Globalt toppbanner

Collapse

Milforum Google-søk

Collapse

Kunngjøring

Collapse
No announcement yet.

GIV AKT!! (Meldinger fra ledelsen)

Collapse
Dette emnet er klistret
X
X
 
 • Filter
 • Tid
 • Show
Clear All
new posts

 • Vær opmærksom, piger og drenge, nu har vi netop introduceret danske grader her på forummet!

  Kommentér


  • Så det er ikke på grund af *** i computeren?   Kommentér


   • Opprinnelig skrevet av Intendanten Vis post
    Vær opmærksom, piger og drenge, nu har vi netop introduceret danske grader her på forummet!
    Jubii !! Man bliver ydmyg og tilfreds på én gang. De danske gradtegn må gerne komme igen en anden gang.

    Kommentér


    • Opprinnelig skrevet av Claus madsen Vis post

     Jubii !! Man bliver ydmyg og tilfreds på én gang. De danske gradtegn må gerne komme igen en anden gang.
     Det kan vi ikke se bort fra. Hyggelig at du likte dem.

     Vi måtte gjøre noen små justeringer, f eks burde Milforum menig vært dansk menig, ikke konstabel, men fant ingen menige distinksjoner i riktig størrelse. Og jeg burde hatt Flyvevåbenets distinksjon, ikke Hærens, men den fant jeg heller ikke i samme størrelse som de andre. Og så har ikke danskene noen OR-6, så OR-5+ og OR-6 på Milforum har fått samme distinksjon.

     Kommentér


     • Da har vi fått litt schwung over gradene på Milforum! Tyskland er foreløpig siste nasjon ut når det gjelder å vise hvordan gradene ser ut andre steder. Skarpe øyne vil se at hærgradene har forskjellige farger ytterst, disse viser hvilken våpengren man tilhører.

      Kommentér


      • Da har vi allerede kommet til februar! Vi er fortsatt i Coronaens grep - det som skulle være vinterens store høydepunkt, Joint Viking 2021, har blitt avlyst, og mye annen aktivitet går på lavbluss. Likevel får vi være fortrøstningsfulle. Mer innetid betyr mer anledning til å skrive og følge med på Milforum!

       Av andre saker kan nevnes en som allerede er omtalt på forumet - det var i dag sjefsskifte på Forsvarets operative hovedkvarter, hvor generalløytnant Yngve Odlo overtok som sjef. En svært viktig post.

       Vi oppfordrer alle medlemmer til å være aktive skribenter på Milforum, og gjerne komme med >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker <<<<<, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM] til hvordan forumet kan forbedres.

       Click image for larger version Name:	image_8884.png Views:	0 Size:	1,74 MB ID:	1044527

       Kommentér


       • På Milforum kan vi også ta til oss ordene til sjef FPVS, som referert her: >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker <<<<<, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM]

        • «Tenk-trykk-tal»: Vær litt ekstra oppmerksom på de ordene som kommer ut av munnen din. Kan det sies på en annen måte?
        • Vær nysgjerrig på hvordan mottakeren oppfatter det du sier. Er smilet hos én litt skjevt kan det tyde på at vedkommende kanskje ikke synes det du sa var så morsomt.
        • Dropp alle uttrykk som omtaler kjønnsorganer - kvinnelige som mannlige.
        • Kutt ut vandrehistorier og vitser med seksuelle eller mobbende undertoner.
        • Snakk til kollegene dine som du ville snakket med din nærmeste familie.
        • Ikke snakk nedsettende om andre. Det er sjelden konstruktivt.
        "Kollegene" er her andre milforumister. Skjeve smil er ikke så lette å oppfatte på et forum, men sunt bondevett når vi poster kommer vi langt med. Vi får alle en hyggeligere tid på forumet om vi følger disse rådene.
        Last edited by Sjef Milforum; DTG 252237 Feb 21, .

        Kommentér


        • Hva vil mars bringe? Ingen vinterøvelse, det er sikkert, så da har vel du ekstra god tid til å skrive knakende gode innlegg på Milforum?

         Kommentér


         • Det blir fly, masse fly..... Rett i dysa om noen øyeblikk.
          Svolten og tyst, samband fyst

          Kommentér


          • For de som er nysgjerrig så er dagens forsidebilde tatt på Rustafjellet mot Blåtind skytefelt mens en Amerikansk B-1B Lancer passerer over Bardufoss.

