Globalt toppbanner

Collapse

Kunngjøring

Collapse
No announcement yet.

Heimvernets skole og kompetansesenter – HVSKS SB

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tid
 • Show
Clear All
new posts
 • Trådstarter

  Heimvernets skole og kompetansesenter – HVSKS SB

  Heimevernets skole- og kompetansesenter (HVSKS) er lokalisert på Dombås, og er våpenskolen for Heimevernet. Skolen tilbyr sentrale militære kurs fortrinnsvis for HV, men også andre forsvarsgrener og lærlingeplasser i institusjonskokkefaget. Garnisonen består av blant annet et hovedbygg med en rekke undervisningssaler, kontorer, kjøkken, spisesal og en messe i tillegg til en elevforelegning og en rekke boliger. Kompetansesenteret har eget moderne skytefelt med 8 ulike baner kun 5 minutter fra kompetansesenteret. Banene disponeres uten restriksjoner 24/7. I tillegg disponerer våpenskolen et unikt øvingsområde på hele 83 000 dekar. HVSKS produserer omtrent 1300 befal gjennom sin varierte utdanning i 2012. I tillegg er våpenskolen aktiv med i vel 40 prosjekter. HVSKS leder flere av investeringsprosjektene på vegne av Forsvaret. Våpenskolen har 52 ansatte, inkludert 10 befal knyttet til befalsutdanningen ved Garnison Porsanger. Siden oppstarten i 1947 er det produsert 76.000 befal ved kompetansesenteret, hvorav 3600 utenlandske offiserer.

  1. august 2009 ble Heimevernets befalsutdanning flyttet fra Værnes til garnisonen i Porsanger og herved overtok HVSKS ansvaret for avdelingen.

  HVSKS har en sambandsseksjon som ivaretar HV’s behov for utdanning innen grunnleggende sambandstjeneste samt videreutvikling av befal og mannskaper som skal arbeide med K2-systemer og sambandsplanlegging i områdestukturen.
  Jobbmuligheter:

  HVSKS har ikke vernepliktig mannskap fast tilknyttet sine avdelinger. Å være en del av OR-søylen (ansatt i forsvaret på kontrakt etter endt førstegangstjeneste), å gjennomføre Forsvarets ingeniørhøyskole eller annen relevant sivil eller militær utdanning er et minimumskrav. Som et unntak er det mulig å få stilling ved HVSKS med HV-utdanning som utgangspunkt.
  “If you find yourself in a fair fight, your tactics suck.”
  ― John Steinbeck
  Lignende tråder

Heimevernet - historisk filmarkiv

Collapse

Working...
X