Milforum

Globalt toppbanner

Collapse

Kunngjøring

Collapse
No announcement yet.

langtur neste sommer.

Collapse

Annonse før emne

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tid
 • Show
Clear All
new posts
 • Trådstarter

  langtur neste sommer.   

  Hei!

  Ser at mange av dere som er inne på forumet ikke har så mye tur erfaring. Hva med å ta dere en lang tur neste sommer? En 4 ukers tur til Alaska. Ta samme turen som jeg og min sønn tok i år. dette vil gi dere en kjempe god erfaring i feltlivet( vi brukte 5 uker men det er ikke noe problem å presse ned tiden med en 7 dager). kan hjelpe til med organiseringen, men det beste er å gjøre alt selv. Dette vil selvsagt kun være aktuelt for de som skal inn i 2006 eller senere.

     Lignende tråder
 • Trådstarter

  #2
  RE: langtur neste sommer.   

  .

  Skal til Alaska og padle Alatna river i juli. Dette blir en tur på ca 14 -17 dager.
  Er det noen som kunne tenke seg å bli med på tur i juli er det bare å ta kontakt.

  Må ha noen dager i tillegg til forberedelser for 100 dagers ekspedisjonen vår i 2006.  Kommentér

  • Trådstarter

   #3
   RE: langtur neste sommer.    

   Her kan du se noen bilder fra siste Alaska tur. Håpe de frister å bli med.
   http://www.midtgaard.com/midtgaard-langturer-bildeside-brooks%20ra nge.htm   -- Edited by riflen som synger at 20:00, 2005-01-24

   Kommentér


   • #4
    RE: langtur neste sommer.    Hei Riflen som synger eller Owen! Dette høres spennende og lærerikt ut. Flott inch! Jeg kan tenke meg å være med på ``padle turen,`` men kan ikke svare enda pga. arbeid ol. men jeg lurer på hvor mye kroner en slik tur vil koste, hva slags utstyr/forberedelser som trengs, og når må du seinest vite når folk skal være med? Jeg er en landkrabbe (god lett inf. erfaring), men har ikke erfaring fra slike padle turer.

    ``Riflen som synger`` kult nick.Litt indianeraktig navn. Du driver kanskje med jakt?    __________________
    Give gas, kick ass!
    Fysisk makt er siste utvei, men misbrukes av utålmodige sjeler før grensen nås?

    Kommentér

    • Trådstarter

     #5
     RE: langtur neste sommer.     Hei!

     Er litt opptatt for tiden.Skal komme tilbake med mer info i løpet av helgen.

     En slik tur koster ca.25 000,-     Kommentér


     • #6
      RE: langtur neste sommer.

      5 ukerstur med ungen, hvor gammel er han? padler selv kajakk, selvbygd seilduk, og kunne godt tenkt meg en tur til A. men ikke i år, har to som må bli litt større først.

      Kommentér


      • #7
       RE: RE: langtur neste sommer.

       quote:


       Originally posted by: barbaren

       "5 ukerstur med ungen, hvor gammel er han?


       Er det snakk om "The Duke"? Han ble vel 16 år mandagen etter renaturen.

       __________________
       FSJ-opptak 06,SJ-opptak 07

       Kommentér

       • Trådstarter

        #8
        RE: langtur neste sommer.        Hei No fear./barbaren

        En slik tur vil ligge på ca.25 000. Den største utgiften er flyturen t/r Fairbanks. Den koster ca. 14000.
        Den tiden vi bruker i Fairbanks er også dyr. Har vi sett opp proviantlister og en plan om hvordan vi skal få unnagjort tingene vi må ordne før vi dra ut, kan vi klare oss med 2 dager i Fairbanks. Vi må leie kanoer og nødpeilesender i Fairbanks. En kano koster det ca. 30 dollar å leie pr. døgn.  Vi kan ta postflyet til og fra Beetles, noe som ikke koster all verden. Har ikke prisen ennå. Vi leier  et småfly der ifra til startpunktet på Alatna river. Har ikke fått prisen på dette heller ennå.

        Når det gjelder turutstyr så holder det med det turutstyret en bruker i Norge.  Eg har 2 store telt,  1 Svalbard 5 manns og  1 Alpha Maya 3 manns. Så har du ikke telt treng du ikke å kjøpe det.  En vanlig sommersovepose holder rikelig. Du trenger en dagstursekk, det blir noen toppturer. Du trenger et par – tre store vanntettesekker, til å ha klær og sovepose i. Kokeutstyr og slikt har jeg liggende i Fairbanks. Har du en pumpehagle ville det vert fint. Bamsefar kan jo stikke innom å lage kvalme. Har du ikke det, er det ingen grunn til å løpe å kjøpe en. Det går an å bruke pepperspray.

        Det kreves ingen spesielle forberedelser for en slik tur, men litt padle erfaring vil ikke skade. Ta noen tur på en elv i Norge så går det bra. Elven er ikke spesielt vanskelig å padle.

        En ting er at prisen på turutstyr er vesentlig rimeligere enn i Norge. Så mangler du GPS, kikkert, fiskeutstyr osv, så kjøp det i Fairbanks. Som et eksempel kan jeg ta en kikkert jeg kjøpte. Den koster 5000 i Norge mens jeg betalte 2500 i Fairbanks.