           Artikkel om besøket av flyene i Norge finner dere her: >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker <<<<<, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM]
           Last edited by 93A; DTG 131055 Mar 21, .
           Svolten og tyst, samband fyst

           Kommentér


           • Vi skriver mai, og da er det, som 93A påpeker på >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker <<<<<, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM], naturlig å rette fokus mot alle veteranene som har tjenestegjort både ute og hjemme. Disse får sin vel fortjente markering 8.mai. Og selvsagt har vi nasjonaldagen vår, 17.mai.

            Jeg benytter også anledningen til å takke alle som nå tjenestegjør og bidrar til å holde oss alle trygge.

            Click image for larger version

Name:	D5B8C3CC-095D-47EB-B296-D6BDC44C461D.jpeg
Views:	443
Size:	168,8 KB
ID:	1050389

            Til slutt en ekstra takk til Milforums sponsorer. Dere vet selv hvem dere er! (Det vet for så vidt alle andre, siden det står *Sponsor* ved navnene deres.) Dere bidrar til å holde forumet rullende.
            Last edited by Sjef Milforum; DTG 011042 May 21, .

            Kommentér


            • Gratulerer med nasjonaldagen!

             Click image for larger version

Name:	image_9235.png
Views:	419
Size:	1,41 MB
ID:	1051268

             Vi hilser alle milforumister og alle som tjenestegjør i Forsvaret, og spesielt de som nå er på vakt eller er utenlands.

             Kommentér


             • Da er det juni, og en fjernoppklaringssoldat (aka feltoperatør) pryder forsiden - kanskje til inspirasjon for dem som nå snart skal på opptak der eller andre steder. Uansett ønsker vi dem lykke til.

              Click image for larger version Name:	MilforumBannerSOF.png Views:	0 Size:	1,84 MB ID:	1051943

              Det mest interessante på den praktisk-militære fronten som har skjedd den siste måneden, er utvilsomt krigen mellom Hamas og Israel. Uten å gå inn på hvem som har rett og hvem som har feil, så har vi fra israelsk side sett imponerende JISR (Joint Intelligence, Surveillance and Reconnaissance), targeting (målvalg) og weaponeering (våpenvalg, f eks i form av presisjonsbombing av hus uten å skade omliggende hus).

              Og så har det vært interessant å se tilbake på >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker <<<<<, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM]her på Milforum. 22.januar i fjor melder Znuddel om utbruddet i Wuhan, og dagen etter at WHO foreløpig ikke vil erklære noen global krise. 24.januar meldes at noen med influensasymptomer kom fra Wuhan til Finland via Norge. Visstnok ikke smittet, men det har blitt registrert smitte i Frankrike, og resten er, som man sier, historie.

              Til slutt: ingen slapp gjennom nåløyet for å bli korporal på Milforum denne måneden. Denne beskikkelsen skjer på grunnlag av gode innlegg over tid, og de som blir det får adgang til befalsmessa, hvor det for øyeblikket ligger over 25 000 innlegg fordelt på 183 tråder og venter. Her er det både faglige og sosiale tema, og friere diskusjoner enn det som kan forventes på den åpne delen av forumet. Engasjer deg for å slippe inn!

              Kommentér


              • I dag tar vi noen minutters pause for å minnes de som døde i regjeringskvartalet og på Utøya for ti år siden, 22.juli 2011. Selv om gjerningsmannen sitter bak lås og slå, fortsetter kampen vår mot voldelig ekstremisme i alle former, som ikke skal få lov til å ødelegge samfunnet vårt.

               Click image for larger version

Name:	22 juli.jpg
Views:	312
Size:	514,6 KB
ID:	1054175

               Kommentér


               • Så skriver vi august, og for de fleste betyr det tilbake til jobb eller skole etter en forhåpentligvis avslappende ferie.

                Her på Milforum har ferien som vanlig ført til en noe redusert aktivitet, men vi har sett noen interessante innlegg blant annet rundt de større materiellanskaffelsene av ubåter og maritime patruljefly. Uttrekkingen fra Afghanistan og Talibans store fremgang er også i fokus.

