Milforum

Globalt toppbanner

Collapse

Kunngjøring

Collapse
No announcement yet.

Voldtekter og seksuelle overgrep i Forsvaret

Collapse

Annonse før emne

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tid
 • Show
Clear All
new posts

 • Sofakriger
  replied
  Opprinnelig skrevet av Beverfjes Vis post
  Enkeltindivider vil jeg påstå er direkte kvinnefiendtlige. Jeg mener det er helt klart snakk om folk som ikke tar inn over seg at atferd og holdninger som var stureine 20-40 år tilbake ikke lenger er ok, også tviholder de fortsatt på en holdning om at folk må tåle den slags. Denne samme spesifikke gruppen har også klart større utfordringer med rasistiske holdninger. Noen få har ingen problemer med å dele sine synspunkter med allmenheten.
  Gode refleksjoner. Å finne disse enkeltindividene og la de stå krigsrett på oppførsel med eventuelle konsekvenser for arbeidsforhold tror jeg er viktig. Det er nok varierende hvor smittsomme de er,men disse hjelper ikke holdningskampanjer på. Og de kan forårsake stor skade for enkeltpersoner.

  Leave a comment:


 • Beverfjes
  replied
  Kristoffersen har hatt et ganske tungt fokus på dette siden han tok over i fjor, må si det er imponerende og et klart tydeligere grep enn det man har sett tidligere. Virker jo som om det er en del å jobbe med fortsatt. Må si jeg ble overrasket over å lese om utfordringene blant vernepliktige for eksempel, men det var kanskje naivt å tro at alle blant den yngre garde kunne oppføre seg.

  Av egne erfaringer har jeg jobbet i et par ulike miljøer de siste 15'ish årene. Det ene dominert av folk rundt 50 og oppover, det andre folk mellom 30-40. I den yngste gruppen så jeg kun en gang det jeg vil beskrive som uheldig oppførsel. Det var en spesifikk rimelig creepy type som var kilde til dette i blant en ganske stor gruppe.

  Blant de på 50+ er det min erfaring at det er mye større utfordringer. Det gjelder en håndfull jeg har jobbet med. Må understreke at dette er en minoritet. Hovedsakelig gjelder det grunnholdningen til kampanjer som metoo og hva som ikke lenger regnes som akseptert oppførsel, ikke minst også kampanjene som har foregått de siste årene i Forsvaret. Enkeltindivider vil jeg påstå er direkte kvinnefiendtlige. Jeg mener det er helt klart snakk om folk som ikke tar inn over seg at atferd og holdninger som var stureine 20-40 år tilbake ikke lenger er ok, også tviholder de fortsatt på en holdning om at folk må tåle den slags. Denne samme spesifikke gruppen har også klart større utfordringer med rasistiske holdninger. Noen få har ingen problemer med å dele sine synspunkter med allmenheten. Jeg vil si det kanskje er mer utbredte enn seksuell trakassering, men det er en annen diskusjon som kanskje ikke hører hjemme i denne tråden. Uansett, jeg oppfatter disse individene som fortapte folk som neppe vil la seg påvirke noe særlig hva gjelder holdninger, men jeg tror faktisk kampanjene har hatt en viss moderende effekt. Heldigvis er de aller fleste bra reflekterte folk, men på den andre siden er det litt for mange som ikke følger med i timen.

  Leave a comment:


 • 93A
  replied
  FMIN og FSJ innfører nye tiltak mot diskriminering, mobbing eller seksuell trakassering.

