milforum.net - fra sikkerhetspolitikk til stridsteknikk
Milforum - Fra sikkerhetspolitikk til stridsteknikk
Liker Liker:  0
Side 1 av 3 123 SisteSiste
Viser resultatene 1 til 40 av 81

Tråd: fallskjermjegere i år

 1. #1

  Ble medlem
  1970
  Innlegg
  0
  Nevnt
  innlegg
  Sitert
  innlegg

  fallskjermjegere i år  jeg tenkte det er allright å se en liten oversikt over hvem her som skal på fallskjermjegerkurs i år. alle som skal ha har fått innkallelse nå regner jeg med...

  jeg tenkte da på alder, bosted og fornavn. jeg (og sikkert flere) som ikke har vært her på forumet så lenge har litt problemer med å assosiere og huske brukernavn folk bruker her.

  Jeg heter Erik, er 18 år (fyller 19 i år) og bor i Nittedal, rett nordøst for Oslo. meg*ser dere nok ikke der så lenge, for jeg er veldig dårlig forberedt, har nesten gitt opp allerede :P (jeg skal gjøre mitt beste for å bli der)
 2. #2
  Gjest

  RE: fallskjermjegere i år  20 år* Østfold

  Forberedt meg bra tror jeg... Må ta en sjekk på knærne mine på torsdag hos legen pga litt stivhet, og at det pipla blod ut av dem etter jeg løp på søndag rett utifra huden..

  Men jeg regner med å gi jernet....redd for skader ass!

  Eks på formen jeg er i:30m svømming under vann, 400m svømming 8.45 bryst, 21 km løp med 25kg sekk i* kupert terreng på 2t20min, 8km med 22kg på 42min, 18 hang ups, 210 push-ups, 70 sit-ups på 2 min, 25 rygg-ups. Kjører for tiden 140kg i benken.

  Ligger jeg bra an?Noen bedre?
 3. #3
  Gjest

  RE: fallskjermjegere i år  210 Push-ups!! Fysikken ser jo meeeget bra ut!

  ...men hvem hvet... kansje du er en pyse...

  jeg tok bare 35 push-ups...  __________________
  Rock 'n Roll

 4. #4
  Gjest

  RE: fallskjermjegere i år  for meg ser det ut til at du ligger veldig bra an kroniks. Er redd for knærne mine selv, nå i det siste når jeg har begynt å løpe med sekk har jeg fått my småskader i beina, spesielt i knærne. Hvis jeg kunne spolt tiden tilbake et halvt år hadde jeg prioritert mye mer å gå i skogen med sekk, enn å drive å løpe på asfalten hele tida..Har for lite muskler på beina tror jeg.

  Fredrik, Hønefoss, 19 år.
 5. #5
  Gjest

  RE: fallskjermjegere i år

  Mads, Hordaland, 18 år (19 når eg e komt meg t Rena).  På grovuttak-testane ligge eg rundt 45 push-ups, usikker på sit-ups, men godt innenfor minstekravet, hang-ups ca. 8-9, usikker på rygg-upsen og, men også her e eg innanfor krava. (E da forresten noken som veit eksakt kossen denna testen blir gjennomført)?  E ikkje ein racer i bassenget, men da e ikkje noke krav heller såvidt eg har forstått. Ellers ligge kondisjonen der han ska. Har vektlagt mykje fjellgåing (ikkje skog, men fjell) med sekk. Maks av da eg har gått med har vore 26 kg. Fram mot opptaket komme sekken t å ligga på rundt 20 kg.  Noke eg dessverre ikkje har lagt så altfor mykje vekt på e å springa med sekk. Kanskje ein tabbe, men da vil visa seg.  Ellers e kroppen i finfin form, uten noken som helst skade.  Hittil.


