Milforum

Globalt toppbanner

Collapse

Kunngjøring

Collapse
No announcement yet.

Putins arvtager er utpekt

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tid
 • Show
Clear All
new posts

 • Grenseland
  replied
  På annenplass kom lederen av kommunistpartiet, Gennadij Ziuganov, med 17,72 prosent, mens ultranasjonalisten Vladimir Zjirinovskij fikk 9,34 prosent

  Da var vel muligens Medvedev den beste kandidaten.

  Leave a comment:


 • Harald10
  replied
  Da var formaliteten av et valg unnagjort, og Medvedev er på plass.

  Så gjenstår det å se hvordan dette vil slå ut, og om tonen mellom Russland og USA (/vesten) blir noe lettere. Et visst rakettskjold vil jo være en nærliggende utfordring...

  ----
  Medvedev fikk over 70 prosent
  På annenplass kom lederen av kommunistpartiet, Gennadij Ziuganov, med 17,72 prosent, mens ultranasjonalisten Vladimir Zjirinovskij fikk 9,34 prosent. Andrej Bogdanov var sist med 1,29 prosent

  Til sammen 69,78 prosent av de stemmeberettigede møtte fram for å avlegge stemme, ifølge valgkommisjonens leder Vladimir Tsjurov. (ANB-NTB) http://www.siste.no/utenriks/article3389573.ece

  Leave a comment:


 • Harald10
  replied
  Morten Strand hadde en interessant kommentar i Dagbladet her nå en dag.

  Det er klart at Putin vil kunne være svært involvert dersom han ønsker det. Men som Strand sa, dersom Medvedev faktisk blir etterfølger nå om noen måneder, så vil det kunne bidra til å gi Russland et vennligere ansikt og å dempe "gemyttene" noe.

  Medvedev er vel en av de få i det systemet der som ikke har bakgrunn fra KGB (o.l.), men er en jurist med alt det vil føre med seg. Synes det ser positivt ut, ut i fra min sterkt begrensede kunnskap på området. Om Putin hadde pekt ut en type som var hakket skarpere i tonen og med en bakgrunn mer lik hans egen, ville de forskjellene til et alternativ som Medvedev få store konsekvenser for forholdet til omverden. Det teller også positivt at Medvedev, etter det jeg forstår, har engasjert seg tydelig i borgernes velferd, og den slags har vel aldri tilspisset noen ting som kan minne om konflikter.

  Leave a comment:


 • Guest's Avatar
  Guest replied
  Dette med en ny president er vel bare et trekk fra Putins side ettersom gribben selv vil høyst trolig sveve over og styre Russland uansett om han er president eller ikke. Han har vel konstruert maktstillingen sin slik at han kan direkte eller indirekte bestemme det som vil skje i Russland de nærmeste årene.

  Leave a comment:


 • Blue
  replied
  Nåvel, jeg tror Putin har utpekt Putin for lenge siden.. hvis man leser litt historie, og hører på retorikken rundt valget, samt ser på stemmene, ser det for meg ut som om folk i all hovedsak har stemt på Putin. Han gir seg ikke enda, har opponionen med seg, og er en slu faen. Der er siste ordet ikke sagt. Han er det vektigste argumentet for ikke bygge ned det Norske forsvaret.

  Just my two cents.

  Leave a comment:


 • Harald10
  replied
  Fra Dagsavisen.no:

  http://www.dagsavisen.no/utenriks/article326859.ece

  42 år gamle Medvedev er advokat av yrke, og han regnes som en liberal teknokrat som er positivt innstilt til næringslivet. Han er også kjent som en dyktig administrator, men først og fremst er han kjent for å være hundre prosent lojal overfor Putin.

  Han er født og oppvokst i Leningrad (nåværende St. Petersburg), som også er hjembyen til president Putin. Han har arbeidet i Putins stab siden tidlig på 1990-tallet, og i 2000 var han Putins kampanjeleder foran presidentvalget.

  Han har også vært leder for Putins stab i Kreml og sitter i dag som styreleder i gassgiganten Gazprom, som han har vært med på å gjøre til en av Russlands ledende bedrifter med nærmest monopol på eksport av olje og gass.

  Fremtredende kommentatorer mener Medvedev fortsatt vil opptre lojalt overfor Putin. En analytiker peker på at Putin trolig har valgt Medvedev for å berolige de vestlige land og understreke at Russland ikke ønsker konfrontasjon.

  Leave a comment:


 • Harald10
  started a topic Putins arvtager er utpekt

  Putins arvtager er utpekt

  Putin vil ha Medvedev som etterfølger - Russland - VG

  Russlands president Vladimir Putin vil ha visestatsminister Dmitrij Medvedev som sin etterfølger.
  - Jeg har fulgt ham svært tett i mer enn 17 år, og jeg støtter dette forslaget fullt og helt, sa Putin under et møte med Det forente Russlands leder Boris Glyzlov mandag, ifølge det russiske nyhetsbyrået Itar-Tass.

  42 år gamle Medvedev er advokat av yrke, og han regnes som en moderat og næringslivsvennlig politiker.

Donasjoner

Collapse
Working...
X