  Tiltakene er blant annet:
  • Sjefer skal sitte lengre i stillingene sine for å sikre kontinuitet i oppfølgingen av sitt personell.
  • Det skal gjøres en risikovurdering av MOST ved alle avdelinger i Forsvaret.
  • MOST skal diskuteres på alle nivåer med nødvendig lederforankring
  • Alle avdelinger skal etablere regler for akseptert oppførsel og omgangsform. Språk og omgangsform settes tydelig på agendaen, seksualisert språk skal ikke forekomme i forsvarssektoren.
  • MOST skal inkluderes i tiltredelses-, midtveis- og sluttsamtaler for vernepliktige samt i medarbeidersamtaler for ansatte.
  • Kommunikasjonen med vernepliktige som kalles inn til sesjon og førstegangstjeneste, blir gjennomgått og oppdatert. Forhold relatert til MOST og varsling omtales i denne kommunikasjonen med våre aller yngste.
  • De øverste lederne i Forsvaret har gjennomført Likestillings- og diskrimineringsombudets opplæringsmodul om forebygging av MOST
  • Forsvarsstaben utarbeider rutiner for avdelingenes rapportering på MOST
  • Nytt e-læringskurs
  • Enklere og tryggere å varsle
  • Kartlegging og evaluering annet hvert år
  • Videreføre alle tiltakene fra 2018.
  >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker <<<<<, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM]

  Leave a comment:


 • LVGRP99
  replied
  Opprinnelig skrevet av 93A Vis post
  Innlegg fra Sjef FPVS i forsvarets forum.
  Når det gjelder seksualisert språkbruk tenker jeg vi bør komme dithen at alle som føler seg støtt (eller bare mener "generell" språkbruk er ugrei) tør å ta det opp (mer konkret enn det skjeve smilet nevnt over) med den som sier det, der og da, og hvis vedkommende ber om unnskyldning og/eller tar det inn over seg at det der ikke var helt greit, så tenker jeg saken bør stoppe der, uten videre seremoni. Hvis vedkommende IKKE evner å ta det innover seg, så får man vurdere å gjøre som med han instruktøren som ble nevnt i innlegg #26. Jo flere som sier tydelig i fra, jo flere skjerper forhåpentligvis språkbruken.

  Når det gjelder berøring/tafsing og lignende (eller grovere muntlig trakassering/mobbing av et bestemt offer, i motsetning til bare grov språkbruk, eksempelvis sjampo-eksemplet tidligere i tråden), så blir det jo noe annet. I milde tilfeller kan det kanskje også da være godt nok å få en oppriktig unnskyldning; snakker vi voldtekt eller noe i nærheten bør det naturligvis være like uakseptabelt å la vedkommende slippe unna bare med å be om unnskyldning.
  Last edited by LVGRP99; DTG 251942 Feb 21, .

  Leave a comment:


 • magskor
  replied
  PACE er blitt brukt ja.

  Leave a comment:


 • 93A
  replied
  Innlegg fra Sjef FPVS i forsvarets forum.

  På tide med språkvask i Forsvaret

  Bidrar ordbruken din til mobbing og seksuell trakassering i Forsvaret? Spør Gunn Elisabeth Håbjørg.
  Gunn Elisabeth Håbjørg brigader og sjef for forsvarets personell- og vernepliktssenter (FPVS)
  Click image for larger version

Name:	140279.jpg?imageId=140279&amp;x=21.08345534407&amp;y=29.384429824561&amp;cropw=49.194729136164&amp;croph=53.947368421053&amp;width=336&amp;height=247.jpg
Views:	185
Size:	33,6 KB
ID:	1045922

  «Håbjørg, du har baller!»

  Denne kommentaren har jeg fått noen ganger. Den er egentlig ment hyggelig. Det er en tilbakemelding til meg på at jeg i en eller annen situasjon har vært tøff eller vist det motet som trengs.
  Intensjonen er nok god, men jeg har altså ikke «baller».

  Mobbing og trakassering

  >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker <<<<<, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM]Den viser at vi i Forsvaret fortsatt har mye å slite med hva gjelder disse temaene, dessverre.

  Språket vårt sier noe om kulturen vi har, og kulturen vi har kan påvirke hvordan vi snakker til hverandre.

  Mobbing og seksuelle trakassering kan være mye forskjellig, men språk og måten vi uttrykker oss på er unektelig en del av det. Utifra erfaring vet jeg at det også er tilfelle i Forsvaret.
  Språk og kultur henger nøye sammen. Språket vårt sier noe om kulturen vi har, og kulturen vi har kan påvirke hvordan vi snakker til hverandre.

