Milforum

Globalt toppbanner

Collapse

Kunngjøring

Collapse
No announcement yet.

Hvordan trener DU?

Collapse

Annonse før emne

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tid
 • Show
Clear All
new posts
 • Trådstarter

  #31
  RE: RE: Hvordan trener DU?

  quote:


  Originally posted by:

  "Lurte på en ting ang. treningsprogrammet til MJK. Programmet inneholder mye løping, og hvor anbefaler dere at jeg løper? Tenkte selv å løpe på løpebane, men er litt usikker nå med tanke på at underlaget på slike baner er hardt. Vil det ikke da være en stor fare for skade? Er heller ikke noen skogsstier her i området heller, bare stier med ulendt terreng! Disse er ikke noe bra å løpe på, men er derimot fine å gå tur med sekk på! Hva sier dere?"  Jeg hadde trent litt kondisjons løping på banen, men prøvd å gå mest mulig med sekken i det kuperte terrenget du snakket om. Som sagt her, jo mer ulendt, jo bedre!! =))


  __________________
  Hardt arbeid, verken mer..

  Kommentér


  • #32
   RE: Hvordan trener DU?

   Ser folka tenker riktig med tanke på seighet og mange km i låra. Utrolig kjip følelse at kroppen beveger seg i "slow motion".   Ingen som legger inn i treninga si typiske stressposisjoner (hvilestilling)?

   Jeg har en filosofi om at dette blir lettere når man tilvenner kroppen.

   -Utgangsposisjon push-ups: skikkelig pyton rett etter x antall push-ups. Krever mye statisk jobbing av magesmuskler. Alle som svaier i ryggen får klar beskjed. Et helvete om du har korte sener og ikke kan strekke armene fullstendig for da jobber du ekstremt påtricps.

   -Ligge strak med føttene 10-15 cm over bakken: denne får du sikkert innimellom etter å ha tatt en god porsjon situps. Ved trening blir du fort bedre på denne. Personlig passer jeg på å låse hofta med musklene slik at korsryggen er rak. Når magen gir seg så svaier ryggen seg og da kan du ende med en øm og tander rygg i opptaket.

   -har du sekk på ryggen kan du ende med å ha den med strake armer over hodet en stund: hvis du ikke kan låse i albuen går det mye på triceps (skuldra kan slappe av om balansen er god) og går nok litt ut over ryggen.   Selv kampsportklubber kjører inn noen av disse øvelsene på sine treninger. Tror dette er veldig vanlig i hele forsvaret med aspirant/opptak.

   __________________
   Excretus occurus

   Kommentér


   • #33
    RE: RE: Hvordan trener DU?

    Selv så trener jeg så variert som mulig. I tillegg til den obligatoriske styrke og spensttreningen varierer jeg utholdenhetstreningen med løpe/joggeturer, sykling. I tillegg så er min fritidsbeskjeftigelse nr 1 fjell og friluftsliv, så jeg får mye gratis trening gjennom mange seige turer med tung oppakning i form av sekk eller pulk både sommer og vinterstid. I morgen tidlig så har jeg avgang kl 0600 for en treningstur fra Oppdal, via Kvikne til Budalen. Sekken står pakket klar, og håper været blir slik at jeg får sått orienteringskunnskapene på prøve.


    __________________
    jakrokann@hotmail.com

    Kommentér

    • Trådstarter

     #34
     RE: Hvordan trener DU?

     Ikke dårlig, Recon. Hva trener du for?

     Kommentér

     • Trådstarter

      #35
      RE: RE: Hvordan trener DU?

      quote:


      Originally posted by: mtart

      "Ser folka tenker riktig med tanke på seighet og mange km i låra. Utrolig kjip følelse at kroppen beveger seg i "slow motion". Ingen som legger inn i treninga si typiske stressposisjoner (hvilestilling)? Jeg har en filosofi om at dette blir lettere når man tilvenner kroppen. -Utgangsposisjon push-ups: skikkelig pyton rett etter x antall push-ups. Krever mye statisk jobbing av magesmuskler. Alle som svaier i ryggen får klar beskjed. Et helvete om du har korte sener og ikke kan strekke armene fullstendig for da jobber du ekstremt påtricps. -Ligge strak med føttene 10-15 cm over bakken: denne får du sikkert innimellom etter å ha tatt en god porsjon situps. Ved trening blir du fort bedre på denne. Personlig passer jeg på å låse hofta med musklene slik at korsryggen er rak. Når magen gir seg så svaier ryggen seg og da kan du ende med en øm og tander rygg i opptaket. -har du sekk på ryggen kan du ende med å ha den med strake armer over hodet en stund: hvis du ikke kan låse i albuen går det mye på triceps (skuldra kan slappe av om balansen er god) og går nok litt ut over ryggen. Selv kampsportklubber kjører inn noen av disse øvelsene på sine treninger. Tror dette er veldig vanlig i hele forsvaret med aspirant/opptak."


