Milforum

Globalt toppbanner

Collapse

Kunngjøring

Collapse
No announcement yet.

GIV AKT!! (Meldinger fra ledelsen)

Collapse

Annonse før emne

Collapse
Dette emnet er klistret
X
X
 
 • Filter
 • Tid
 • Show
Clear All
new posts

 • Vi skriver september, som står i Hærens bilde på Milforum.

  Hæren er den eldste og største av Norges forsvarsgrener; grunnlagt i 1628. Hæren er den tradisjonelle kjernen i >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker, Trykk her for å bli medlem av Milforum..., med hovedansvar for suverenitet over landterritoriet. Hæren er hovedprodusenten av norsk >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker, Trykk her for å bli medlem av Milforum... – og av norske styrker i >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker, Trykk her for å bli medlem av Milforum....

  Hæren utdanner personell som inngår både i Hærens egne avdelinger og fellesavdelinger i Forsvaret. Etter en sterk nedbygging av struktur og størrelse etter den >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker, Trykk her for å bli medlem av Milforum... har Hæren på 2000-tallet vært gjennom en moderniseringsperiode, med reorganisering og tilførsel av nytt eller oppgradert hovedmateriell. Denne utviklingen fortsetter, blant annet som følge av landmaktutredningen fra 2017.

  Hæren har i flere tiår vært en hovedprodusent av norske bidrag til >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker, Trykk her for å bli medlem av Milforum..., og har i senere år høstet erfaring fra skarpe operasjoner; særlig i >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker, Trykk her for å bli medlem av Milforum... og >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker, Trykk her for å bli medlem av Milforum.... Deler av Hærens hovedstyrke, >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker, Trykk her for å bli medlem av Milforum..., står i beredskap for så vel nasjonale oppgaver som for utrykningsstyrker innen >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker, Trykk her for å bli medlem av Milforum...-samarbeidet.

  Kilde: SNL

  Click image for larger version Name:	image_8370.jpg Views:	0 Size:	771,7 KB ID:	1035823

  Kommentér


  • Opprinnelig skrevet av Intendanten Vis post
   Brukere av Milforum har forskjellige tilganger, avhengig av hvilken brukergruppe de tilhører. Generelt sagt medfører høy aktivitet og gode innlegg at du får tilgang til mer. En kort redegjørelse for de forskjellige brukergruppene følger:

   Gjest: Du som ikke er registrert (eller er registrert, men ikke innlogget) får lest innholdet på oppstillingsplassen (her), de seks fagforumene og markedsplassen, men får ikke lov til å skrive.

   Sivilist: Når du er registrert vil du måtte tilbringe litt tid som sivilist på Milforum. Du får postet, men postene dine må godkjennes av moderator før de vises. Det er snakk om de første par innleggene dine, og hensikten er først og fremst at moderatorene skal luke vekk spambot'er.

   Rekrutt: Nå får du lov til å poste på alle underforumene nevnt over. Rekruttskolen på Milforum varer i 30 dager, i tillegg må du poste en liten håndfull innlegg av en viss kvalitet før du automatisk blir forfremmet. 'Kvalitet' i denne sammenhengen betyr at noen må ha syntes at innlegget ditt var så bra at de har trykket på 'liker'-knappen.

   Mannskap: Du starter som menig, og får da tilgang til mannskapsmessa. Her er det en del faglige og sosiale diskusjoner som ikke er synlige på det åpne forumet. Etter et halvt år på Milforum kan du bli ledende menig om du har postet mye bra. Ellers blir du automatisk visekorporal etter ett år, og visekorporal 1.klasse fire år etter dette, akkurat som i virkeligheten.

   Spesialist: Etter en vurdering gjort av forumets ledelse kan du når som helst etter at du har blitt menig forfremmes til gruppen av spesialister. Det innebærer at du blir korporal og får adgang til befalsmessa. Her er det flere faglige og sosiale debatter som foregår, og dette er faktisk en av de mest aktive områdene på forumet.