  Uten «baller»
  Jeg føler meg verken mobbet eller trakassert av at noen mener jeg har «baller».
  Dette uttrykket er så vanlig at jeg forstår hva som egentlig menes. Samtidig er det et eksempel på at det i enkelte organisasjoner og på noen arbeidsplasser er et seksualisert språk. Et språk som kan virke nedsettende og i ytterste konsekvens mobbende og trakasserende.

  «Jævla homo» er et utrykk det slettes ikke var uvanlig å høre tidligere. Det er et nedsettende uttrykk. Fikk du det slengt etter deg var det sjelden godt ment. Det var ikke noe godt uttrykk tidligere og er det slettes ikke i dag. Det tror jeg de fleste homofile vil være enige med meg i. Likevel er det fortsatt noen som kan utbryte «jævla homo». Neppe fordi de ønsker å snakke nedsettende om homofile, men fordi de ikke tenker på hva dette egentlig betyr. De skal bare få ut litt frustrasjon eller sinne. Slik ubevisst bruk av språk treffer nok mange av oss fra tid til annen. Ord eller uttrykk som vi bare sier, uten å tenke. Ord og uttrykk som ryr ut av munnen – nærmest på autopilot.

  Ta det på alvor
  En ting er ord, uttrykk, banning og sverting som en del av språket. En annen ting er vitser og historier som kanskje er ment humoristisk, men som strengt tatt er nedsettende om andre.
  I mannsdominerte miljøer har dette en tendens til å gå ut over kvinner. Det går fint an for både menn og kvinner å trekke på skuldrene av seksualisert, mobbende, umoden eller rett og slett litt teit humor.
  Men det går også an å bli støtt av det, spesielt hvis det pågår over tid.

  MOST er for alvorlig til å reduseres til sjargong og sleivete kommentarer. Samtidig er jeg helt overbevist om at språk og måten vi snakker til og med hverandre på, er en helt sentral del av de utfordringene Forsvaret står oppe i.
  Og det kan være et greit sted å begynne, nemlig med seg selv. Ta en språkvask!

  Her er noen enkle tips for å bli mer bevisst på språket ditt i hverdagen:
  • «Tenk-trykk-tal»: Vær litt ekstra oppmerksom på de ordene som kommer ut av munnen din. Kan det sies på en annen måte?
  • Vær nysgjerrig på hvordan mottakeren oppfatter det du sier. Er smilet hos én litt skjevt kan det tyde på at vedkommende kanskje ikke synes det du sa var så morsomt.
  • Dropp alle uttrykk som omtaler kjønnsorganer - kvinnelige som mannlige.
  • Kutt ut vandrehistorier og vitser med seksuelle eller mobbende undertoner.
  • Snakk til kollegene dine som du ville snakket med din nærmeste familie.
  • Ikke snakk nedsettende om andre. Det er sjelden konstruktivt.
  >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker <<<<<, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM] CXSLEZho1ktk-BFCBykITlnrY7WiBSE75YIuCxWw

  Leave a comment:


 • LVGRP99
  replied
  Sambandsleksjon i bruk av PACE (som jo uttales som det nordnorske synonymet til ***...) hadde potensiale til å bli ganske kleint, men der må jeg si vi hadde en fabelaktig instruktør som fortalte alle de åpenbare vitsene som nær sagt uansett ikke kunne unngås (hvor mange her har sett en PACE før? Hvor mange har brukt en? og så videre... ) og "avvæpnet" dem med det samme. Fortalte også alle historiene fra tidligere tider om fembokstavs kvinnenavn på nøkler, og f.eks. "Linda kommer" rett etter "gjør klar til mottak av PACE" for å gi beskjed om hvilken nøkkel (Linda) man sendte med, og fortalte bare enkelt at sånt gjør vi naturligvis ikke nå lenger. De to kvinnene som deltok var fornøyd med leksjonen, og uttalte at den kunne blitt mye mer klein med en annen instruktør...

  edit: *** ble sensurert automatisk, ja... Jaja, dere forstår nok.
  Last edited by LVGRP99; DTG 251531 Feb 21, .

