Globalt toppbanner

Collapse

Kunngjøring

Collapse
No announcement yet.

Veteranivaretakelse

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tid
 • Show
Clear All
new posts
 • Trådstarter

  Veteranivaretakelse

  Mange ulike grep er i gang for å få denne forbedret.
  Jeg orienterer kort om noen pågående saker Veteranforbundet SIOPS holder på med. For mer informasjon om vår tilnærming til dette, se hjemmesiden vår >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker <<<<<, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM]

  Samfunnet er gradvis blitt klar over at ikke alle veteraner kommer hjem med bare gode minner i bagasjen - en del utvikler senskader.
  Over 100.000 har vært ute, og den manglende oppfølgingen og behandlingen har gjort at en del har blitt mer skadet enn hva de kunne vært.

  Det er et arbeid i gang med å forbedre det økonomiske sikkerhetsnettet, Veteranforbundet SIOPS har jobbet tett med departementet (vi deltok i deres referansegruppe) og lovendringsforslaget kommer opp for Stortinget i vårsesjonen.

  Nå er det budsjettid, og vi jobber for at budsjettet skal bli så veteranivaretakende som mulig.

  Veteranforbundet SIOPS har bedt om høringer med Helse- og omsorgskomiteen på Stortinget. De avholdes 31. okt
  Deltakelse på åpen høring om psykisk helse 1200 - 1305. Deltakelse på åpen høring om Habilitering og rehabilitering 1435-1550. Vi sitter i panel med andre høringsinstanser.
  Begge høringene er åpne for publikum, om du er interessert må du møte utenfor Akersgt 18. Høringen foregår på rom K-210.

  I tillegg vil vi sannsynligvis gjennomføre en lukket høring med Forsvarskomiteen 6. nov.

  Vi legger ut våre merknader til budsjettet om to uker på hjemmesiden vår (dvs rett før budsjettdebatten).

  Merk også at ons 29. vil det bli sendt et innslag på NRKs Ikveld (ca 2220) om et teaterstykke som omhandler en Afghanistanveteran som vi har jobbet en del med. Det er en del av den bevisstgjøringsprosessen vi har holdt på med det siste året - det er et fåtall i samfunnet som forstår hva vi egentlig holder på med. Og mer kommer...

 • #2
  forbedre det økonomiske sikkerhetsnettet
  Hvor mye cash er det mulig a faa ?

  Kommentér


  • #3
   Opprinnelig skrevet av R4
   forbedre det økonomiske sikkerhetsnettet
   Hvor mye cash er det mulig a faa ?
   ?

   Kommentér


   • #4
    ? = Penger/kontanter/penge stotte/Nkr, $, EUR, Y, Kruger Rand, Congolesiske diamanter

    Kommentér

    • Trådstarter

     #5
     Tja, få og få fru Blom...
     Høres nesten ut som om enkelte tror det er en sekk med penger som en henter ut på Posten eetj - det er det ikke.

     Det er ingen gullkantet ordning, se >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker <<<<<, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM]øringsdokumenter/Veteranlov_Hoeringsnotat_140708.pdf

     65 G i maksimal utbetaling - det er 4,56 MNOK. Høres mye ut, men det er det maksimale og tar en utgangspunkt i 100% invaliditet som da skal dekkes resten av det yrkesaktive liv, så ser en at det er det det er ment som - et minimums sikkerhetsnett.

     Men sett i forhold til dagens situasjon er det en voldsom forbedring; en enklere og i utgangspunktet utenomrettslig prosess og med et mer anstendig erstatningsbeløp.

     Kommentér


     • #6
      Opprinnelig skrevet av Pegasus
      Opprinnelig skrevet av R4
      forbedre det økonomiske sikkerhetsnettet
      Hvor mye cash er det mulig a faa ?
      ?
      Tygg litt på spørsmålet ,og tenk litt i vide begreper,den dagen vi har veteransenteret rundt om hvor en kan møtes over en øl som ikke koster en formue er vi ett stykke på vei ,vi har nok en del å lære av Usa på dette felt.

      Kommentér


      • #7
       Selv en kjenning av meg som tjenestegjorde i Spansk Sahara på slutten av 1960årene og litt inn på 1970 tallet blir ikke glemt ,og blir stadig invitert sørover på treff.

       Kommentér


       • #8
        65 G i maksimal utbetaling - det er 4,56 MNOK.
        Takker for konkret svar ! Da burde jo saken det jo vaere klart for pungsus ogsaa

        vi har nok en del å lære av Usa på dette felt.
        American legion er bra veteran organisasjon. Det er mulig Norge blir litten for en kloning. Det Norge burde ha raad til er og gi fordeler til veteraner. For eksempel en liten pangsjon til samtlige som for eks har mer en to aar i utenlandstjeneste for forsvaret.

        Problemet i en trygdenasjon blir hvel ofte og sortere ut hvem som hadde blitt trygde boms U-annsett og evt de som virkelig trenger litt hjelp i bakken. Fysisk skadde er det greit og sortere etter forsikring selskapenes prinipper, dvs 50 Kr for en bortskutt fingertupp, en sek med Kruger Rand for en arm osv.

        Sentementalitenen rundt veteraner som har deltatt i konfiktomraader kan ofte bli drevet til et "monte pyton" nivaa"

        Litt skyting og smell er ingen unnskylding eller paaskudd for medlemskap i Karis graateklubb paa livstid, etter noen timer i graateklubben - saa torker de fleste opp taarene og fortsetter med de maa fortsette med.

        Kommentér

        Forsvarets historiske filmarkiv

        Collapse

        Working...
        X
        Besøksstatistikk