   Det finnes flere brukergrupper og skjulte underforum enn disse, men dette er de som de fleste behøver å vite om.
   Jeg gjentar denne, postet tidligere i år. Det er gjort to små justeringer - rekrutter får nå lesetilgang i Mannskapsmessa, men må bli menige før de får skrive. Sivilister ser strukturen til Mannskapsmessa, men ikke innholdet i trådene.

   Kommentér


   • Et lite lifehack, eller hva man skal kalle det, som muligens har vært postet før: Dersom du trykker på bannerbildet (som akkurat nå er en vakker stridsvogn i fint driv), kommer du til forsiden av forumet, uansett hvor du er.
    Those who beat their swords into plowshares will plow for those who don't.

    Kommentér


    • Opprinnelig skrevet av Rittmester Vis post
     Et lite lifehack, eller hva man skal kalle det, som muligens har vært postet før: Dersom du trykker på bannerbildet (som akkurat nå er en vakker stridsvogn i fint driv), kommer du til forsiden av forumet, uansett hvor du er.
     Så den Pasi'en der er altså de nye stridsvognene? Effent.
     "Gjør Ret, Frygt Intet"

     Kommentér


     • Opprinnelig skrevet av Sofakriger Vis post

      Så den Pasi'en der er altså de nye stridsvognene? Effent.
      Du mener Fuchs?
      Død ved Kølle!
      Bla bla... Hybrid warfare is easy

      Kommentér


      • Opprinnelig skrevet av Kdo_Under Vis post

       Du mener Fuchs?
       Ups. Jaja, sånn er det være gammel. Lurte litt på hvor røykrørene var blitt av.
       "Gjør Ret, Frygt Intet"

       Kommentér


       • Da har det blitt oktober!

        I oktober er det Forsvarets spesialstyrker (FS) som er i fokus på Milforum.
        Forsvarets spesialkommando (FSK) og Marinejegerkommandoen (MJK) er underlagt Forsvarets spesialstyrker. Styrkene ledes av Forsvarets spesialstyrker stab (FSST) i Oslo.
        Forsvarets spesialstyrker består av spesielt utvalgt personell som er i stand til å gjennomføre ukonvensjonelle og krevende operasjoner i alle slags omgivelser.
        Som regel rettes spesialoperasjoner mot mål av høy eller kritisk betydning på militærstrategisk eller operasjonelt nivå.

        Click image for larger version Name:	banner_MJK.jpg Views:	0 Size:	331,7 KB ID:	1037294


        I september har vi hatt mange gode diskusjoner på forumet, og det blir ventelig ikke færre i oktober, med langtidsplanen for Forsvaret som skal debatteres i Stortinget, og et forestående presidentvalg i USA. Russerne og kineserne viser muskler, det er konflikter flere steder, nå senest i Kaukasus. Samtidig er det mye som skjer innad i Forsvaret.

        Jeg vil benytte anledning til å takke alle som bidrar på Milforum, og i dag skal jeg spesielt berømme en gruppe som ofte jobber i det stille, nemlig moderatorene. Disse skal ha æren for at det lille som er av spam ikke når opp til overflaten, og at alle diskusjonene foregår på anstendig vis. Men jeg skal selvsagt ikke unnlate å rose dere alle som sørger for at debattklimaet er bra her, og holder et nivå milevis over en del av kommentarfeltene i andre media. Samtidig vil jeg oppfordre til meningsbrytninger, og sier med vår nye forsvarssjef: "Jeg ønsker lojale milforumister, ikke lydige!"

        Kommentér        • Den oppmerksomme leser vil ha sett at det har kommet to nye menyvalg på topplinjen til forumet: Artikler og Blogg.

         Artikler: Her vil man etter hvert finne innlegg som er mer omfattende enn vanlige forumposter, og som i motsetning til vanlige poster ikke blir vanskelig tilgjengelig etter som det blir postet mer i tråden. Tema for disse kan være saker som f eks angår Milforums struktur eller regler, forskjellige FAQ'er eller dypere analyser innen et fagfelt. Foreløpig har vi bare én artikkel: >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker, Trykk her for å bli medlem av Milforum....

