Milforum

Globalt toppbanner

Collapse

Kunngjøring

Collapse
No announcement yet.

Leopard 2 - 120mm kanon - Stridsvogn

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tid
 • Show
Clear All
new posts

 • På jobb nå, kan se om jeg kan finne kilder å linke til senere. Men det jeg har nå tyder på caca +150 m/s, +50mm RHA (DM53)

  Erfaringer fra andre kan kan tyde på at L55 tyner vogna litt mer enn det som er heldig. Hvorvidt tyskerne har løst det på en måte vet jeg ikke. Men inntrykket mitt er at større kanon får konsekvenser for skroget som må tas med i bildet - eldre drivverk kan bli vanskelig
  Beidh a lá leo

  Kommentér


  • De vi fikk høre var at L55 og ekstra pansring på A6 ble "hasteiverksatt" pga. nye trussler fra øst, da ment for åpne sletter osv. i Sentral-Europa. Problemet var at de ikke hadde tid til å oppgradere skrog i samme slengen, noe som gjorde at det ble stor belastning og i noen tilfeller vridning på hele skroget hvis man svingte under høy fart.

   I Norge er mobilitet mye viktigere, det er viktig å kunne ta seg opp og frem vinterstid og ikke bli sittende fast i gjørme andre tider av året. Er lite poeng med litt ekstra ildkraft med L55 hvis halve eskadronen ikke kommer seg i stilling. 1,3m ekstra lengde på kanon kan også gi problemer i stilling. Det er viktig å jobbe i sektor på vei inn i stilling samt å unngå bevegelser i større busker som avslører posisjon.

   Befalet vårt mente at STRV 122 ville vært ideelt for norske forhold, gjerne med litt ekstra elektronikk. Noe protector-system for lader hadde ikke vært feil det heller.

   Kommentér


   • Amerikanerne har jo heller ikke gått over til L55 varianten (dog er vistnok m256 ganske så annerledes enn sin tyske motpart). Men så bruker de jo DU ammo som vistnok gir omtrent samme eller bedre penetrering i L44 som den nyeste tyske Tungstenammoen gjør i L55.

    Oppgraderingen fra A4 er jo en merkelig historie. Om jeg ikke husker feil var planen opprinnelig at L/55 skulle komme først med KWS I oppgraderingen, så skulle pansringen til 2A5 komme med KWS II og så var det KWS III som skulle legge til denne karen.

    http://media.moddb.com/images/groups...87140mm1ku.jpg

    Men akk den gang ei.

    Kanskje vi burde tatt en svenk en og investert i denne doningen.

    http://img335.imageshack.us/img335/8342/vt1qj8.jpg

    Hvor mange oprative vogner får vi om de oppgraderer treskeverket forresten? Er vistnok ikke mange som går per dags dato.
    Last edited by orcbuster; DTG 242209A Mar 15, .

    Kommentér


    • Opprinnelig skrevet av orcbuster Vis post
     Hvor mange oprative vogner får vi om de oppgraderer treskeverket forresten? Er vistnok ikke mange som går per dags dato.
     Ideelt sett skal vel alle vognene som er i bruk hos de to stridsvogneskadronene (og KESK dersom de fortsatt har en stridsvogntropp) være operative. Når det er sagt, så er det ingen hemmelighet at Leo'ene har slitt med tilgjengeligheten i årene etter at de ble innført. Men mitt inntrykk var at fase 2-oppgraderingen skulle gjøre noe med dette, så er du sikker på at det du skriver her fortsatt er tilfelle? I så fall får vi håpe at den neste oppgraderingen blir mer vellykket.
     Last edited by Bratwurst; DTG 250505A Mar 15, .

