Milforum

Globalt toppbanner

Collapse

Kunngjøring

Collapse
No announcement yet.

GIV AKT!! (Meldinger fra ledelsen)

Collapse

Annonse før emne

Collapse
Dette emnet er klistret
X
X
 
 • Filter
 • Tid
 • Show
Clear All
new posts

 • Sv: Meldinger til/fra S-2

  S-2 Milforum: aquila:
  Ass S-2 Milforum: Kdo_Under:

  En henstilling er å forsøke å bruke tematråder når man legger ut nyheter. Tråden Interessante nyhetslinker kan brukes til det som ikke har egen tråd, og som ikke kan forventes å skape mye oppfølging i fremtiden.
  TTTF - Trykk, Tal, Tenk, F***!

  Kommentér


  • Sv: Meldinger til/fra S-1

   S-1: Rittmester:.

   Jeg har ansvaret for alle diskusjonene som hører hjemme på fagforum S-1 - som nevnt over inkluderer det spørsmål og svar rundt førstegangstjeneste, utdanning etc. Siden jeg ikke har noe personellbefal til å hjelpe meg - ja, ikke en gang en vernepliktig ledende menig personellassistent, blir det ofte lange dager, men jeg klager ikke.

   Veldig mange tema har allerede blitt diskutert på fagforumets forskjellige tråder, men om det er noe du lurer på, og ikke finner der, må du gjerne spørre her, så skal jeg se om jeg kan peke deg i riktig retning.

   I tillegg til å styre de faglige diskusjonene, har jeg også det administrative ansvaret for utmerkelser og forfremmelser på Milforum. Moderatorene har egne diskusjoner rundt dette inne i offisersmessa, men dersom du har noen innspill til folk som fortjener en ekstra påskjønnelse, er du hjertelig velkommen til å fremme dem her!
   Those who beat their swords into plowshares will plow for those who don't.

   Kommentér


   • Sv: Spørsmål fra rekkene

    Forsøker å legge ut i Kjøp og salg, får feilmelding: you must select a thread prefix

    Bruker riktignok tapatalk.

    Løsning?

    Sent fra min SM-G950F via Tapatalk

    Kommentér


    • Sv: Spørsmål fra rekkene

     Det fungerer for meg i Tapatalk på iPhone.
     Det kommer en dialog nederst på skjermen, hvor du må velge kjøp eller salg.
     Those who beat their swords into plowshares will plow for those who don't.

     Kommentér


     • Sv: Meldinger til/fra Sjef og NK

      Takk til Znuddel: for å ha hentet frem denne fire år gamle FB-posten fra ingen ringere enn daværende generalinspektør for Heimevernet (GIHV) generalmajor Tor Rune Raabye:

      (...)

      «I tillegg har jeg hatt et møte med nettredaktøren for Milforum Militært Diskusjonsforum. Nyttig informasjon om hvordan nettstedet tenker og opererer. Bruken av nic og tilhørende anonymisering, samt fokus på fornuftig moderering gjør nettstedet til et fora for faglig diskusjoner både strategisk, operasjonelt, taktisk og stridsteknisk. Og da under forutsetning av at diskusjonene foregår på ugradert nivå. Det er alltid greit å minne seg selv om at det man publiserer elektronisk også kan utnyttes av noen som ikke vil oss vel. Anonymisert eller ikke.

      Såkalte lukkede fora er nok heller ikke så lukkede som mange tror. Derfor - den gamle regelen om TENK, TRYKK, TAL gjelder fortsatt ,»

      Kommentér


      • Meldinger til/fra S-1

       Opprinnelig skrevet av Rittmester Vis post
       Vi oppfordrer alle brukere av milforum til å aktivt bruke de muligheter som finnes til å gi andre ris og ros for sine innlegg. I tillegg til den mest opplagte, å svare direkte på innlegget, finnes de tre mekanismer, som vist under:


       Liker-knappen til venstre anbefales brukt på alle innlegg som du synes er godt skrevet eller bare rett og slett er enig i. I tillegg til at andre da kan se hvilke innlegg som er populære, gir du også brukeren som skrev det ett plusspoeng på sitt rykte. Dette vises i form av grønne prikker under graden og danner igjen grunnlaget for ponduset* til brukeren.

       Ved å trykke på varseltrekanten til høyre kan du rapportere innlegget til moderatorstaben. Denne skal BARE brukes for å rapportere spam, reklame, støtende meldinger, krangling eller uønsket oppførsel.

