Globalt toppbanner

Collapse

Kunngjøring

Collapse
No announcement yet.

Tiger

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tid
 • Show
Clear All
new posts
 • Trådstarter

  Tiger

  Jeg er på utkikk etter informasjon om kringkaster/RATT-løsningen vi tidligere brukte (i hvertfall i Sjøforsvaret, ukjent hvilke andre grener av Forsvaret som brukte dette) som vi bare kalte "Tiger".

  Den besto av en svær boks, med en liten skjerm og et tastatur. Skjermen viste grønn skrift på sort bakgrunn, hvis jeg husker riktig, og OS'et kan vel best sammenlignes med DOS.
  Denne var koblet opp mot land via HF eller VHF og mottok kringkastede meldinger.

  Kan bare huske at vi kalte den Tiger, og er på utkikk etter mer informasjon om dette systemet.
  Lignende tråder

 • #2
  Sv: Tiger

  Utan å vite namn eller mykje anna, så har eg eit minne om å ha sett noko slikt ein eller annan samanheng.

  Kommentér

  • Trådstarter

   #3
   Sv: Tiger

   Etter å ha googlet rundt litt er jeg 90% sikker på at OS'et var en avart av QNX, men det er kun basert på denne skjermdumpen: >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker <<<<<, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM]
   Logoen der ligner veldig på den jeg husker var på påloggingsvinduet til systemet.

   Dette måtte slik jeg husker det reinstalleres minst en gang i uken, ellers gikk systemet i stå på grunn av mangel på minne. Det var en prosess som kunne ta flere timer, og gjorde man noe feil var det letteste gjerne å prøve på nytt framfor å finne feilen.

   Kommentér


   • #4
    Sv: Tiger

    Denne retro informasjonsfilmen frå 1996 omtalar Fjernskriver-RATT teneste mellom 3:05 og 4:30. Ikkje spesielt teknisk, men kanskje du får noko ut av det?

    Ubique quo fas et gloria ducunt

    Kommentér

    • Trådstarter

     #5
     Sv: Tiger

     Nja, dro ikke umiddelbar kjensel på noe av sambandsutstyret, men printeren man ser på ca 4:28 i videoen er veldig lik den som ble brukt til å printe ut meldingene.

     Kommentér


     • #6
      Sv: Tiger

      Du tenker på den gode gamle Tiger TCT (Tactical Computer Terminal).

      Kjøpt billig inn fra USA på 90-tallet til erstatning for de hauggamle fjernskriverne, og var del av sambandsutrustningen til alle fartøystypene og landstasjonene. Mistet til slutt sikkerhetsgodkjenningen for noen år siden og er endelig satt i land. Tiger ble erstattet av et annet, nyere system både i Sjøforsvaret og ellers rundt omkring i Forsvaret. De som er inne nå vet hva jeg snakker om.

      Var ikke et problem å beholde minnet på Tiger'n, så lenge man kopierte alle signalene på diskett(!) og slettet innboksen en gang om dagen. Skriften var for øvrig oransje (iallefall på Tiger II, som var den som var i bruk på 2000-tallet).


      Kilde: Brukte Tiger fra jeg starta i Marinen til den ble satt i land en gang på midten av 10-tallet.

      Kommentér

      Forsvarets historiske filmarkiv

      Collapse

      Working...
      X
      Besøksstatistikk