanke på spesialjeger?

  Jeg vet egentlig ganske godt hva jeg snakker om.. Men det manglet enn slutt til den kommentaren.. jeg mener at art jeger-tjenesten ikke er fysisk/psykisk mer slitsomt enn det fjernesk er (om det er et pluss eller ei).. sikkert mange gode folk som er art jegere (og som blir spesjegere senere), men jeg vil med stor ro si at en hvis målet videre er spesialjeger så stiller man best til start med fjernesk i ryggen..  Mener ikke at art jegerne er dårlige karer (hvis det kunne tolkes dithen, noe det sikkert kunne ettersom jeg skriver dette), men jeg mener sterkt at fjernesk er hakke over..
 11. #11
  Gjest

  RE: Jegerbataljonen med tanke på spesialjeger?

  Kan dessverre ikke la det utsagnet stå ubesvart. Har selv tjenestegjort som artjeger. I løpet av tjenesten hadde jeg også kontakt med folk i fjernesk, så jeg vet godt hva de står for. Begge avdelingene har omtrent like harde opptak, og soldatenes fysiske og psykiske forutsetninger er nokså like. Avdelingenes kurspakke er også kvalitetsmessig omtrent lik, men i tillegg til at artjegerne må kunne fylle overvåkning/oppklarings-delen, må de også kunne lede tung ild og flyoperasjoner(CAS). Denne ekstra biten fører til at betydelig mer utstyr må tas med ut på oppdrag, og dette fører igjen til tyngre utmarsjer, derfor mener jeg at artjegernes oppgave i felt er enda mer fysisk og psykisk krevende enn det den er i fjernesk. Jeg mener at både spesialildleder/artjeger og fjernoppklaringsmann gir et svært godt grunnlag til å søke spesialjeger (selvfølgelig med betydelig egentrening).


 12. #12
  Gjest

  RE: Jegerbataljonen med tanke på spesialjeger?

  haha... vel.. kunne ikke dy meg kamerat..

  vi er vel litt enige og litt uenige... bare sunt det.. :j


 13. #13
  Gjest

  RE: RE: Jegerbataljonen med tanke på spesialjeger?

  quote:
  Originally posted by: Jegern

  "Har selv tjenestegjort som artjeger.

  Ahoa kamerat Jegern! og bra svart. Når tjenestegjorde du i LOKBTT? Kanskje vi har krysset samme stier?  __________________
  Give gas, kick ass!

 14. #14
  Gjest
  Da jeg var inne til fg.tjeneste snakket jeg med en fyr som var overført til oss etter å ha droppa ut fra artjeger opptaket. Jeg fikk oppgaven med å bli med han til depotet for å påse at han fikk alt nødvendig utstyr. Pussig nok hadde jeg uka før han kom "oppdaget" spesialildlederne (på mil.no) og ringt sjefen deroppe for en mulig overgang dit. Jeg var for sent ute. Anyways, jeg fortalte han at jeg kunne tenke meg tjeneste som spesialildleder eller fjernoppklarer. Han snakket fort nedsettende om fjernesk og mente at de ikke trengtes mer. Naturlig rivalisering kanskje?

 15. #15
  Gjest
  Sitat Opprinnelig skrevet av spider
  Han snakket fort nedsettende om fjernesk og mente at de ikke trengtes mer.
  For en kløne!

 16. #16
  Gjest
  Dette er et klassisk eksempel på rivaleri, fjernesk mener de er best, artjegerne mener de er best og det samme mener kystjegerne. Sannheten er vel at avdelingene er nokså like. Tror faktisk ikke det ville vært en dum ide å slå sammen fjernesk og spesialildledertroppen, i hvert fall sentralisere de i samme bataljon. De har såpass like utdanninger at det vil være økonomisk gunstig å sentralisere dem. Gi deretter alle jegerne en basis innen ildledning og spesialiser et par patruljer på FAC. Det vil også være en stor fordel å samle støtteapparatet rundt disse avdelingene, samband, transport, osv.

 17. #17
  Gjest
  Spørsmålet var vel hvliken tjeneste ga best grunnlag for å klare opptaket til HJK/MJK? tror ikke tidligere tjeneste teller annet enn det du har av erfaringer. så hvilken som helst tjeneste der du går langt, bærer tungt, er lenge ute, sommer vinter vil tjene ditt formål. du får en smak av hvordan det vil være og om du liker det og du får testet grensene dine.

  det er ikke så mange som utdannes til art.jeg. det er en dyr utdannelse med mye kursing. har hørt at HV ikke får tilgang til disse soldatene?

 18. #18
  Gjest
  For å svare på det opprinnelige spørsmålet, en fallskjermjeger er generelt bedre forberedt på seleksjon enn andre vernepliktige, men husk at f.eks MJK har en lang tradisjon i å utdanne gutter "rett ut fra" videregående skole. Det er først og fremst din egen innstilling og kropp som avgjør om du gir deg før du når dine mål. Det finnes ingen snarveier her.

 19. #19
  Gjest
  Mye dritt slenging her.
  Jeg vet hvordan det er.
  Hvem, hva, hvor og hvordan skal jeg ikke gi meg utpå, men at befalet har endel å si her, det er sikkert.
  Du lever jo med dem hele tia, og hører på hva de har å si.
  Sier de ting om andre avd, så tror folk det er sånt.
  Sånn har det alltid vært.
  Skal du satse, og bli SpesJeger, så må du LIKE hva du driver med.
  Det må ligge deg inntil hjertet! DETTE ER LIVET, OG DETTE VIL JEG!
  Har du " second thoughts" kommer du ikke inn.
  Så enkelt er det.
  Jeg kan bare snakke for Oppklesk, da det er den avdelingen jeg vet har, og alltid har hatt nær kontakt med HJK.

