Milforum

Globalt toppbanner

Collapse

Kunngjøring

Collapse
No announcement yet.

Fokus: Russland - Politikk og strategi

Collapse

Annonse før emne

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tid
 • Show
Clear All
new posts

 • Dette er nevnt i Nordflåtetråden, men tar det med her også:

  >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker <<<<<, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM]

  Russerne tester SS-N 12 "Sandbox" og sannelig funker de også.

  The operation is the first large-scale Russian Navy exercise in the Atlantic for 15 years. All the warships and aircraft involved are carrying full combat ammunition loads, the Navy said.
  For Slavaen vil dette si at de forlot havnen med 16 slike. Nok til å gjøre enhver luftvernoffiser litt svett.

  Kommentér


  • Opprinnelig skrevet av Zampolit
   ...
   Nok til å gjøre enhver luftvernoffiser litt svett.
   Ja, det var det jeg trodde også..., men møtte et par luftvernoffiserer som svarte med en noe slikt: "We'll probably be okay." Kan ikke si at jeg trodde på dem...
   DYT-DYYYYYT-DYT

   Kommentér


   • NRK rapporterer fra den store russiske marineøvelsen som går for seg både i Stillehavet og Atlanterhavet:

    >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker <<<<<, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM]


    DELTA IV

    Kommentér


    • Registrer en endring i hvordan den russiske aktiviteten omtales. Interessant...

     Kommentér


     • >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker <<<<<, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM] er inne i Atlanteren er inne i en avsluttende fase, der større flystyrker også skal delta.

      Disse flyene må jo nødvendigvis fly fra Kola.

      Kommentér


      • The Times' omtale av den største russiske marineøvelsen siden murens fall:

       >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker <<<<<, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM]

       The war games close to two Nato member states were the most forceful reminder to date of President Putin’s determination to flex Russia’s military muscles as relations with the West have deteriorated.

       The exercises are taking place in an atmosphere of growing friction between Russia and the West

       A naval spokesman said: “This is the biggest exercise of its kind in the area since Soviet times.” All the warships and aircraft, which are drawn from Russia’s Northern and Black Sea fleets, were carrying full combat ammunition loads
       Russland er på vei opp og fram militært. Det ser vi med all tydelighet når de nå i skrivende stund gjennomfører sin største marineøvelse, med sterk deltakelse fra det russiske flyvåpenet, siden Sovjets kollaps. Det er nok både innenriks og utenrikspolitikk i dette. Men de som mener at all den militære opptrappingen både mht materiellinvesteringer, øvingsaktivitet og avfyringer av taktiske og strategiske våpen, skyldes innenrikspolitikk utelukkende, mener jeg tar feil. Det dreier seg om mye mer enn at Putin ønsker å vise sitt for sitt eget folk at Russland er en nasjon i sterk vekst på vei mot å gjenerobre sin gamle tittel som global stormakt.
       Jeg tror det dreier seg også i høyeste grad om at de russiske myndighetene har en klar intensjon om å gjøre noe med den mer eller mindre unipolare maktfordelingen verden har sett etter murens fall, med amerikanernes sterke dominans i verden både politisk, militært og økonomisk.

       Og når de skal øve i så mektige dimensjoner som det gjøres her, hvorfor øver de tett inntil sentrale NATO-land? Det blir for enkelt å skylde på tilfeldighetene. Vi så det når de tromlet gjennom oljeinstallasjonene våre med Su-33 flyvende som veps mellom helikopterene og plattformene våre, og nå ser vi det med en stor mengde fartøyer, taktiske og strategiske fly, og avfyringer av SS/N-12 inn mot Biscayabukten med sentrale NATO-land ikke langt unna.

       Kommentér


       • Enig med Guderian. Det er bare å se åp forholdet mellom Storbrittania og Russland.

        For å hente frem et gammelt sitat: "Russians don't take a dump, son, without a plan."

        Kommentér


        • Russian army prepares for nuclear onslaught

         En intressant artikkel fra >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker <<<<<, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM] som omhandler mulig endring i russisk atomdoktrine.

         We are not going to attack anyone," he reassured his audience, "but we want all our partners to realize that Russia will use armed force to defend its own and its allies' sovereignty and territorial integrity. It may resort to a pre-emptive nuclear strike in cases specified by its doctrine."
         General Baluyevsky fremmer tanker som tyder på en nysatsning på taktiske atomvåpen.
         Er vi på vei tilbake til atomdoktrinene fra "gamle dager"? I såfall burde dette få konsekvenser for vår egen tankegang også.

         It would be natural to ask why Russia is choosing the offensive option, and whether there are alternatives to it.
         Dette er kanskje det mest interessante spørsmålet, og det blir ikke mindre interessant av at en russisk, politisk kommentator stiller det.