     Kommentér


     • Opprinnelig skrevet av orcbuster Vis post
      Amerikanerne har jo heller ikke gått over til L55 varianten (dog er vistnok m256 ganske så annerledes enn sin tyske motpart). Men så bruker de jo DU ammo som vistnok gir omtrent samme eller bedre penetrering i L44 som den nyeste tyske Tungstenammoen gjør i L55.
      Det er ihvertfall mulig å gjøre noe med ammunisjonen, og da slik at man ikke nødvendigvis må over til du. Se på forskjellen dm33/dm53, feks. Men en eller annen forbedring må nok til, mot de mest moderne russiske vognene begynner l44/dm53 å tyne grensene. (Hvorvidt vi nå har dm53 vet jeg ikke)
      Beidh a lá leo

      Kommentér


      • Opprinnelig skrevet av Bestefar Vis post
       På jobb nå, kan se om jeg kan finne kilder å linke til senere. Men det jeg har nå tyder på caca +150 m/s, +50mm RHA (DM53)
       De offentlige tilgængelige kilder siger 1670 m/s for L44 og 1750 m/s for L55 (DM53/63)

       Men inntrykket mitt er at større kanon får konsekvenser for skroget som må tas med i bildet
       Nope...det er ikke tilfældet

       - eldre drivverk kan bli vanskelig
       MTU MB873 Ka 501 som motoren hedder har masser af reserve "power" , op til 1800 hk uden de store problemer.

       Kommentér


       • Opprinnelig skrevet av Tjemba Vis post
        De vi fikk høre var at L55 og ekstra pansring på A6 ble "hasteiverksatt" pga. nye trussler fra øst, da ment for åpne sletter osv. i Sentral-Europa.
        En standard A6(tysk model) har IKKE mere panser end A5. Da A5 vejer ca 5 tons mere end A4 fik den (og A6)også stærkere undervogn, altså torsionsstænger , støddæmper etc.
        Derfor er følgende:
        Problemet var at de ikke hadde tid til å oppgradere skrog i samme slengen, noe som gjorde at det ble stor belastning og i noen tilfeller vridning på hele skroget hvis man svingte under høy fart
        Noget vrøvl.....I det hele taget er ulemperne ved L55 kraftigt overdrevet, den vejer trods alt kun ca 400 kg mere end L44.
        Det eneste punkt hvor L55 har en lille svaghed ,er stabilisering ved kørsel i meget ujævn terræn....her er den lidt mere sløv og træg end L44, men kan til gengæld bekæmpe mål på +5000 m afstand (4000 for L44)

        Kommentér


        • Opprinnelig skrevet av Bestefar Vis post
         Men en eller annen forbedring må nok til, mot de mest moderne russiske vognene begynner l44/dm53 å tyne grensene.
         Enig...Amerikanerne er lige på trapperne med deres M829A4 , dvs de er hele 2 generationer foran tyskerne. Man må håbe Rheinmetall snart kommer med en afløser for DM53/63 , der er mere end 15 år gammel.

         Kommentér


         • Opprinnelig skrevet av MikeKiloPapa Vis post
          Nope...det er ikke tilfældet
          Kilden er nederlendere på MGC: De mente L55 forårsaket så mye merslitasje på de drivverkene de hadde at det utgjorde et betydelig problem.
          Beidh a lá leo

          Kommentér


          • Opprinnelig skrevet av Bestefar Vis post
           Kilden er nederlendere på MGC: De mente L55 forårsaket så mye merslitasje på de drivverkene de hadde at det utgjorde et betydelig problem.
           Ahhh....det er nok mig der har misforstået det (lost in translation ) , Hollænderne har nok ment drivverket til tårnet, altså de elmotorer og gearkasser der styrer tårn og kanon (stabliliseringen).

           Kommentér


           • Denne kan vel kanskje være av interesse for enkelte. Om dette her faktisk stemmer... hakke peiling. Jeg kan ikke sånne der vogngreier noe særlig.
            http://m.kaskus.co.id/thread/53bc768...mended_for_you
            Elite Som En Trensoldat

            Kommentér


            • Sv: Leopard 2

             For et par dager siden mottok finnene de første 20 av i alt 100 Leo 2A6 som de har bestilt fra Nederland:
             Ensimmäiset Leopard 2A6 -panssarit saapuivat Suomeen | Yle Uutiset | yle.fi

             Prop. 113 S inneholder en del info om den norske Leo 2-oppgraderingen:
             https://www.regjeringen.no/nb/dokume...navchap=1&ch=3

             Kommentér


             • Sv: Leopard 2

              100 stk, Nice! Men så har jo finnene uendelig med oljepenger å betale med da.

              Kommentér


              • Sv: Leopard 2

               Vår oppgradering vil faktisk koste mer...

