Opprinnelig skrevet av Bestefar
Vis post
Kunngjøring
Collapse
No announcement yet.
USA #Election2020 - Kandidater
Collapse
X
-
Bra Twitter fra Lars Løkke Rasmussen: https://twitter.com/larsloekke/statu...10561384697856At sauene vedtar at alle skal leve av gress hjelper dem lite hvis ikke ulvene er enige.
Kommentér
-
Thomas Seltzer: Den amerikanske drømmen står sterkere i Norge enn i USA
Han peikar i dette intervjuet på fagforeiningsknusing, lobbyisme og finanskrisa som noko av det som førte USA ut i kaoset som skape Trump.
Kommentér
-
Opprinnelig skrevet av Gnist Vis postThomas Seltzer: Den amerikanske drÞmmen står sterkere i Norge enn i USA
Jeg visste ikke at vi har såpass sterke rÞtter i den amerikanske arbeiderbevegelsen.
- 1 like
Kommentér
-
I de andre staten som fortsatt ikke er kåret:
Pennsylvania, Trump leder med 18224 stemmer. Her gjenstår endel stemmer, så det er ganske åpent.
North Carolina, Trump leder med 76701 stemmer. Her gjenstår også endel, men Trump har nok en liten fordel her.
Arizona, Biden leder med 47052 stemmer. Prosentmessig gjenstår endel her, men Arizona er ikke like stor stat som de andre. Ligger an til Biden seier.
Nevada, Biden leder med 11438 stemmer. Også her gjenstår prosentmessig endel, men Nevada er enda mindre enn Arizona igjen. Ligger an til Biden seier.
Alaska er heller ikke avgjort, men det blir ganske sikkert Trump.
Slik det står nå så holder det for Biden å vinne Pennsylvania eller to av de andre statene. Vinner Biden kun North Carolina blir det 269 mot 269, da avgjør representantenes hus stat for stat. Slik det ser ut nå vil stat for stat i representantenes hus gi Trump seier.TTTF - Trykk, Tal, Tenk, F***!
- 1 like
Kommentér
-
Decision Desk: Biden har vunnet Pennsylvania, og presidentvalget i USA.
https://twitter.com/DecisionDeskHQ/s...ts-coverage%2FBeidh a lá leo
- 2 likes
Kommentér
-
Opprinnelig skrevet av magskor Vis postMange som ikkje veit det. Blant anna så er 1 mai ei markering for ein episode i USA, og det var i USA ein starta med å markere 1 mai. Men under den kalde krigen vart det rekna som uamerikansk å feire 1 mai. Har nok ein samanheng med at Sovjetunionen gjorde feiringa stor.
I den grad deregulering til fordel for finans og store selskaper er en viktig faktor for ulikhet blant amerikanere så spørs det om Biden/Dems vil gjøre saken stort bedre. Og jeg tror de virkelig bør ta det mer på alvor framover.
Kommentér
-
Opprinnelig skrevet av Gnist Vis post
Det gjÞr bare USA enda mer interessant på både godt og vondt. Landet har kanskje hatt stÞrre betydning for vestlig og norsk suksess enn mange tror. Destod mer tragisk at de ikke greier å forvalte seg selv bedre.
I den grad deregulering til fordel for finans og store selskaper er en viktig faktor for ulikhet blant amerikanere så spÞrs det om Biden/Dems vil gjÞre saken stort bedre. Og jeg tror de virkelig bÞr ta det mer på alvor framover.
Kommentér
-
Et kontrafaktisk spørsmål jeg har lekt med en del siden 2016: Hvordan ville USA sett ut i dag hvis denne mannen hadde vunnet i 2008 og 2012?
https://www.vg.no/nyheter/utenriks/i...ekstra-aktuellBeidh a lá leo
Kommentér
-
Opprinnelig skrevet av magskor Vis post
Sosialisme er jo eit fyord i USA, men den politikken som FDR fÞrte i mellomkrigstida er jo så nÊr sosialisme ein kan komme. Og i tida etter krigen så var skattenivået i USA veldig hÞgt og landet gjekk godt.
Kommentér
-
Opprinnelig skrevet av Bestefar Vis postEt kontrafaktisk spørsmål jeg har lekt med en del siden 2016: Hvordan ville USA sett ut i dag hvis denne mannen hadde vunnet i 2008 og 2012?
https://www.vg.no/nyheter/utenriks/i...ekstra-aktuell
Innenriks så hadde det nok vært et saktegående togkrasj
Utenriks hadde nok vært noe helt annet, folkemordet i Syria ville nok blitt kortere og IS mindre utfordrende. Til gjengjeld hadde nok Yemen blitt like blodig om ikke mer.Død ved Kølle!
