Milforum

Globalt toppbanner

Collapse

Kunngjøring

Collapse
No announcement yet.

Sjefen for siste norske tysklandsbrigade

Collapse

Annonse før emne

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tid
 • Show
Clear All
new posts
 • Trådstarter

  Sjefen for siste norske tysklandsbrigade

  Oberst Finn Fougner var sjef for den siste norske tysklandsbrigade 1952-53,det var den 12 brigade i rekka som da ble avsluttet,og det var 4 år før undertegnede så dagens lys.Oberst Fougner var født 18,3 1901 ,og han avsluttet sin miltære karriere som midl.gen.major grad for jegerkorpset Akershus inf.reg nr 4 1962-66 og ble pensjonert deretter.På den tiden stod en til fyllte 65 år ,da jeg for første gang gikk inn i hæren ,hadde denne hedersmannen vært ute av tjeneste i 9 år ,jeg husker han senere som en respektabel gammel offiser som bodde på linderen i oslo ,jakt fiske og sogar pelsdyroppfrett var hans store hobbier ,selv om jeg aldrig rakk å tjenestegjøre samtidig som ham ,så var det alltid en stor ære og glede å snakke med ham på hans eldre dager.
  Lignende tråder

 • #2
  Tillater meg å legge ut disse her:

  http://www.tysklandsbrigaden.no/

  http://www.tysklandsbrigaden.no/Publika ... de522.html

  Kommentér

  • Trådstarter

   #3
   Takk skal du ha sindre =) flotte linker ,har forresten 2 stk bøker av samme tittel :slik var det-glimt fra tysklansbrigaden tegnet av vpl Maj Andreas Hauge med tekst av H Brynildsen.
   du kan få den ene Sindre hvist det er av interesse.

   Kommentér

   • Trådstarter

    #4
    Inntressant å lese at gen Maj Bangstad var Nk ,en av de presidentene av idrettsforbundet jeg har satt mest pris på ,en mann med utrolig stor karissma og lett å like.

    Kommentér


    • #5
     Ole Jacob Bangstad var jo Generalinspektør for Hæren (GIH) det meste av 1970-tallet, hvis jeg husker rett var han den som har vært GIH lengst. Da NORBATT I ble sendt til Libanon i slutten av mars 1978 med ekstremt kort varsel reiste genmaj. Bangstad sammen med 1. fremparti på 14 mann til Libanon for personlig å sette seg inn i forholdene og kom tilbake for å briefe oss som var i hovedstyrken og reiste 6 dager senere. Han sto på for å støtte hver enkelt av oss (han hadde jo også personlig krigserfaring både fra 1940 og som sjef for det norske fallskjermkompaniet de siste årene under krigen). Hva han gjorde på fritiden for Norges Idrettsforbund (han ble kalt idrettsgeneralen) og Norges Skiskytterforbund og senere for handicap-idretten nasjonalt og internasjonal var enormt.
     At sauene vedtar at alle skal leve av gress hjelper dem lite hvis ikke ulvene er enige.

     Kommentér


     • #6
      Interessant å lese om skikkelige karer fra en annen tid enn i dag.

      Var innom nettsiden til tysklandsbrigaden, og mener å ha hørt att min farfar var der i sin tid..

      Tror denne gutten har litt detektivarbeid forran seg denne uken..
      Leste også at forsvarets fortjeneste medalje for intops som ble innført i 2000 kan deles ut posthumt, og det hadde kanskje vært en fin ting å få ordnet til min bestemor.

      Min farfar døde av kreft når jeg var 12år.. Flott fyr, med knall bra humør og humor, garantert en fin fyr å ha tjenestegjort med...

      Ha en fin kveld hilsen

      Sherlock Holmes
      Dette er en irriterende signatur

      Kommentér

      • Trådstarter

       #7
       Sant nok B Ving, rart å tenke på hvor fort tiden går ,husker en far til en kamerat av meg fortalte meg at han hadde tjenestegjort i Tysklandsbrigaden og det husker jeg var året før jeg gikk inn i Forsvarets rekker.ca 33 år siden ,da var han yngre enn det jeg er idag og pr dags dato er han nærmere 80 år.Den gangen følte jeg at jeg hadde alle årene foran meg og at det var en uendelighet til en skulle oppnå middelalderen og nå er min generasjon der årene raser av sted og neste er pensjonsspøkelse som lurer rundt hjørnet.=)

       Kommentér


       • #8
        http://www.tysklandsbrigaden.org/trondelag/prove.htm

        Enda ei bok, den med hauge.
        Sentio aliquos togatos contra me conspirare

        Kommentér

        • Trådstarter

         #9
         Det var orginalboka ,skrevet av Brynildsen og illustrert av Maj R Andreas Hauge .

         Kommentér

         Working...
         X
         Besøksstatistikk