       Trykker du på stjerna i midten får du opp følgende:

       Skriv en kort begrunnelse, og trykk på positivt hvis du synes innlegget var veldig bra, og negativt hvis du synes det var dårlig. I begge tilfeller endrer du brukerens rykte, men til forskjell fra liker-knappen kan du påføre flere poeng, avhengig av ditt eget pondus.


       Dersom alle bruker disse mekanismene flittig, vil vi over tid se at brukere som bidrar positivt til milforum får mange poeng. I tillegg til at dette gir cred i seg selv, danner det grunnlag for de vurderinger staben gjør når det gjelder forfremmelse til moderator eller befal, og adgang til lukkede forum.


       *: Pondus, også kalt reputation-altering power, baseres på blant annet antall likes gitt og mottatt, antall innlegg og fartstid på forumet. Har du en pondus på 10 og bruker stjerna for å gi ros for et innlegg, er det samme effekt som om ti brukere hadde trykket like på innlegget.
       Sitatet over er hentet fra tråden Ris og ros på Milforum.

       For å oppfordre til gode faglige tråder og debattinnlegg, er det fortsatt fint om alle brukerne på Milforum flittig bruker mekanismene skissert over. Terskelen for å trykke 'liker' (tommel opp) på et innlegg trenger ikke være så veldig høy, og vil både gi forfatteren en liten oppmuntring, samtidig som andre ser hvilke innlegg som kan være interessante for dem. For å synliggjøre dette har det blitt innført to mekanismer siden sist - innlegg med 5 eller flere likes får en gul kant for å være mer synlig, og ute på høyresiden av forsiden er det kommet en boks "Mest likte innlegg", som man kan sjekke fra tid til annen (her kan man enten se de innlegg noen nettopp har trykket liker på eller de som er mest likt sist måned). Bruker du Tapatalk går du glipp av begge disse mulighetene.

       I tillegg til gullkronen som gis til årets milforumist, har det kommet en sølvkrone som tildeles de som har kommet med gode bidrag, ofte (men ikke alltid) er dette sammenfallende med den som har et innlegg som har fått mange liker siste måned.

       Stjernen, også beskrevet over, brukes når noen har forfattet noe virkelig bra (eller dårlig). Avhengig av din egen pondus kan den slå hardt - f eks har Milforum-veteranen pioff: en pondus på 23, slik at hver gang h*n trykker på stjerna, vil det gi samme effekt som om 23 stykker trykket 'liker' på innlegget. Stjernen er kun tilgjengelig i de seks åpne fagforumene, samt det lukkede fagforumet som finnes i befalsmessa, for å kunne belønne gode faglige innlegg spesielt.

       Dette bidrar direkte til ryktet til mottageren. Og ryktet kan man få en ide om ved å telle de små strekene (hos noen: grønne prikker) under gradstegnene til den enkelte. Holder man musen over vil man få enda en indikasjon om ryktet:
       Click image for larger version

Name:	Hulk.jpg
Views:	1
Size:	19,0 KB
ID:	870004
       Hulkinator: har gjort det så bra at h*n er godt kjent i hele Brigade Nord.

       Click image for larger version

Name:	EEO.jpg
Views:	1
Size:	18,5 KB
ID:	870005
       Eeo: er ennå et strå hvassere, faktisk slik at E-tjenesten har begynt å bli interessert!
       Those who beat their swords into plowshares will plow for those who don't.

       Kommentér


       • Sv: Meldinger til/fra Sjef og NK

        Til info: Rekrutter på Milforum har fått litt større rettigheter enn de hadde før, og skal kunne få poste på alle fagforumene og deres subfora, med et par unntak.
        Rekrutter (OR-0) er de som har postet minst ett åpningsinnlegg, men ennå ikke blitt tatt opp som fullverdige medlemmer. Når de blir OR-1 menig får de også lov til å skrive i mannskapsmessa.

        Kommentér


        • Finansiering av Milforum

         Milforum er avhengig av penger for å holde det gående!

         Det er ikke snakk om veldig mye, og den enkelte kan gjøre en innsats ved å bare trykke på en av annonsene som vises rundt om kring her, og gjøre en bestilling. Noen få prosenter vil da tilflyte forumet.

         Vi prøver å tilpasse annonsene til å passe med hva de fleste milforumister likevel ønsker å kjøpe på nett, så dersom noen har noen ideer, er det bare å si fra.

         I tillegg vil dere se en liten PayPal-knapp nederst til venstre, dersom dere ikke har noe som blokkerer for den slags. Små og store donasjoner, faste eller engangs, mottas med takk!

