Milforum

Globalt toppbanner

Collapse

Kunngjøring

Collapse
No announcement yet.

GIV AKT!! (Meldinger fra ledelsen)

Collapse

Annonse før emne

Collapse
Dette emnet er klistret
X
X
 
 • Filter
 • Tid
 • Show
Clear All
new posts

 • Vær opmærksom, piger og drenge, nu har vi netop introduceret danske grader her på forummet!

  Kommentér


  • Så det er ikke på grund af *** i computeren?   Kommentér


   • Opprinnelig skrevet av Intendanten Vis post
    Vær opmærksom, piger og drenge, nu har vi netop introduceret danske grader her på forummet!
    Jubii !! Man bliver ydmyg og tilfreds på én gang. De danske gradtegn må gerne komme igen en anden gang.

    Kommentér


    • Opprinnelig skrevet av Claus madsen Vis post

     Jubii !! Man bliver ydmyg og tilfreds på én gang. De danske gradtegn må gerne komme igen en anden gang.
     Det kan vi ikke se bort fra. Hyggelig at du likte dem.

     Vi måtte gjøre noen små justeringer, f eks burde Milforum menig vært dansk menig, ikke konstabel, men fant ingen menige distinksjoner i riktig størrelse. Og jeg burde hatt Flyvevåbenets distinksjon, ikke Hærens, men den fant jeg heller ikke i samme størrelse som de andre. Og så har ikke danskene noen OR-6, så OR-5+ og OR-6 på Milforum har fått samme distinksjon.

     Kommentér


     • Da har vi fått litt schwung over gradene på Milforum! Tyskland er foreløpig siste nasjon ut når det gjelder å vise hvordan gradene ser ut andre steder. Skarpe øyne vil se at hærgradene har forskjellige farger ytterst, disse viser hvilken våpengren man tilhører.

      Kommentér


      • Da har vi allerede kommet til februar! Vi er fortsatt i Coronaens grep - det som skulle være vinterens store høydepunkt, Joint Viking 2021, har blitt avlyst, og mye annen aktivitet går på lavbluss. Likevel får vi være fortrøstningsfulle. Mer innetid betyr mer anledning til å skrive og følge med på Milforum!

       Av andre saker kan nevnes en som allerede er omtalt på forumet - det var i dag sjefsskifte på Forsvarets operative hovedkvarter, hvor generalløytnant Yngve Odlo overtok som sjef. En svært viktig post.

       Vi oppfordrer alle medlemmer til å være aktive skribenter på Milforum, og gjerne komme med >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker <<<<<, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM] til hvordan forumet kan forbedres.

       Click image for larger version Name:	image_8884.png Views:	0 Size:	1,74 MB ID:	1044527

       Kommentér


       • På Milforum kan vi også ta til oss ordene til sjef FPVS, som referert her: >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker <<<<<, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM]

        • «Tenk-trykk-tal»: Vær litt ekstra oppmerksom på de ordene som kommer ut av munnen din. Kan det sies på en annen måte?
        • Vær nysgjerrig på hvordan mottakeren oppfatter det du sier. Er smilet hos én litt skjevt kan det tyde på at vedkommende kanskje ikke synes det du sa var så morsomt.
        • Dropp alle uttrykk som omtaler kjønnsorganer - kvinnelige som mannlige.
        • Kutt ut vandrehistorier og vitser med seksuelle eller mobbende undertoner.
        • Snakk til kollegene dine som du ville snakket med din nærmeste familie.
        • Ikke snakk nedsettende om andre. Det er sjelden konstruktivt.
        "Kollegene" er her andre milforumister. Skjeve smil er ikke så lette å oppfatte på et forum, men sunt bondevett når vi poster kommer vi langt med. Vi får alle en hyggeligere tid på forumet om vi følger disse rådene.
        Last edited by Sjef Milforum; DTG 252237 Feb 21, .

        Kommentér


        • Hva vil mars bringe? Ingen vinterøvelse, det er sikkert, så da har vel du ekstra god tid til å skrive knakende gode innlegg på Milforum?