       

      Har aldri trent på det men godt poeng...      Kommentér


      • #36
       RE: RE: Hvordan trener DU?

       quote:


       Originally posted by: tank

       "Ikke dårlig, Recon. Hva trener du for?"


       Godt spørsmål!

       Skal inn til førstegangstjeneste neste høst, dersom jeg klarer å motivere meg for fallskjermjegeropptak, så blir det nok det. Samtidig så frister det utrolig med et år som grensejeger, hørt mye skryt om tjenesten der.

       Grunnen til at jeg trener såpass mye, er i tillegg til at jeg liker å holde meg i form den at jeg om noen år enten kommer til å søke meg inn på politihøgskolen, og deretter muligens Delta-troppen, eller sykepleieskole og deretter søke opptak som redningsmann hos NLA/330 skv.(mest sannsynlig) Samtidig så er det jo utrolig praktisk å være i god form, samtidig som det er tøft å kunne bære den tyngste oppakningen på tur =)

       Forresten, så er dette et topp forum. Selv så er jeg ivrig både på villmarkssiden og fjellforum, men kommer nok til å henge på her og. Stå på folkens!

               __________________
       jakrokann@hotmail.com

       Kommentér


       • #37
        RE: Hvordan trener DU?        Takk for ros - alltid bra å høre folk liker produktet. At least når alt dekkes av egen lomme ;-)

        Antar du blir å se mye her fremover, og at statusen din kommer til å skiftes fort fra Newbie til noe ganske annet...        __________________
        Har du støttet Forumet?

        Kommentér


        • #38
         RE: Hvordan trener DU?         Trener 4 økter i uka på armer og overkropp (pushups, kroppshevinger,...), 5 på mage og rygg, 3 svømming, 2 løpeturer med tung sekk (22,5 kg, 50% oppoverbakke), 1 langtur med noe tyngre sekk (25 kg +), og selvsagt et par løpeturer av forskjellig slag.

         Fallskjermjegeropptak om to år.         __________________
         FSJ-opptak 06,SJ-opptak 07

         Kommentér

         • Trådstarter

          #39
          RE: Hvordan trener DU?

          Har du gjennomført treningsprogrammet til MJK???

          Om ikke så anbefaler jeg deg å teste det ut...

          Klarer du å følge det så er du klar for opptak...

          __________________
          Jau feskehau...

          Kommentér


          • #40
           RE: Hvordan trener DU?

           Det kunne vært en god ide. Hordan er MJK-programmet i forhold til spesialjegerprogrammet, sett bort ifra det mer maritime preget?

           -- Edited by TMD at 11:25, 2004-08-24

           __________________
           FSJ-opptak 06,SJ-opptak 07

           Kommentér

           • Trådstarter

            #41
            RE: Hvordan trener DU?            Jeg mener at MJK programmet er hakket hardere å gjennomføre enn hjk programmet... Spesielt styrkedelen... Dessuten så er det allerede laget som en treningsdagbok. Bare å laste ned og føre inn resultater etterhvert. Svært motiverende.

            Har ikke studert de to programmene så nøye i forhold til hverandre, en om du følger et av dem så bør du jo kunne bli i stand til å klare et opptak. Det er tross alt folk med erfaring som har laga dem...            __________________
            Jau feskehau...

            Kommentér

            • Trådstarter

             #42
             RE: Hvordan trener DU?             Jeg vil si at MJK- programmet er midt i blinken til deg TMD, du som skal på opptak. (skal forresten på FJ opptak om to år jeg også, dersom jeg er motivert nok!) Du kan jo også tilpasse programmet til deg selv alt etter hvor godt trent du er fra før av. Noen som har noe å si på det? Tenker da at en f. eks. kutter ned på noen eller flere av øvlesene slik at de blir lettere. Så kan en jo øke belasning/treningsmengde derfra!

             Har forresten ikke sett så mye på HJK programmet, men sikkert bra dette og!             __________________
             Tren hardt, bli hard!