         Kommentér


         • Sv: Meldinger til/fra Sjef og NK

          Må man gjøre kjøp, eller holder det å klikke på knappene?
          Bumpibump TM

          Kommentér


          • Sv: Meldinger til/fra Sjef og NK

           Man må nok kjøpe, ja.

           Kommentér


           • Sv: Meldinger til/fra Sjef og NK

            hvlt: har funnet frem en informasjonfolder "REP - Hærens repetisjonsøvelser", utgitt av FO/Hærstaben i 1979, som ble tilsendt på forhånd på alle repøvelser i Hæren på 1980-tallet.

            Der er det et kapittel om sikkerhet, der deler kan like godt kan gjelde øvelser i dag og hva vi skriver om dem på Milforum:

            Sikkerhet

            Det er ikke forbudt å snakke om øvelsen, men du må ikke gi opplysninger om:
            - Hvilke avdelinger som deltar og hvor disse er forlagt/gruppert.
            - Mobiliseringsplasser og depoter.
            - Avdelingsnummer, utrustning og bevæpning.
            - Sjefers navn og tjenestestilling.

            Hvis du får mistanke om at noen gir opplysninger som du vet eller tror er hemmelige, gjør forsøk på å spørre deg ut om militære forhold, begår sabotasje, eller med hensikt ødelegger materiell, opptrer mistenkelig, så skal du straks melde fra om forholdet til din sjef, eller direkte til sikkerhetsoffiseren ved avdelingen. Vær på vakt mot ryktespredning.
            Å melde fra til sjef gjelder fortsatt når man er i avdeling, men på Milforum bruker vi rapporteringsfunksjonen til dette dersom vi har mistanke om at noen har tråkket over en grense. Det er bedre å melde en gang for mye enn en gang for lite. Rapportering gjøres enkelt ved å trykke på den lille varseltrekanten under innlegget.

            Kommentér


            • Sv: Meldinger til/fra Sjef og NK

             For å få litt bedre oversikt over hvem Milforums bidragsytere er, har det den siste tiden blitt tilgjengelig noen flere informasjonsfelter på den enkeltes brukerprofil.

             Det hadde vært hyggelig om folk oppdaterte egen profil. Dette gjøres slik:
             - Trykk på "Din profil" øverst til høyre på forsiden
             - Velg tab'en "Om meg"
             - Ved å trykke på en av blyantsymbolene kan man redigere - noen av feltene er avkrysningsbokser, noen er fritekst
             - Husk å trykke "Lagre" for hvert felt

             All informasjon her er offentlig, så ikke legg ut mer enn du er komfortabel med.

             Kommentér


             • Sv: Meldinger til/fra Sjef og NK

              Opprinnelig skrevet av Sjef Milforum Vis post
              For å få litt bedre oversikt over hvem Milforums bidragsytere er, har det den siste tiden blitt tilgjengelig noen flere informasjonsfelter på den enkeltes brukerprofil.

              Det hadde vært hyggelig om folk oppdaterte egen profil. Dette gjøres slik:
              - Trykk på "Din profil" øverst til høyre på forsiden
              - Velg tab'en "Om meg"
              - Ved å trykke på en av blyantsymbolene kan man redigere - noen av feltene er avkrysningsbokser, noen er fritekst
              - Husk å trykke "Lagre" for hvert felt

              All informasjon her er offentlig, så ikke legg ut mer enn du er komfortabel med.
              Tilhøyrigheit, saknar SHV, men HV går. Men så kjem politi, brann, AMK???? akuttmedisinsk kommunikasjonssentral betyr det. Det er folk som sitter å snakker i telefon og radio, omtrent slik som operasjonsentralane for brann og politi. Helse, eller prehospital helse hadde vore betre.

              Kommentér


              • Sv: Meldinger til/fra S-2

               Det har blitt gjort visse justeringer i Fagforum S-2 - Etterretning og sikkerhet.

               Underinndelingen til S-2 2 Etterretning er endret slik at den bedre matcher Etterretningstjenestens inndeling i sin årlige vurdering FOKUS. I tillegg har fokustråden om Tyrkia blitt flyttet fra Europa til Midtøsten, fordi det meste av engasjementet foregår der.

               Underinndelingen til S-2 3 Sikkerhet er endret slik at den bedre matcher Politiets sikkerhetstjenestes inndeling i sin årlige trusselvurdering.

