Globalt toppbanner

Collapse

Kunngjøring

Collapse
No announcement yet.

Hvilket jagerfly er best: F16 vs F14 vs Eurofighter osv

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tid
 • Show
Clear All
new posts

 • #31
  Opprinnelig skrevet av Sindre
  Jeg tviler på at det finnes et fly som er absolutt overlegent alle andre fly innen alle roller og situasjoner som kampfly kan håndtere.
  I tilfellet jeg skisserte var det snakk om en ren luft-til-luft rolle. Dersom F-22 ikke er bedre enn F-16C i denne rollen, er jeg spent på hvordan DERA skal ha manipulert resultatene slik at F-22 fremstår som over 30 ganger mer effektiv i luft-til-luft enn det F16C er....
  Beidh a lá leo

  Kommentér


  • #32
   Opprinnelig skrevet av Bestefar
   I tilfellet jeg skisserte var det snakk om en ren luft-til-luft rolle.
   Sammenligningen går på bruk av aktivt radarstyrte missiler i det jeg tror er en BVR-situasjon (utenfor synsrekkevidde). I en slik sammenheng vil sensorer, evt. sensorstøtte, missiltyper og antall missiler pr. fly ha svært mye å si. Aerodynamiske egenskaper, rekkevidde og EK-kapasiteter vil også ha mye å si.

   Veldig kort og enkelt sagt: I en en-mot-en-situasjon gjelder det ofte å få greie på hvor motstanderen befinner seg (gjerne uten at han blir varslet om din tilstedeværelse og hensikt), identifisere ham og evt. få klarering til å angripe, innfri parametrene som kreves for levering av våpen (bl.a. rekkevidde og posisjon), skyte og deretter forflytte seg vekk fra rekkevidden til motstanderens våpen. Dersom man selv blir beskutt med radarstyrte missiler er det en fordel å ha gode elektroniske angrepskapasiteter (el. mottiltak) som kan hjelpe til med å håndtere trusselen i tillegg til egen manøvrering og forflytning.

   Opprinnelig skrevet av Bestefar
   Dersom F-22 ikke er bedre enn F-16C i denne rollen,
   Alt tatt i betraktning ville det ha vært ganske merkelig. Sikter du til noen av TomGuns formuleringer? Jeg reagerte på det jeg også, men han har jo gitt kontra.

   Opprinnelig skrevet av Bestefar
   er jeg spent på hvordan DERA skal ha manipulert resultatene slik at F-22 fremstår som over 30 ganger mer effektiv i luft-til-luft enn det F16C er....
   Jeg har for min del ikke påstått noe sånt, jeg henviser bare til drøftingen som følger eksempelet. Det er viktig å være bevisst på usikkerheten, selv om den nødig er avgjørende for F-22A sin del.

   Jeg har liten tvil om at Raptoren har meget god kapasitet for kontraluft BVR. Sett bort ifra de øvrige kapasitetene er jo flyet så å si skreddersydd for dette formålet, og jeg regner med at den vil ligge øverst på den lista i mange år fremover, oppgraderinger av bl.a. sensorer og våpen tatt i betraktning. Videre kan det ha mye å si om systemer som "enkelt" kan gjøre stealth-egenskapene til flyet ubrukelige blir utviklet og evt. utbredt i stor grad.

   Kommentér

   Donasjoner

   Collapse
   Working...
   X