         Kommentér


         • Opprinnelig skrevet av Guderian
          Russland vil iverksette tiltak ved eventuelt Ukrainsk NATO-medlemskap:

          Ukraina i NATO er nok langt opp og fram. Grunnen til dette er at sjølv om det kanskje til og med er eit stort fleirtall totalt i Ukraina for vestlig tilnærming, er landet delt i to (bokstavleg talt langs elva Dnieper)

          Politiske krefter i vest Ukraina vil veldig gjerne nærme seg Europa. Og det er sikkert desse som også kjører fram saka om mogleg NATO medlemskap. Mens den austlege delen går i stikk motsett retning.

          Det vil vere veldig vanskelig å integrere Ukraina i NATO, når litt under halvparten av landets befolkning heller vill ha eit nærare forsvarssamarbeid med Russland. Og kanskje også ein sikkerhetsrisiko...?
          Den beste historie skrivaren vinn krigen.

          Kommentér


          • Her viser russerne militærmuskler:
           En russisk flåtegruppe med det enorme hangarskipet «Admiral Kuznetsov» i spissen deltok i en større øvelse utenfor Finnmarkskysten.
           >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker <<<<<, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM]
           At sauene vedtar at alle skal leve av gress hjelper dem lite hvis ikke ulvene er enige.

           Kommentér


           • Stemningsbilder fra nord..

            Kommentér


            • Øverstkommanderende for Nordflåten ser fremover:

             >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker <<<<<, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM]             We will do anything to strengthen our presence in the areas where Russia has strategic interests

             Og samtidig beretter admiral Vysotskii om at de vil avholde store marineøvelser en gang hver sjette måned.

             Da kan vi vel trygt konkludere med at vi kommer ikke til å se færre russere i nord i tiden som kommer.

             Kommentér


             • FOHK: Aldri sett så høy flyaktivitet

              >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker <<<<<, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM]

              Kommentér


              • Det er jo helt klart fra det som kommer frem i media og som er referert i denne tråden her at Russland har øket sin militære aktivitet i nordområdene - men jeg savner et par kjernespørsmål:

               - I hvilken grad er denne styrken i stand til å gjøre noe utover øvelser/maktdemonstrasjoner? Hva skulle det i tilfelle være? Hvilke scenarioer er realistiske?

               - Har Russland vist noen aktivitet utover et øket øvelsesmønster som indikerer at de har som intensjon å utøve militært press på NATO medlemmer?

               - Hva bør vi gjøre, om noe, i reaksjon til denne økte aktiviteten?

               Mitt inntrykk er nok dessverre, og dere må gjerne være uenige med meg om dette, at mange ser dette som en velkommen bekreftelse på at Russland vil komme tilbake som den dominerende (og strukturerende) trussel slik Sovjet var, noe de har advart mot helt siden slutten av den kalde krigen, og at reformene som har blitt gjennomført i Forsvaret siden den gang har vært feilslåtte. Følgelig tar man litt for dramatiske konklusjoner fra den aktiviteten vi nå ser. Jeg mener at trusselbildet ikke har endret seg dramatisk i nord de siste årene - Russland er ikke en større militær trussel enn de var før oljeprisen gikk opp (og de plutselig fikk penger igjen) - men det denne aktiviteten har bevist er at ideen om at nordområdene ikke er relevante i militær og sikkerhetspolitisk sammenheng som vokste frem på 90 tallet var feil. Britene har nå dessverre minimal interesse for noe som skjer nord for skottland, amerikanerene likeså - Islendingene gjør en god jobb for å beholde et minstemål av amerikansk nærvær, men det monner ikke. På grunn av dette må vi som er her helt klart ta mer ansvar i nord, men jeg tror ikke det mest effektive vi kan gjøre er å forvente Sovjet redux, og deretter gjenoppbygge invasjonsforsvaret etter en kald krigs modell.

               Ikke dermed sagt at jeg er enig i alle reformene som har blitt gjennomført - Jacob Børresen har veldig rett når han sier at ett forsvar som er bygget for å unngå krig ser svært forskjellig ut fra ett som er bygget for å utkjempe en - og en av de ubehaglige sannhetene for en liten stat er at vi vanskelig kan vinne en krig, vi kan bare håpe å unngå den og å håndtere sikkerheten i våre nærområder deretter. Så er strukturen vi går mot den riktige?

               Tror jeg stopper der, siden dette er media-forumet, skal holde strukturdebatten der hvor den hører hjemme, men jeg håper jeg har fått frem poenget.
               Kommunikasjon, FMA - F-35 og sånt

               Kommentér


               • Ikke bare på vår side av verden at den russiske aktiviteten øker:

                >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker <<<<<, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM]

                Kommentér


                • Jøss..Japsene scrambler 24 jagere på et blunk. Undres hvordan vi ville reagert i en lignende situasjon.

                 Kommentér


                 • Opprinnelig skrevet av Guderian
                  Jøss..Japsene scrambler 24 jagere på et blunk. Undres hvordan vi ville reagert i en lignende situasjon.
                  Pff er vel bare "noen" F 15 og en hel drøss med F 5.
                  Til det sist nevnte så hadde jeg jumpet inn i skogen og tatt med meg skia:-)

                  Kommentér


                  • Japan bruker F-15 pluss F-4, og har den fortsatt som interceptor, så det kan nok godt være at det ikke akkurat var siste mote alt det sendte opp. Men ett tydelig signal på at de tar det som skjer på alvor er det nok.

