Milforum

Globalt toppbanner

Collapse

Kunngjøring

Collapse
No announcement yet.

Klimakrisen - hva gjør du personlig?

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tid
 • Show
Clear All
new posts

 • #31
  Opprinnelig skrevet av padang
  Hva vet DU om Global Oppvarming?


  Ta testen her:

  http://www.geocraft.com/WVFossils/GlobWarmTest/
  Fikk et lite inntrykk av at det der var en ganske ledende test....
  Beidh a lá leo

  Kommentér


  • #32
   Opprinnelig skrevet av folden
   Så trangsynt.

   Problemet er ikke at vi skaper mer co2, problemet er at vi henter co2 som økosystemet har tatt vare på via millioner av år, og slipper det ut i atmosfæren (fossilt brennstoff etc.). Se for deg atmosfæren som mjøsa, hvor vann strømmer inn og ut. La dette være vårt co2-økosystem. Så kommer det en dunge mennesker, og samler alt vannet som har rent ut fra mjøsa de siste par-tre millioner år. Tror du vannstanden vil være litt overkill da?
   Dårlig eksempel...

   Uansett, så ser jeg ressurssløsing som et verre problem enn drivhuseffekten... Man har prøvd seg med at vannstanden vil stige med 30m, uten at folk går på den, og nå prøver de seg med "ekstremvær" og istid...

   Faktum er at klimaet på jorden har alltid vært i konstant endring, og nå vil enkelte "opplyste" stoppe endringene slik at alt skal være omtrent som det er nå...

   Vel, blir det ekstremvær, så burde jo det hjelpe stort på mulighetene til både vindkraft og vannkraft, og blir det istid, så trenger man ikke bekymre seg stort for høyere vannstand, som uansett bare ville betydd at fiskene og hvalene fikk større plass å boltre seg på, på bekostning av oss mennesker...

   Jeg har mine mistanker om at "oversvømmelses"-tilhengerene er mest bekymret for at "coffee-shopene" i Amsterdam skal bli oversvømmet...
   two to the heart, one to the mind...

   Kommentér


   • #33
    Opprinnelig skrevet av folden
    Så trangsynt.

    Problemet er ikke at vi skaper mer co2, problemet er at vi henter co2 som økosystemet har tatt vare på via millioner av år, og slipper det ut i atmosfæren (fossilt brennstoff etc.). Se for deg atmosfæren som mjøsa, hvor vann strømmer inn og ut. La dette være vårt co2-økosystem. Så kommer det en dunge mennesker, og samler alt vannet som har rent ut fra mjøsa de siste par-tre millioner år. Tror du vannstanden vil være litt overkill da?
    Det kan være, men det lille som menneskene slipper ut i atmosfæren (selv om det er fossilt brennstoff som du her sikter til) utgjør allikevel mindre enn 1% av CO2 i atmosfæren.
    Klimaet har i alle tider svinget opp og ned. Et eksempel her er noe min mor fortalte meg. Hun har snakket med en rekke gamle mennesker fra distriktet her i forbindelse med jobben, og dette er folk som har skrevet ned hvordan været var den og den dagen, hver dag, hvert år, alle år. Og det vi ser idag med flom, plommetrær som blomstrer i ferbruar, etc. har skjedd mange ganger før.

    Akkurat nå er vi mellom to istider - ikke langt fra den neste. Det vi nå opplever nå er helt naturlige svinginger i temperatur:
    Istid -> periode med lik temperatur -> stigende temperatur -> brått fallende temperatur -> istid
    om og om igjen...

    Vanligvis våger jeg meg aldri ut på noen anti-politisk setning, ettersom politikk er så komplisert og med så mange forskjellige synsvinkler, men min mening er at sånne små, sleipe politikere (som forøvrig SV helhetlig er oppbygd av) utnytter dette "hysteriet" rundt drivhuseffekten for å melke penger ut av hver krinkelkrok i samfunnet.

    Ja, vi opplever idag det vi har valgt å kalle "global oppvarming" - det er et faktum at gjennomsnittstemperaturen på jorda stiger. Men det er en naturlig ting, og det lille menneskene bidrar med er ubetydelig, uansett hvor mye Al Gore bruker videoen sin til å skremme folk til å stemme på ham ved neste valg.
    As you wish.

