Milforum

Globalt toppbanner

Collapse

Kunngjøring

Collapse
No announcement yet.

Veteraner og 17. mai

Collapse

Annonse før emne

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tid
 • Show
Clear All
new posts

 • #31
  Har den dypeste respekt for veteraner og andre mennesker ,men for meg betyr ikke 17 mai allverdens er ikke noen ensartet patriot som kan tenke meg å gå på markeringer den dagen iført uniform og synge Norge i rødt hvitt og blått og avslutte sangen medu er landet som Nordmenn har fått at andre vil det har jeg stor forståelse for, om barn som er Norske ,men har ett opphav i fra ett annet land går med det flagget i 17 mai barnetoget ,så sover jeg likegodt om natten .
  Uansett så er det ikke vanskelig å få med seg at dette er en Nasjonaldag som feires =)

  Kommentér


  • #32
   Jeg begynner å tro at hele 17.mai er en stor tabbe, og at vi hadde tjent mer på Kalmar-unionen sammen med de andre nordiske landene. Hadde Norden klart å samle seg på 1400 tallet, slik Bismark samlet Tyskland mellom 1848 og 1871, så hadde vi vært en stor og sammensveiset nasjon idag, istedenfor et lappeteppe av viljeløse buffer-stater mellom Vestmaktene og Russland.

   En vellykket Kalmar-union ville gitt store synergieffekter, og vår befolkning ville vært mye større enn dagens befolkning i Norden, og vi ville antagelig hatt større landområder, sannsynligvis ville ikke Russerne klart å ta Narva, Petsamo og Karelen, og Tyskerne ville ikke ha klart å ta Schlesvig-Holstein og Pommern. Også Baltikum ville tilhørt Norden. Idag ville vi muligens ha vært en nøytral stormakt med 50 millioner innbyggere. Norskehavet ville vært en Nordisk innsjø, og vi ville vært selvforsynt med alle tenkelige ressurser.

   Alene er vi svake, og tollmurer hindrer utvikling. Men hadde Norden samlet seg til en stor nasjon, slik Tyskerne klarte, ville vi hatt en storhusholdning. Danmark er Nordens kornlager, Norge har olje, kull og fossekraftverk, Sverige har jernmalm og industri, Finland ville hatt tømmer og verdens største nikkelverk ( vi ville klart å forsvare oss mot russerne og tyskerne under WWII) og Island har store fiskeressurser. Sammen ville vi hatt verdens 3dje største handelsflåte og en sterk marine, og verdens 3dje største flyvåpen, og en sterk hær. Norden ville vært en sterk militærmakt. Vi ville sett større synergi-effekter av samarbeid mellom Bofors, Volvo, Saab-wiggen og Sisu-fabrikken og Kongsberg. Vi ville vært selvforsynt med militært materiell, slik at vi kunne forsvart nøytraliteten vår.

   se link:
   >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker <<<<<, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM]

   ...men slik gikk det ikke. Adelen vår var for smålig, de foretrakk å drive innavl på hver sin tue, og evnet ikke å tenke stort. Folkene i Norden har samme DNA-profil, samme kultur, samme språk, samme religion og samme mentalitet, bare se hvor likt vi har utviklet oss, vi utviklet like velferdsstater paralelt med hverandre. Hvordan ble vi et lappeteppe ? Jeg tror mye av feilen lå i det stygge unions-flagget, som var gult med et rødt kors. Symbol-effekt har sterk kraft. Nazistene ville ikke fått makt hvis dem måtte rope "Heil Schicelgruber" eller "Heil Stomperud". Flaks for Hitler at faren hans skiftet etternavn. Hadde eliten tegnet et blått kors i midten av Dannebrogen, verdens eldste flagg som fortsatt er i bruk, så hadde dem funnet opp et flagg som er likt dagens norske flagg, og det flagget ville vært mer samlende enn det stygge gule med rødt kors.