         Blogg: Her finner vi tematiske blogger med bloggposter som gjerne følges opp over tid. Hver post vil også typisk, i likhet med artikler, være mer omfattende enn et vanlig foruminnlegg. Vi har nå en blogg som det er postet i - >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker, Trykk her for å bli medlem av Milforum....


         Kommentér


         • Det er 1.november, og vi markerer Forsvarets minnedag i dag.

          November er Luftforsvarets måned på Milforum.

          Luftforsvaret er en forsvarsgren i det norske Forsvaret. Luftforsvaret ble opprettet som landets tredje forsvarsgren 10. november 1944. Frem til da hadde det eksistert to flyvåpen; ett i Marinen og ett i Hæren. Sjef for Luftforsvaret siden 2017 er generalmajor Tonje Skinnarland.

          Luftforsvarets hovedmateriell består av kamp-, overvåknings- og transportfly, ulike typer helikoptre, luftvernsystemer og overvåkningsradarer. I alt disponerer forsvarsgrenen noe over 100 flymaskiner av forskjellig slag. Luftforsvaret har i fredstid et personell på i overkant av 3500, hvorav omkring 1100 er i førstegangstjeneste.


          Click image for larger version

Name:	image_8577.jpg
Views:	422
Size:	266,1 KB
ID:	1039190

          Kommentér


          • Godtfolk!

           Vi har hatt mange diskusjoner og informasjonsinnlegg i november, ikke minst om valget i USA og dramatikken rundt dette, borgerkrigen i Etiopia og den stadig tilbakevendende langtidsplanen for Forsvaret. Boken Hva visste Hjemmefronten har vært oppe til debatt, 100-årstråden vår har blitt oppdatert, Forsvarets nye nettsider har blitt diskutert, og mye mer.

           Vi går nå inn i en måned hvor forhåpentligvis julefreden etter hvert skal senke seg, men dog påvirket av Covid-19.

           I desember er Heimevernet i fokus på Milforum.

           Heimevernet ble opprettet 6.desember 1946. Sjef for Heimevernet siden 2019 er generalmajor Elisabeth Michelsen.

           Heimevernet (HV) er en nasjonal beredskaps- og innsatsstyrke bestående av 40 000 soldater fordelt på 11 HV-distrikter. Distriktene har det territorielle ansvaret for beskyttelse av viktige militære og sivile installasjoner.

           Click image for larger version

Name:	image_8688.jpg
Views:	386
Size:	597,8 KB
ID:	1040798

           Kommentér


           • Alle Milforums lesere og bidragsytere ønskes en god og fredfylt jul!

            Click image for larger version

Name:	Julepynt.JPG
Views:	357
Size:	144,1 KB
ID:	1042091

            Kommentér


            • Milforum ønsker sine lesere et riktig godt nytt år!

             Kommentér


             • Som dere ser tester vi ut distinksjoner fra US Army og US Navy på forumet. Alle fra OR-2 og oppover har fått tildelt den amerikanske graden som nærmest tilsvarer deres norske. Det kan være at vi prøver ut noen flere nasjoner de nærmeste dagene/ukene, men jeg kan love at dere til slutt får tilbake de gode, trygge norske!

              Kommentér


              • Hoorah!
               Ubique quo fas et gloria ducunt

               Kommentér


               • Opprinnelig skrevet av Intendanten Vis post
                Som dere ser tester vi ut distinksjoner fra US Army og US Navy på forumet. Alle fra OR-2 og oppover har fått tildelt den amerikanske graden som nærmest tilsvarer deres norske. Det kan være at vi prøver ut noen flere nasjoner de nærmeste dagene/ukene, men jeg kan love at dere til slutt får tilbake de gode, trygge norske!
                Hvis vi kan få russiske feks så kan du jo være litt kul læring i det.
                "Gjør Ret, Frygt Intet"

                Kommentér


                • Russiske kommer, men akkurat nå besøker vi våre britiske venner. Carry on, old chap.

                 Edit: Distinksjonene er vel store, spesielt på mobil, men det får vi bare leve med. Det skyldes at det bare legges inn en URL til nettsteder som har dem, og da får man ikke skalert dem. De vanlige norske distinksjonene våre er skalert og lastet opp på serveren.

