Milforum

Globalt toppbanner

Collapse

Kunngjøring

Collapse
No announcement yet.

Veteraner og 17. mai

Collapse

Annonse før emne

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tid
 • Show
Clear All
new posts
 • Trådstarter

  Veteraner og 17. mai

  Jeg har ved flere anledninger hørt snakk om at det bruker å gå en samling veteraner i tog på 17. mai. Har hverken sett dette selv eller sett bilder av dette, og lurer da på om dette er sant? Isåfall, finnes det en side noen plass som viser hvilke byer/tog som bruker å ha veterangrupper?
  Lignende tråder

 • #2
  Follo og indre Østfolk FN veteran forening bruker vel å stille i borgertoget i Askim. Mulig også andre veteranforeninger i andre deler deltar.

  Kikk litt på hjemmesiden til >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker <<<<<, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM] ikke alltid like oppdatert, men du finner ihverfall kontakt info til din nærmeste forening så er du jo et stykke på vei.
  "saaatan din lille heltjævel, du berga dæ faen mæ den hær gangen å!"

  Kommentér


  • #3
   Fast plass i hovedprosesjonen i Bergen.
   Turbo bullshit...No real power.

   Kommentér


   • #4
    Krigsveteraner gikk i borgertogene før om årene, trist å se de ikke er med.

    I mine øyne ville det vært naturlig å fylle opp med veteraner fra Tysklandsbrigaden, Korea/Sinai og alle andre misjoner vi har deltatt i men det er klart at diverse sinnsyke kunne antatt slik deltakelse for krigshissende.

    Husker dekorerte menn i front av Borgertoget, andre steder gikk de i egen tropp i toget.

    På tide man får fram disse menneskene igjen !
    Shaking the ground with the force of a thousand guns

    Kommentér


    • #5
     Det er vel ikke helt umulig at disse gutta får være med...

     >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker <<<<<, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM]
     mathematical analysis does not matter in high risk decision making

     Kommentér


     • #6
      Opprinnelig skrevet av Gehenna
      men det er klart at diverse sinnsyke kunne antatt slik deltakelse for krigshissende.!
      Du bør være forsiktig med å insinuere at alle som har andre meninger enn deg muligens kan være sinnsyke, men når det er sagt, jeg liker retorikken din på tross av den åpenbare fornærmelsen av sosialistene. I min hjemby var det vanlig at speiderne gikk først i toget, men noen av de politisk korrekte reagerte på det også, fordi speiderne var uniformerte. Jeg har også sett uniformerte fra Frelsesarmeen gå i toget, men husker ikke hvem by jeg bodde i da.

      17. mai-toget er en arena for viktige verdispørsmål i samfunnet. Skal vi fokusere på barne-tog og sivile verdier, eller skal vi ha militær-parader lik Frankriges Bastille-dag og USA's 4 juli ?

      Debatten idag er ikke omkring FN-veteraner skal være representert i borgertoget, men om alle innvandrerne skal tvinges til å vifte med Norske flagg, eller om vi skal tillate dem å bruke flagg fra sine hjemland, som de i utgangspunktet har flyktet vekk fra. Uansett har alle veteraner mulighet til å bruke medaljene på marine-blå blazer-jakke når dem går i borgertoget. Jeg leste forresten i Daily Telegraph at dem sammenlignet Norske 17 mai-toget med paradene til Hitler, skal finne linken hvis det er ønskelig med debatt rundt dette, men gidder ikke hvis denne tråden blir stengt også. Alle tråder der jeg er aktiv har en tendens til å stenges. Folk er så redde for dissens.

      Kommentér


      • #7
       Er det noen regler for å bære medaljer på slike dager? Min gamle bestefar mener at jeg burde absolutt grave frem mine medaljer og feste dem på dressjakka, for det har han selv gjort siden sine år i Tysklandsbrigaden. Jeg føler meg ikke som noen veteran, ei heller føler jeg meg verdig til å bære medaljene, men jeg lovte å undersøke regler o.l. ut av respekt for den eldre garde.

       Så til spørsmålene: Er det noen regler for offentlig bæring av medaljer(i sivil sammenheng)? Tenker på plassering, bekledning osv. Og sist men ikke minst, er det noen som husker hvor i huleste jeg la medaljene når jeg flyttet for ett halvtårstid siden?

       Kommentér


       • #8
        Opprinnelig skrevet av TheCripple
        ei heller føler jeg meg verdig til å bære medaljene,
        Det er en missforståelse at man må ha drept noen for å være verdig til å bære medaljene sine. Hvis du har vært mer enn 3 måneder i en misjon så er du verdig til å bære medaljen din. Hva du gjorde der har ingen betydning, poenget er at du deltok.

