Globalt toppbanner

Collapse

Milforum Google-søk

Collapse

Kunngjøring

Collapse
No announcement yet.

Ledige stillinger: Etterretningsbataljonen

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tid
 • Show
Clear All
new posts
 • Trådstarter

  Ledige stillinger: Etterretningsbataljonen

  Feltoperatør
  ​En feltoperatør jobber som en del av en fjernoppklaringspatrulje som samler informasjon ved å plassere øyne på et mål uten selv å bli oppdaget. Søknadsfrist 1. juni 2015.

  ​Krav til søkere uten førstegangstjeneste:

  Kunne sikkerhetsklareres for "Hemmelig"
  Fylt 18 år før seleksjonen begynner
  Være norsk statsborger
  Bestått sesjon del 1 og 2
  Tilfredsstille fysiske minstekrav for utdanningen

  Krav til søkere som grenader eller befal:

  Fullført førstegangstjeneste eller grunnleggende befalsutdanning
  Alder normalt ikke over 24 år for grenaderer og 30 år for befal/yrkesoffiser
  Kunne sikkerhetsklareres for "Hemmelig"​
  Tilfredsstille krav til medisinsk skikkethet for internasjonale operasjoner
  Tilfredsstille fysiske minstekrav for utdanningen
  Være villig til å tjenestegjøre i Forsvarets operasjoner

  >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker <<<<<, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM]
  Last edited by Rittmester; DTG 231025 Mar 21, .
  Ytringsfrihet, informasjonsfrihet og trykkefrihet er grunnelementer i et demokrati. En fri, uavhengig presse er blant de viktigste institusjoner i demokratiske samfunn.
  Lignende tråder

 • #2
  Sv: Stilling: Feltoperatør (Hæren)

  For gammel, men hadde vært gøy
  “If you find yourself in a fair fight, your tactics suck.”
  ― John Steinbeck

  Kommentér


  • #3
   Sv: Stilling: Feltoperatør (Hæren)

   Samme. For heller gå for fsk/hjk og kose oss der


   Sent from my iPhone using Tapatalk

   Kommentér


   • #4
    Sv: Stilling: Feltoperatør (Hæren)

    Google er ikke min venn i dag. Hvor finner man disse medisinske kravene?

    Ikke at jeg har tenkt å søke selv, er for gammel og har hatt min tur i oppklaringen. Men ble nysgjerrig på disse medisinske kravene.
    TTTF - Trykk, Tal, Tenk, F***!

    Kommentér


    • #5
     Sv: Stilling: Feltoperatør (Hæren)

     I et reglement som heter FSAN P6. Har det på en PC på jobben, det lå på nett for en tid siden, men jeg finner det ikke ved googling nå. Krav til internasjonal tjeneste er så vidt jeg husker 6 på alt bortsett fra psykisk helse, hvor kravet er 9. 9 betyr altså ingen nedsatt funksjonsevne.
     At sauene vedtar at alle skal leve av gress hjelper dem lite hvis ikke ulvene er enige.

     Kommentér


     • #6
      Sv: Stilling: Feltoperatør (Hæren)

      Er ikke oppklaring felt operatør?


      Sent from my iPhone using Tapatalk

      Kommentér


      • #7
       Sv: Stilling: Feltoperatør (Hæren)

       Jo, det er "new speak" for oppklaringsmann slik jeg ser det. Som om ikke oppklaringsmann var tøft nok.


       Sent from my iPhone using Tapatalk
       TTTF - Trykk, Tal, Tenk, F***!

       Kommentér


       • #8
        Sv: Stilling: Feltoperatør (Hæren)

        Hehe. Du var tidligere oppklaring ? Eller kun seleksjon


        Sent from my iPhone using Tapatalk

        Kommentér


        • #9
         Sv: Stilling: Feltoperatør (Hæren)

         Brigadeoppklaringseskadronen, siste året den eksisterte. Tilbake i 6. Divisjons tida. Fjernoppklaring hadde et slags opptak, men ikke i nærheten av det opplegget de har i dag. Var ikke på opptaket. Tjenesten var relativt lik, mer fokus på oppklaring hos oss og mer på langvarig overvåkning hos dem. Vi hadde egne kjøretøy da, snøscooter i en tropp og BV i den andre. Men vi fløy vel så ofte med Hocus (eller Scaniacopter).