    Kommentér


    • #34
     Opprinnelig skrevet av Gwandihir
     Når forskerene er enige om at alt menneskeskap CO2 utgjør under 1% av CO2 mengden på jorden blir det patetisk å spise mindre kjøtt for å redde verden.
     Lurer på hvor lang tid det går før "mannen i gata" skjønner at klimaet svinger. Det har det alltid gjort. Vi kan aldri klare å regulere klimaet, og hvorfor skal vi egentlig prøve?
     Tscha.....

     At klimaet svinger av seg selv over tid, er det vel ingen som er uenig i. (Det betyr jo selvfølgelig ikke at dette er en særlig behagelig affære for de som står "i veien" for klimaendringer)

     Men konsensus blant forskere er vel strengt tatt at det er menneskeskapt aktivitet som er den viktigste komponenten i den siste tids temperaturøkning, eller som IPCC sier:

     Opprinnelig skrevet av IPCC
     most of the observed increase in globally averaged temperatures since the mid-20th century is very likely due to the observed increase in anthropogenic greenhouse gas concentrations
     Opprinnelig skrevet av IPCC
     An increasing body of observations gives a collective picture of a warming world and other changes in the climate system... There is new and stronger evidence that most of the warming observed over the last 50 years is attributable to human activities
     Joint Science Academies Statement 2007:

     It is unequivocal that the climate is changing, and it is very likely that this is predominantly caused by the increasing human interference with the atmosphere. These changes will transform the environmental conditions on Earth unless counter-measures are taken.
     US National Research Council 2001:
     The changes observed over the last several decades are likely mostly due to human activities, but we cannot rule out that some significant part of these changes is also a reflection of natural variability. Human-induced warming and associated sea level rises are expected to continue through the 21st century... The IPCC's conclusion that most of the observed warming of the last 50 years is likely to have been due to the increase in greenhouse gas concentrations accurately reflects the current thinking of the scientific community on this issue.
     Og så videre, og så videre....

     Nå er det vel enkelte forskere (og én amerikansk organisasjon) som er uenige i denne konklusjonen, men slik har det nå alltid vært. For noen tiår siden satt det også enkelte leger som hevdet at det ikke eksisterte noen link mellom tobakk og luftveissykdommer selv om konsensus blant leger flest var det motsatte. Så får vi støtte oss på dem vi setter mest lit til - et knippe forskere som går mot strømmen, eller konsensus i miljøet som helhet.
     Beidh a lá leo

     Kommentér


     • #35
      Hva har egentlig SV med global oppvarming å gjøre, PF?

      Kommentér


      • #36
       http://upload.wikimedia.org/wikipedi...O2-utslipp.png

       Kommentér


       • #37
        Jeg gjør ikke en dritt.

        Kommentér


        • #38
         Opprinnelig skrevet av folden
         Hva har egentlig SV med global oppvarming å gjøre, PF?
         Jeg skulle gladelig lagt skylden på SV for global oppvarming og fått dem alle skutt og hengt etter bena over slottstrappene slik at alle kunne se dem, men slik er desverre ikke gjennomførbart idag. Dessuten mener jeg ikke at SV har noe som helst med global oppvarming å gjøre.

         Jeg formulerte meg litt feil, det beklager jeg. Det jeg vil frem til er at politikerne i de fleste vestlige land nå bruker dette oppspinnet om menneskeskapt global oppvarming til å håve inn penger gjennom CO2-avgift o.l.
         (jeg skrev SV i et øyeblikk av irritasjon over den sittende makten i Norge, beklager feilformuleringen igjen.)

         Jeg ser grafen din, folden, og jeg vet at verdens land slipper ut mer CO2 nå enn de gjorde for så og så mange år siden, men jeg tror fortsatt ikke at vi mennesker har noe særlig utslag på den globale temperaturen bare gjennom vårt CO2-utslipp på mindre enn 1%.