  Leave a comment:


 • ThemOne
  replied
  En sånn undersøkelse i HV hadde vert veldig spennende. Jeg klarer ikke helt å finne ut hvilken vei jeg tror det ville gått. Jeg tror det er mye mindre overgrep/voldtekt (uten å ha no mer belegg for det en magefølelse, så mulig jeg bommer totalt), men dette med språket, kan jeg se for meg gå i alle kanter.
  Det er fortsatt mye færre damer enn menn.
  Det er mye eldre herrer som anser dette litt som en gutte tur.
  Det er en del "sånn har det da alltid vært" holdninger.
  Men så er jo miljøet litt mer modent og voksent og man kjenner ikke værandre så godt så man tråkker kanskje noe mer forsiktig?
  I egen tropp/lag så opplever jeg jo at dette er typen oppførsel som alle felles ville slått ned på, samtidig som at en del nok har lært "bort trusa...." og derfor hadde brukt det av gammel vane. Vi har en dame i troppen som har vært med på et par øvelser, og det er jo ikke tvil om at et par av gutta gir henne litt ekstra oppmerksomhet, men ikke på en seksualisert måte heldigvis (som jeg har fått med meg i det minste)

  Leave a comment:


 • LVGRP99
  replied
  Det slo meg etterhvert at det er en stor kategori vernepliktige (både ikke-ansatte befal og menige...) som ikke er med i undersøkelsen.

  Nå håper jeg jo det ikke er noen som har blitt voldtatt på årlig trening eller kurs (men utenkelig er det absolutt ikke...), men seksualiserte kommentarer og språkbruk er vel heller ikke vi i HV forskånet fra, vil jeg tro.

  Leave a comment:


 • LVGRP99
  replied
  Opprinnelig skrevet av navara Vis post
  hvor lenge får vi lov å bedrive brystsvømming...?
  Omtrent like lenge som vi får lov å melde av "alle mann, alle!", antakelig.

  Huskeregel-tråden var det forøvrig jeg som startet, når jeg leste en jeg var for gammel (!) til å ha lært: >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker <<<<<, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM]

  Leave a comment:


 • navara
  replied
  Opprinnelig skrevet av 93A Vis post
  Det finnes mer enn nok av eksempler på huskeregler som går godt over grensen rundt omkring i bruket. At de ikke nødvendigvis tar de mest drøye i eksemplene er det sikkert en tanke bak.
  Selvfølgelig, men spørsmålet mitt var, er "spiss mot tiss" en seksualisert huskeregel? Isåfall, hvor lenge får vi lov å bedrive brystsvømming...?

  Leave a comment:


 • Intendanten
  replied
  Vi hadde en egen tråd om det her et sted.

  Leave a comment:


 • 93A
  replied
  Det finnes mer enn nok av eksempler på huskeregler som går godt over grensen rundt omkring i bruket. At de ikke nødvendigvis tar de mest drøye i eksemplene er det sikkert en tanke bak.

  Leave a comment:


 • navara
  replied
  Seksuelle huskeregler omfatter kun ett spørsmål: «seksuelle huskeregler og uttrykk som du ble
  opprørt over eller opplevde støtende eller ubehagelig, for eksempel ‘inn i trusa, opp i musa’, ‘***
  i ræv’, eller ‘spiss mot tiss’?». Av tabell 4.2 ser vi at 8 % av kvinnene og 4 % av menn har reagert
  negativt på slike utsagn.
  Mulig jeg er gammeldags, men hvis man opplever "spiss mot tiss" som støtende eller ubehagelig begynner vi å bli i overkant hårsåre eller? Jeg er med på de to første.
  Det er jo en av få regler som ikke diskriminerer oss links-skyttere f.eks.

  Leave a comment:


 • navara
  replied
  Her er det tydeligvis en vei å gå fortsatt. Men når "seksuelle huskeregler" er nede på hht 9% hos kvinner og 6% hos menn tyder jo dette på at det har vært en drastisk nedgang iløpet de senere årene. For 10år siden ville antagelig nær 100% svart at de hadde vært borti det.
  At jenter i FgTj opplever uønsket seksuell oppmerksomhet fra medsoldater vil vi kanskje aldri komme unna. Ta 18åringer rett fra russetiden og plasser det på en øde plass i indre Troms; de vil på et eller annet tidspunkt prøve seg på medsoldatene..
  Men kan vi i det minste få voldtekts og overgrepsstatistikken kraftig ned er vi på rett spor etter min mening.