        Hvis du føler det er riktig å gå i borgertoget med medaljene dine for å vise et standpunkt, så synes jeg du skal gjøre det. Og la oss se bort ifra at Henrik Wergeland, han som startet tradisjonen med 17.mai-tog som en revolusjonær protest mot maktapparatet, var en alkoholisert tysker som konverterte til Islam. Hvis innvandrerne vil gå i toget med flagg fra sine hjemland, jeg kan se for meg at det Pakistanske og Irakiske flagget ved siden av det Israelske flagget vil fremkalle så stort fremmøte av uniformert politi at alle som flyktet fra politistater føler seg hjemme, så bør også veteraner ha like stor rett til å gå i toget med god samvittighet. Ohh, ikke mat trollet nå.

        Kommentér


        • #9
         Adler har helt reii i at du bør ikle deg dine medaljer - Forsvarets reglement tillatet f.eks stor medalje på bunad eller annet penere plagg ifm 17. mai eller spesielle tilstelninger som 8. maimarkering eller "stordager" i familien.

         Du får linke sammen med slektningen din og tusle rundt med stor utgave av medaljene ilag så hedrer du ham samtidig.
         (Og ikke glem at en med fartstid fra Tysklandsbrigaden er dekorert med INTOPSmedaljen etter de reglene som gjalt fram til høsten 2005, og at FNVLF ut 2008 administrerer tildelning av denne for veteranene)
         Shaking the ground with the force of a thousand guns

         Kommentér


         • #10
          Re: Veteraner og 17. mai

          Opprinnelig skrevet av afen
          finnes det en side noen plass som viser hvilke byer/tog som bruker å ha veterangrupper?
          Hvis det er litt tak i deg så tar du initiativ og starter en veterangruppe i din egen by. For du er vel enig i at det muligens kan virke litt patetisk å reise 20 mil fordi man ikke har mot nok til å gå alene i toget med en medalje som de fleste alikevel ikke vet hva betyr, eller er Janteloven virkelig så sterk i hjembyen din ?

          Følg oppfordringen til Gehenna, vær stolt av tjenesten din og gå med medaljen for å hedre den innsatsen som du og 120 000 andre nordmenn har gjort for verdensfreden.

          Kommentér


          • #11
           Hva med uniform? Er det mange her på forumet som går i uniform på 17.mai?
           Tenker såklart på stadig tjenestegjørende, er jo ikke noe spørsmål om medaljer/salater da?
           Tenker også da i form av mørk uniform eller service..

           Kommentér


           • #12
            Hvordan var det med denne Forsvarssjefens Intopsmedalje igjen?
            Slik jeg husker det;
            Tildelt ved 3mnd eller mer utenlands.
            1 Stjerne = 15mnd utenlands
            2 Stjerner = 30mnd utenlands
            3 Stjerner = 45mnd utenlands
            Laurbærgren = 60mnd utenlands

            Uansett, tåpelig at denne ikke blir tildelt lengre!
            Og når vi er inne på saken, har det blitt utformet en Norsk operasjonsmedalje for IFOR/SFOR/KFOR-misjonene (altså en særegen Norsk operasjonsmedalje, ikke denne standard FN/NATO medalje)? Og hva er status operasjonsmedalje til dem som var i Irak-misjonen nå sist? Fortsatt slik at denne blir ettersendt mot betaling til Noen Andrè?
            Elite Som En Trensoldat

            Kommentér


            • #13
             MMB -

             Intopsmedalje stjerner mener jeg stemmer ja.

             Ingen egen operasjonsmedalje for Balkan. Nato må vel holde ? En god del har jo også FN medaljer derfra.

             Operasjonsmedalje Irak ble vi innkalt på reiseregning for å få. Greit nok når den først ikke ble utlevert ved avslutning kontingent. De som ikke kunne møte vet jeg ikke hva som ble gjort.

             For min del er det slik at jeg mener antall medaljer skal holdes på et minimum. Jeg skal lese skarp tjeneste utav salaten - og utmerkelse i strid. Ikke feltidrett, ikke øvelser og ikke medlemskap i Røde Kors.
             "Gjør Ret, Frygt Intet"

             Kommentér


             • #14

              Nuff said.
              In the age of information, ignorance is a choice.