               Finnene betalte 200 millioner euro for 100 vogner, samt en tiårig logestikkavtale.

               Vi skal trolig bruke 2,7 milliarder kroner (altså, rundt 320 millioner euro) på å oppgradere 38 vogner. Selv om disse vognene trolig vil bli meget moderne (for meg ser det ut som at vi får A7 uten L55), er det ingen tvil om at finnene fikk en kjempeavtale.

               Kommentér


               • Sv: Leopard 2

                Opprinnelig skrevet av Navytimes Vis post
                100 stk, Nice! Men så har jo finnene uendelig med oljepenger å betale med da.
                Evne og vilje vetu. Og nasjonale og internasjonale prioriteringer. Og kompetanse og effektivitet i statsapparatet. Og et overprioritert og navlebeskuende folk sånn generelt som har hodet godt plantet i tåken i forhold til hvordan verden faktisk fungerer. Og disse folkene sitter også i statsapparatet.
                Elite Som En Trensoldat

                Kommentér


                • Sv: Leopard 2

                 Større kapasitet til å løfte og slepe og med fjernstyrte tilkoblinger og våpen.

                 Det er hva Forsvaret kan se fram til etter å ha vært i Tyskland og handlet seks nye bergingspanservogner av typen Wisent 2.

                 WISENT 2 BERGINGSPANSERVOGN - Denne gjør det tryggere å hente havarerte stridsvogner - tu.no/industri

                 Kommentér


                 • Sv: Leopard 2

                  Tyskland skal se på erstatning for Leopard 2 i fremtiden.

                  Germany looks towards Leopard 2 replacement - IHS Jane's 360
                  Odd objects attract fire. You are odd.

                  Kommentér


                  • Sv: Leopard 2

                   Revolution Leopard 2....
                   Dulce et decorum est pro patria mori, sed dulcius pro patria vivere, et dulcissimum pro patria bibere.

                   Kommentér


                   • Sv: Leopard 2

                    Jeg merker jeg ikke er så veldig entusiastisk angående ny Leopard hvis også denne generasjonen først og fremst skal brukes som støvsamler.

                    Det finnes et stort antall kjipe folk i Syria og Irak som daglig begår forbrytelser mot menneskeheten. Disse er godt utstyrt og opplært for å bekjempe infanteri, og ganske dårlig utstyrt og opplært mot moderne panser. Hva gjør vi? Jo, vi sender instruktører som skal lære opp infanteri, men ikke selv delta i kampen, sånn at vi sikrer at våre venner tar store tap og mister motet, men uten at vi risikerer noe selv, og panseret vårt blir stående noen tusen kilometer fra hvor det er nyttig.

                    Gi fanatikere en smak av fred, frihet og demokrati, 60 tonn om gangen!
                    meh

                    Kommentér


                    • Sv: Leopard 2

                     Det er ikke bra for opinion å vinne krigen med så grovt utstyr, krigen blir så urettferdig. Hvis de sloss selv så blir sivile tap deres problem.
                     Trenger bare litt flaks, så går det godt

                     Kommentér


                     • Sv: Leopard 2

                      Folk er billig, tanks er dyrt og krig er penger.
                      Trenger bare litt flaks, så går det godt

                      Kommentér


                      • Sv: Leopard 2

                       Opprinnelig skrevet av 4312 Vis post
                       Folk er billig, tanks er dyrt og krig er penger.
                       Utenlandske, brune folk er billige. Ikke vi, hverken i penger eller politisk kapital.

                       Hadde vi stilt selv synes jeg panser er realistisk opsjon. Effekt er det vel ikke noe tvil om.
                       "Gjør Ret, Frygt Intet"

                       Kommentér


                       • Sv: Leopard 2

                        For å sitere Wikipedia:
                        "The Taliban have been engaged with some of the new Leopard II tanks in several ambushes" and that as a result the Taliban "learned some very harsh lessons" and lost the battle in question "very quickly and very violently."
                        "Whoever reads history with a mind free from prejudice cannot fail to arrive at a conviction that of all military virtues, energy in the conduct of operations has always contributed the most to the glory and success of arms"