                 Kommentér


                 • Da tenker jeg vi er modne for å se hva vår store nabo i øst har av distinksjoner.

                  Kommentér


                  • Opprinnelig skrevet av Intendanten Vis post
                   Da tenker jeg vi er modne for å se hva vår store nabo i øst har av distinksjoner.
                   Så disse er svenske altså? Interessant.
                   "Gjør Ret, Frygt Intet"

                   Kommentér


                   • Herre fred, jeg holdt på å få hjerteinfarkt når jeg så de nye distinksjonene nå. Var sikker på at nå hadde Ivan overtatt styringa her inne, men så viser det seg at det bare er Kamerat Sjef Milforum som prøver seg på desinformasjon.

                    Kommentér


                    • Opprinnelig skrevet av Eeo Vis post
                     Herre fred, jeg holdt på å få hjerteinfarkt når jeg så de nye distinksjonene nå. Var sikker på at nå hadde Ivan overtatt styringa her inne, men så viser det seg at det bare er Kamerat Sjef Milforum som prøver seg på desinformasjon.

                     добрый день дружище!

                     Kommentér


                     • Добрый день, как дела?

                      Kommentér


                      • Ingen grunn til bekymring. En anonym herremann i trench coat ga meg en konvolutt med rubler, og forsikret meg om at ryktene om at Milforums ledelse er infiltrert av russerne er sterkt overdrevne
                       "Whoever reads history with a mind free from prejudice cannot fail to arrive at a conviction that of all military virtues, energy in the conduct of operations has always contributed the most to the glory and success of arms"

                       Kommentér


                       • Vi holder oss i Russland, men nå har vi gått over til feltuniform. Bortsett fra marinefolket, som får beholde distinksjonene fra hverdagsuniformen.
                        Man kan jo merke seg at OR-1, 2 og 3 ikke har noen distinksjoner, mens OR-4 har en stripe. Og at kapteiner har fire stjerner mot våre tre.

                        Kommentér


                        • Opprinnelig skrevet av Eeo Vis post
                         Herre fred, jeg holdt på å få hjerteinfarkt når jeg så de nye distinksjonene nå. Var sikker på at nå hadde Ivan overtatt styringa her inne, men så viser det seg at det bare er Kamerat Sjef Milforum som prøver seg på desinformasjon.
                         Tja, jeg har nå prøvd å
                         komme meg på milforum når jeg har vært i Russland før. Den siden er blokkert
                         Etter at jeg så den var blokkert har jeg ikke prøvd siden (tenkte det ville ta seg dårlig ut om jeg flere ganger søkte opp den siden og viste militær interesse...)

                         Det er bedre å ta toget med NSB enn å fly med LSD.

                         Kommentér


                         • Da har vi gått over til et annet naboland i øst - mindre og mer vennligsinnet.
                          Fordi de har flere grader for menige enn det vi har, måtte vi gjøre noen små tilpasninger. Vicekorpral er f eks plassert som OR-4 her, men er egentlig OR-3.

                          Kommentér


                          • Jøss, fire vinkler og Överfurir. Da kan det ikke være veldig langt igjen til Obersturmbannführer.

                           Kommentér


                           • Svenske distinksjoner? Hva blir det neste? At Harald knepper igjen den siste knappen på uniformsermet?
                            "Whoever reads history with a mind free from prejudice cannot fail to arrive at a conviction that of all military virtues, energy in the conduct of operations has always contributed the most to the glory and success of arms"

                            Kommentér


                            • Opprinnelig skrevet av Eisenhower Vis post
                             Svenske distinksjoner? Hva blir det neste? At Harald knepper igjen den siste knappen på uniformsermet?
                             Svenskene vet hva de må gjøre for at det skal skje. Evnt kan vi sette i marsj.
                             "Gjør Ret, Frygt Intet"

                             Kommentér


                             • Men jag jo vil inte ha Norje! Helvete! :P

                              Kommentér


                              • Mer vennligsinnet sier du? Gi meg en oppdatering igjen, hvordan den norske krigsstatistikken er, skal vi se; Russland 0, Tyskland 2-3, Sverige: En hel drøss

                               Kommentér

                               Working...
                               X
                               Besøksstatistikk