Globalt toppbanner

Collapse

Kunngjøring

Collapse
No announcement yet.

Kyp og kontrolloffiserer

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tid
 • Show
Clear All
new posts

 • #31
  Sv: Kyp og kontrolloffiserer

  Opprinnelig skrevet av magskor Vis post
  Kontrolloffiser, som må ha bordingskurs? Skal han ro ut til fartøyet han skal borde? Eller skal han borde fartøy ved kai?
  At sauene vedtar at alle skal leve av gress hjelper dem lite hvis ikke ulvene er enige.

  Kommentér


  • #32
   Sv: Kyp og kontrolloffiserer

   Opprinnelig skrevet av hvlt Vis post
   Dette var jo noe den forutseende forsvarsledelsen hadde funnet ut, som daværende GIHV Bernt Iver Ferdinand Brovold la fram på foredrag i OMS (som jeg hørte) i 2004 og 2005. Aldri mer i vår levetid ville det komme en trussel mot Norge som ville gjøre det nødvendig å mobilisere hele Heimevernet samtidig, sa han. Det vi ville stå overfor av trusler i fremtiden ville dreie seg om terrortrusler, men de kunne være alvorlige og kunne måtte føre til høynet beredskap i perioder som kunne være på opp til 6-12 måneder, hvor det ville være nødvendig å ha innkalt opp til 5.000-10.000 HV-soldater samtidig. Den nye IFO-strukturen skulle sørge for det ved å ha styrkene innkalt på rotasjon. Først ville innsatsstyrkene bli innkalt, og etter at de hadde stått vakt noen uker ville de bli dimmitert, mens HV-områder i Forsterkningsstyrken (vanlige HV-områder) var blitt inkalt for å overta vaktholdet på rotasjon, og hvis dette varte virkelig lenge, ville til slutt de lavest prioriterte HV-områdene som ble kalt oppfølgingsstyrken bli innkalt for å overta vaktholdet. Dermed kunne vi ha 5.000 til 10.000 HV-soldater innkalt i en periode på 6-12 måneder uten at byrden på den enkelte og på det sivile samfunnet (arbeeidsplassene HV-soldatene ble tatt fra) ble for stor.

   Det var slutt på "Aldri mer 9. april"-tankegangen, husker jeg han sa, Norge ville aldri stå under noen invasjonstrussel igjen, nå måtte vi glemme gammeldags kaldkrigs-tenkning og se fremover til en verden der det er terror som er den eneste internasjonale trusselen i vår del av verden. Var det litt dogg på krystallkula hans?

   …….
   Det var mye dogg på mange krystallkuler på den tiden, og det meste av doggen ser tragisk nok fortsatt ut til være tilstede.

   Kommentér


   • #33
    Sv: Kyp og kontrolloffiserer

    Avsporing/Innspill litt på siden av tema: Jeg vil på det varmeste anbefale Lawrence Freedmans bok «The Future of War» til alle som synes dette med dugg på spåkuler er et spennende tema. Boka er relativt lettlest, svært god og tilgjengelig i din favorittbokhandel (fysisk eller på nett)

    Avsporing/innspill slutt.
    Aldri mer 13

    Kommentér

    • Trådstarter

     #34
     Sv: Kyp og kontrolloffiserer

     Kontrolloffisere gjennomfører Et enklere kurs, om å lære lover og regler. Og om hvordan kontrollen gjennomføres ombord.
     Bording... vel, det forsvant når båtene våre ble borte.
     Last edited by Kontroll; DTG 071831 Feb 19, . Begrunnelse: Prøver å svare en kommentar, men havner nederst på siden...

     Kommentér

     • Trådstarter

      #35
      Sv: Kyp og kontrolloffiserer

      Den ene løsningen er å gjøre det ved kai.

      Kommentér


      • #36
       Noen andre her som har stilling som kontrolloffiser i HV? Har erfaring fra denne stillingen i SHV, men vet lite om opplegget i HV nå. Har nylig byttet stilling fra ops.off til kontrolloffiser. Har noen sett noen form for kursing innen faget?

       Kommentér

       Forsvarets historiske filmarkiv

       Collapse

       Working...
       X
       Besøksstatistikk