Milforum

Globalt toppbanner

Collapse

Kunngjøring

Collapse
No announcement yet.

Dødsfall og nekrologer

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tid
 • Show
Clear All
new posts
 • Thread Author

  Dødsfall og nekrologer

  Tråden for å fortelle om kjente personer, gjerne med militær tilknytning, som har dødd.
  Those who beat their swords into plowshares will plow for those who don't.
 • Thread Author

  #2
  Ragnar Ulstein er død.

  Click image for larger version Name:	Ulstein.jpg Views:	0 Size:	8,0 KB ID:	1022531

  Ragnar Ulstein - krigsveteran, historiker og forfatter, er død. Det bekrefter sønnen Anders Ulstein overfor Sunnmørsposten tirsdag. Ulstein døde i 9-tida tirsdag morgen. Han ble 99 år.


  Ulstein ble født 19. april 1920 i Ulstein og var en fremtredende motstandsmann under andre verdenskrig.


  Ulstein var løytnant i den britiske militæravdelingen Kompani Linge, som besto av norske frivillige som skulle delta i britisk ledede operasjoner i Norge under krigen og organisere, instruere og lede den norske motstandsbevegelsen.


  Ulstein deltok under flere operasjoner, deriblant landgangen i Reine i desember 1941 og i en sabotasjeaksjon mot et forsynings- og troppeskip i Nord-Gulen utenfor Svelgen i 1943.


  Fra høsten 1944 ledet Ulstein oppbyggingen av hjemmestyrken med kodenamnet «Siskin» i Sogn.


  Ulstein jobbet etter krigen som journalist, sakprosaforfatter og statsstipendiat og skrev flere bøker om norsk deltakelse i andre verdenskrig. Han tok aktivt del i kampen for at de norske fangene i tyske konsentrasjonsleirer skulle få erstatning fra Forbundsrepublikken Tyskland, og var sterkt engasjert i arbeidet for krigsinvalidene. Ulstein var også aktiv politisk i Venstre.


  Ulstein ble for sin krigsinnsats tildelt blant annet St. Olavsmedaljen med to ekegrener, Deltagermedaljen, Haakon VIIs 70-årsmedalje og britiske Military Medal. For sitt arbeid etter krigen er han tildelt Kongens fortjenstmedalje i gull og Forsvarets hederskors. Ulstein er for deltakelsen i Tysklandsbrigaden tildelt Forsvarets medalje for internasjonale operasjoner og Tysklandsbrigadens veteranmedalje.  (Kilde: Sunnmørsposten)
  Those who beat their swords into plowshares will plow for those who don't.

  Kommentér

  Donasjoner

  Collapse
  Working...
  X