  Det hadde vært interessant å sett mer sammenligning, for å se om ting går i riktig retning om ikke annet..

  Leave a comment:


 • 93A
  replied
  Resultatene av siste undersøkelse er nå sammenfattet.

  Undersøkelse: 1 av 5 har opplevd seksuell trakassering i Forsvaret
  Halvparten av kvinnene i Forsvaret har opplevd seksuell trakassering, og hver tredje kvinne i førstegangstjenesten har opplevd uønsket seksuell oppmerksomhet, viser ny rapport.
  >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker <<<<<, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM]

  Forsvarets artikkel finner dere her:
  >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker <<<<<, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM]

  Link til pressekonferansen:
  >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker <<<<<, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM]

  Link til rapporten:
  >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker <<<<<, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM]
  Last edited by 93A; DTG 221434 Feb 21, .

  Leave a comment:


 • Rittmester
  replied
  Sv: Voldtekter og seksuelle overgrep i Forsvaret

  Trist sak, men det ser jo ut til at Forsvaret har blitt veldig flinke til å følge opp. Bra!

  Leave a comment:


 • 93A
  replied
  Sv: Voldtekter og seksuelle overgrep i Forsvaret

  Leserinnlegg i forum fra en jente som har blitt voldtatt av en medsoldat og hvordan denne prosessen har vært håndtert fra Forsvarets side.

  >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker <<<<<, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM]

  Leave a comment:


 • Znuddel
  replied
  Sv: Voldtekter og seksuelle overgrep i Forsvaret

  Danmark:

  kvinder har fortalt om krænkelser

  Forsvaret bør undersøge omfanget af seksuelle krænkelser, lyder det fra foreningen Kvindelige Veteraner.

  >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker <<<<<, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM]

  Sent fra min SM-A520F via Tapatalk

  Leave a comment:


 • Sofakriger
  replied
  Sv: Voldtekter og seksuelle overgrep i Forsvaret

  Opprinnelig skrevet av essal Vis post
  Jeg tror rett og slett det er så enkelt at nå er ungdommer mer voksne, har lavere toleranse (på en positiv måte) og er mer oppegående rundt rett/galt enn hva en var før i tiden.

  Det skaper selvsagt litt styr da ikke alle er det.
  Kunne ikke trykke liker på hele innlegget, men dette tror jeg er helt rett!

  Leave a comment:


 • essal
  replied
  Sv: Voldtekter og seksuelle overgrep i Forsvaret

  Alt var bedre før i tiden, da en kunne prøve å penetrere makker med et kosteskaft under morgenvasken...

  Jeg tror rett og slett det er så enkelt at nå er ungdommer mer voksne, har lavere toleranse (på en positiv måte) og er mer oppegående rundt rett/galt enn hva en var før i tiden.

  Det skaper selvsagt litt styr da ikke alle er det.

  Leave a comment:


 • 11Bravo
  replied
  Sv: Voldtekter og seksuelle overgrep i Forsvaret

  Jeg har tenkt en del på denne rapporten den siste tiden,særlig det faktum at så mange unge menn føler at de har blitt seksuelt brukt /hatt samleie uten samtykke.
  Jeg skal ærlig inrømme at en del av meg føler på refleksen til å feie mye av disse til siden med et likegyldig snøft og en flåsete kommentar om at ungdommen er ikke laget av samme materiale som oss litte grann eldre.

  Men,jeg tenker den underliggende årsak er mer nyansert enn som så.
  Jeg har ikke så stor erfaring fra "blandete" avdelinger,de fleste opsatte infanteri avdelinger under amerikansk flagg består av menn og kulturen er deretter og jeg føler at jeg er noe biasert i den retning i utgangspunktet.

  Når det er sagt har jeg nå fått anledning til å oppservere norske jenter i felt og en del vrangforestillinger om kvinner falt vekk og jeg har fått en nyfunnet respekt for mine medsøstre i norsk woodland grønt.

