Globalt toppbanner

Collapse

Kunngjøring

Collapse
No announcement yet.

Frontkjemper

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tid
 • Show
Clear All
new posts

 • Opprinnelig skrevet av magskor Vis post
  Driv å lese boka Nordmenn i krig 1850-2019 for tida.
  Der var det ei historie eg vart litt forbausa over. Ein ung mann verver seg og sloss for tyskarane i Sovjetunionen. Kjem til Norge på slutten av krigen, gjøyme seg først blant tyske soldatar i Norge, men vel å overgi seg. Blir dømt til 8 månaders fengsel som er omtrent tida i varetekt. Blir så kalt inn til førstegangsteneste og sendt til Tyskland med tysklandsbrigaden til omtrent det område han hadde opplæringa si når han var frontkjempar. Tar så befalskule og blir til slutt kaptein i infanteriet som yrkesbefal. Greit nok han var berre 16 år når han verva seg, men vil likevel sei at det er på kanten.
  Noen ble vel fradømt retten til å gjøre militærtjeneste - eller bare miste borgerrettigheter. Jeg vet om minst ett tilfelle hvor faren ble rettmessig dømt som landssviker med også endel år med tap av borgerrettigheter (stemmerett var vel vesentlige) - og sønn ikke fikk gjøre førstegangstjeneste eller få sikkerhetsklarering sivilt på bakgrunn av dette.

  Men etter min oppfatning er saken over kurant. Han er dømt og har sonet, han er tydeligvis ikke ansett som en sikkerhetsrisiko eller dømt til noe mer enn straff - og da er det jo kurant å la ham tjenestegjøre. Ja, han er en landsviker - men en ordentlig fyr som har sonet sin straff er en ressurs for samfunnet.
  "Gjør Ret, Frygt Intet"

  Kommentér


  • De som kjempet på østfronten hadde dessuten en unik kunnskap om sovjetiske styrker og de var vel også sertifiserte antikommunister. Såfremt de ikke lenger savnet tiden med førere så var de absolutt en ressurs forsvaret kunne bruke. Noen av dem ble også rekruttert til stay-behind (noen av de som ble spurt takket forøvrig nei).
   There is nothing that can't be solved by the proper use of high explosives.

   Kommentér


   • Den legendariske krigshelten og HV-mannen (gjennom mange år områdesjef i Frogner HV-område) > LOGG INN FOR Å SE LENKER <, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM] fortalte meg at han en gang på 50-tallet hadde fått nytilført til HV-området en tidligere frontkjemper som hadde sonet sin straff. Da han hadde fortalt at han som frontkjemper hadde vært MG-skytter, hadde Elligers utfordret ham på det og sagt at treningen på det sikkert hadde vært så god at han kunne gjøre adsam på en MG-34 i blinde. Joda, det kunne han, sikkert 10 år etter at han sist hadde gjort det adskilte han og satte sammen igjen en MG-34 med bind for øynene, og ganske raskt. Elligers mente det var helt OK å ha ham som HV-soldat, han hadde sonet sin straff og var tilbake i samfunnet, og da kunne han også være HV-soldat. Elligers hadde vært gjennom intens tortur fra gestapo.
    At sauene vedtar at alle skal leve av gress hjelper dem lite hvis ikke ulvene er enige.

    Kommentér


    • Er eller ville tilsvarende vært mulig i dag? Ser for meg overskriftene.

     Kommentér


     • Helt sikkert ikke. I dag får alle idioter sin plass i nyhetene. Jeg kommer i farten på den ordføreren som var amatørskuespiller og som ble hengt ut i pressen av noen idioter og måtte be om unnskyldning fordi han hadde hatt en statistrolle som tysk soldat i NRK-serien "Kampen om tungtvannet". Når et eller annet fjols (hvis foreldre sannsynligvis var for unge til å ha opplevd krigen) faktisk blir lyttet til og får sin plass i rampelyset for en sånn totalt ikke-sak med en problemstilling jeg ikke klarer å se. Hva vil ikke da en sånn fyr bli utsatt for? Ingen ville tørre å stå frem og si "gi fyren en sjanse" men heller si at her har det skjedd en glipp. Det skal ikke gjenta seg.
      There is nothing that can't be solved by the proper use of high explosives.

      Kommentér


      • Hadde vi virkelig ønsket IS-veteraner i våre rekker?
       Død ved Kølle!
       Bla bla... Hybrid warfare is easy

       Kommentér

       Takk for innsatsen F-16

       Collapse

       Working...
       X