         Bestefar,
         fra en av de artiklene der:
         ...The IPCC's conclusion that most of the observed warming of the last 50 years is likely to have been due to the increase in greenhouse gas concentrations accurately reflects the current thinking of the scientific community on this issue...
         Jeg trenger ikke oversette dette, men det som står er at oppvarmingen som er målt de siste 50 årene skyldes økningen i drivhusgass-konsentrasjonene (CO2). Det er det man vet.

         The changes observed over the last several decades are likely mostly due to human activities, but we cannot rule out that some significant part of these changes is also a reflection of natural variability.
         For at verdens temperatur har kunnet stige og synke opp gjennom historien, må det ha vært en faktor som har ført til dette. Faktoren er konsentrasjonen av drivhusgasser, hovedsakelig CO2. Det disse forskerne sier er altså noe som er ganske åpenbart hvis man tenker gjennom det. De sier dessuten bare at det er sannsynlig at det er menneskelig aktivitet som fører til økningen i konsentrasjon, ikke at det er bevist.

         Men jeg er åpen for nye beviser og meninger, dette er bare min mening per idag.
         Det kan like godt være mainstreamen av forskere som har rett for alt jeg vet...

         (Kanskje denne diskusjonen bør skilles ut, ettersom det ikke følger tråden i tråden)
         As you wish.

         Kommentér


         • #39
          For å holde meg på topic, i samme stil som isak her:

          Jeg skrur alltid av lys etter meg når jeg ikke bruker et rom (fordi fattern sparer strømpenger da).
          Jeg kildesorterer (fordi jeg må).
          Jeg sykler til alle steder hvor jeg ikke virkelig TRENGER å kjøre (om det er langt eller om jeg må hente noe stort).
          Kaster aldri mat (som fortsatt er spiselig, da).

          Jeg skal bli bedre på:
          Puste mindre (slik at min CO2 ikke bidrar til global oppvarming).
          As you wish.

          Kommentér


          • #40
           Opprinnelig skrevet av PF
           For at verdens temperatur har kunnet stige og synke opp gjennom historien, må det ha vært en faktor som har ført til dette. Faktoren er konsentrasjonen av drivhusgasser, hovedsakelig CO2. Det disse forskerne sier er altså noe som er ganske åpenbart hvis man tenker gjennom det. De sier dessuten bare at det er sannsynlig at det er menneskelig aktivitet som fører til økningen i konsentrasjon, ikke at det er bevist.

           Men jeg er åpen for nye beviser og meninger, dette er bare min mening per idag.
           De sier at menneskeskapte aktiviteter er en av de viktigste/den viktigste faktoren til global oppvarming. Hensikten ved å bestride dette her ser jeg ikke helt. Jeg er ikke klimaforsker, og jeg tviler egentlig på at vi har en overvekt av klimaforskere her på milforum. Vi kunne helt sikkert diskutert mekanismene bak global oppvarming opp og ned, men med mindre det faktisk ER klimaforskere på dette forumet, har vi strengt tatt ingen forutsetninger for å bedømme dette, eller danne oss "meninger" om hva det er som forårsaker oppvarming og klimaendringer. Det dreier seg om hvem vi har mest tillit til, og når jeg ser den overveldende listen av forskere og organisasjoner som STØTTER teoriene om at global oppvarming er menneskeskapt, og så ser den temmelig lille listen over forskere og organisasjoner som går mot dem, så er valget rimelig åpenlyst for meg.

           Når det er sagt mistenker jeg at folk generelt har en tendens til å støtte seg til de forskningsresultatene som støtter deres forutinntatte syn på saken, de resultatene som "passer" dem best, om du vil. Mener man A, så mener man gjerne at ens eget syn er bevist gjennom den ene forskeren som kom frem til A, selv om 99 andre forskere kom frem til B.

           I så måte er det interessant at du velger å feste deg ved bisetninger i en uttalelse, selv om konklusjonen i den samme uttalelsen var at menneskeskapte aktiviteter mest sannsynlig var den viktigste faktoren, altså det motsatte av det du hevder.

