Milforum

Globalt toppbanner

Collapse

Kunngjøring

Collapse
No announcement yet.

Bo med kjæresten

Collapse

Annonse før emne

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tid
 • Show
Clear All
new posts
 • Trådstarter

  Bo med kjæresten

  Typen er på opptak til krigsskolen nå, og jeg lurer på hvordan det er med å bo med han. Vet de får leiligheter oppe på skolen, og lurer på om noen vet om det går ann at jeg også bor med han der oppe? Evt om forsvaret vil betale husleien hans hvis vi bor i en leilighet utenfor leiren?
  Lignende tråder

 • #2
  Sv: Bo med kjæresten

  Med forbehold om at alt ikke er på plass med ny krigsskoleutdanning: Kadettene på krigsskolene skal fra høsten av forlegges på tomannsrom, og ikke i "leilighet", og du vil ikke få bo sammen med ham der.

  Dersom dere alt har kjøpt eller leier leilighet sammen vil sannsynligvis forsvaret dekke deler av utgiftene, uten at jeg kjenner detaljene.
  "You may not be interested in war, but war is interested in you." -Michael Walzer

  Kommentér


  • #3
   Sv: Bo med kjæresten

   Se på linken her: >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker, Trykk her for å bli medlem av Milforum <<<<<

   Kadettene skal fra i høst av i prinsippet ha samme rettigheter som soldater under førstegangstjenesten. (Selv om pengetellerne i FD helst så at de hadde færre.)
   "You may not be interested in war, but war is interested in you." -Michael Walzer

   Kommentér


   • #4
    Sv: Bo med kjæresten

    Med forrige KS ordning så var man ansatt og hadde endel rettigheter ifm med bolig. Man søkte bolig og fikk boligpoeng basert på antall beordringer mellom tjenestesteder, familie/barn og tjenestetid. Skolen har endel messerom/hybler og et begrenset antall leiligheter til de kadettene som kom med familie. Hvis forsvaret ikke klarte å skaffe bolig så kunne man få opp til en viss sum leie av sivil bolig.
    Med ny ordning så er det andre regler som slår inn siden man er elev på andre vilkår. Hvordan disse blir er har jeg ikke sett.
    På Forsvaret.no så står det: >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker, Trykk her for å bli medlem av Milforum <<<<<

    Utdanningen starter i begynnelsen av august, og vil de første 9 ukene foregå på Heistadmoen utenfor Kongsberg. Denne delen er felles for alle studiene, og inneholder variert opplæring innen grunnleggende soldatferdigheter og ledelse. Under denne perioden bor du sammen på rom med 4 - 6 av dine medelever.

    Etter endt grunnutdanning fortsetter restesten av studiet på Krigsskolen som ligger på Linderud i Oslo. Kunnskapsnivået og læringsrammen på skolen holder samme akademiske kvalitet som ved alle andre akkrediterte høgskoler i Norge.

    Alle elever får tilbud om å bo gratis på tomannsrom på skolens egne hybler. Dette er boligblokker som ligger inne på skolens område, i nærhet til undervisningsbygg, messe og idrettshall. Som elev ved Krigsskolen kan du spise alle dine måltider i spisemessa. Det blir servert frokost, lunsj og middag til faste tider hele uken, inkludert i helgene.
    Svolten og tyst, samband fyst

    Kommentér


    • #5
     Sv: Bo med kjæresten

     i høst vil det være overbooking ved KS fordi det kommer SJØ og LUFTkadetter dit over en periode, noe som gjør sitt med forlegningsspørsmålet i leiren og området rundt.

     Hvordan dette bedrer seg når besøkende kadetter reiser der fra, aner jeg ikke.
     Shaking the ground with the force of a thousand guns

     Kommentér


     • #6
      Sv: Bo med kjæresten

      En oppdatering her: enkelte kadetter på ny ordning med samboer/ektefelle har søkt og fått tildelt forsvarsbolig. Det er da snakk om veletablerte forhold, minst ett med felles barn.

      Men det betyr altså at det går an å søke, hvert tilfelle blir behandlet individuelt, og det er faktisk mulig å få positivt svar.
      "You may not be interested in war, but war is interested in you." -Michael Walzer

      Kommentér

      Working...
      X
      Besøksstatistikk