             Kommentér

             • Trådstarter

              #43
              RE: Hvordan trener DU?

              Husk at når du begynner på et treningsprogram så trenger du på ingen måte å følge det til punkt og prikke. Treningsdagbogå til f.eks MJK gir deg en pekepinn på hvilket nivå opperatørene deres ligger på, og hva du bør klare før du møter på opptak. Men du kan for all del bruke lengre tid på å fullføre det hvis du vil det (ikke bruk kortere tid, da kan du overtrene deg) bare du til slutt ender opp på samme nivå som treningsdagboka sier.

              __________________
              walk the walk

              Kommentér


              • #44
               RE: Hvordan trener DU?               Jeg hadde trent litt feil før jeg møtte på opptak...men nå vet jeg hva som skal til av treningmetoder. Det er å gå med tung sekk og noen bildekk på slep(pulk) til man ikke makter mere eller stuper.. f.eks et par dager i strekk. Pushups er det siste man trenger å bekymre seg for på et opptak. Tren lange økter med endel vekt på kroppen...bli vant til dette.

               Vit hvordan kroppen din reagerer på høyt aktivitetsnivå uten særlig søvn og mat...dette kombinert med masse stress...da stiller man sterkt til et evt. opptak.

                               __________________
               SIC TRANSIT GLORIA MUNDEM

               Kommentér

               • Trådstarter

                #45
                RE: Hvordan trener DU?

                Halla Metz. Du var på MJK opptak ikke sant? Enig ref ditt "nye" syn på trening. Grunntrening i form av sekk bør opprioriteres. Polfarerene trener ofte med dekk som du sier. Ser litt spes ut men uten tvil tung bør og styrkende. Overall gode poenger du kommer med.

                Kommentér


                • #46
                 RE: Hvordan trener DU?                 Joda...var en tur på fjøløy. Skadet ene foten, så jeg ikke fikk til å sto skikkelig på den. Da sier det seg selv at man ikke klarer det som kommer, måtte jo slite ekstra mye. Men jeg ga iallefall ikke opp selv, ble anbefalet å slutte. Det blir vel å prøve igjen neste år, alt etter hvordan det går på evt. minedykkerkurs.

                 Snakket med en av MJ'ene, og de så minedykkerkommandoen er et vel så bra sted å være. Man har tilgang på mye av det samme utstyrvåpen. Er faktisk en god del felt og sibo som minedykker også... Grunnen til dette er vel at minedykkere er nesten like mye på land som i vann..så da kreves det mere allround-kompetanse. Hørte faktisk at de vurderer å innføre fallskjerminnsetning, men det var vel "noen" som mente de tok over ansvarsområder til andre "avdelinger". hehe                  __________________
                 SIC TRANSIT GLORIA MUNDEM

                 Kommentér

                 • Trådstarter

                  #47
                  RE: Hvordan trener DU?

                  Dette med trening, og hvilket program man skal bruke er individuelt.For en
                  som ikke driver med fysisk aktivitet daglig, og har et veldig dårlig
                  treningsgrunnlag, vil MJK programmet bli for hardt, og vil ikke føre til det
                  bedre - mens en som kanksje er aktiv idrettsutøver, og har et veldig bra
                  treningsgrunnlag, med, la oss si 160km løping i uken, vil dette programmet
                  være helt supert. Det er helt essensielt at man alltid, til enhver tid,
                  lytter til kroppens signaler. Musklene fungerer etter smerte-nytelse
                  prinsippet - kjenner man smerter/ubehag i muskulatur/ledd, er det et tegn
                  kroppen gir for å få deg til å hvile. Test deg selv før du begynner
                  treningen, vær ærlig, og ta det med ro. Det er et råd jeg selv kan gi, etter
                  noen år med prøving og feiling.

                  __________________
                  idland84@hotmail.com

                  Kommentér


                  • #48
                   RE: RE: Hvordan trener DU?

                   quote:


                   Originally posted by: Metz

                   "Men jeg ga iallefall ikke opp selv, ble anbefalet å slutte. "


                   Takk for update. Hva er planen videre nå, kamerat-Metz?