               Kommentér


               • Bilder i tråder

                Som sikkert flere har merket så har vi problemer med få lastet opp bilder som ikke vises som en link med vedlegxxxx og som gir feilmelding når man trykker på den. Ofte så vises disse i tapatalk men ikke i en nettleser.
                Det vi har funnet ut er at man kan legge til bilder via bildeknappen når man skriver et innlegg i første post men det kan gi feilmeldinger videre ned i tråden. Ved å bruke vedleggsfunksjonen til forumet så omgår man denne feilen.
                På avanserte funksjoner så kan man trykke enten på bindersen eller last opp bilder/filer.

                Følg bildene så skal resten være selvforklarende.

                Click image for larger version

Name:	bildeprosedyre1.PNG
Views:	2
Size:	53,3 KB
ID:	870081

                Click image for larger version

Name:	bildeprosedyre2.PNG
Views:	2
Size:	41,0 KB
ID:	870080

                Click image for larger version

Name:	bildeprosedyre4.PNG
Views:	2
Size:	40,6 KB
ID:	870078

                Click image for larger version

Name:	bildeprosedyre3.PNG
Views:	2
Size:	40,8 KB
ID:	870079

                Click image for larger version

Name:	bildeprosedyre5.PNG
Views:	2
Size:	52,4 KB
ID:	870077
                Svolten og tyst, samband fyst

                Kommentér


                • Sv: Meldinger til/fra Sjef og NK

                 November og desember kommer til å stå i Luftforsvarets tegn på Milforum. Dere vil legge merke til en del visuelle saker, som farger, forsidebilder og kalenderbilder. For eksempel viser forsidebildet akkurat nå første og femte generasjons jetjager - en Vampire og en Lightning II. I tillegg vil en del av dere ha fått distinksjoner og grader tilhørende Luftforsvaret.
                 Kanskje vi også får noen historier som er luftrelaterte?

                 Kommentér


                 • Sv: Ris og ros på milforum

                  I lys av de siste endringene i forumet, gjentar jeg denne. Liker-knappen fungerer som nevnt ikke for øyeblikket, men stjernen gjør det i alle fagforumene. Denne anbefales fortsatt brukt for å gi en påskjønnelse til dem som skriver gode, faglige innlegg.

                  Opprinnelig skrevet av Rittmester Vis post
                  Vi oppfordrer alle brukere av milforum til å aktivt bruke de muligheter som finnes til å gi andre ris og ros for sine innlegg. I tillegg til den mest opplagte, å svare direkte på innlegget, finnes de tre mekanismer, som vist under:
                  [ATTACH]4422[/ATTACH]

                  Liker-knappen til venstre anbefales brukt på alle innlegg som du synes er godt skrevet eller bare rett og slett er enig i. I tillegg til at andre da kan se hvilke innlegg som er populære, gir du også brukeren som skrev det ett plusspoeng på sitt rykte. Dette vises i form av grønne prikker under graden og danner igjen grunnlaget for ponduset* til brukeren.

                  Ved å trykke på varseltrekanten til høyre kan du rapportere innlegget til moderatorstaben. Denne skal BARE brukes for å rapportere spam, reklame, støtende meldinger, krangling eller uønsket oppførsel.

                  Trykker du på stjerna i midten får du opp følgende:
                  [ATTACH]4423[/ATTACH]
                  Skriv en kort begrunnelse, og trykk på positivt hvis du synes innlegget var veldig bra, og negativt hvis du synes det var dårlig. I begge tilfeller endrer du brukerens rykte, men til forskjell fra liker-knappen kan du påføre flere poeng, avhengig av ditt eget pondus.


                  Dersom alle bruker disse mekanismene flittig, vil vi over tid se at brukere som bidrar positivt til milforum får mange poeng. I tillegg til at dette gir cred i seg selv, danner det grunnlag for de vurderinger staben gjør når det gjelder forfremmelse til moderator eller befal, og adgang til det lukkede forumet DIS.


                  *: Pondus, også kalt reputation-altering power, baseres på blant annet antall likes gitt og mottatt, antall innlegg og fartstid på forumet. Har du en pondus på 10 og bruker stjerna for å gi ros for et innlegg, er det samme effekt som om ti brukere hadde trykket like på innlegget.

                  Kommentér


                  • Forumoppdateringen har endret på dette. Nå kan man trykke Like (tommel opp), og det gir automatisk like mange ryktepoeng til mottakeren som man selv har 'pondus' (reputation-altering power). Dette gir erfarne bidragsytere mer tyngde, men det er ikke nødvendigvis veldig dramatisk.

