Globalt toppbanner

Collapse

Kunngjøring

Collapse
No announcement yet.

Villedende informasjon i media

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tid
 • Show
Clear All
new posts

 • Sofakriger
  replied
  Å bygge lover så robuste at de også virker når myndighetene har en ensidig eller ond agenda er vanskelig. Jeg forstår innvendingene til Advokatforeningen og Dommerforeningens menneskerettighetsutvalg, men vi må klare å komme opp med noe som gjør at de som undergraver demokratiet og vår frihet gjennom sosiale media kan reageres mot. Enten de er virtuelle femtekolonister, fremmede makter eller aller viktigst leverandører som fraskriver seg ansvar.

  Men høringssvar er vel ikke stedet til å være konstruktiv.

  Leave a comment:


 • yamaha
  replied
  I mangel av en bedre tråd i farten, så legger jeg denne her: >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker <<<<<, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM]

  Nå er høringsfristen gått ut angående endringer i straffeloven om påvirkningsvirksomhet. Så vidt jeg har forstått det var lovforslaget ment å ramme samarbeide med fremmede etterretningstjenester med og spre "feilinformasjon".

  Rett24 har en artikkel om saken: >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker <<<<<, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM]

  Frykter grunnlovsbrudd


  Dommerforeningens menneskerettighetsutvalg skriver imidlertid at begrepene i det foreslåtte straffebudet er så vage, at rekkevidden fremstår som uklar.

  «I og med at straffebudet gjelder påvirkning av beslutninger og den allmenne meningsdannelse, som er i sentrum for begrunnelsen for ytringsfriheten, er rekkevidden av straffebudet av særlig viktighet», skriver utvalget, og fraråder forslaget.

  Det samme gjør Advokatforeningen, som i sin høringsuttalelse dessuten peker på at Grunnloven beskytter også utenlandske interessers rett til å ytre seg fritt i Norge. Foreningens skriver:
  «Det er en avgjørende verdi at norske straffebud utformes på et vis som innebærer at de ikke kan misbrukes under skiftende samfunnsforhold. Den nåværende ordlyden gir et urovekkende vidt spillerom og kan i prinsippet ramme frivillige organisasjoner, journalister og andre. Det er verdt å merke seg at slik lovgivning brukes av totalitære regimer for å kneble eller undertrykke brysomme stemmer eller ytringer.»

  Leave a comment:


 • M72
  replied
  Etterhvert som >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker <<<<<, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM] blir mer utbredt kan det bli vrient å skille virkelighet fra bløff (som da kanskje kan ses på som virkelig?):
  >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker <<<<<, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM]
  >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker <<<<<, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM]

  Leave a comment:


 • 93A
  replied
  Harald Stanghelle skriver om falske nyheter i Forsvarets forum.

  DET NYE MARERITTET
  Falske nyheter er et mareritt for alle med beredskapsansvar. Det som skjer rundt corona-viruset er bare en forsmak på hva vi har i vente, skriver Harald Stanghelle. ​

  «Smitten har kommet for fullt til Norge», lød en Snapchat-melding like etter at coronaviruset hadde begynte å spre seg utenfor Kina. Det var feil. En typisk falsk nyhet. Det var også «VG»-forsiden med tittelen: «SISTE: Corona-viruset har nådd Norge - to personer innlagt». >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker <<<<<, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM] så ut som en ekte forside på landets største nettavis. Også for et trenet øye kunne den gå for å være ekte. Bildet som illustrerte «nyhetssaken» skulle bygge opp under dette - en sykebil utenfor Ullevål sykehus i en dramatisk situasjon. Skiltet med «Infeksjonsavdeling A» er tydelig. Slik blir vi narret inn i en konstruert virkelighet.

  For bildet er lånt fra dramatikken for seks år siden da en ebolasmittet norsk kvinne ankom sykehuset. Alt det andre er stjålet fra VGs journalistiske verktøykasse. På samme vis som en nyhetsartikkel i Stavanger Aftenblad som omhandler trusler mot flere skoler i Rogaland ble transformert til en falsk nyhet om at en navngitt elev på Bryne videregående skole er coronasmittet.
  >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker <<<<<, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM]

  Leave a comment:


 • Signal_m
  replied
  Sv: Villedende informasjon i media

  Jeg tror det frem mot valget kan bli vrien å skille mellom ledende og villedende informasjon, med dette mener jeg at alle (?) har en agenda med det de fremlegger og vinklingen dette legges frem med. Dette gjelder forsåvidt aldrimer og styrkHV like mye som det gjelder Senterpartiet eller oss her på Milforum.. Informasjon og påstander/ønsker uten agenda er i mine øyne vanskelig hvert år, og umulig i valgår
  Last edited by Signal_m; DTG 221823 Jul 17, . Begrunnelse: Skrivefeil

  Leave a comment:


 • orcbuster
  replied
  Sv: Villedende informasjon i media

  Har liten tro på seriøs satsning på forsvaret fra noen av de politiske partiene. Vil ta det meste av det som kommer frem med en klype salt med mindre samtlige partier lover økning til 2%

  Leave a comment:


 • 4312
  started a topic Villedende informasjon i media

  Villedende informasjon i media

  Vi går i mot stortingsvalg, det er tunge militære utredninger som foregår så jeg vill si at vi er sårbar for påvirkning i feil retning. Det er store tunge valg som blir tatt i disse dager og i nær framtid, vi kan risikere at vi får en politisk ledelse som blir valgt for at de skal fremme et forsvar som ikke er det rette for oss eller alliansen. Aldrimer og styrk HV er nye informasjonskanaler som vi har relativ liten erfaring med, så hvilken påvirkningskraft har de og spiller de noen rolle?

  Det jeg ønsker å få fram i denne tråden er villedende informasjon og politisk spill som påvirker forsvarssaken.

Forsvarets historiske filmarkiv

Collapse

Working...
X
Besøksstatistikk