           Opprinnelig skrevet av PF
           Det kan like godt være mainstreamen av forskere som har rett for alt jeg vet...
           Med tanke på utdannelsen og erfaringen disse gutta har, så hadde det vært litt skuffende om vi her på milforum kunne ha plukket fra hverandre deres teorier sånn helt uten videre
           Beidh a lá leo

           Kommentér


           • #41
            Mangt å meget har vært skrevet om emnet: Global Oppvarming. (Og om denne er menneskeskapt eller ikke?)

            En som sier det "rett ifra levra," er Neal Boortz.
            A 21-page report from something called the "Intergovernmental Panel On Climate Change" was released a while back in Paris, no less...and as expected, it's predictions are dire. According to the report: "Warming of the climate system is unequivocal, as is now evident from observations of increases in global average air and ocean temperatures, widespread melting of snow and ice, and rising global mean sea level." Yeah right...we've heard all this before.

            But the biggest bombshell here is this one: no matter what we do, global warming will not be reversed. It will go on for centuries, according to this report. The sea levels will continue to rise as polar ice caps melt. So I guess if Al Gore wins his Nobel Peace Prize, we'll still experience global warming. So much for riding to work everyday in your hybrid car...it's not doing a thing. The situation is futile, according to this report.

            But really, it makes sense that the global warming crowd would come to this conclusion. After all, global warming is a religion. The anti-capitalist enviro-nazis don't ever want the problem to be solved. After all, if global warming were to be solved tomorrow, what would they blame the United States for? They'd have to find some other reason.

            Sorry .. I'm still a skeptic. In no particular order here are just a few of the reasons why I'm not buying this man-made global warming scare:

            After the fall of the Soviet Union and worldwide Communism many in the anti-capitalist movement moved to the environmental movement to continue pursuing their anti-free enterprise goals. Many of the loudest proponents of man-made global warming today are confirmed anti-capitalists.


            Because the sun is warmer .. and all of these scientists don't seem to be willing to credit a warmer sun with any of the blame for global warming.


            The polar ice caps on Mars are melting. How did our CO2 emissions get all the way to Mars?


            It was warmer in the 1930s across the globe than it is right now.


            It wasn't all that long ago that these very same scientists were warning us about "global cooling" and another approaching ice age?


            How much has the earth warmed up in the last 100 years? One degree. Now that's frightening.

            Because that famous "hockey stick" graph that purports to show a sudden warming of the earth in the last few decades is a fraud. It ignored previous warming periods ... left them off the graph altogether.


            The infamous Kyoto accords exempt some of the world's biggest CO2 polluters, including China and India.


            The Kyoto accords can easily be seen as nothing less than an attempt to hamstring the world's dominant capitalist economies.


            Because many of these scientists who are sounding the global warming scare depend on grant money for their livelihood, and they know the grant money dries up when they stop preaching the global warming sermon.


            Because global warming "activists" and scientists seek to punish those who have different viewpoints. If you are sure of your science you have no need to shout down or seek to punish those who disagree.


            What happened to the Medieval Warm Period? In 1996 the United Nations Intergovernmental Panel on Climate Change issued a chart showing climatic change over a period of 1000 years. This graph showed a Medieval warming period in which global temperatures were higher than they are today. In 2001 the IPCC issued another 1000 year graph in which the Medieval warming period was missing. Why?


            Why has one scientist promoting the cause of man-made global warming been quoted as saying "we have to get rid of the medieval warming period?"


            Why is the ice cap on the Antarctic getting thicker if the earth is getting warmer?


            In the United State, the one country with the most accurate temperature measuring and reporting records, temperatures have risen by 0.3 degrees centigrade over the past 100 years. The UN estimate is twice that.


            There are about 160,000 glaciers around the world. Most have never been visited or measured by man. The great majority of these glaciers are growing, not melting.


            Side-looking radar interferometry shows that the ise mass in the West Antarctic is growing at a rate of over 26 gigatons a year. This reverses a melting trend that had persisted for the previous 6,000 years.


            Rising sea levels? The sea levels have been rising since the last ice age ended. That was 12,000 years ago. Estimates are that in that time the sea level has risen by over 300 feet. The rise in our sea levels has been going on long before man started creating anything but natural CO2 emissions.


            Like Antarctica, the interior of Greenland is gaining ice mass.