         Kommentér


         • Det blir fly, masse fly..... Rett i dysa om noen øyeblikk.
          Svolten og tyst, samband fyst

          Kommentér


          • For de som er nysgjerrig så er dagens forsidebilde tatt på Rustafjellet mot Blåtind skytefelt mens en Amerikansk B-1B Lancer passerer over Bardufoss.

           Artikkel om besøket av flyene i Norge finner dere her: >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker <<<<<, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM]
           Last edited by 93A; DTG 131055 Mar 21, .
           Svolten og tyst, samband fyst

           Kommentér


           • Vi skriver mai, og da er det, som 93A påpeker på >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker <<<<<, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM], naturlig å rette fokus mot alle veteranene som har tjenestegjort både ute og hjemme. Disse får sin vel fortjente markering 8.mai. Og selvsagt har vi nasjonaldagen vår, 17.mai.

            Jeg benytter også anledningen til å takke alle som nå tjenestegjør og bidrar til å holde oss alle trygge.

            Click image for larger version

Name:	D5B8C3CC-095D-47EB-B296-D6BDC44C461D.jpeg
Views:	177
Size:	168,8 KB
ID:	1050389

            Til slutt en ekstra takk til Milforums sponsorer. Dere vet selv hvem dere er! (Det vet for så vidt alle andre, siden det står *Sponsor* ved navnene deres.) Dere bidrar til å holde forumet rullende.
            Last edited by Sjef Milforum; DTG 011042 May 21, .

            Kommentér


            • Gratulerer med nasjonaldagen!

             Click image for larger version

Name:	image_9235.png
Views:	152
Size:	1,41 MB
ID:	1051268

             Vi hilser alle milforumister og alle som tjenestegjør i Forsvaret, og spesielt de som nå er på vakt eller er utenlands.

             Kommentér


             • Da er det juni, og en fjernoppklaringssoldat (aka feltoperatør) pryder forsiden - kanskje til inspirasjon for dem som nå snart skal på opptak der eller andre steder. Uansett ønsker vi dem lykke til.

              Click image for larger version Name:	MilforumBannerSOF.png Views:	0 Size:	1,84 MB ID:	1051943

              Det mest interessante på den praktisk-militære fronten som har skjedd den siste måneden, er utvilsomt krigen mellom Hamas og Israel. Uten å gå inn på hvem som har rett og hvem som har feil, så har vi fra israelsk side sett imponerende JISR (Joint Intelligence, Surveillance and Reconnaissance), targeting (målvalg) og weaponeering (våpenvalg, f eks i form av presisjonsbombing av hus uten å skade omliggende hus).

              Og så har det vært interessant å se tilbake på >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker <<<<<, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM]her på Milforum. 22.januar i fjor melder Znuddel om utbruddet i Wuhan, og dagen etter at WHO foreløpig ikke vil erklære noen global krise. 24.januar meldes at noen med influensasymptomer kom fra Wuhan til Finland via Norge. Visstnok ikke smittet, men det har blitt registrert smitte i Frankrike, og resten er, som man sier, historie.

              Til slutt: ingen slapp gjennom nåløyet for å bli korporal på Milforum denne måneden. Denne beskikkelsen skjer på grunnlag av gode innlegg over tid, og de som blir det får adgang til befalsmessa, hvor det for øyeblikket ligger over 25 000 innlegg fordelt på 183 tråder og venter. Her er det både faglige og sosiale tema, og friere diskusjoner enn det som kan forventes på den åpne delen av forumet. Engasjer deg for å slippe inn!

              Kommentér


              • I dag tar vi noen minutters pause for å minnes de som døde i regjeringskvartalet og på Utøya for ti år siden, 22.juli 2011. Selv om gjerningsmannen sitter bak lås og slå, fortsetter kampen vår mot voldelig ekstremisme i alle former, som ikke skal få lov til å ødelegge samfunnet vårt.

               Click image for larger version

Name:	22 juli.jpg
Views:	36
Size:	514,6 KB
ID:	1054175

               Kommentér

               Working...
               X
               Besøksstatistikk