              Kommentér


              • #15
               Tror vi enes på medaljene ja Sofakriger.
               Dummeste jeg ser er folk som flommer over av teite ting som f.eks. NAIS, skimerker, tremil, havhester og annet ræl. Nijmegen og den Danske "dødsmarsjen" er unntakene her IMHO.
               Er det ikke en vandrehistorie fra Libanon der en Norsk og en Israelsk offiser en gang visstnok stod og sammenlignet medaljer... så endte det med at den Norske offiseren ble ganske flau etter hvert over å ha så mye mongomedaljer på seg kontra denne Israelske offiserens mer, hva skal jeg si, operative salater?
               Så har man også den andre vandrehistorien om den Amerikanske nyutdannede og menige soldaten som fikk tre salater for å ha deltatt på en øvelse i Tyskland; Èn salat for å delta på denne spesifikke øvelsen, èn salat for å ha deployert ut fra USA og èn salat for å ha flydd over (altså befunnet seg i) et faktisk konfliktområde, nemlig Nord-Irland.
               Hvor mye sannhet det er i disse historiene vet jeg dog ikke...

               Hva angår operasjonsmedaljer til Balkan-misjonene så er jeg av den oppfattelse at Norge skulle innføre disse over hele fjøla for nyere misjoner som er og har vært. For ISAF får man nå NATO sin Afghanistanmedalje (tilsvarende de SFOR/KFOR medaljer man fikk der nede EETJ), samt at man får Norges operasjonsmedalje for Afghanistan. Sistnevnte medalje er grunnen for at intopsmedaljen ble "utfaset", men jeg ser egentlig ikke helt vitsen med å ikke videreføre denne. Menmen, for meg er det samma f..., har nå endog fått denne medaljen tildelt så jeg blir nok å fortsette å bruke den.
               Hmm... når jeg tenker meg om, så skulle jeg ha hatt meg en tur på FUNIF og komplimentert opp, er noen mangler her og der jeg må ordne opp i; Har vurdert en del år å stille på 17.Mai med uniform, så nåkommende.
               Elite Som En Trensoldat

               Kommentér


               • #16
                Jeg stilte i uniform med salat 17. mai 2000. Fikk noen rare blikk, men det gav jeg meg en god faen i, med skyhøye kneløft.

                Kommentér


                • #17
                 Det er ok at veteraner stiller med medalje diskret festet til dressen, men å komme i full kamo og ta Hanemarsj med tilhørende komandorop ned gata mens en dytter festkledde unger vekk, er vel ikke akkurat hva Forsvaret hadde i tankene, men jeg liker ideen din og vurderer det samme selv

                 Kommentér


                 • #18
                  Medaljer ? Spør.

                  INTOPS - fram til en dato i november eksisterte denne som INTOPS-medaljen, fra den dag ble de statuttene vi kjenner den med endret til å i prinsippet være en medalje for stabspersonell i INTOPS og ikke for hvermansen.

                  -De som ikke har mottatt 7 fått denne for sin tjeneste (min. 3 mnd) fra før midten av nov 2005 bør ta kontakt med FNVLF og levere skjema til dem, tjenestegjørende tar kontakt med egen P-element/VPV.

                  Amerikanerne har en morsom liten sak som de får bære som båndstripe - 2 års tjeneste utenfor USA ;-D Men den bæres ikke som medalje, visstnok er det en bråte slike dekorasjoner som kun bæres som båndstripe.

                  Jaja, godt det er mandag !
                  Shaking the ground with the force of a thousand guns

                  Kommentér


                  • #19
                   Opprinnelig skrevet av bobby
                   Hva med uniform? Er det mange her på forumet som går i uniform på 17.mai?
                   Tenker såklart på stadig tjenestegjørende, er jo ikke noe spørsmål om medaljer/salater da?
                   Tenker også da i form av mørk uniform eller service..
                   Personlig bærer jeg alltid uniformen helt rensket for påheng ,på den måten slipper jeg spørsmål ,blikk og kan forsvinne greit inn i den gemene hop.
                   Har perioder hvor jeg er lei folk og er bare glad for å slippe og snakke svare på alle mulige spørsmål.

                   Kommentér


                   • #20
                    Hvis jeg husker rett plikter man i henhold til uniformsreglementet å bære de dekorasjoner som er tildelt eller godkjent av H.M. Kongen på de riktige uniformer. Å ikke gjøre er for så vidt en fornærmelse mot Kongen. Mulig det også gjelder for medaljer tildelt/godkjent av statsoverhoder, FN og NATO. Andre medaljer, ferdighetsmerker etc. er det derimot frivillig å bære.
                    At sauene vedtar at alle skal leve av gress hjelper dem lite hvis ikke ulvene er enige.

                    Kommentér


                    • #21
                     Ja det høres fornuftig ut.
                     Turbo bullshit...No real power.

                     Kommentér


                     • #22
                      Opprinnelig skrevet av Adlertag
                      Det er ok at veteraner stiller med medalje diskret festet til dressen, men å komme i full kamo og ta Hanemarsj med tilhørende komandorop ned gata mens en dytter festkledde unger vekk, er vel ikke akkurat hva Forsvaret hadde i tankene, men jeg liker ideen din og vurderer det samme selv
                      Nå var det nå slik at jeg var i tjeneste da. Var i KFOR II og fant det da helt naturlig å stille i uniform. Gikk og med utlevert grad (korporal), selv om jeg hadde "rett" til å gå med HV-graden min (fenrik).