            Over the past 3,000 years there have been five different extended periods when the earth was measurably warmer than it is today.


            During the last 20 years -- a period of the highest carbon dioxide levels -- global temperatures have actually decreased. That's right ... decreased.


            Why did a reporter from National Public Radio refuse to interview David Deming, an associate professor at the University of Oklahoma studying global warming, after his testimony to the Senate Environment and Public Works Committee unless Deming would state that global warming was being caused by man?


            Why are global warming proponents insisting that the matter is settled and that no further scientific research is needed? Why are they afraid of additional information?


            On July 24, 1974 Time Magazine published an article entitled "Another Ice Age?" Here's the first paragraph:
            "As they review the bizarre and unpredictable weather pattern of the past several years, a growing number of scientists are beginning to suspect that many seemingly contradictory meteorological fluctuations are actually part of a global climatic upheaval. However widely the weather varies from place to place and time to time, when meteorologists take an average of temperatures around the globe they find that the atmosphere has been growing gradually cooler for the past three decades. The trend shows no indication of reversing. Climatological Cassandras are becoming increasingly apprehensive, for the weather aberrations they are studying may be the harbinger of another ice age."
            Vi vet også at det langt ifra 100% enighet blandt de fremste klimaforskerne om at global oppvarming er menneskeskapt. Men det skulle man ikke tro når man leser slike rapporter og ser hva som trykkes og skrives i media.
            ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

            Kommentér


            • #42
             Opprinnelig skrevet av SWATII
             Vi vet også at det langt ifra 100% enighet blandt de fremste klimaforskerne om at global oppvarming er menneskeskapt. Men det skulle man ikke tro når man leser slike rapporter og ser hva som trykkes og skrives i media.
             Vet og vet. Det regnes å være en relativt unison oppfatning om at menneskeskapte aktiviteter er en av de viktigste eller den viktigste faktoren når det gjelder global oppvarming. De listene jeg har sett over antall forskere/organisasjoner for/mot har vært TUNGT ubalansert til fordel for menneskeskapt-teoriene.

             Det var til sammenligning for noen tiår siden heller ikke 100% enighet om røyking var helseskadelig eller ikke, det var også her enkelte "utbrytere" som mente å kunne bevise at det ikke var helseskadelig.
             Beidh a lá leo

             Kommentér


             • #43
              Kan jeg foreslå at vi holder denne tråden på temaet og anser klimakrisen som a given fact ?

              Evnt diskusjon om det faktisk er en klimakrise eller ei tar vi en annen tråd.
              "Gjør Ret, Frygt Intet"

              Kommentér


              • #44
               Kan jeg foreslå at vi holder denne tråden på temaet og anser klimakrisen som a given fact ?
               Because global warming "activists" and scientists seek to punish those who have different viewpoints. If you are sure of your science you have no need to shout down or seek to punish those who disagree.

               Nei, hvorfor skulle man "bøye seg i støvet," og tilkjennegi at det er en "given fact?"

               Og er det vitterlig en klimakrise, og hvem er det, og hvilke bakenforliggende grunnlag har de for å kalle det en krise?

               Var det ikke på midten av 70 tallet at mange av de samme forskerne "ropte varsko" om den kommende is-alder, hva har så forandret seg på 30 år?

               Som skrevet over her, pol isen smelter på Mars også, er dette også som følge av menneskeskapt global oppvarming, eller er det som en følge av en mer aktiv sol, som i millenia har hadt varme og mindre varme perioder, som igjen har ført til perioder med global oppvarming, eller nedkjøling?
               ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

               Kommentér


               • #45
                Opprinnelig skrevet av Sofakriger
                Kan jeg foreslå at vi holder denne tråden på temaet og anser klimakrisen som a given fact ?

                Evnt diskusjon om det faktisk er en klimakrise eller ei tar vi en annen tråd.
                Selektiv qouting er alltid festlig.
                "Gjør Ret, Frygt Intet"

                Kommentér


                • #46
                 Jeg har ikke gjort saa mye selv annet enn at jeg slaar motoren paa bilen av istedenfor aa ha den paa hele tiden viss jeg sitter i den og venter, forsoker ogsaa a slaa av lyset i de rommene jeg ikke er i. Men det som forunder meg er at naar jeg er paa byen og gaar forbi drosjeholdeplassene hvor det staar 15 drosjer paa rad aa rekke med motoren paa istedenfor aa slaa av motoren mens de venter.