 6. #6

  Ble medlem
  1970
  Innlegg
  0
  Nevnt
  innlegg
  Sitert
  innlegg

  RE: RE: fallskjermjegere i år

  quote:


  Originally posted by: Kroniks

  "20 år* Østfold Forberedt meg bra tror jeg... Må ta en sjekk på knærne mine på torsdag hos legen pga litt stivhet, og at det pipla blod ut av dem etter jeg løp på søndag rett utifra huden.. Men jeg regner med å gi jernet....redd for skader ass! Eks på formen jeg er i:30m svømming under vann, 400m svømming 8.45 bryst, 21 km løp med 25kg sekk i* kupert terreng på 2t20min, 8km med 22kg på 42min, 18 hang ups, 210 push-ups, 70 sit-ups på 2 min, 25 rygg-ups. Kjører for tiden 140kg i benken. Ligger jeg bra an?Noen bedre? "


  du ligger jo tilsynelatende veldig bra an, men ang. skader hadde jeg passa på var jeg deg. 140 i benk er jo veldig bra når du er 20 år. med mindre du KUN har trent benk, så er du vel omtrent like godt trent i andre muskler også, og da vil jeg tippe at du med en normal fettprosent*og høyde veier*ca. 100 kg. det blir jo en stor belastning for beina. antallet hangups synes jeg virker som en annen indikasjon på at du er tung. 18 er jo bra det hvis du bruker overhåndsgrep med hendene litt over skulderbredde fra hverandre, men det står ikke i stil til pushups og benkpressen din. ellers er du jo i veldig bra form ser det ut som. jeg kunne satt penger på at du vil klare kurset, sett at du har normal psyke... :)
 7. #7
  Gjest

  RE: fallskjermjegere i år  Jeg, Thomas, er 18 bur nå på Voss, er 170 høg, veier 70 kg.

  Fysikken er:

  -50 push-ups

  - 20 hang-ups

  -50 sit-ups på 2 min

  -*29 rygg-ups

  3 km på 9.34

  5 km på 17.12

  75 kg i benk

  400 m svømming rett over 7.10 min

  2000 meter svømming på 38.46 min

  35 meter under vann

  *

  Har ikke prioritert løping med sekk. Går mye i fjellet og springer en del så jeg mener at bena får nok belastning som et er.  __________________
  D e imotbakke d gåroppove

 8. #8
  Gjest

  RE: fallskjermjegere i år

  Må si jeg ikke føler meg så veldig bra rustet når jeg leser kroniks og prohunters resultater, meget imponerende! Spesielt 3000 og 5000 metern til prohunter! Blir uansett spennende å se hvordan ting*faller seg*blir når vi alle stiller opp på*Rena! Jeg skal ihvertfall ikke gi meg før jeg er død.


 9. #9
  Gjest

  RE: fallskjermjegere i år

  rac00n: ikke bry deg så mye om 3000m og 5000m, det er ikke det som teller. Gi det du har på alle oppgaver/tester du får, så går det sannsynligvis bra. Hvis du mislykkes kan du ihvertfall si at du gjorde det du kunne. Hvis du er usikker på din fysiske form, så gjør ditt beste og vis at du er trenbar!


 10. #10
  Gjest

  RE: fallskjermjegere i år  ay ay ay!

  Det var trenings partneren min som postet den posten der..

  Jeg er i ca samme formen men er verken så tung eller ram på push upsene.... jeg tar 40 pushups og svømmer drøye minuttet saktere enn han. Og jeg benker ikke!

  Men alt annet stemmer...

  Faen, jeg har akkurat ligget 4 dager med feber og helvete. Får ikke trent siden det henger mye igjen ennå... Jeg er veldig nervøs... Må bli frisk!

  kron
 11. #11
  Gjest

  RE: fallskjermjegere i år  Hallo atleter.
  I hvor lang tid i forveien før opptaket har dere trent på dette? Noen av dere høres ut som dere er klare. Vedlig bra. Men tror sekk er viktig, få trent rygg/lårmuskler. Jeg skal ikke skrive noe her enda, vent til etter Jul=)  __________________
  Hardt arbeid, verken mer..

 12. #12
  Gjest

  RE: fallskjermjegere i år  Har trent jevnt og trutt styrke og litt kondis frem til ca Mars, planen var å peile treningen mer mot fj på den tiden. Uheldigvis ble jeg rammet av beinhinnebetennelse, noe som førte til en stor knekk i motivasjonen. En lang og hard russetid satte også sine spor i kroppen :)

  Slik det er nå holder jeg på med kontrollert "panikktrening" for å ikke bli overtrent, jeg klarer de fysiske kravene, men har ikke noe mer en det å skryte av. Hvis det er noe som skulle felle meg, så tror jeg det er tunge sekker og speedmarsj.