                      Kommentér


                      • #23
                       Jeg priser meg lykkelig for kommend 17 mai ,fridag og en fin langtur på sykkelen blir første prioritet stille og rolige landeveier langt vekk ifra folkesamlinger ,og uniformer som hadde sine skinnende dager kommer aldrig tilbake .Det å nyte stillheten samt slippe og snakke med folk ,samt å være uthvilt er etter min mening den største levestandard en kan ha idag.

                       Kommentér


                       • #24
                        Opprinnelig skrevet av ifanterist
                        Jeg priser meg lykkelig for kommend 17 mai ,fridag og en fin langtur på sykkelen blir første prioritet stille og rolige landeveier langt vekk ifra folkesamlinger ,og uniformer som hadde sine skinnende dager kommer aldrig tilbake .Det å nyte stillheten samt slippe og snakke med folk ,samt å være uthvilt er etter min mening den største levestandard en kan ha idag.
                        Trenger du en venn? En å snakke med? :-)

                        Kommentér


                        • #25
                         Opprinnelig skrevet av Frosken
                         Opprinnelig skrevet av ifanterist
                         Jeg priser meg lykkelig for kommend 17 mai ,fridag og en fin langtur på sykkelen blir første prioritet stille og rolige landeveier langt vekk ifra folkesamlinger ,og uniformer som hadde sine skinnende dager kommer aldrig tilbake .Det å nyte stillheten samt slippe og snakke med folk ,samt å være uthvilt er etter min mening den største levestandard en kan ha idag.
                         Trenger du en venn? En å snakke med? :-)
                         Hehe... veldig bra

                         Selv har jeg jobb denne dagen, og der skal jeg i ro og fred kosse meg med en kaffe og lese til eksamner som er rett rundt hjørnet =)

                         Kommentér


                         • #26
                          Keep your head up high og krev din fritid, Ifanterist!

                          Kommentér


                          • #27
                           Opprinnelig skrevet av ifanterist
                           fridag og en fin langtur på sykkelen blir første prioritet
                           stille og rolige landeveier langt vekk ifra folkesamlinger
                           Admin, det irriterer meg at quote-funksjonen ikke akkurat er særlig operativ.
                           Svaret at du gjør feil. Pass på at Deaktiver HTML og Deaktiver BBCode IKKE er avkrysset når du skal lage nytt innlegg. Fikset i dette innlegget. Sofakriger

                           Ifanterist, for enkelte kan det muligens sees på som en majestetsfornærmelse å unnlate å gå i 17.mai toget med de medaljer og æresbevisninger som vi vet du har. Spesielt i årets 17.mai tog, som Fabian Stang og Thorbjørn Jagland har omskapt til en dag for politiske markeringer, der små barn skal presses til å gå med andre lands flagg. Og vi ser alle motivet til utenriksminister Jagland. Ingenting irriterer juntaene i diktaturstater mer enn å se flaggene sine i en vestlig demokratisk parade, bært av folk som flyktet fra diktaturstatene.

                           Ifanterist, du snur ryggen til fellesskapet for å dyrke deg selv, på denne store festdag. Din handling tolkes som en politisk markering. Mine barn skal gå med dem Svenske og Tyske flaggene, for å balansere alle de Asiatiske og Afrikanske flaggene vi må regne med å se foran slottet. Og hvis vi treffer på overlevende krigsveteraner som har problemer med å se det Tyske flagget, så vil jeg konfrontere dem med den slette innsatsen sin. Jeg ser det ikke som spesielt heltemodig å samarbeide med okkupasjonsmakten i 5 år, og det første dem gjør når andre land frigjør dem, er å klippe håret til forsvarsløse kvinner. Og det neste dem gjør med friheten sin er å bytte ut befolkningen med overskuddsbefolkningene til ikke-vestlige land, uten foregående demokratisk prosess.

                           Kommentér


                           • #28
                            Forøvrig - her er ett bilde av troll plattformen.

                            "Gjør Ret, Frygt Intet"

                            Kommentér


                            • #29
                             Opprinnelig skrevet av Sofakriger
                             Forøvrig - her er ett bilde av troll plattformen.

                             Slutt å spore av trådene, har du ingen selvrespekt ?

                             Kommentér


                             • #30
                              jeg tror han muligens sier noen ord om veteraner på slutten av talen

                              >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker <<<<<, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM]

                              Kommentér

                              Working...
                              X
                              Besøksstatistikk