                 Beklager for litt manglende bokstaver i teksten

                 Kommentér


                 • #47
                  Tvinger mamma til å kjøpe Toyota Prius til meg når jeg blir 18

                  Kommentér


                  • #48
                   http://www.smp.no/article/20080721/NTBI/21203954

                   Ha haaaa.....

                   Noen som husker hva som ble påstått i vår?
                   two to the heart, one to the mind...

                   Kommentér


                   • #49
                    Opprinnelig skrevet av PF
                    Jeg skrur alltid av lys etter meg når jeg ikke bruker et rom (fordi fattern sparer strømpenger da).
                    Et tips til folket: Det er lite vits å skru av lys i rom en har varme med termostat i. Fordi lyspæra er med på å bidra til varmen i rommet. Skrur en av lyspæra kompanserar termostaten med å skru opp varmen.

                    Skrur en av og på lyspæra ofte vil også lyspæra vare kortare.
                    Den beste historie skrivaren vinn krigen.

                    Kommentér


                    • #50
                     Opprinnelig skrevet av dobrodan
                     http://www.smp.no/article/20080721/NTBI/21203954

                     Ha haaaa.....

                     Noen som husker hva som ble påstått i vår?
                     Skal bli spennande å sjå i september, som er den tida på året isen er minst rundt nordpolen.

                     Nokon som blir med i kajakk over nordpolen som dei fyrste, om det er isfritt?
                     Den beste historie skrivaren vinn krigen.

                     Kommentér


                     • #51
                      Flott at folk tenker på dette. Er jo penger å spare også, for den som ikke bryr seg så mye med klima.

                      Selv unngår jeg å eie bil, nå og antageligvis to år til fremover. Det er mest fordi det er svindyrt med bil, men gevinst også miljømessig. Kildesorterer avfall (papir i papiravfall, bio, rest etc.). Panter flasker, skrur av lys og el-apparater når ikke i bruk + om natten selvsagt. Skrur ned temperatur (ovn/varmekabler) på varme dager og når jeg er ute av hus mer enn et par døgn.
                      For myself I am an optimist - it does not seem to be much use being anything else.

                      Kommentér


                      • #52
                       Sist uke, så svidde jeg av omtrent 700l diesel, og har bilen full av tomflasker som jeg aldri somler meg til å få pantet...

                       Heldigvis var mesteparten av dieselen såkallet "avgiftsfri", slik at jeg ikke belaster staten med unødig mye penger som gir press i økonomien...
                       two to the heart, one to the mind...

                       Kommentér


                       • #53
                        Tja,
                        - Skrur av absolutt alle lys der vi ikke er i oeyeblikket
                        - Har oppvarming av vannet med solpanel
                        - Til jobb, og alt som har med jobben aa gjoere, saa gaar jeg. Tilbakelegger flere kilometer daglig.
                        - Kildesorterer det som gaar ann aa kildesortere. (batterier, papir naar muligheten er der, matavfall til en viss grad..)

                        Men saa bor jeg i Hellas for tiden ogsaa. Litt andre forhold. Avfallssortering er et fremmedord de fleste steder.

                        Tror, merker iallefall godt her, at mannen i gatas holdning teller.. Slik er det viktig med hva de enkelte individer gjoer. Paa godt og ondt selvfoelgelig.
                        "Men da sa Jonatan at det var ting som måtte gjøres, selv om de var farlige, for ellers er jeg ikke noe menneske, bare en liten lort." - Lindgren.

                        Kommentér


                        • #54
                         CO2 hysteriet gir jeg blanke i da dette bare er ville spekulasjoner fra noen forskere som vil beholde jobbene sine, men uansett er det bra å tenke på å holde forbruk og sløseri nede, og å kjøpe miljømerkede produkter.

                         Kommentér

                         Donasjoner

                         Collapse
                         Working...
                         X