                Click image for larger version

Name:	image_9467.jpg
Views:	269
Size:	182,8 KB
ID:	1054534
                Dersom noen lurer på valget av banner, så er det naturlig å fokusere på Luftforsvaret, blant annet fordi 335-skvadronen feirer sitt 75-årsjubileum nå 15.august.

                Vi regner med et oppsving på debattsiden her på forumet, ikke minst fordi stortingsvalget nærmer seg med stormskritt. Hva mener de forskjellige partiene om Forsvaret? Mange svar finner vi på denne tråden: >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker <<<<<, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM] . Hvem er mest troverdig? Kjør debatt!

                Kommentér


                • En del gamle artikler er hentet ut fra arkivet og lagt inn i Milforums egen artikkelsamling her: >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker <<<<<, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM]
                 Flere av disse inneholder også lenker til mer informasjon og mulighet for diskusjon rundt temaet.

                 Har DU noe du brenner for og ønsker å skrive noe mer omfattende enn et vanlig innlegg om? Her er muligheten din!
                 Hjelp til styling og innlegging av bilder kan gis, eventuelt kan du bare sende brødteksten til meg for håndtering.

                 Kommentér


                 • Da skriver vi straks 1.september her på Milforum (og de fleste andre plasser, faktisk).

                  Den store hendelsen i august var exit Afghanistan, som ble adskillig mer dramatisk enn man kunne håpt på. Heldigvis gikk det bra med alle de norske der, som i skrivende stund har kommet hjem. Flere av de afghanske spesialsoldatene i CRU222, som jobbet tett sammen med de norske, skal også være berget ut. Det gikk desverre ikke like bra med alle sivile som forsøkte å flykte, og det er et åpent spørsmål hva som skjer videre. Kommer Taliban til å slå like hardt ned på alt de ikke liker som de gjorde i 1996-2001? Kommer IS eller andre grupperinger til å utgjøre en trussel, slik at krigen går over i en borgerkrig?

                  Her hjemme står valget for døren. Vi får se om det får noen større konsekvenser for Forsvaret, men det meste tyder på at folk flest prioriterer andre saker.

                  Click image for larger version Name:	Faryab.jpg Views:	2 Size:	122,3 KB ID:	1056139

                  Bildet er hentet fra Almar i Faryab-provinsen, hvor norske soldater jobbet sammen med afghanske.
                  Foto: Stian Lysberg Solum / Forsvarets mediesenter

                  Til slutt vil jeg stille meg bak Hærens sjefssersjant, sersjantmajor Rune Wenneberg, som selv har tilbrakt to år i Afghanistan:

                  Tusenvis av våre soldater har operert i Afghanistan. For oss veteraner er det trist å se det som skjer der nå. Vi ønsker alle at det Afghanske folket skal få oppleve det vi nordmenn tar for gitt; fred og håp for fremtiden. Det fortjener de. Tiden vil vise hvordan fremtiden og livene deres blir. Det positive nå er at foreløpig ser maktovertagelsen ut til å være mindre blodig enn fryktet.

                  Til våre soldater som har risikert livet sitt i Afghanistan vil jeg si at vi er uendelig stolte av dere alle. Personlig mener jeg at det er viktig å prøve å gjøre en forskjell selv om du ikke vet hvordan resultatet blir. Vi vet at vi gjorde en stor forskjell for mange mens vi var der, og vi lyktes med de militære oppgavene vi hadde. Det skal vi aldri glemme. De ti norske soldatene som gav sine liv der glemmer vi heller aldri!

                  Takk for innsatsen soldater!

                  Kommentér


                  • Superenkel forskning viser at lesere av Milforum er mye smartere enn andre.

                   Derfor, hvis du ikke allerede har stemt: springmarsj til nærmeste valglokale og STEM!

                   Husk leg. Takk.
                   Those who beat their swords into plowshares will plow for those who don't.

                   Kommentér


                   • Siden US Space Force har fått nye distinksjoner, og siden det tross alt er fredag, har en del av dere fått muligheten til å prøve ut hvordan det er å være en "Guardian". Enjoy!

                    Click image for larger version

Name:	50px-USSF-E-8.svg.png
Views:	156
Size:	6,0 KB
ID:	1057172

                    Kommentér


                    • Det var en gang et land.                     For alt vi har. Og alt vi er.

                     Kommentér


                     • Bonjour, mes enfants!

