Globalt toppbanner

Collapse

Milforum Google-søk

Collapse

Kunngjøring

Collapse
No announcement yet.

USA #Election2020 - Kandidater

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tid
 • Show
Clear All
new posts

 • Opprinnelig skrevet av Lille Arne Vis post
  Det må vel kalles unyttige idioter fra et Trump-ståsted.

  Skal tro om alle ærekrenkelsene Trump og kjeltringene rundt ham nå hiver på andre republikanere kan få ordentlig liv i det som måtte være igjen av fornuftige og anstendige mennesker i partiet. Eller om mobiliseringspotensialet til Trumpismen er for verdifull til å ta et oppgjør med.
  Foreløpig ser det ut som de heller mot det siste.Så gjenstår det å se om de forandrer mening vist/nå trumpismen begynner å kjølne,eller om de er overbevist om at de trenger menigheten hans i mellomvalget om to år.
  When in doubt,empty your magazine.

  Kommentér

  • Trådstarter

   Det er jo en betraktning at både i det republikanske og demokratiske partiet er det nå ekstremt stor strekk i feltet. Det skal mye til med det amerikanske systemet, men en kunne tenkt seg et flerpartisystem.
   "Gjør Ret, Frygt Intet"

   Kommentér


   • Det ble sagt, og det virker ikke helt galt, at sammenlignet med norsk politikk rommer det demokratiske partiet alt fra SV til venstre til halve FrP til høyre. Republikanerne rommer i dag den mørkeblåeste halvdelen av FrP og en del rart ute til høyre (f.eks. Partiet De Kristne).
    Signal_m liker dette.
    At sauene vedtar at alle skal leve av gress hjelper dem lite hvis ikke ulvene er enige.

    Kommentér

    • Trådstarter

     Opprinnelig skrevet av hvlt Vis post
     Det ble sagt, og det virker ikke helt galt, at sammenlignet med norsk politikk rommer det demokratiske partiet alt fra SV til venstre til halve FrP til høyre. Republikanerne rommer i dag den mørkeblåeste halvdelen av FrP og en del rart ute til høyre (f.eks. Partiet De Kristne).
     For demokratene sin situasjon er det kanskje klarere enn på lenge at politiske forskjeller kan sprenge partiet. Biden og andre som er ganske konservative på mange områder og tiltrekker seg "vipperepublikanere" har en utfordring med at venstresiden fra øst- og vestkyst (spesielt storbyer) får stadig flere taleføre og tydelige representanter i kongressen. Første prøven er sammensetning av en administrasjon som balanserer ift partiet - men det skal gjøres mange hestehandler fremover. Så dette er en prosess som handler om politikk og verdier.

     For republikanerne handler det vel mer om grad av aksept av sprø klynger - fx at deler av det republikanske partiet tar avstand fra QAnon.
     "Gjør Ret, Frygt Intet"

     Kommentér


     • Spredningen er størst hos demokratene, men republikanerne har også divergens utover de mest eksentriske grupperingene. Kristenkonservative, økonomiske liberalister, og «blue collars» er vel kanskje det man først tenker på, og det er i seg selv en viss spredning. Men den demografiske utviklingen i USA gjør at republikanerne også trenger støtte hos andre, og da er det kanskje særlig den latinamerikanske delen de må fokusere på. De får pr nå mye hjelp av anti-kommunisme hos eksilcubanere, men det er ikke gitt at det i seg selv holder i lengden. Og når de begynner å føle på behovet for å utvide i den gruppen samtidig som de skal appelere til den mest innvandringskritiske delen av velgerbasen, kan det fort bli sprikende staur.
      LVGRP99 liker dette.
      Beidh a lá leo

      Kommentér


      • Arizona har godkjent valgresultatene. Da gjenstår Wisconsin er den siste gjenværende vippestaten som enda ikke har formelt godkjent resultatene.

       >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker <<<<<, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM]
       Odd objects attract fire. You are odd.

       Kommentér


       • Opprinnelig skrevet av Znuddel Vis post
        Arizona har godkjent valgresultatene. Da gjenstår Wisconsin er den siste gjenværende vippestaten som enda ikke har formelt godkjent resultatene.

        >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker <<<<<, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM]
        Ding ding: >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker <<<<<, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM]
        LVGRP99 og Sofakriger liker dette.
        Beidh a lá leo

        Kommentér


        • Fasiten:         Nå har det kommet nye data om presidentvalget. De inneholder flere overraskelser.

         NEW YORK (Aftenposten): Donald Trumps sterke fremgang i USAs største minoritetsgruppe var enda sterkere enn først antatt. Joe Biden ble reddet fra et noe uventet hold.         NYHETSANALYSE: Donald Trumps valgseier i 2016 kom med en tydelig historie: Den hvite arbeiderklassen hadde gjort opprør og løftet en protestkandidat inn i Det hvite hus. Journalister reiste USA rundt på jakt etter velgerne som hadde fått nok av etablerte politikere.
         Vi har ikke sett noe lignende etter valget i november. Det skyldes delvis at Trumps grunnløse påstander om valgfusk og stormingen av Kongressen har tatt mye oppmerksomhet. Men det skyldes også at historien om hvordan ulike velgergrupper stemte, var langt mer uoversiktlig denne gangen.