                   En liten stikkprøve viser at uerfarne brukere stort sett gir 0 eller 1 ryktepoeng når man trykker tommel opp. Korporaler gir ca 1-5 poeng, mer erfarne sersjanter kanskje opp til 10 poeng, mens bare et knippe av de mest erfarne befal og offiserer på forumet gir 20 poeng eller mer ved å trykke på knappen.

                   En annen sak er at forumoppdateringen har medført at antall liker gitt har forsvunnet fra det enkelte innlegg, men det har uansett gitt forfatteren av innlegget disse poengen, og det er jo det viktigste.
                   Those who beat their swords into plowshares will plow for those who don't.

                   Kommentér


                   • Opprinnelig skrevet av Rittmester Vis post
                    En annen sak er at forumoppdateringen har medført at antall liker gitt har forsvunnet fra det enkelte innlegg, men det har uansett gitt forfatteren av innlegget disse poengen, og det er jo det viktigste.
                    Det innebærer vel nødvendigvis også at flaggingen av innlegg med >5 og >10 likes som gule/gode og sorte/ekstra gode innlegg heller ikke fungerer lenger? Det er jo dumt.

                    Kommentér


                    • Enig.
                     Those who beat their swords into plowshares will plow for those who don't.

                     Kommentér


                     • I mangel av en bedre tråd i farta: Er det noen spesiell grunn til at det er en enorm forumoversikt nederst, når man er inne i en tråd?
                      Where is, repeat, where is Task Force Thirty Four? The world wonders.

                      Kommentér


                      • So, what are you looking for? Litt usikker på om dette er rett tråd, men kanskje jeg kan bidra? Vet at jeg hadde en utblåsning som det ikke gis stilkarakterer for, beside that - what can I do for this Forum, that this forum did not do any thing for me?

                       Kommentér


                       • Hei,

                        beklager at jeg er så sen til å svare.

                        Vi forventer vel ikke noe mere fra deg enn fra andre medlemmer på forumet:

                        -At du deler saker som passer innenfor forumets brede interessefelt
                        -At du hjelper til med å svare på spørsmål dersom de handler om ting du kan noe om
                        -At du prøver å holde en god, høflig omgangstone i diskusjonene

                        Mer komplisert behøver det ikke være.

                        Var det svar godt nok?
                        "Jointness is using the right forces, in the right places, at the right times. It is not homogeneity or following “Little League” rules of everyone gets to play to equal degrees."
                        -David Deptula

                        Kommentér


                        • Hvor er "søk etter uleste poster" knappen blitt av?
                         Dulce et decorum est pro patria mori, sed dulcius pro patria vivere, et dulcissimum pro patria bibere.

                         Kommentér


                         • Opprinnelig skrevet av Eiriks Vis post
                          Hvor er "søk etter uleste poster" knappen blitt av?
                          Du finner den øverst til venstre: "Uleste poster".
                          På mobil er det de tre vannrette strekene under logoen som må trykkes på for å få opp menyen.

                          Kommentér


                          • Hmm, klarer ikke finne det. Legger ved screenshot - hjelp? :-)
                           Dulce et decorum est pro patria mori, sed dulcius pro patria vivere, et dulcissimum pro patria bibere.

                           Kommentér


                           • Opprinnelig skrevet av Eiriks Vis post
                            Hmm, klarer ikke finne det. Legger ved screenshot - hjelp? :-)
                            Takk for info. Skal sjekke hva som har skjedd.

                            Kommentér


                            • Opprinnelig skrevet av Eiriks Vis post
                             Hvor er "søk etter uleste poster" knappen blitt av?
                             Det skal fungere nå. Igjen, takk for at du sa fra - det er faktisk ganske mange som var påvirket av feilen, og burde ha merket den.
                             Testing, testing...

                             Kommentér


                             • Der var den på plass, så bra! Takk :-)
                              Dulce et decorum est pro patria mori, sed dulcius pro patria vivere, et dulcissimum pro patria bibere.

                              Kommentér


                              • Denne kommentar funksjonen er ikkje god nok viss vi skal ha den i det heile. Viss nokon kommenterer på eit innlegg kan ein ikkje gå inn å svare på den kommentaren. Noko som i mine auge blir heilt feil. Mitt forslag er at vi tar den vekk.

                               ps. ser eg er i Brussel, får vel prøve å komme meg heim til jul

                               Kommentér

                               Working...
                               X
                               Besøksstatistikk