                      I forrige runde droppet vi de franske gradene, men nå er det på høy tid med voksenopplæring! Hvordan ser en fransk korporal ut, og hva kalles graden hans, for eksempel! Her er det bare å bla rundt for å finne det du trenger. Og dessuten synes jeg franskmennene trengte trøst etter å ha tapt den australske ubåtkontrakten. Franske grader på Milforum kan da ikke være noen dårlig kompensasjon?

                      Continuez, s'il vous plaît!

                      Kommentér


                      • KNM Maud i solnedgang er et kledelig bilde å innlede oktober med.

                       Click image for larger version

Name:	Maud_1920X1200.jpg
Views:	72
Size:	545,3 KB
ID:	1057548
                       (Som de fleste sikkert har fått med seg, kan dette og andre kalenderbilder fritt hentes på bloggen >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker <<<<<, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM] . La dem pryde skjermen din!)

                       Med et samfunn som er i ferd med å bevege seg mot det normale har vi mye å gledes over, selv om coronaen aldri har utgjort noen stor trussel mot skriveaktiviteten på Milforum. Det er sunt å bevege seg ut blant folk, men nå når høstregnet er her, kan det også være at du får tid til å skrive om noe som opptar deg her på forumet?

                       Forsvaret har hatt sedvanlig aktivitet i september, og blant de tingene vi har kunne lese om her er Brigadens deployering til Finnmark, og HVs øvelse Hafrsfjord i Rogaland. Dette blir likevel overskygget av Afghanistan-exiten som ble nevnt ved forrige månedsskifte. Det norske feltsykehuset var blant de siste som dro, og de har fått sin velfortjente heder i etterkant. Vi kan også lese om dramatiske beretninger når afghanere som har hjulpet de allierte skulle berges ut av landet. Og akkurat nå kan vi lese at Taliban ikke har betalt strømselskapene, som truer med å ta strømmen i Kabul. Kommer landet til å bli en 'failed state'? Ingen av oss liker Taliban, men vi kan komme til å måtte velge mellom pest og kolera her. Enten la dem seile sin egen sjø, og risikere at landet blir splittet opp mellom forskjellige krigsherrer og det blir større grunnlag for IS, Al Qaida eller andre terrorister med internasjonale ambisjoner. Eller gi dem en viss støtte til å holde landet stabilt, selv om deres verdier bryter totalt med våre.

                       Vi lever i interessante tider, og både Russland og Kina viser en selvhevdelse som kan vekke bekymring både politisk og militært. Dette kan være greit å tenke på for politikerne - både avtroppende og påtroppende regjering - som skal meisle ut et statsbudsjett for Forsvaret bør få sin vel fortjente del av kaken.

                       Til slutt, denne er postet før, men jeg synes ikke det skader å ta den en gang til.


                       For alt vi har. Og alt vi er.

                       Kommentér


                       • Bonjour!

                        Da er det tilbake til hverdagen, og for hærfolket på forumet betyr det feltuniform og tilhørende distinksjoner slik at ikke fi skarpskyttere skal få en alt for lett jobb.

                        For sjøfolket betyr feltforhold å trekke gummigamasjer utenpå lakkskoene og at champagnen kun blir servert i plastglass. Luftfolket får streng beskjed om ikke å bestille roomservice, men faktisk innfinne seg i restauranten for selv å forsyne seg av bufféen. Men begge gruppene kan selvsagt beholde penuniform med gulldistinksjoner; noe annet skulle tatt seg ut.

                        Fun fact: I motsetning til hos oss (stort sett, da) har våpengrenene i Hæren flere forskjellige navn på gradene. Det gjelder (selvsagt) kavaleri mot andre. De fleste kaller sine OR-3 og OR-4 for caporal hhv caporal-chef, men hos kavaleriet er det brigadier og brigadier-chef. Og mens OR-5 og OR-6 stort sett kalles sergent og sergent-chef, så kalles de i kavaleriet maréchal des logis og maréchal des logis-chef. Så vet dere det. Det er for øvrig grundigere forklart herfra og utover: >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker <<<<<, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM] . Der ser vi også at kavaleriet skiller seg fra andre ved bruk av sølvstriper der andre har gullstriper, og vice versa, men det hadde blitt for komplisert å innføre det her på Milforum.

                        Kommentér

                        Forsvarets historiske filmarkiv

                        Collapse

                        Working...
                        X
                        Besøksstatistikk