                   __________________
                   Har du støttet Forumet?

                   Kommentér

                   • Trådstarter

                    #49
                    RE: Hvordan trener DU?                    Mandag: Full kontakt karate

                    Tirsdag: 10 ganger 10 push-ups+10 ganger 10 sit-ups+3-6km. løping

                    Onsdag: 10 ganger 10 push-ups+10 ganger 10 sit-ups+ tur i skogen med sekk, eller svømming

                    Torsdag: 10 ganger 10 push-ups+10 ganger 10 sit-ups+3-6km. løping

                    Fredag: 10 ganger 10 push-ups+10 ganger 10 sit-ups

                    Lørdag: Ingenting, kanskje svømming

                    Søndag: Gåtur i skogen med sekk                    Merk at dette er UKE 1                    det blir mye mer etterhvert                    Kommentér

                    • Trådstarter

                     #50
                     RE: RE: Hvordan trener DU?

                     quote:
                     Originally posted by: Mc muffler

                     "Mandag: Full kontakt karate

                     Tirsdag: 10 ganger 10 push-ups+10 ganger 10 sit-ups+3-6km. løping

                     Onsdag: 10 ganger 10 push-ups+10 ganger 10 sit-ups+ tur i skogen med sekk, eller svømming

                     Torsdag: 10 ganger 10 push-ups+10 ganger 10 sit-ups+3-6km. løping

                     Fredag: 10 ganger 10 push-ups+10 ganger 10 sit-ups

                     Lørdag: Ingenting, kanskje svømming

                     Søndag: Gåtur i skogen med sekk

                     Merk at dette er UKE 1

                     det blir mye mer etterhvert
                     "


                     Siden det er *trening* burde du hvertfall ha en restitusjonsdag med komplett hvile.                     Edit: Ved nærmere øyesyn: Pushups, armhevinger, hangups, osv, er ikke det som sliter mest på kroppen. Do as you like :-)

                     -- Edited by Rake at 00:52, 2004-10-11

                     __________________
                     and-rak(a)online.no

                     Kommentér


                     • #51
                      RE: Hvordan trener DU?                      Heisann, er nå en stund siden jeg skrev en post her så tenkte det var på tide med en liten update...

                      Hadde egentlig tenkt til å begynne på Mjk sitt program, men fant heller tonen med det jeg holder på med nå.

                      Mandag : Trener jeg Taekwondo

                      Tirsdag : Trener jeg i treningsstudio. Her er det nedtrekk med skulder/ og smalt- grep, roing, benpress, lårcurl, beinløft, rygghevinger, sit- ups og enda mer sit- ups.

                      Onsdag : Her trener jeg med manualer hjemme på rommet. Trening av biceps, triceps, vinger og skuldre. Jeg tar også her push- ups. Tar som regel 10 reps på manualene. Tar 50 push- ups, etter en runde med manualer tar jeg 40 så etter enda en runde tar jeg igjen 40. Kommer nok ikke til å øke så mye mer på push- ups nå, skaql nå prøve å holde meg på ca. 40- 50 stykker gjennom året. Etter dette tar jeg meg en løpetur uti skoen.

                      Torsdag : Her er det Taekwondo igjen.

                      Fredag : Manualer hjemme på rommet mitt igjen, etter fulgt av løping. Pleier også å bryte med en fyr i gymmen på skolen, det er god utholdenhets- trening!

                      Lørdag : Later meg, gjør ikke en dritt. Fester!

                      Sødnag : Er jeg fullesjuk. Når kvelden nærmer seg trener jeg ganske lett med litt push- ups, sit- ups og en liten løpetur.

                      Av og til går helgene til turer. Tenkte jeg skullle begynne å gå med sekk på søndager. Svømming må jeg få pressa inn et sted, for det er viktig!

                      Kostholdet mitt består av havregryn og annen sunn mat. Men slenger nå i meg mye usunt om helgene. Drikker MYE under trening og tur. Slapper fullstendig av med litt Playstation og en god bok. Kom gjerne med kommentarer, forandrer på noe hvis det er for mitt eget beste!                      __________________
                      Jau jau, hest og sau.

                      Kommentér

                      • Trådstarter

                       #52
                       RE: Hvordan trener DU?                       God kveld!

                       Ser meget bra ut dette her L4rZ! HE HE, fullesjuk på søndagen ja :P !

                        

                       STÅ PÅ!                          __________________
                       Tren hardt, bli hard!