  Mine venner sier jeg har motivasjonen, men ikke de store fysiske forutsetningene, er det dette man kaller en wannabe?

  Uansett skal jeg gi alt når jeg først er der, og jeg har fortsatt to uker til å finne tilbake til den formen jeg engang hadde! HUAH!
 13. #13
  Gjest

  RE: RE: fallskjermjegere i år

  quote:


  Originally posted by: ugress

  "Hallo atleter. I hvor lang tid i forveien før opptaket har dere trent på dette? Noen av dere høres ut som dere er klare. Vedlig bra. Men tror sekk er viktig, få trent rygg/lårmuskler. Jeg skal ikke skrive noe her enda, vent til etter Jul=) "


  JEg har ikke trent spesielt til opptaket. Følger eget treningsprogram som jeg har laget til min idrett. Driver aktivt friidrett og går på ski på vinteren. Fysisk sett er jeg nok godt rustet, men det er ikke det fysiske som teller mener nå jeg. Det psykiske er nok det som tar knekken på de fleste. Leste en plass om en instruktør i HJK. Han sa at det ofte var de som var dårligst rustet fysisk som gjorde det best, fordi desse hadde viljen.  __________________
  D e imotbakke d gåroppove

 14. #14
  Gjest

  RE: fallskjermjegere i år  Hvis du virkelig vil inn, så kommer du inn. Noen har "det" i seg.

  Blir interessant å se kommentarer fra de som er ferdige med spesjeger opptaket nå i helga.*3 ukers slit.  __________________
  Har du støttet Forumet?

 15. #15
  Gjest

  RE: fallskjermjegere i år  Jeg syns personlig det er litt feil å se på "vilje" som en uavhengig størrelse. Det er ikke slik at noen har "viljen" og andre ikke. Selvsagt er noen født med et klarere vinnerinnstinkt som gjør at de er flinkere til å nå de målene de har satt seg, men dette kan oppnås gjennom mental trening.

  Har man aldri hatt det skikkelig jævlig før, vil opptaket komme som et kjempe-sjokk. Det er noe helt annet å være konge i felt enn det det er å være konge i sofaen. Personlig mener jeg mental trening kanskje er det viktigste man kan gjøre før et opptak. Det hjelper nok dessuten å ha vært idrettsutøver på høyt nivå, spesielt i utholdenhetsidretter. Gjennom det lærer man en del om hvordan man skal motivere seg til langvarige fysiske anstrengelser.
 16. #16
  Gjest

  RE: fallskjermjegere i år

  Mine tanker rundt det kommende FJ-opptaket.  Militæret er noe jeg har sett fram til over en lengre periode, og jeg bestemte meg relativt tidlig for at jeg ville prøve å få ett godt utbytte av førstegangstjenesten min.

  Derfor falt det meg naturlig å søke på noe av det mest krevende en 19-åring kan begi seg ut på; nemlig Fallskjermjegeropptaket.

  Det jeg vet (eller tror jeg vet), er ikke så mye. Det er svært krevende, både fysisk og psykisk, man blir satt skikkelig på prøve, man tøyer grenser, man opplever skikkelig kameratskap, og de jeg har lest om som har gjennomført noe lignende (MJ-kurs), sier at det var den beste tiden i livet deres.

  Vel, med andre ord, vet jeg at det er svært krevende.

  Hvorfor vil jeg da begi meg ut på noe slikt? Hvorfor vil jeg utsette meg for fysisk og psykisk utmattelse? Bli helt utkjørt, for så å prøve å klare enda mer? Hate det skikkelig, tenke på alt annet jeg kunne gjort..? Bære 30-kilos sekker lenger enn langt, mens tankene dine svever hjem til en varm og tørr seng? Og sjokolade? Misunne alle de andre jevnaldrede som ikke valgte å prøve et slikt helvete? Å vite at sjansen for å gjennomføre og bestå er liten?

