Globalt toppbanner

Collapse

Kunngjøring

Collapse
No announcement yet.

Norske soldater som deltok i Gulfkrigen?

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tid
 • Show
Clear All
new posts
 • Trådstarter

  Norske soldater som deltok i Gulfkrigen?

  Hei! leste litt på wikipedia, der stod det at 50 stk. deltok i DS...noen som vet hvilke avdelinger?

  vet at om norske soldater som var der via UN?

  men, har en kompis jeg har kjent veldig lenger, og når jeg ble kjent med han (rundt '90) så var Faren hans på utenlandstjeneste i året 90/91 i midtøsten en plass, og syns å huske at det ikke var i Libanon.
  Han var vell gjerne av graden Kaptein eller Major.

  Desverre døde faren han for et par år siden, og sønnen/kompisen min har null interesse eller peiling på den militære siden...men tenkte på dette en stund siden, å kom uansett til å lure på om noen vet om avdelinger osv. som var der nede da :-)
  Lignende tråder

 • #2
  >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker <<<<<, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM]

  Sjekk der du.....

  Kommentér


  • #3
   KNM Andenes deltok som sikringsfartøy ute i fjorden, vi hadde (tungt) feltsykehus i Saudi og "noen" var verken ved feltsykehuset eller på den der baljen uti fjorden.

   Hvem, hva, hvor og hvorledes er ikke for meg å uttale meg om - jeg var ikke der heller.
   Shaking the ground with the force of a thousand guns

   Kommentér


   • #4
    Baljen ute i fjorden hehehe ,du kan få sagt det Gehenna=) obs all respekt for personell som tjenestegjorde på skipet,synes bare uttrykket var festlig.

    Kommentér


    • #5
     Som sagt, KV "Andenes" opererte som støtte- og forsyningsfartøy for den danske korvetten "Olfert Fischer" i Persiabukta. Et norsk sanitetskompani med lett feltsykehus deltok i Desert Storm i Saudi-Arabia (NORMEDCOY/SA) som støtte til de britiske styrkene. (>>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker <<<<<, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM]) Dette var de vesentlige norske bidrag. Det var noe stabspersonell etc. i tillegg. NORMEDUNIT/UNIKOM opererte etter Gulfkrigen i den demilitariserte sonen mellom Kuwait og Irak. I en periode behandlet de ekstremt mange mineskadde irakiske sivile som ble lokket av Saddams finnerlønn for miner! Første kontingent av den hadde mye folk som fortsatte fra NORMEDCOY/SA.
     At sauene vedtar at alle skal leve av gress hjelper dem lite hvis ikke ulvene er enige.

     Kommentér


     • #6
      I tillegg var det noen få som tjenestegjorde i AWACS også. Jeg kjenner hvertfall en som har fortalt meg at han var med under DS. Siden han fortsatt er i AWACS-systemet antar jeg at det medfører riktighet.

      Kommentér


      • #7
       I stand corrected.

       Again - Kilo Viktor Andenes, ikke no Kilo November Mike der i gården.

       Hva AWACS angår, antar jeg dette er en av nisjekapasitetene som Norge deltar med, som man også - uten å grave for mye - må kunne anta var aktuell også den gang.
       Shaking the ground with the force of a thousand guns

       Kommentér


       • #8
        Kjenner en som brukte å være flymekaniker (i det norske luftforsvaret ja som deltok der nede i noen måneder. Noen ganske lugubre greier som foregikk der nede til tider.

        Kommentér

        Forsvarets historiske filmarkiv

        Collapse

        Working...
        X
        Besøksstatistikk