Milforum

Globalt toppbanner

Collapse

Liten reklamesnutt

Collapse

Kunngjøring

Collapse
No announcement yet.

Erfaring som Vab-jurist?

Collapse

Annonse før emne

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tid
 • Show
Clear All
new posts
 • Trådstarter

  Erfaring som Vab-jurist?

  Hei folkens.

  Jeg kommer til å sende avgårde en søknad til FVPS neste uke om å bli tatt opp som VAB-jurist. Er i slutten av 20-årene og har ikke gjennomført verneplikt. Har lest forumemnene som angår VAB, men tenkte jeg kunne lage et emne til i tilfelle det er flere som har gjort seg noen erfaringer her.

  Sånn generelt for alle VAB-er. Hvordan er de første ukene etter oppstart? Er det som helt vanlig rekrutt?

  Noen som eventuelt kan si noe om hvilke arbeidsoppgaver VAB-jurister har? Både generelt og spesielt? Og eventuelt om noen vet om det er mange om beinet for å komme inn som VAB-jurist?

  Har lest alt på forsvaret sine sider, så håper på noe mer utfyllende enn det som står der.

  Takk på forhånd.
  Lignende tråder

 • #2
  Sv: Erfaring som Vab-jurist?

  For ordens skyld: Det er ikke noe som heter "Vernepliktig Akademisk Befal" (VAB) i Forsvaret i dag. Dette ble erstattet med "Vernepliktig Akademiker" (VA) for en god stund siden.

  Du kan lese mer utfyllende om arbeidsoppgaver mm her: >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker, Trykk her for å bli medlem av Milforum <<<<<

  Slik jeg ser det, er i alle fall beskrivelsen for Sjøforsvarsstaben veldig presis.
  Om du lurer på noe mer, er det ikke verre enn å ringe Forsvarets sentralbord og be om å bli satt over til jurist ved en av avdelingene du finner på listen på siden jeg linket til ovenfor. En stadig tjenestegjørende VA-jurist vil sikkert kunne gi deg svar på det du lurer på (det er også normalt avtroppende VA som har ansvaret for å ta seg av sin etterfølger ift opplæring osv).
  If you take responsibility for yourself you will develop a hunger to accomplish your dreams.

  Kommentér

  • Trådstarter

   #3
   Sv: Erfaring som Vab-jurist?

   Som det stod i første innlegg har jeg allerede lest det som står på forsvarets nettsider. Jeg har i mellomtiden vært i kontakt med en VA-jurist på LinkedIn og en eller annen på FVPS sitt sentralbord. De ga riktignok noe motstridende informasjon rundt tjenesten, men satser på at sannhetsgehalten i VA-juristen sin info er høyere. :')

   VA-juristen mente det var tilnærmet vanlig rekrutt for VA, mens FVPS mente at grunnleggende soldatutdanning begrenset seg til å kunne håndtere våpen.

   Kommentér

   Working...
   X
   Besøksstatistikk