Milforum

Globalt toppbanner

Collapse

Kunngjøring

Collapse
No announcement yet.

Utnevnelser i Forsvaret

Collapse

Annonse før emne

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tid
 • Show
Clear All
new posts
 • Trådstarter

  Utnevnelser i Forsvaret

  Utnevnelser, beordringer, beskikkelser og tilsettinger i Forsvaret som ikke er på så høyt nivå som det som dekkes av tråden Offisielt fra Statsråd.
  Those who beat their swords into plowshares will plow for those who don't.
  Lignende tråder
 • Trådstarter

  #2
  Sv: Utnevnelser i Forsvaret

  21.august tok major Carina-Therese Vinterdal over som sjef for Forsvarets hundeskole. Vinterdal har tidligere erfaringer fra Forsvarets spesialkommando og har til nylig vært kompanisjef for Jarfjordkompaniet ved Grensevakten.

  — Hundeskolen har motiverte og engasjerte soldater og ansatte som jobber hardt for å utvikle fagfeltet videre. Jeg er stolt over å kunne lede en avdeling som leverer på et så høyt nivå, sier Vinterdal.  (Kilde: Hærens FB-side)
  Those who beat their swords into plowshares will plow for those who don't.

  Kommentér


  • #3
   Norsk sjef for maritim Nato-styrke

   Norge har overtatt kommandoen for Natos stående maritime styrke SNMG1.

   Flaggkommandør Yngve Skoglund overtok kommandoen fra den amerikanske kontreadmiralen Edward Cashman. Amerikaneren reiser tilbake til USA etter ett år under Nato-kommando.

   Det ble klart under en seremoni i Haakonshallen i Bergen mandag 9. desember.

   Skoglund og hans stab skal de neste månedene lede styrken fra flaggskipet KNM Otto Sverdrup, og vil først og fremst seile i Nord-Europa og Østersjøen.

   I januar overtar Norge kommandoen over nok en maritim Nato-styrke, den stående minerydderstyrken SNMCMG1. Det innebærer at norske offiserer leder halvparten av de stående maritime styrkene i Nato i første halvår 2020.

   https://forsvaretsforum.no/norsk-sje...98QhADATrrZtAo

   Kommentér

   • Trådstarter

    #4
    Kystjegerkommandoen har fått ny sjef

    I dag var det sjefsskifte i kystjegerkommandoen på Trondenes. Sten Richard Larsen tok over for Tommy Bakkehaug.

    KJK skal bli meir integrert i den maritime operasjonen, og marinen generelt, og det er noko Larsen synest er positivt.

    - Det er bestemt frå politisk hald at kystjegerkommandoen skal vidareførast. Det er ein prioritet og ei satsing på KJK, og det er positivt. Eg gler meg til å ta fatt på denne jobben, seier han.

    Click image for larger version

Name:	6279C446-7699-4716-A8C1-0091077D2E88.jpeg
Views:	175
Size:	379,7 KB
ID:	1024729

    Tidlegare sjef, Tommy Bakkehaug, saman med Sjef Marinen, Rune Andersen, påtroppande sjef for Kystjegerkommandoen, Sten Richard Larsen.

    Foto: Oda Linnea Iden / Sjøforsvaret
    Those who beat their swords into plowshares will plow for those who don't.

    Kommentér


    • #5
     Når Henning Knudsen-Hauge overtar kommandoen for Standing Nato Mine Countermeasures Group One (SNMCMG1), blir det fra et tysk fartøy.

     – Jeg har tre års fartstid fra tidligere i mineryddestyrken, så jeg har et godt innblikk i hva styrken gjør. Men dette er første gang jeg har et overordnet ansvar, og det blir spennende å se tingene i et større perspektiv, sier Knudsen-Hauge.

     15. januar vil det blir en markering i Oslo hvor både SNMG1 og SNMCMG1 stiller med begge sine kommandofartøy. Samme dag overtar Knudsen-Hauge formelt kommandoen for sin styrke.

     – Jeg er kjempemotivert og ydmyk for jobben som venter. Det betyr mye for meg å være Norges representant i Nato på denne måten, sier Knudsen-Hauge, som er sikker på at det ikke byr på problemer at han skal lede den maritime mineryddergruppen fra et tysk fartøy.

     – Jeg skal ikke være sjef over det tyske fartøyet som vil ha en egen kaptein. Jeg skal ha det overordnede ansvaret for hele styrken med det tyske fartøyet som arbeidssted. I tillegg vil all kommunikasjon foregå på engelsk. Jeg har allerede vært om bord og hilst på mannskapet og mener dette skal gå kjempebra.

     Vi nordmenn går tradisjonelt sett godt overens med tyskerne, sier 41-åringen, som har 16 års sjøtjeneste hovedsakelig på minerydder-fartøy.

     Knudsen-Hauge vil ha med seg en norsk stab, og selve jobben går ut på å styre styrken på vegne av sjef for Allied Maritime Command.

     – Vi skal gjennomføre en sikker deployering og være klar til en hver tid til mineryddeoperasjoner i tilfelle krise eller krig. Deployeringen inneholder også operasjoner hvor man lokaliserer og fjerner sjøminer fra hovedsakelig 2. verdenskrig. I tillegg gjennomføres farvannsundersøkelser som vil gjøre en eventuell fremtidig mineryddingsoperasjon mer effektiv.

     – Vårt ansvarsområde er havene utenfor Nord-Europa. Det finnes en tilsvarende styrke for Sør-Europa, forklarer Knudsen-Hauge, som vil ha kommandoen fram til i slutten av juli 2020.

     Kommandørkapteinen synes det er kjempepositivt at Norge nå vil ha kommandoen over to av de fire maritime Nato-styrkene.


     – Vi to norske styrkesjefene kjenner hverandre godt og kan derfor spille hverandre gode. Dessuten er det alltid godt for oss i minerydderstyrken å ha storebror i fregattstyrken i nærheten når vi er på havet, sier Knudsen-Hauge.
     https://forsvaretsforum.no/norske-sj...XvtEnUmrkEpjz8

     Kommentér

     Working...
     X
     Besøksstatistikk