  Jeg tror vi som kultur står ovenfor et paradigmeskifte ,jeg tror også at sosiale medier har bidratt til at en del unge mennesker sliter litt med menneskelig nærhet..ting som vi som er eldre tar for gitt sliter disse ungene med for mange av dem har ikke fått lært seg hva som er flørting på analog vis og hva som er samtykke og hva som ikke er det...

  bland dette med hormoner etter dagevis i felt i en blandet avdeling og man er ruset så oppstår det sosiale situasjoner som man i etterkant kan føle anger på..men dette er ikke det samme som voldtekt,men når man ikke vet disse tingene i første omgang er det forståelig at situasjoner oppstår..

  Det er nesten slik at jeg har lyst å verve meg i det norske forsvaret,ta befalskole for å være en resurs og en mentor for disse unge som kommer nå,spesielt i lys av at vi skal bygge opp forsvaret en del nå.

  Hva tenker dere andre veteraner?

  Leave a comment:


 • Sofakriger
  replied
  Sv: Voldtekter og seksuelle overgrep i Forsvaret

  Opprinnelig skrevet av M72 Vis post
  Et moment som kan gjøre overgrep i Forsvaret verre enn lignende overgrep i sivilsamfunnet er at ofre kan være tvungent til å omgås overgriperen etter mishandlingen, særlig dersom offeret er vernepliktig og Forsvaret ikke evner å reagere kjapt og godt nok.
  Dette synes jeg er et veldig viktig poeng. Forsvaret "tvinger" folk sammen i et ganske regulert liv - og da er det ikke akseptabelt at overgrep ligger på "snittet" eller noe sånn.

  Leave a comment:


 • Niko
  replied
  Sv: Voldtekter og seksuelle overgrep i Forsvaret

  Ja, undersøkelsen er ganske verdiløs så lenge den ikke spesifiserer hvilken kategori overgripere og ofre er.

  Leave a comment:


 • M72
  replied
  Sv: Voldtekter og seksuelle overgrep i Forsvaret

  Opprinnelig skrevet av Niko Vis post
  Alt slikt er jo noe dritt - men finnes det noe som helst bevis (eller noe som kan ligne på det) for at slike ting er mer vanlig i Forsvaret enn utenom, innen samme aldersgruppe?
  Jeg har ikke fått med meg at noen hevder dette er mer utbredt i Forsvaret enn andre steder. Jeg synes det er bra at Forsvaret har gjort undersøkelsen, og håper de fortsetter med slike undersøkelser. Forhåpentligvis stiller de i fremtiden spørsmål som gjør at man kan finne ut om overgrepene skjer i Forsvaret, og hvem som er overgripere & ofre (f.eks. kunne det vært interessant å få frem i hvilken grad det er overordnet/underordnet). Et moment som kan gjøre overgrep i Forsvaret verre enn lignende overgrep i sivilsamfunnet er at ofre kan være tvungent til å omgås overgriperen etter mishandlingen, særlig dersom offeret er vernepliktig og Forsvaret ikke evner å reagere kjapt og godt nok.

  Leave a comment:


 • opshunter
  replied
  Sv: Voldtekter og seksuelle overgrep i Forsvaret

  Tall fra eit annet miljø

  Universitetet i Stavanger har 47 personer opplevd å bli seksuelt trakassert av en kollega, viser ny kartlegging, skriver RA. Dette utgjør 3,8 prosent av de 1200 ansatte ved universitetet. Rektor Marit Boyesen mener dette er et alvorlig problem.

  Leave a comment:


 • Niko
  replied
  Sv: Voldtekter og seksuelle overgrep i Forsvaret

  Alt slikt er jo noe dritt - men finnes det noe som helst bevis (eller noe som kan ligne på det) for at slike ting er mer vanlig i Forsvaret enn utenom, innen samme aldersgruppe?

  Egentlig vil jeg anta at det er motsatt, men kan selvsagt ikke bevise det.