   Kommentér


   • #33
    Inntressante momenter du her skisserer opp ,jeg vet at en del har tenkt de tankene du her nevner opp igjennom årene som Feks En student på 50 årsjubileumet for Studentene i fra 1919 han uttalte følgende:Har ingen illusjoner er absolutt mot offisiell Norsk utenrikspolitikk .Altså mot Nato og EEc.Eneste selvfølgelige alternativ en forpliktende allianse med Sverige.

    Kommentér


    • #34
     Hei Adler, dine tanker er svært like tankene til de såkalte skandinavistene midt på 1800-tallet (Bjørnsom var skandinavist en stund). Idden tror jeg var meget riktig, en union mellom to av de skandinaviske land ville alltid bli fullstendig dominert av det største, men hvis alle tre var med ville det bli mer likevekt, intet av landene ville være viktigere enn de to andre til sammen. Ca. 1850-1860 var det faktgisk en sterk bevegelse for å få til dette, men det mislyktes. Jeg tror faktisk det var en god ide! Kalmarunionen ble jo etter hvert fullstendig dominert av Danmark, og svenskene under Gustav Vasa brøt ut av unionen i 1520-årene etter Christian IIs herjinger i Sverige, inklusive Stockholms blodbad. På den tiden var jo Norge nærmest fullstendig ubetydelig og underkuet.
     At sauene vedtar at alle skal leve av gress hjelper dem lite hvis ikke ulvene er enige.

     Kommentér


     • #35
      Hei hvlt.

      Det var ikke Danmark, i form av det danske folket, som ødela opplegget. Det var enkeltpersoner. Det er alltid trangsynte enkeltpersoner med for mye makt og dåraktig egoisme, som ødelegger for alle andre. Christian II herjet ikke i Sverige fordi han hatet svensker, han kun eliminerte visse rivaler som utfordret posisjonen hans. Olav den Hellige gjorde nøyaktig det samme på sin tid, men ingen kritiserer ham for det. Jeg tror ikke den vanlige mannen i gata hadde merket forskjell på om unionen ble styrt av Christian II eller Gustav Vasa, for skattene ville blitt de samme uansett. Jeg tror vi ser en kunstig konstruksjon, skapt av makteliten i samfunnet.

      I dagens samfunn er det så mye snakk om etno-nasjonalitet, nemlig tanken om at en nasjons suksess avhenger av at befolkningen har samme kultur, religion og mentalitet. For på tross av hva de venstreintellektuelle sier, så er det vanskelig for vanlige skattebetalere å føle solidaritet til fellesskapet hvis enkelte grupper, ofte med klare kjennetegn, er mer til belastning enn nytte. Et godt eksemplel er visse grupper som krever å gå med andre flagg enn det norske i 17.mai toget for å demonstrere at de nekter å integreres i det Norske fellesskapet, og heller ønsker å utvikle paralell-samfunn med egne sharia-lover, samtidig som de krever sin del av statsbudsjettet. Og nå tenker jeg ikke på FN-veteraner med PTSD som vil gå med FN-flagget i toget, og krever trygd.

      Det er utrolig at Tyskland kunne samles til en nasjon, når man tenker på de store forskjellene mellom det militæristiske og protestantiske Preussen i øst, de liberale Rhin-statene i vest og det katolske Bayeren i sør. Norden hadde den fordel at alle var protestanter, og forskjellen i det norske og svenske språket er ikke større enn forskjellen mellom språket i Oslo og språket i Lesja, Vågå og Lom.

      Kommentér


      • #36
       Jeg tror at 17.mai frem til idag har handlet om etno-nasjonalisme, der vi etniske nordmenn har demonstrert vår uavhengighet til resten av verden, og vi har brukt rase og religon som identitetsmarkører. Men nå som vi er flerkulturelle går jo ikke det lenger, og derfor har vi denne flagg-debatten. Denne tråden er jo startet av en veteran som ønsker å gå i toget sammen med andre veteraner, og muligens vil de bære medaljer og FN-flagg som identitetsmarkører for sin interesse-gruppe. Sett på bakgrunn av dette er det forståelig at også andre grupperinger ønsker å gå i toget sammen med likesinnete, og at de også ønsker å bære sine identitetsmarkører, som f.eks slør eller turban og flaggene til diktaturstatene som de flyktet fra.