Bla bla... Hybrid warfare is easy
Kommentér
-
Opprinnelig skrevet av Myrenggubben Vis postOg det at republikken er bygget pÃÂ¥ hvit makt er ikke kontroversielt Alle historikere som vet hva de driver med annerkjenner (grovt sett) at grunnlaget er indiansk land og afrikansk arbeidskraft. Det er bare konsekvensene av det for samtiden man kan debattere. Jeg mener at det grunnlaget ikke lett kan overkommes.
More than two centuries after it was designed to empower southern white voters, the system continues to do just that.Tell me what you know. Tell me what you dont know. Tell me what you think. Always distinguish which is which. - Colin Powell
- 1 like
Kommentér
-
Og når vi først er inne på den gjengen - det hender støtt og stadig at man får såkalte rogue (eller faithless) electors, altså når en valgmann avgir en stemme som går mot det folket har gitt ham mandat til. I 2016 skjedde det med 10 stykker, uten at det fikk noen videre følger for resultatet. Peak Trump hadde selvsagt vært at Biden vant knepent nå, men at Trump fikk truet eller lokket mange nok til å likevel stemme på ham 14.desember. (Jeg ser det vel som mer sannsynlig at det går andre veien, men i teorien er det mulig).Those who beat their swords into plowshares will plow for those who don't.
Kommentér
-
Opprinnelig skrevet av Znuddel Vis postTar det alltid så lang tid å telle stemmer ved presidentvalgene?
Kommentér
-
Nei, det er uvanlig, og skyldes at det har vært veldig mange forhånds- og poststemmer p.g.a Covid-19. Noen delstater (bl. a. Nevada, om jeg husker rett) har opprettet slike ordninger for første gang og har både manglet erfaring og vært uforberedt på omfanget. Det også som magskor skriver rekordhøy valgdeltakelse siden Trumpismen engasjerer så mange, på begge sider.
https://apnews.com/article/election-...7c7ade84ef4f33Tell me what you know. Tell me what you dont know. Tell me what you think. Always distinguish which is which. - Colin Powell
Kommentér
-
Opprinnelig skrevet av Crowbar Vis postSpent på hvor mye uroligheter som blir etter dette.
Endelig kvitt han, men folkebevegelsen hans dør jo ikke på magisk vis ut.
- 2 likes
Kommentér
-
Altså, selv med et presidentskifte tror jeg nok fortsatt vi vil se et USA som krever at de andre landene i NATO tar mer ansvar.
Men så kan det jo hende at dette skjer på en mer diplomatisk måte.Just when you'd think they were more malignant than ever Hell could be, they could occasionally show more grace than Heaven ever dreamed of. Often the same individual was involved. It was this freewill thing, of course. It was a bugger.
- 1 like
Kommentér
-
For tre år siden havnet jeg i prat med en svensk ingeniør i SAS-loungen på Chicago flyplass. Han jobbet i bilindustri, jeg husker ikke nå i hvilket firma. Han okket seg over hvor gammeldags, lite innovativ og dermed hvor lite produktiv amerikansk bilindustri og annen amerikansk mekanisk industri var. Han sa han mente det skyldtes ekstrem konservatisme både hos ledelsen, men spesielt hos arbeiderne, som var livredde for å innføre mer produktive og dermed mindre personellkrevende teknologier. Omstillingsevnen var minimal, i forhold til hva vi kjenner fra Norden.<br/><br/>Jeg tror det kan være en hovedsak. Det er enorm energi i amerikansk næringsliv i noen områder, stort sett på vestkysten, der vi finner ekstremt innovativ IT-industri. Men i «rustbeltet», de gamle industristatene som Pennsylvania, New Jersey, Ohio, Michigan, Wisconsin og West Virginia (siste vel mer gruver enn industri) har man ikke klart å omstille ved å innføre ny mannskapssparende teknologi og samtidig skape nye arbeidsplasser for de som blir til overs (slik den nordiske modellen har sørget for). Trumps løsning, bevare den gamle industrien med utdatert teknologi og lav produktivitet ved å utestenge konkurranse fra land med mer produktiv industri, er tydeligvis svært populær blant arbeiderklassen i disse statene, men ødeleggende på lang sikt. Men spørsmålet er om det er mulig for noen å øke omstillingsevnen i industrien i disse statene.<br/><br/>Litt likhet er det jeg hørte på radio i dag fra en norskfødt republikansk senator fra Nord-Dakota. Hun var kjempeglad for at Trump hadde fjernet en mengde miljøkrav til olje- og gassutvinning, slik at de landeiende bøndene, og resten av staten, nå kunne nærmest vasse i penger fra skifergass. At miljøet ble ødelagt betydde mindre, og i Nord-Dakota betydde global oppvarming og stigning av havnivå ikke noe i det hele tatt. Derfor støttet over 60% i Nord-Dakota (staten med størst andel norsk-amerikanere) Trump. <br/><br/>At sauene vedtar at alle skal leve av gress hjelper dem lite hvis ikke ulvene er enige.