        Jeg må vite om du kan bli med i begynnelsen av Februar. Flybilletter må bestilles såpass tidlig. Må være tidlig ute med å sikre oss kanoene og det er laaang behandlingstid på søknaden om å få ta med seg våpen til USA.

        Men du kan jo ringe meg på 92609528, så får du vite mer.

        Nei , jeg jakter ikke mer.  The Duke som er min sønn, får opplæring i storvilt jakt av moren. Ho jakter på alt som kan skytes. Ho er min eks.  Det er også en av grunnene til at eg må vite om du blir med så tidlig som mulig. Ho må passe jenta mi, mens jeg er på tur.  Ho er nå 5 år og om 3-4 år skal ho bli med på tur til Alaska/canada.
        Se at Barbaren lurer på hvor gammel ungen min er. Eg tok med meg The Duke på padle tur i Alaska første gang når han var 13 år. Men jeg ville ikke nølt med å ta han med et par tre år før. The Duke og jeg skal sommeren 2006 gå i 75 dager og padle i 25 dager i Alaskas villmark. Han vil da være 17 åt og han er muligens litt for ung til en såpass krevende tur. Men han ønsker å være med og jeg kan ikke nekte han dette eventyret. Han har lang erfaring i å være på tur, men en slik tur stiller også store krav til psyken. Det væreste ville jo være om jeg tipper over ende og han må klare seg alene, hva da?

        Har unger mye tid ute i telt og er vant med friluftsliv, ser jeg ikke noe problem med å ta dei med seg i tiårs alderen.  Største problemet er myggen og varmen.
        I innlandet i Alaska kan temperaturen komme opp i over 30 c og en kommer ikke unna sola. Det er vanskelig å få i dei nok veske og varmen kan være skummel. For noen år siden var jeg og Tha Duke på en 3-4 dagers tur i fjellheimen og sola skinte hele tiden. Var ikke oppmerksom på at han kunne få problem, var jo vant med at dårlig vær kunne være et problem, men ikke sol. Han fekk solstikk og det var ikke morrsomt. Det var bare å slenge han på ryggen og komme seg ned i lavlandet.

        href="

        -- Edited by riflen som synger at 19:25, 2005-01-24

        -- Edited by riflen som synger at 19:27, 2005-01-24

        Kommentér


        • #9
         RE: RE: langtur neste sommer.

         quote:


         Originally posted by: riflen som synger

         "Hei No fear. Jeg må vite om du kan bli med i begynnelsen av Februar. Flybilletter må bestilles såpass tidlig. Må være tidlig ute med å sikre oss kanoene og det er laaang behandlingstid på søknaden om å få ta med seg våpen til USA.


         Hei riflensomsynger, og takk for infoen. Jeg kan dessverre ikke bli med da billettene må bestilles så tidlig, og jeg venter på svar ang. arbeid i juni/juli mnd. Du og resten får ha en fin tur og fortell oss andre om den.

         __________________
         Give gas, kick ass!
         Fysisk makt er siste utvei, men misbrukes av utålmodige sjeler før grensen nås?

         Kommentér

         • Trådstarter

          #10
          RE: langtur neste sommer.           

          Måtte prøve å legge inn et bilde, og jøss det virket gitt hehe          Kommentér


          • #11
           RE: langtur neste sommer.

           Yepp - og da antar jeg vi alle ser frem til flere bilder...

           __________________
           Har du støttet Forumet?

           Kommentér

           • Trådstarter

            #12
            RE: langtur neste sommer.                         Har  blitt kontaktet av flere personer som ønsker å dra til Canada/Alaska til neste sommer.( 2006) 
            Flere av disse er på jakt etter noen å dra i lag med. Hva om forumet her klarte å samle folk til et par tre turer til neste sommer. Kunne jo starte med å presentere to turforslag, et for en 3 ukers tur og et for en laang tur. 4-7 uker. Kan hjelpe til med å arrangere dette. Dette bør la seg gjøre.            Send meg en mail eller meld din inntresse på ekspedisjonsforumet.            Er du interessert kontakt admin og få passord til ekspedisjonsforumet.                                      http://www.midtgaard.com                         http://www.rastlaus.no            -- Edited by riflen som synger at 20:06, 2005-02-09

            Kommentér

            • Trådstarter

             #13
             RE: langtur neste sommer.

             Har  blitt kontaktet av flere personer som ønsker å dra til Canada/Alaska til neste sommer.( 2006) 
             Flere av disse er på jakt etter noen å dra i lag med. Hva om forumet her klarte å samle folk til et par tre turer til neste sommer. Kunne jo starte med å presentere to turforslag, et for en 3 ukers tur og et for en laang tur. 4-7 uker. Kan hjelpe til med å arrangere dette. Dette bør la seg gjøre.
             Send meg en mail eller meld din inntresse på ekspedisjonsforumet.
             Er du interessert kontakt admin og få passord til ekspedisjonsforumet.                           http://www.midtgaard.com
                            
                           http://www.rastlaus.no             Kommentér

             Working...
             X