                       Kommentér


                       • #53
                        RE: Hvordan trener DU?                        Har tatt med et innlegg fra >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker, Trykk her for å bli medlem av Milforum <<<<<under "Sjø"

                        quote:


                        Originally posted by: Blue
                        Som en kommentar kan jeg si at det er forbausende god kondistrening. Har løpt svært lite i år, men med minimal oppkjøring kom løpeformen med et smell. "


                        Er det noen som har erfaring med tilsvarende for sykling, dvs. kontra (eller tillegg til) løping som kondisjonstrening? Har ca. 1,5 mil hver vei til/fra jobb...                        __________________
                        Ikke kjed deg, engasjer deg!

                        Kommentér

                        • Trådstarter

                         #54
                         RE: Hvordan trener DU?                         Trener vanligvis 6 dager i uka(2 ganger dagen i helger og på samlinger). Er aktiv langrenns løper og sykklist. Trener veldig variert, løping, langrenn, rulleski, sykkel, styrke og går noen turer med sekk. Svømming er suverent når det gjelder restutisjon og kondisjon. Mitt tips:Tren hele kroppen i styrke og utholdenhet. Jeg kommer nok til å gå en del turer på fjellet og i  marka opp mot opptak. Noen tips om annet jeg kan trene nå?(16år)

                         Lykke til alle som søker FJ-opptak!!!                         Kommentér


                         • #55
                          RE: Hvordan trener DU?                           

                          Hei!

                          Har lagt ut treningsdagbok. Dette for å få et press på meg til å trene.

                          >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker, Trykk her for å bli medlem av Milforum <<<<<                          __________________
                          Go Hard.Go Wild

                          Kommentér


                          • #56
                           RE: Hvordan trener DU?                           Ett spørsmål...

                           Har ca 3 kilometer til videregående, nedoverbakker til og selvsagt motsatt fra. Lurer på om det er noen vits i å begynne å gå til og fra med 30-kilos i vinter? Hver etappe blir jo ikke akkurat lang og det er vel også uaktuelt å komme drivende svett til skolen (hjemover kan jeg selvsagt gå på), men det er likevel en mulighet for litt gratis trening. Synspunkter?                           -- Edited by TMD at 10:29, 2004-11-08

                           -- Edited by TMD at 10:30, 2004-11-08

                           __________________
                           FSJ-opptak 06,SJ-opptak 07

                           Kommentér


                           • #57
                            RE: Hvordan trener DU?

                            ----

                            Kommentér

                            • Trådstarter

                             #58
                             RE: Hvordan trener DU?

                             Hei:

                             Jeg er aktiv skiskytter og skiløper: her er litt av mitt opplegg. Dette er om vinteren                             Mandag: skyting og intervalldrag på ski, rolig løpetur etterpå/styrketrening                             Tirsdag: Langrenn, intensiv intervall.. rolig nedgåing etterpå.                             Onsdag: Skyting og intervalldrag på ski, styrke/løping etterpå                             Torsdag: Rolig langtur på ski, eller intervall med rolig nedkjøring etterpå.                             Fredag: Fri (som regel)                             Lørdag: Skirenn, tar jo dette som intervall.                             Søndag: Skirenn eller rolig langtur                             PS: Etter harde intervalløkter bruker jeg rlig nedkjøring for og kvitte meg med melkesyre.

                             __________________
                             Christoffer Bremvåg

                             Kommentér

                             • Trådstarter

                              #59
                              RE: Hvordan trener DU?                              Jeg trener kampsport. (2-3 ganger i uka)

                              Utenom det så legger jeg inn en dag med jogging i uka.

                              En dag tener jeg vekter. Nesten bare bein. Styrke og spenst.

                              De dagene som er til overs trener jeg de generelle fysiske øvelsene som en blir testet i forsvaret.

                              Push-ups.

                              Sit-ups.

                              Hang-ups.

                              Rygghevninger.

                                                             __________________
                              Ghost

                              Kommentér

                              • Trådstarter

                               #60
                               RE: Hvordan trener DU?                               Er langrennsløper og har et tips til alle som vil bli i bedre løpeform. Tren intervaller. 1000-metere er veldig bra. Om du er vant til å løpe burde det gå bra å begynne med en intervalløkt i uka der en springer 3-4 1000-metere. Kan love at formen blir mye bedre om du gjør dette fast et par måneder.

                               En rolig joggetur er selvsagt også bra for å bedre blodårenettet i beina, men vil du ha større lungekapasitet så må en ty til intervaller. Dessuten lærer en å presse seg selv også.                               __________________
                               R

                               Kommentér

                               Working...
                               X
                               Besøksstatistikk