       >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker <<<<<, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM]

       Kommentér


       • #37
        On topic please. Hvis noen vil lufte fremmedfrykten sin er dette feil tråd.
        "Gjør Ret, Frygt Intet"

        Kommentér


        • #38
         Tror ikke dette har noe med "fremmedfrykt" å gjøre, men heller det at det er en legitim måte å belyse et noe større bilde rundt selve trådemnet, om veteraner og markeringen av disse under feiringen av norges nasjonaldag. Jeg tror begge deler faller inn under den samme problemstillingen.

         Man skal trå någet varsomt, før man roper, eller stempler med ord som; "fremmedfrykt og/eller rasisme," som begge to er kjente triks, for å effektivt stoppe envær diskusjon rundt den større problemstillingen om en sagte, forsvinnende identitet rundt det å være Norsk.
         ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

         Kommentér

         • Trådstarter

          #39
          Tilbake med tråden, kan man gå med FN-beret i borgertoget?

          Kommentér


          • #40
           Opprinnelig skrevet av afen
           Tilbake med tråden, kan man gå med FN-beret i borgertoget?
           Sikkert ingen som stopper deg...
           two to the heart, one to the mind...

           Kommentér


           • #41
            Er det ikke det vi har FN dagen til?
            ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

            Kommentér


            • #42
             Opprinnelig skrevet av Sofakriger
             On topic please. Hvis noen vil lufte fremmedfrykten sin er dette feil tråd.
             Trådstarter spør etter hvilke byer som har veterantog, men responsen har vært minimal. Ikke engang årets milforumist kommer med konstruktive forslag til trådstarter. Jeg har foreslått at han kan starte en veterangruppe i sin egen by, eventuelt spørre på forumet til norvetnet.no, men trådstarter følger ikke opp sin egen tråd, og derved ble hele tråden kuppet.

             Når det gjelder å lufte fremmedfrykt, så finnes det en tråd som heter "Aktuelt: Russland en fremtidig trussel" der også årets milforumist er meget aktiv. Men når var siste gang norske og russiske soldater drepte hverandre ? Vi var allierte med Russerne under siste verdenskrig, og det var faktiskt Stalin som befridde Norge for "brunt grums", og vi var allierte med russerne under krigen mot Sverige 1807, ja det finnes faktiskt dem som forfekter at Russland ble grunnlagt av norske vikinger.

             Men det er ikke lenge siden norske soldater var i skuddveksling med muslimske krigere, og dette har faktiskt skjedd ofte siste 50 årene, første gang i Libanon, men også i Irak og Afghanistan har vi rettet våpen mot muslimer. En ting som jeg oppfatter som en trussel er islamske selvmordsbombere som ønsker å sprenge sivile mål i vesten, inkludert Norge. Det finnes faktiskt dem som hevder at Støre var mål for bomben mot Serena Hotel.

             Men fremmedfrykt ? Nei, jeg ønsker ikke promotere fremmedfrykt på 17.mai, vår store nasjonaldag, eller skillsmissedag om du vil. Dagen da vi valgte å skille oss, og heller stå alene på egne ben. Det eneste jeg frykter er at ytringsfriheten vår skrumper inn fordi vi ikke må krenke religiøse mennesker som undertrykker sine kvinner og barn, samtidig som den internasjonalt ettersøkte krigsforbryteren Mulla Krekar fortsatt går løs i Oslo.

             Kommentér


             • #43
              Her i USA, så tar vi som sogner til Norge, enda vare på det å være Norsk, eller på annen måte har tilhørighet til landet. Faktisk, jeg føler meg "norskere" nå som Amerikansk Statsborger, enn det jeg gjorde som norsk.

              Vi har en stor og aktiv organisasjon her i USA, som heter Sons of Norway. Jeg er sikker på at de vil ta i mot, også de i Norge, som begynner å føle seg noe akterutseilt mht det å være norsk.

              >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker <<<<<, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM]

              ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

              Kommentér


              • #44
               ... mht det å være norsk, i Norge.
               ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

               Kommentér

               Working...
               X
               Besøksstatistikk