         De første analysene kom allerede på valgnatten, men konklusjonene var delvis sprikende. Og fordi meningsmålerne hadde bommet grovt i en rekke delstater, og mange flere enn vanlig hadde stemt pr. post, ble data valgdagsmålingene tatt med en ekstra stor klype salt denne gangen.
         Amerikanske valg er hemmelige. Ingen vil noen gang få vite akkurat hvor mange høyt utdannede kvinner som stemte på Trump eller hvor mange militærveteraner som stemte på Biden, men siden november har det kommet analyser som er mer pålitelige.
         Nylig publiserte Pew Research Center en undersøkelse som regnes som en gullstandard. Den er basert på et stort panel med 9700 velgere som analyseselskapet har kontrollsjekket at faktisk avla stemme
         Som valgekspert Nate Cohn i New York Times poengterer har også Pew-rapporten feilkilder, men den er kanskje det nærmeste man kommer en slags fasit eller endelig dom over presidentvalget.

         Her er noen av de viktigste konklusjonene:

         1. Én historie står seg
         Allerede på valgnatten ble det klart at Trump hadde gjort det langt bedre enn ventet i områder som har en høy andel innbyggere med latinamerikansk bakgrunn.
         Pews tall underbygger denne historien. Trump gjorde det faktisk enda bedre blant spanskættede («hispanics» på engelsk) enn valgdagsmålingene viste.

         I 2016 fikk han en oppslutning på 28 prosent. I 2020 fikk han 38 prosent, ifølge Pew.
         Det betyr at Trump nesten tangerte republikanernes rekordresultat fra 2004, da George W. Bush vant rundt 40 prosent av spanskættede amerikanere.
         Trumps fremgang tok mange på sengen. Latinoer er regnet som en del av demokratenes grunnfjell, og mange antok at grensemuren og Trumps harde utfall mot folk fra blant annet Mexico, ville skremme disse velgerne unna.

         2. Én spådom slo helt feil
         Før valget var det ventet at kjønnsgapet i amerikansk politikk ville bli det største noensinne.
         Trump gjorde det langt bedre blant menn enn kvinner i 2016, og det så ut til at disse trendene ville forsterke seg ytterligere i 2020. Gjennomsnittet av oktobermålingene viste at presidentens oppslutning blant kvinner kunne bli så lav som 36 prosent.
         Det ble den ikke. Kvinner flest foretrakk riktignok Biden over Trump, men ekspresidenten gikk frem med fem prosentpoeng fra 2016 til 2020. 44 prosent av kvinnene stemte på ham.

         3. Én type menn strømmet til Biden
         Til tross for Trumps overraskende fremgang på flere områder, vant Biden valget. Nasjonalt fikk han syv millioner flere stemmer enn Trump. Hvorfor?

         Et stikkord er menn. I 2016 slo Trump Clinton med hele 11 prosentpoeng blant menn. Biden klarte nesten å tette hele gapet. Han fikk en oppslutning på 48 prosent blant menn. Trump fikk 50 prosent.
         Fremgangen fra 2016 til 2020 var særlig sterk blant gifte menn. Trump slo Clinton med 30 prosentpoeng. Mot Biden vant han bare med 10 prosentpoeng. Gifte menn utgjør over 1 av 4 velgere, og Bidens fremgang i denne gruppen er mer enn nok til å veie opp for tilbakegangen blant for eksempel spanskættede.

         Få hadde sett denne utviklingen komme.
         – Gifte menn og husholdninger med militærveteraner var trolig ikke de gruppene demokratene trodde skulle løfte dem til seier i 2020, skriver Cohn i New York Times.
         Mønsteret kan skyldes flere ting. Noen eksperter mener det har mer med Clinton enn Biden å gjøre – at mange menn mislikte henne fordi hun var kvinne.
         Det er også blitt lansert en hypotese om at Bidens fremgang blant gifte menn kan skyldes at langt flere fylte ut stemmeseddelen sin side om side med ektefellen enn tidligere. Pandemien gjorde at bruken av poststemmer skjøt i været.
         Hypotesen er at diskusjoner rundt kjøkkenbordet gjorde det vanskeligere for ektemenn med Trump-sympatier å trosse sine mer Trump-kritiske koner.

         4. Nesten som bestilt
         Bidens viktigste salgsargument i primærvalgkampen var hans påståtte evne til å vinne hvite arbeiderklassevelgere og moderate velgere i forstedene.
         Pew-tallene viser at Bidens i alle fall delvis leverte som bestilt.

         Biden gikk tilbake i de store byene og på bygda, men en kraftig fremgang i forstedene mer enn veide opp for det. Suburbia pleide å være bastioner for republikanerne, men i 2020 vant Biden 54 prosent av forstadsvelgerne. Til sammenligning fikk Clinton en oppslutning på 45 prosent i 2016.
         Biden gjorde det også vesentlig bedre blant konservative demokrater og blant moderate republikanere enn Clinton.
         Han vant også en høyere andel uavhengige velgere og husholdninger med militærveteraner.


         >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker <<<<<, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM]
         93A, Sofakriger og M72 liker dette.
         Those who beat their swords into plowshares will plow for those who don't.

         Kommentér

         For alt vi har. Og alt vi er.

         Collapse

         Working...
         X
         Besøksstatistikk