Foto:Forsvaret

Milrab - Milforum - Nettbutikk - Militært Utstyr - Friluftsliv
Liker Liker:  0
Viser resultatene 1 til 9 av 9

Tråd: Fallskjerm

 1. #1
  Guest

  Fallskjerm

  Noen her som hopper fallskjerm sivilt og kan si noe om hva man må regne med i kostand for å gjennomføre et basic kurs?  Etter gjennomført kurs - hva kan man estimere pris per hopp (snitt)?  Hva trenger man av utstyr?  Fri som fuglen...


 2. Milrab - Milforum - Nettbutikk - Militært Utstyr - Friluftsliv

 3. #2
  Guest

  RE: Fallskjerm  Den snareste veien frem til A sertifikat er å ta AFF kurs (Akselerert Frittfall), dette består av teoridel (normalt en dag eller to) 7 nivåer (hopp), hvorav hvert nivå må være bestått for å få gå videre til neste. Et slikt kurs varer en uke alt ettersom om du må ta opp enkelte nivå eller ikke, værforhold og klubbens kapasitet. Et slikt kurs koster ca 12 000 kr.

  Etter kurset får du elevbevis og er på nivå 8. Dette består av progresjonshopp (ca 180-200kr per hopp). Du må ha logget og godkjent totalt 20 hopp (inkl de 7 hoppene på kurset) før du kan ta A- eksamen og kalle deg slevstendig hopper. Videre er veien B sertifikat, C, D og instruktør alt ettersom.

  Kenneth
 4. #3
  Guest

  RE: Fallskjerm  Glemte å legge til kostnadene for utstyr. Egen rigg med hovedskjerm, reserve, cypress (nødutløser) kommer nok på rundt 30.000-40.000 nytt. Brukt ca 20. 000.

  I tillegg er utstyret: Hoppdress, hjelm, altimeter (høydemåler), briller, hansker. Alt skal være godkjent så det lønner seg ikke å møte opp med suunto klokke, sykkelhjelm og de nyeste oakley brillene.
 5. #4
  Guest

  RE: Fallskjerm

  Hei Kenneth og velkommen! Takk for svar - dette er jo definitivt ting du har greie på...  Har vært aktiv innen luftsport i mange år, men aldri fallskjerm (alltid hatt den på ryggen...). Hadde vært veldig fristende å prøve, men fryktet relativt høy kursavgift. Får se det an mot høsten og hva som skjer ref diverse opptak.


 6. #5

  Ble medlem
  Jan 1970
  Innlegg
  0
  Pondusfaktor
  0

  RE: Fallskjerm  Jeg skal hoppe en gang i løpet av sommeren/høsten - tandem - Koster flesk for et hopp, men jeg tror det er verdt det.

  www.sfsk.no - fengende klubbnavn btw. ;)  __________________
  idland84@hotmail.com

 7. #6
  Guest

  RE: Fallskjerm

  Fikk pris igår på tandem (via via via) - ca 2.500,-. Dyr morro men tror den opplevelsen sitter resten av livet...


 8. #7

  Ble medlem
  Jan 1970
  Innlegg
  0
  Pondusfaktor
  0

  RE: Fallskjerm

  2300,- for et hopp i stavanger fallskjermklubb. Men som du sier, det er nok en opplevelse som ikke vil gå i glemmeboken.

  __________________
  idland84@hotmail.com

 9. #8
  Guest

  RE: Fallskjerm

  Hmmm de 200,- gjør at jeg definitivt drar vestover om jeg skal ta et tandemhopp ;)


 10. #9
  Guest

  RE: Fallskjerm  Jeg hopper selv og joda fallskjerm hopping er morro. Selv gikk jeg noe som heter line-kurs hvor man følger en progresjonsplan som går fra å la en line utløse fallskjermen til å få trekke selv. Til slutt kan man få fritt fall på ca ett minutt fra 15000 fot, som er så høyt man kan gå uten å behøve oksygen. Ett slikt kurs koster fra 3500-5000 kroner pluss hoppene som koster fra 150kr-200kr. For å finne en klubb i nærheten av deg og se hvilke kurstilbud de har kan du gå inn på www.nak.no/fallskjerm/index.htm Jeg vil også anbefale deg å begynne på kurs relativt tidlig på året slik at du slipper å gå flere måneder uten å få hoppet under elevperioden. samt å hoppe mye når du har sjangsen.

  BLUE SKIES
Milrab - Milforum - Nettbutikk - Militært Utstyr - Friluftsliv


Trådinformasjon

Users Browsing this Thread

1 stk leser denne tråden nå (0 er registrert og 1 er gjester)

Regler for innlegg

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere innleggene dine
 •