  For deler av media så er slikt uansett mye mer interessant når det foregår i Forsvaret enn når det foregår ellers i samfunnet, det kommer vi nok aldri utenom.

  Leave a comment:


 • 88charlie
  replied
  Sv: Voldtekter og seksuelle overgrep i Forsvaret

  Opprinnelig skrevet av 93A Vis post
  Da er tallene fra undersøkelsen brutt ned til dif.  >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker <<<<<, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM]
  Lenge siden jeg hadde statistikk nå men i mitt hode ser dette nærmest likt ut.

  Man kan korrigere for antall og størrelse på avdelingene. Andel jenter både i og utenfor leiren. Sannsynligheten for en «hel» voldtektsmann per antall soldater, per avdeling. Korreksjoner for anledningsskapende infrastruktur og situasjoner (fester, alkohol osv)

  Ser ingen grunn til å konkludere med at Hæren er dårligere enn de andre våpengrenene og når man først antyder en konklusjon på at det er likt over alt i forsvaret da er det nærliggende å peke mot at dette er mer et samfunnsproblem enn noe iboende faenskap i måten forsvaret drives på.

  DET er selvfølgelig ingen unnskyldning for å slappe av i det preventive arbeidet men jeg er rimelig sikker på at Forsvaret ikke har et større problem enn resten av samfunnet.

  Leave a comment:


 • 93A
  replied
  Sv: Voldtekter og seksuelle overgrep i Forsvaret

  Da er tallene fra undersøkelsen brutt ned til dif.

  ​19. februar publiserte Forsvaret en undersøkelse om mobbing og seksuell trakassering. I dag kom tallene fordelt på gren.

  Det er ulikheter mellom hvordan de ansatte i forsvarsgrenene hær, sjø og luft opplever mobbing og seksuell trakassering.

  I Hæren svarer 2,2 prosent av kvinnene at de i løpet av de siste 12 månedene har hatt sex uten samtykke. Ifølge Forsvarets forums utregninger blir det 13 kvinner. I Sjøforsvaret svarer 1,7 prosent av kvinnene det samme, noe som utgjør fem kvinner, men i Luftforsvaret svarer 0,4 prosent det samme. Det blir én kvinne.
  >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker <<<<<, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM]

  Leave a comment:


 • 11Bravo
  replied
  Sv: Voldtekter og seksuelle overgrep i Forsvaret

  Nå skal jeg inrømme at det er en litt "freshman at college" atmosfære der ja..mange av offiserene kommer rett fra ROTC som var ment som et treningsprogram for reserveeoffiserer mens man gikk på college mot at din valgte våpengren betalte mye av studieutgiftene dine mot at du skyldte fornevnte gren noen år med active duty..I "gamle dager" var dette ikke så mye mer enn at du ble "weekend warrior" mens du hadde et normalt liv for de fleste.men etter 9/11 forandret dette seg drastisk og ROTC ble på det verste sett på som "the backdoor draft".

  Dvs at mange ferske "shake and bake butterbars"(2LT med skinnende gullbarre på kragen) var fresh faced college kids som ofte var totalt ute av sitt element..de lureste lærte delegere og lytte på sine NCO og lære av dem,-men noen ble desverre blindt forfremmet til 1LT så Cpt. ..og en del av de forstret ukultur i sine respektive kompani..spesielt under og etter "the surge" rundt årti skiftet var det et stort problem.


  Vet ikke om dette er 100% sant ,men det gikk en del rykter på den tiden om vietnam style fraggings(drap i felt) av både offiserer ,NCOs og annet enlisted rank personnel ..det var og en del folk som kom inn med "moral waivers" dvs at bakgrunn i gjenger/narkotika til og med lett til middels vold ble "waived in" pga at folk trengtes desperat på den tiden.

  Alle disse tingene,bidro til at det I NOEN tilfeller framvokste en slags "19 år og på fylla" college kultur (Les:Russetid konstant med tilgang til grovkalibrede våpen),,

  voldtekststatiskikken fløy i taket på denne tiden også-
  Dette er ting som har kommet seg betraktelig.spesielt etter en del kom ut i media.

  Leave a comment:

Working...
X
Besøksstatistikk