                   Ta med skia og dra til skogs? Jaja, sikkert fint der på denne tida av året...
                   Kommunikasjon, FMA - F-35 og sånt

                   Kommentér


                   • Ta med skia og dra til skogs? Jaja, sikkert fint der på denne tida av året...
                    Spesielt der jeg bor, så det så)

                    Kommentér


                    • >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker <<<<<, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM]

                     Kommentér


                     • Opprinnelig skrevet av Gauntlet

                      Vysotsky ble sittert på en merkelig måte i en av bildetekstene:
                      “Everybody is alive and healthy, and all objectives have been accomplished,” the admiral said.
                      Var det forventet at det skulle stryke med et par stykker? Er det nesten ikke en selvfølge at alle er i god behold?
                      Nja, "alle er i live og friske" er et stående uttrykk som ikke virker like dramatisk på russisk som når det oversettes direkte til engelsk/norsk. Mere i klassen "alle har det bra/vi har ikke hatt noen ulykker."
                      "We like to believe that facts speak for themselves, but they most assuredly do not."

                      Kommentér


                      • Artikkel av Martin Wolf i Financial Times:

                       >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker <<<<<, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM]
                       "We like to believe that facts speak for themselves, but they most assuredly do not."

                       Kommentér


                       • Ganske spesielt å kjøre "Bear" i lav høyde over en amerikansk carrier må jeg si.

                        Kommentér


                        • Har lenge vore optimistisk i forhold til Russland, sjølv om ting ikkje alltid har gått på skinner etter den kalde krigen.
                         Men må ærlig innrømme at etter at eg såg nyhetene i går kveld, og behandlinga av russiske fangar i russiske fengsel. Måtte eg tenke for fyrste gongen; Har "demokratiskeringa" av Russland virkelig vore totalt forgjeves?

                         Var ikkje den direkte slåinga av fangar som gjorde mest inntrykk. Det var skrekken og panikken i augene til fangane, når dei måtte springe og stille seg opp på ein ny plass, å kome seg å rekke so raskt som mogleg.
                         Den beste historie skrivaren vinn krigen.

                         Kommentér


                         • Russland fortsetter sin økning av militær aktivitet i nord. For tre dager siden kom varsling ut om en ny stor øvelse som bl.a involverer to regimenter bombefly.

                          For øvrig en bommert av Ria Novosti som hevder at Tu-22 Blinder deltar i øvelsen. "Blinder" ble aldri noen større russisk suksess som følge av en rekke mishaps. I stedet ledet dette til utviklingen og storproduksjon av Tu-22M Backfire.

                          >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker <<<<<, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM]

                          Kommentér


                          • Norges anerkjennelse av Kosovo vil påvirke forholdet til Russland i negativ grad.

                           >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker <<<<<, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM]


                           Jeg hørte for øvrig intervjuet med den russiske ambassadens presseattachè. Han var tydelig i sitt språk på at Norges anerkjennelse av Kosovo ville ha innvirkning på det bilaterale forholdet mellom Russland og Norge.

                           På radioen ble også uttalelsen vinklet inn mot det stadig uavklarte delelinjespørsmålet, samt fiskerivernsonen rundt Svalbard.

                           Kommentér


                           • Russland truer med "rå makt" mot NATO og EU i Kosovo- spørsmålet:

                            >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker <<<<<, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM]

                            Dæven.

                            Kommentér


                            • Opprinnelig skrevet av Brillekorporal
                             Russland truer med "rå makt" mot NATO og EU i Kosovo- spørsmålet:

                             >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker <<<<<, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM]

                             Dæven.
                             Er det lov å håpe at denne Dimitrij Rozogin var på flaska i forkant av disse uttalelsene? Nå vil vel ikke EU, slik han advarer mot, gi en felles tilslutning til anerkjennelse av Kosovo, da flere medlemsland skal være kritiske. "Tøffe samtaler med NATO-representanter" - flott det, så lenge det ikke eskalerer. Dialog fremfor "rå makt --> militær makt".

                             Kommentér


                             • Tja det han sier er vel det samme som mange andre sier i andre saker:

                              Dersom EU og NATO handler slik, vil det være i strid med FN, sier den russiske utsendingen.
                              Er vel det USA og mange andre sier til Iran ;-) "Dersom dere handler i strid med FN så...."
                              "saaatan din lille heltjævel, du berga dæ faen mæ den hær gangen å!"

                              Kommentér


                              • Dette Kosovo-spørsmålet splitter Russland og NATO ytterligere. Det er det liten tvil om. Det var godt kjent på forhånd hva både Serbia og Russland syntes om løsrivelsen.

                               Fortsetter den ytterligere tilspissingen av retorikk fra offisielle talspersoner, skal vi ikke se bort fra at vi kan få se bevegelser i militære formasjoner på en eller annen side snart.

                               Kommentér

                               Working...
                               X
                               Besøksstatistikk