Milforum

Globalt toppbanner

Collapse

Kunngjøring

Collapse
No announcement yet.

Forsvarets stridsdekorasjoner

Collapse

Annonse før emne

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tid
 • Show
Clear All
new posts
 • Trådstarter

  Forsvarets stridsdekorasjoner

  Som vi kan lese her >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker <<<<<, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM], deles Forsvarets medaljer inn i tre kategorier: bragdmedaljer, deltakermedaljer og fortjenestemedaljer.

  Her tar vi bare for oss stridsdekorasjonene, som er en undergruppe av bragdmedaljene.

  I rangert rekkefølge er de:

  Krigskorset med Sverd, som også er den aller høyeste norske utmerkelsen.
  Krigskorset med sverd er Norges høyeste utmerkelse og kan tildeles norske og utenlandske militære og sivile, som under krig eller væpnet konflikt på en særlig fremragende måte har utmerket seg med personlig tapperhet eller ved ledelse av avdeling eller fartøy under kamp.
  St. Olavsmedaljen med Ekegren.
  ​St. Olavsmedaljen med ekegren kan tildeles for personlig innsats i kamp eller lignende bedrift, som under krig eller væpnet konflikt, på fremragende måte har utmerket seg ved tapperhet eller ledelse.
  Krigsmedaljen.
  ​Krigsmedaljen kan tildeles for personlig innsats i kamp eller lignende bedrift til norske eller utenlandske militære eller sivile som under krig eller væpnet konflikt på særlig måte har utmerket seg ved personlig tapperhet eller ledelse.
  Forsvarets medalje for edel dåd. Den eneste av disse som ikke er en stridsdekorasjon, men gis for mot utenfor rene stridssituasjoner.
  ​Forsvarets medalje for edel dåd kan tildeles militært og sivilt personell som i militær sammenheng har utvist personlig rådsnarhet og mot ut over det som kan kreves. Under farefulle forhold har bidratt til å forhindre tap av menneskeliv eller avverget skader på materiell og eiendom.
  Forsvarets innsatsmedalje med og uten rosett.
  Forsvarets innsatsmedalje kan tildeles norsk og utenlandsk militært personell som har deltatt i farefulle og spesielle operasjoner og kamphandlinger. Personen må ha utmerket seg ved tapperhet og mot, eller særlig stridsrelatert innsats, ut over det som normalt kreves.

  Personell som har gjort en særlig fortjenstfull innsats kan bli tildelt rosett. Her kreves en aktiv deltagelse i kamphandlinger eller en særlig innsats i farefulle oppdrag.
  Those who beat their swords into plowshares will plow for those who don't.
  Lignende tråder
Working...
X
Besøksstatistikk