  Fordi jeg tror jeg kan klare det. Jeg vet jeg kan klare det. Det gjelder bare å ha den rette innstillingen. Ofre deg totalt den ene uken opptaket varer. Forberede deg godt. Tenke gjennom ulike situasjoner som kan komme, selv om opptaket er svært "classified". Gi alt, og litt til! Hjelp til med det du kan. Det er ikke noe som kan gå galt da. Du er i de sikreste hender, og det verste som kan skje, er at du besvimer av utmattelse. Og da har du vel allerede bevist noe?

  Selvsuggesjon er tingen her. Press deg selv til det ytterste. Overbevis deg selv om at dette ikke er noe.  Bare blåbær.
 17. #17
  Gjest

  RE: fallskjermjegere i år  Ser dere alle der.. Stå på

  Lykke til!!!
 18. #18
  Gjest

  RE: fallskjermjegere i år

  Heisann! Fant utrolig nok akkurat ut om denne plassen. Skal bli fint å få en liten oversikt over hvem som skal inn på opptaket.  Jeg heter Ole-Magnus, er 19 år, 178cm og 73kg. Må si jeg fikk litt prestasjonsangst da jeg så hva noen av dere klarer (*kremt* 210 pushups *hark*), men jeg denger dere psykisk :p  Mine specs (sånn ca) er:  Pushups: 30 stk

  Situps: 50 stk +

  Pullups: 5 stk

  5 km jogg: 20 min

  Svømming: grei nok  Har ikke tatt noen tider over lengre distanser med sekk, men det står ikke så ille til. Trener hardt opp til opptaket nå med varierte treningsøkter omtrent hver dag. Idag hadde jeg meg en tur på et par timer med 20 kg sekk. Jogger også med sekk, for å venne meg til det.  Uansett, skal bli kjekt å treffe dere :)

  - Ole-Magnus


 19. #19
  Gjest

  RE: RE: fallskjermjegere i år

  quote:


  Originally posted by: Frink

  "Uansett, skal bli kjekt å treffe dere :) - Ole-Magnus"


  Velkommen, Frink!

  Prøv å bli*med på fellestur - da kan du møte noen av de du skal på opptak sammen med. Iallefall om du bor slik til at det er mulig. Neste tur blir enten i helgen eller*neste uke (sjekk Fellestur-trådene).

  Også fint om du legger inn hoved-data i Alder/Bosted tråden.  __________________
  Har du støttet Forumet?

 20. #20
  Gjest

  RE: fallskjermjegere i år

  Yo gutta! Øv dere på ryggruller, dumt å ryke ut på dette fordi man ikke vet hvordan man gjør det og sliter ser unødvendig ut. Hvis man bruker helt feil teknikk kan 20 ruller være ganske slitsomt. Bare et lite tips fra meg siden det virker som det er få som har testet seg i denne øvelsen.


 21. #21
  Gjest

  RE: fallskjermjegere i år

  Jeg kan kanskje være med på fellestur neste uke. Er desverre opptatt i helgen. Uansett så må jeg prøve å få øvd meg litt mer på ryggups. Som rac00n sa, det er jævla kjipt å ryke ut på det :/


 22. #22
  Gjest

  RE: fallskjermjegere i år

  Viktig at man ikke går for høyt opp. Jeg slet med 20, så kom en instruktør og sa jeg går for høyt opp. Etter at jeg retta teknikken klarte jeg 40 :)


 23. #23
  Gjest

  RE: fallskjermjegere i år

  Takk for tipset :) Skal ha det i bakhodet...


 24. #24
  Gjest

  RE: fallskjermjegere i år

  Hepp! Lurer på en liten ting til, og det er hva dere har med dere på opptak. Greit nok at innkallelsesseddelen røper litt, men den er så generell...


 25. #25
  Gjest

  RE: fallskjermjegere i år  ja.. trenger vi forresten ikke ha med undertøy??? Er litt keen på å bruke egne, for å si det sånn.