  Skal du på spes opptak? Og er usikker?
  Meld deg inn i orienterings klubb. Pakning på, og gå. Samme hva slags vær det er. Jo værre, jo bedre for en Jeger.

  Dette er gøy!

  mvh
  P2

 20. #20
  Gjest
  Sitat Opprinnelig skrevet av Jegern
  Dette er et klassisk eksempel på rivaleri, fjernesk mener de er best, artjegerne mener de er best og det samme mener kystjegerne. Sannheten er vel at avdelingene er nokså like. Tror faktisk ikke det ville vært en dum ide å slå sammen fjernesk og spesialildledertroppen, i hvert fall sentralisere de i samme bataljon.
  Da jeg avtjente førstegangstjeneste ble disse avdelingene slått sammen til jegerregimentet under JW. Søk etter "jegerregimentet" på google så ser du at det ikke var siste gang det skjedde.

 21. #21
  Gjest
  Det er i slike diskusjoner jeg skulle ønske man hadde `linjemann.net`. Faen, hvem vil egentlig droppe bak fiendens linjer midt på natta, bare for å tusle rundt på et selvmordsoppdrag?:)

  In the rear with the gear..

 22. #22
  Gjest
  Sitat Opprinnelig skrevet av barekim
  Faen, hvem vil egentlig droppe bak fiendens linjer midt på natta, bare for å tusle rundt på et selvmordsoppdrag?:)
  En jeger vel!

  Er litt overasket over den kommentaren fra deg da du tidligere nevnte at du hadde OP bakgunn ol ?

 23. #23
  Gjest
  Det var ment som en slags morsomhet..

 24. #24
  Gjest
  Åh ja! Sorry, er litt treig denne morgenen : )

 25. #25
  Gjest
  Har hørt rykter om at fjernoppklaring skal begynne med felles rekrutt med fallskjermjegerne. Noen som kan bekrefte/avkrefte dette?

 26. #26
  Gjest

  Re: RE: Jegerbataljonen med tanke på spesialjeger?

  Sitat Opprinnelig skrevet av g3nu1n3
  Jeg har ikke erfaring fra jegerbataljonen selv, men jeg vil påstå at du vil få en bedre utdanning i fjernoppklaring. Etterretningsbataljonen er en av de avdelingene som det satses mest på i forsvaret. Og det er ikke utengrunn at mange av FSK soldatene er tidligere "Fjernoppklarere". Det er ABSOLUTT en utdanning som gjør deg klar for spesialjeger opptak. artillerijeger mener jeg egentlig ikke er noe spesielt å satse på.

  Jeg mener at du tar feil her. For det første er både Etterretningsbataljonen og Jegerbataljon en del av samme miljø (ISTAR) og likt prioritert.
  Deretter så er det mange tildigere Jegere fra Jegerbataljon som er i FSK/KJK/MJK. Jegbn har også god kontakt med disse.

 27. #27
  Gjest
  Jeg er for tiden i GP ( Porsangermoen ) der Jeger bataljonen holder til. Fra neste kull som kommer in nå i August blir det store kutt i JBN styrker, dette grunnet som sikkert mange har fått med seg miliard sprekken. Når det gjelder selve utdannelsen der er den veldig relevant i forhold til spess jeger og man får mye bra utdannelse. Det eneste jeg ser på som negativt er vel porsangermoen som sted. Blir utrolig øde der, selv om det kanskje ikke er helt relevant i denne sammenhengen. Jeg ville vel være fornøyd bare jeg greier å kommer meg inn på del av ISTAR konseptet var jeg deg...

 28. #28
  Gjest

  Personlige egenskaper

  Selvfølgelig ønsker man å vite mest mulig om den type tjeneste man har i kikkerten og hvordan man kan forberede seg best mulig, men å krangle/diskutere om hva som gir best utgangspunkt av art.jeger,fjernesk eller Jegerbn tror jeg egentlig ikke er så veldig relevant.Alle disse avdelingene gir nok et ok utgangspunkt, og min personlige oppfatning er at med en gang man blir FOR detaljfokusert(iallefall på hvis det er på irrelevante ting) er man på feilspor.Hvordan du er som person har MYE større betydning. I og med at denne typen tjeneste innebærer mange momenter og utfordringer er antagelig det beste å ha noen enkle fokusområder som f.eks fysisk fostring, enkeltmannsferdigheter og mental forberedelse. Ut ifra eget ståsted er ting som endringsberedskap, et åpent sinn, fokus på løsninger i stedet for problemer, vilje til å løse oppdrag i kombinasjon med ERFARING noen få nøkkelord som vil gjelde i de fleste situasjoner...
  Intet svar, bare synspunkter....Lignende tråder

 1. Norge i verden i 2025, spesielt med tanke på Russland
  By motoko in forum Mannskapsmessa
  Svar: 7
  Nyeste innlegg: DTG 031636A Dec 08,
 2. Med tanke på TMBN...
  By MenigS in forum Generelt om norske militære avdelinger
  Svar: 4
  Nyeste innlegg: DTG 132242A Nov 08,
 3. Innspill med tanke på objektsikring
  By 42a-1 in forum Heimevernet
  Svar: 0
  Nyeste innlegg: DTG 311945A Jul 07,
 4. Jegerbataljonen 07/08
  By nirentso in forum Førstegangstjeneste og verneplikt
  Svar: 14
  Nyeste innlegg: DTG 160133A Nov 06,
 5. Jegerbataljonen med tanke på spesialjeger?
  By Tigergutt20 in forum Forsvarets spesialstyrker (FS)
  Svar: 27
  Nyeste innlegg: DTG 192200A Jul 05,

User Tag List

Regler for innlegg

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere innleggene dine
 •