                        Kommentér


                        • Sv: Leopard 2

                         Kommentér


                         • Sv: Leopard 2 - 120mm kanon - Stridsvogn

                          Fra en på Facebooksidene våre:

                          Kommentér


                          • Sv: Leopard 2 - 120mm kanon - Stridsvogn

                           Kom over disse slidene mens jeg søkte etter bilder av M113F3. Egentlig stammer de ifra en presentasjon fra April 2014 med tittelen «Norwegian upgrade program for Leopard 2, MBT, CV90 and M-113», og dere kan laste ned hele dokumentet her (14-15 MB), men siden man nå også kan finne dem på SlidePlayer.no, poster jeg bare linkene til de relevante slidene her:

                           Future demands: http://images.slideplayer.com/25/790...s/slide_14.jpg

                           What must be achieved? http://images.slideplayer.com/25/790...s/slide_15.jpg

                           Tank upgrade: http://images.slideplayer.com/25/790...s/slide_16.jpg

                           Protection & mobility: http://images.slideplayer.com/25/790...s/slide_17.jpg

                           Firepower & Fire contr system: http://images.slideplayer.com/25/790...s/slide_18.jpg

                           Optics and sensors: http://images.slideplayer.com/25/790...s/slide_19.jpg

                           Perseverance & Sustainment: http://images.slideplayer.com/25/790...s/slide_20.jpg

                           P 5430 Armoured Recovery Vehicle (ARV): http://images.slideplayer.com/25/790...s/slide_21.jpg

                           P5045 Armoured Vehicle Laying Bridge (AVLB): http://images.slideplayer.com/25/790...s/slide_22.jpg

                           P 5049 Armoured Engineer Vehicle (AEV): http://images.slideplayer.com/25/790...s/slide_23.jpg

                           Kommentér


                           • Sv: Leopard 2 - 120mm kanon - Stridsvogn

                            Rheinmetall med div. forslag til hvordan en kan forbedre Leopard 2:

                            Danmark planlegger også oppgradere sine Leo 2, bl.a. med Rheinmetalls ny 120mm L55A1 kanon:

                            Short description of the contract or purchase(s):
                            The contract comprises the performance of a series production of a Midlife Update (hereafter ‘MLU’) on 38 units of Main Battle Tanks of Leopard 2 System Denmark (hereafter ‘MBTs’).
                            The MLU comprises among other things the following topics/services:
                            — Increase of fire power,
                            — Increase of overall protection,
                            — Increase of mobility,
                            — Integration of Danish Armies Tactical Communications Network,
                            — Implementation of battlefield experiences,
                            — Improvement of ergonomics and handling of obsolescence items, and
                            — Various maintenance and repair services.
                            Furthermore, the MLU will prepare the MBTs for additional upgrades.
                            Out of the 38 MBTs, 22 units will only be updated with a basic modification package, while 16 units will be updated with a full modification package (including integration of L55A1 barrel and mine protection plate).
                            http://ted.europa.eu/udl?uri=TED:NOT...6:TEXT:EN:HTML

                            Kommentér


                            • Sv: Leopard 2 - 120mm kanon - Stridsvogn

                             Rheinmetalls nye 130mm L51 kanon: http://defense-update.com/20160614_r...130mm-gun.html

                             Kommentér


                             • Sv: Leopard 2 - 120mm kanon - Stridsvogn

                              Opprinnelig skrevet av Bratwurst Vis post
                              Rheinmetall med div. forslag til hvordan en kan forbedre Leopard 2:
                              ...common project of Germany and France
                              Imponerende. Først tysk børse, om 20 år (?) tyske stridsvogner.
                              “Tell me what you know. Tell me what you don’t know. Tell me what you think. Always distinguish which is which.” - Colin Powell

                              Kommentér


                              • Sv: Leopard 2 - 120mm kanon - Stridsvogn

                               De Gaulle roterer vel i en slik hastighet i grava si at han snart gjør utslag på seismometeret?
                               Just when you'd think they were more malignant than ever Hell could be, they could occasionally show more grace than Heaven ever dreamed of. Often the same individual was involved. It was this freewill thing, of course. It was a bugger.

                               Kommentér

                               Donasjoner

                               Collapse
                               Working...
                               X