- 1 like
Kommentér
-
Trump begynner å avgi seriøse Der Untergang-vibber.
https://www.abcnyheter.no/nyheter/po...ferdelig-humor
https://twitter.com/realdonaldtrump
Beidh a lá leo
- 1 like
Kommentér
-
hvlt Kanskje et utdanningsløft kan bidra til bedre kår for omstilling.
For øvrig tror jeg mange i USA hadde vært tjent med en langt høyere grad av fagorganisering. Historien med fagforeningsknusing er tragisk og sannsynligvis kontraproduktiv for generell amerikansk velstand/kjøpekraft og fellesskap. Idag står bl.a. trafikkflygerne i ALPA for deler av det som er igjen av den amerikanske arbeiderbevegelsen. De er sterke og har oppnådd mye bra i samarbeid med/opp mot bransjen og myndighetene. USA har i dag strengere og jeg vil påstå sikrere regulering av kommersiell luftfart enn EU.
Jeg mener det er svært viktig å ha en robust, oppegående og korrigerende motvekt til markedskreftene. Jeg har ikke lest mye økonomisk teori, men tror bl.a. høy organisasjonsgrad (i sterke og kompetente forbund med rett og evne til å bruke et effektivt streikevåpen som siste utvei), god regulering og begrensninger på lobbyisme er nødvendig for at en markedsøkonomi skal fungere over tid.
- 1 like
Kommentér
-
Jeg vet ikke hva som er best; at Biden vant eller nivået på sutringen til Donald. Nå er det 2-3 måneder til Biden overtar, jeg er litt spent på hva Donald finner på i mellomtiden. Et drømmescenario kan være at han trekker seg og overlater til Pence å administrere USA frem til 20. januar. Det er også en måte Donald kan distansere seg fra tapet på.All animals are equal, but some animals are more equal than others.
- 1 like
Kommentér
-
Opprinnelig skrevet av hvlt Vis postFor tre år siden havnet jeg i prat med en svensk ingeniør i SAS-loungen på Chicago flyplass. Han jobbet i bilindustri, jeg husker ikke nå i hvilket firma. Han okket seg over hvor gammeldags, lite innovativ og dermed hvor lite produktiv amerikansk bilindustri og annen amerikansk mekanisk industri var. Han sa han mente det skyldtes ekstrem konservatisme både hos ledelsen, men spesielt hos arbeiderne, som var livredde for å innføre mer produktive og dermed mindre personellkrevende teknologier. Omstillingsevnen var minimal, i forhold til hva vi kjenner fra Norden. Jeg tror det kan være en hovedsak. Det er enorm energi i amerikansk næringsliv i noen områder, stort sett på vestkysten, der vi finner ekstremt innovativ IT-industri. Men i «rustbeltet», de gamle industristatene som Pennsylvania, New Jersey, Ohio, Michigan, Wisconsin og West Virginia (siste vel mer gruver enn industri) har man ikke klart å omstille ved å innføre ny mannskapssparende teknologi og samtidig skape nye arbeidsplasser for de som blir til overs (slik den nordiske modellen har sørget for). Trumps løsning, bevare den gamle industrien med utdatert teknologi og lav produktivitet ved å utestenge konkurranse fra land med mer produktiv industri, er tydeligvis svært populær blant arbeiderklassen i disse statene, men ødeleggende på lang sikt. Men spørsmålet er om det er mulig for noen å øke omstillingsevnen i industrien i disse statene.
Men en del av arbeiderklassen har vært republikansk lenge.
Ingen ønsker å omstille om de ikke ser alternativer ved siden av seg, spesielt ikke hjulpet av forestillingen om at alt var så mye bedre før.
Litt likhet er det jeg hørte på radio i dag fra en norskfødt republikansk senator fra Nord-Dakota. Hun var kjempeglad for at Trump hadde fjernet en mengde miljøkrav til olje- og gassutvinning, slik at de landeiende bøndene, og resten av staten, nå kunne nærmest vasse i penger fra skifergass. At miljøet ble ødelagt betydde mindre, og i Nord-Dakota betydde global oppvarming og stigning av havnivå ikke noe i det hele tatt. Derfor støttet over 60% i Nord-Dakota (staten med størst andel norsk-amerikanere) Trump.
Landeiere har det rimelig greit under Republikansk styre og det passer som regel med hvordan valgdistriktene er designet, Jordbruket i USA får i tillegg til svimlende subsidier også enormt med skattefordeler ved å eie eiendom.
Død ved Kølle!
Bla bla... Hybrid warfare is easy
Kommentér
Kommentér