  Jeg skal ha med et par ruller med sportstape og tensoplaster. Vurderer også å ta med noen sprøyter, klorhexidin og noen melolim sterile kompresser. Les mitt innlegg om vannblemmer og dere vil forstå hvorfor :)

  Skal også ha med noe ibux eller lignende piller siden jeg sliter med beinhinnebetennelse (noe som fører til at jeg trolig er ute allerede i rekrutten, men jeg gidder ikke ta noe for gitt ennå). Orudis får jeg forhåpentligvis av legen der.

  Tror det også er greit å ta med sandaler, eller lignende, fotsopp er noe dritt :)
 26. #26
  Gjest

  RE: fallskjermjegere i år

  hoohooo, ikke mange dagene igjen nå! Litt sommerfugler i magen ja.. I just wanna get that opptak over with :P men..skal vi liksom møte klokka 23.58 eller skal vi møte 18.00? Når ankommer dere?


 27. #27
  Gjest

  RE: fallskjermjegere i år  Jeg og en kamerat planlegger å ta denne her. Tror det bare blir masse dødtid hvis man skal komme tidligere. Hva mener dere? Kult om folk som skal ta samme tog sier ifra så vi kan bli kjent :)

  25. juli 2004

  Tog*NSB mot Hamar

  Fra: Lysaker [tog] 18.18 Til: Hamar [tog] 20.04 *

  Ventetid:10 minutter *

  Tog*NSB mot Røros

  Fra: Hamar [tog] 20.14 Til: Rena 21.00 * Sammenlagt reisetid:*2 timer og 42 minutter
 28. #28
  Gjest

  RE: fallskjermjegere i år

  Ingen som skal ta buss nedover fra Ålesundsområdet da? Jeg har planer om å finne meg en buss der jeg kjører via Stryn og nedover, siden det blir den korteste veien. Etter Hamar vet jeg ikke hvor jeg skal engang :p


 29. #29
  Gjest

  RE: RE: fallskjermjegere i år

  quote:
  Originally posted by: rac00n

  "

  Jeg og en kamerat planlegger å ta denne her. Tror det bare blir masse dødtid hvis man skal komme tidligere. Hva mener dere? Kult om folk som skal ta samme tog sier ifra så vi kan bli kjent :)

  25. juli 2004

  Tog*NSB mot Hamar

  Fra: Lysaker [tog] 18.18 Til: Hamar [tog] 20.04 *

  Ventetid:10 minutter *

  Tog*NSB mot Røros

  Fra: Hamar [tog] 20.14 Til: Rena 21.00 * Sammenlagt reisetid:*2 timer og 42 minutter

  "
  Jeg tar fly stavanger 1045 og lander 1135 på gardermoen. Tar enten flybuss eller flytog derfra ned til Oslo S. Derfra går toget til hamar 1437 og fra hamar til Rena 1610.


 30. #30
  Gjest

  RE: fallskjermjegere i år  Rkid: Vurderer også å ta det toget, men er det noe vits å møte så tidlig tror du?

  Frink: Sjekk www.trafikanten.no og du vil finne reiseruter over hele landet.
 31. #31
  Gjest

  RE: RE: fallskjermjegere i år

  quote:


  Originally posted by: rac00n

  " Jeg og en kamerat planlegger å ta denne her. Tror det bare blir masse dødtid hvis man skal komme tidligere. Hva mener dere? Kult om folk som skal ta samme tog sier ifra så vi kan bli kjent :) 25. juli 2004 Tog*NSB mot Hamar Fra: Lysaker [tog] 18.18 Til: Hamar [tog] 20.04 * Ventetid:10 minutter * Tog*NSB mot Røros Fra: Hamar [tog] 20.14 Til: Rena 21.00 * Sammenlagt reisetid:*2 timer og 42 minutter "


  Hei rac00n

  Jeg kommer på det toget fra Gardemoen. Har dere undersøkt transport fra Rena til Rena Leir trur det er ca 2 km.
 32. #32
  Gjest

  RE: fallskjermjegere i år

  Rena sentrum til Rena leir er en fin liten rusletur. Gå fra stasjonen - tvers igjennom sentrum forbi en camping - over en liten bro - så hardt venstre så hardt høyre opp første vei til høyre - følg til du kommer til vakta. Arrived at destination. Så igjennom vakta - rett frem til HJK inngangen.

