Milforum

Globalt toppbanner

Collapse

Kunngjøring

Collapse
No announcement yet.

Hybridkrig

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tid
 • Show
Clear All
new posts

 • #31
  Sv: Hybridkrig

  NKOM sier selv på fjasboka:

  I Nkom har vi 16 spesialutrustete målebiler fordelt på kontorene i Lødingen, Trondheim, Lillehammer, Bergen, Ski og Lillesand. Selv om vi ikke har et kontor på Otta, så har tre av våre nyeste tjenestebiler nummerskilt som begynner med bokstavene HZ.

  Hvis du tror dette er tilfeldig tar du feil og her kommer forklaringen. Noe nerdete vil kanskje noen hevde, og ja: I Nkom er vi mer opptatt av frekvenser enn de fleste.

  Historien begynner i 1865 da den skotske fysikeren James Clerk Maxwell gjennom samlingen av fire likninger beskriver den teoretiske eksistensen til elektromagnetiske bølger, også kjent som Maxwells likninger. Etter dette tok det imidlertid 23 år før den tyske professoren Heinrich Rudolf Hertz gjennom et praktisk eksperiment faktisk kunne bevise den fysiske eksistensen til elektromagnetiske bølger.

  Eksperimentet utførte Hertz ved universitetet i Karlsruhe i Tyskland i 1888, og testoppsettet er vist på et av bildene. Ved å generere en gnist fra en sender på ene siden av bordet observerte han en gnist i mottakeren på andre siden av bordet. En gnist er alltid forbundet med utsendelsen av elektromagnetiske bølger, og vår venn Hertz hadde således bevist deres eksistens.

  Denne oppdagelsen ga grunnlag for utvikling av trådløs kommunikasjon, først i form av telegrafi og i nyere tid mobilkommunikasjon og kringkasting. Hertz sin oppdagelse førte til at SI-enheten for frekvens ble valgt til å være nettopp Hertz, forkortet Hz.

  I det daglige jobber Nkom mest med betegnelsene MHz (Mega Hertz, 1 million Hertz) og GHz (Giga Hertz, 1 milliard Hertz). Én Hertz betyr én svingning/periode per sekund.

  Neste gang du ser en varebil med mange antenner på taket, så ta en nærmere titt. Har den HZ-skilt og Nkom logo, så er dette en av våre nyeste biler med en liten hyllest til Hertz som beviste eksistensen av elektromagnetiske bølger og la grunnlaget for all trådløs kommunikasjon.
  https://www.facebook.com/frekvenskon...18349578281237
  Svolten og tyst, samband fyst

  Kommentér


  • #32
   Sv: Hybridkrig

   Lødingen ser ut til å være den nordligste, er jo et stykke kjøretur derfra til øst-Finnmark.

   Kommentér

   Donasjoner

   Collapse
   Working...
   X