Milforum

Globalt toppbanner

Collapse

Kunngjøring

Collapse
No announcement yet.

Øvelse Joint Reindeer 2018

Collapse

Annonse før emne

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tid
 • Show
Clear All
new posts
 • Trådstarter

  Øvelse Joint Reindeer 2018

  Øvelse Joint Reindeer 2018  Fra 5-11.mars vil øvelsen Joint Reindeer gjennomføres i Indre Troms. Over 5000 soldater deltar på øvelsen.
  ​Øvelsen vil foregå mellom Evenes i sør og Bardufoss i nord. Hæren øver med bidrag fra sjø, luft og HV, samt allierte styrker.


  ALLIERT DELTAKELSE
  Hensikten med øvelsen er å opprettholde og styrke operativ evne i Brigade Nord, og drive realistisk samtrening med andre grener og allierte under krevende vinterforhold.

  I tillegg til brigadens avdelinger deltar US Marines (USMC) og Royal Netherlands Marine Corps (RNLMC) med til sammen 350 soldater. Luftforsvaret støtter med helikopter fra 339 sqn. Forsvarets sanitet støtter med skarp sanitetsberedskap sammen med 339-skvadron. Forsvarets militærpolitiavdeling og Kystjegerkommandoen fra Sjøforsvaret stiller også med mindre bidrag.

  Nord-Hålogaland heimevernsdistrikt 16 (HV-16) gjennomfører i perioden 2-7.mars øvelse Åsgård som er en integrert del av Hærens øvelse Joint Reindeer. De har med omlag 600 soldater.

  BRUK AV DRONER UNDER ØVELSEN
  Under tidligere øvelser har det vært observert sivile droner i øvingsområdene. Forsvaret henviser i denne anledning til paragraf 34 i «forskrift om luftfartøy som ikke har fører ombord». Der står at det ikke er tillatt å fly slike luftfartøy over, eller i nærheten av der det er militær øvingsaktivitet.

  Paragrafen gjelder droner og modellfly, og all slik aktivitet der Forsvarets personell befinner seg. Det oppfordres til at sivile dronepiloter tar kontakt med Forsvaret på forhånd og avklarer eventuelle flygninger, slik at det ikke kommer i konflikt med Forsvarets luftfart og sikkerheten på bakken.


  >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker <<<<<, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM]
  Those who beat their swords into plowshares will plow for those who don't.
  Lignende tråder
Working...
X
Besøksstatistikk