Milforum

Globalt toppbanner

Collapse

Kunngjøring

Collapse
No announcement yet.

P5449 - Nytt fergesystem

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tid
 • Show
Clear All
new posts
 • Trådstarter

  P5449 - Nytt fergesystem

  Dagens fergekapasitet ble anskaffet gjennom P5206 i perioden 1995-2014. Prosjektets målsetning var å anskaffe fleksibelt bromateriell hvor samme materielltype kunne brukes til forsering av både tørre og våte gap, fast og flytende bro, samt selvdrevet ferge. Materiellet er ved slutten av sin levetid og trenger å fornyes.
  Jeg er litt overrasket over den korte levetiden på bro- og fergemateriell, som jeg antar er "Bro/ferge 2000". På begynnelsen av 1970-tallet anskaffet Forsvaret i stort volum klasse 12 bro- og fergemateriell "Aluflote", produsert i Norge, og klasse 60-70 "Uniflote", produsert i Storbritannia. Aluflote tror jeg er ute for lengst, men Uniflote ser ut til å ha nesten ubegrenset levetid. De nye Bro/ferge 2000 skulle supplere, og ikke erstatte, Uniflote (som også Statens vegvesen har lagre av). Hvorfor er levetiden til Bro/ferge 2000 så kort?
  At sauene vedtar at alle skal leve av gress hjelper dem lite hvis ikke ulvene er enige.

 • #2
  Sv: P5449 - Nytt fergesystem

  Fordi ferge2000 er et håpløst dårlig system? Tar timesvis å montere, trenger x antall lastebiler for å forflytte det. Etter selv å sett og blitt fraktet på M3 broene som blant annet tyskerne og britene har, virker ferge2000 utrolig gammeldags og ineffektivt.

  Kommentér

  Donasjoner

  Collapse
  Working...
  X