  __________________
  Har du støttet Forumet?

 33. #33
  Gjest

  RE: fallskjermjegere i år  Hvis du stiller opp med taxipenger wick så sitter jeg gjerne på, men*den opprinnelige*planen*er å gå*fra sentrum til*Leiren*:)*Vi får vel ta følge.

  Det jeg håper på er at jeg rekker å komme meg tidlig i til sengs hvis jeg ankommer klokken 21.00. Orker ikke å være trøtt til den påfølgende dagens strabasser. Hva mener folket? Bruker man lang tid fra man ankommer vakta til man*får tildelt rom og*seng?

  Og siste spørsmål som jeg vet alle som har vært i militæret kan: Trenger jeg seriøst ikke ha med egne boxershorts? Er ikke så keen på gamle brukte militærtruser, men må jeg så må jeg :)
 34. #34
  Gjest

  RE: RE: fallskjermjegere i år

  Ja. Vi før se på det der med Taxi. Jeg har hørt at man kan ringe vakta så kommer dem å henter deg. (Vet ikke om dette er tilfelle)

  Vi kan jo snakkes på toget.
 35. #35
  Gjest

  RE: fallskjermjegere i år

  Hei - eg og ein kamerat ska faktisk reisa t Rena den 24...dåke trur vel ikkje detta byr noken problem? E fullt mulig for oss og komma ein dag i forveien? Eller?


 36. #36
  Gjest

  RE: fallskjermjegere i år  Så vidt jeg vet er det mulig. Men jeg ville anbefalt deg å kontakte HJK snarest...

  *
 37. #37
  Gjest

  RE: fallskjermjegere i år  gleder meg til rekrutt på onsdag :D Eller er det torsdag? Så langt vet jeg at jeg kommer.. Gleder meg til et år med HARD trening! Driver å pakker litt.. ting:

  Undertøy, 2xtreningstøy, gnagsår-saker, toalettsaker, inkallingskort&vernepliktsbok, mine ingåtte marsstøvler,*førerkort/bankort/cash, mobil, Ibux, Orudis gel, tigerbalm..Har litt lyst til å ta med meg sykkel, er visst en jævla svær leir :P

  GLemt noe da?
 38. #38
  Gjest

  RE: RE: fallskjermjegere i år

  quote:


  Originally posted by: calithrang

  "Hei - eg og ein kamerat ska faktisk reisa t Rena den 24...dåke trur vel ikkje detta byr noken problem? E fullt mulig for oss og komma ein dag i forveien? Eller?"


  Ring så snart du vet ankomst - tlf 62 40 23 02. Da ordner de innlosjering. Bra å komme litt før - da blir dere kjent med leiren, kan bruke svømmehallen/idrettsparken.


  __________________
  Har du støttet Forumet?

 39. #39
  Gjest

  RE: RE: fallskjermjegere i år

  quote:


  Originally posted by: rac00n

  "Trenger jeg seriøst ikke ha med egne boxershorts? Er ikke så keen på gamle brukte militærtruser, men må jeg så må jeg :)"


  Ta med noen private du... Best å lage egne bremsespor enn å gå inn andres...


 40. #40
  Gjest

  RE: fallskjermjegere i år

  Husk å hold oss orientert om hvordan det går med dere, gutta! Det er internet muligheter anmass i velferdsbygget/idrettsparken...

  -- Edited by admin at 08:21, 2004-07-23

  __________________
  Har du støttet Forumet?

Side 1 av 3 123 SisteSiste


Lignende tråder

 1. polske fallskjermjegere
  By in forum Forsvarets spesialstyrker (FS)
  Svar: 3
  Nyeste innlegg: DTG 032002A Aug 06,
 2. polske fallskjermjegere
  By doggy in forum Forsvarets spesialstyrker (FS)
  Svar: 3
  Nyeste innlegg: DTG 032002A Aug 06,
 3. Fallskjermjegere skadet under hopp.
  By RKID in forum Mannskapsmessa
  Svar: 5
  Nyeste innlegg: DTG 121551A Jun 06,

User Tag List

Regler for innlegg

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere innleggene dine
 •