         Sent from my iPhone using Tapatalk
         TTTF - Trykk, Tal, Tenk, F***!

         Kommentér


         • #10
          Sv: Stilling: Feltoperatør (Hæren)

          Så rått.
          Ja er jo blitt en del forandringer vil jeg tro
          Morro å høre hvordan ting var før 'n


          Sent from my iPhone using Tapatalk

          Kommentér


          • #11
           Sv: Stilling: Feltoperatør (Hæren)

           Jeg var på oppklaringspatrulje i brigadeoppklaringseskadronen i 6. divisjon i 2000-2001. Eskadronen var del av Oppklaringsbattaljonen. Bataljonen besto av Elektronisk Krigførings kompani, Brigadeoppklaringseskadronen og Fjernoppklaringseskadronen.

           Elektronisk Krigførings kompani (EK-kompaniet) var oppsatt med forskjellig utstyr til avlytting og forstyrrelse av fiendtlig elektroniske signaler, først og fremst samband. EK-kompaniet eksisterer enda, og er relativt hemmelighetsfullt når det gjelder kapasiteter av naturlige årsaker. Hvis det kommer "Rosa Helikopter" eller annen "musikk" på sambandet ditt, så er oddsen stor for at denne gjengen har hatt en finger med i spillet, selv om de er farligst når du ikke merker at de er der. EK-Kompaniet var en divisjonsressurs.

           Fjernoppklaringseskadronen besto av tropper med oppklaringslag og litt stab. Oppklaringslagene skulle trenge langt inn på fiendtlig territorium (eventuelt la fronten passere sin posisjon). Derfra skulle de rapportere fiendtlig aktivitet og styrkedisponeringer. Fjernoppklaringen var divisjonens øyne og skulle se etter viktige strategiske disponeringer. Men selvfølgelig også melde inn eventuelle forsynings-punkter og kommandoplasser de kom over. Typisk oppdrag var å overvåke sentralt veikryss for å avklare hvor fienden ville sette inn støtet. Kunne ha rolle som sekundær ildleder. Eskadronen eksisterer i dag, men har fått et litt annet preg i og med at de ikke jobber for en divisjon lengre. Inngår i ISTAR-konseptet som en sentral del av ledelsens situasjonsforståelse.

           Brigadeoppklaringseskadronen var også tropper med oppklaringslag. Vi skulle normalt ikke like langt inn på fiendtlig territorium, da eskadronen (og andre mobiliserings eskadroner) skulle støtte en brigade med situasjonsforståelse foran egne linjer. Eskadronen er brigadeledelsens øyne og skal fortelle brigadesjefen hva som er på vei mot brigaden eller hva brigaden kan forvente å møte ved et angrep. I prinsippet skulle brigadeoppklaringen finne hvor og hvorledes FI utgrupperte, og om FI klargjorde for forsvarsstrid eller angrepsstrid. Typisk fikk man melding fra divisjonen (altså fra fjernoppklaringen) at styrke X var observert på vei inn i området, så var det brigadeoppklaringens oppdrag å finne ut hvor denne styrken var og hva den holdt på med. Rent konkret måtte brigadeoppklaringen være mer mobil, og fikk oftere i oppdrag å oppklare et område eller en akse for å avklare om og eventuelt hvor FI var. Mens fjernoppklaringen oftere lå i OP for å overvåke et punkt eller område for å se hvilke styrker som passerer og i hvilken retning. På grunn av dette behovet for mobilitet var en tropp oppsatt på BV og en oppsatt på snøscooter. Men som nevnt i tidligere innlegg var vi vel så ofte ute å fløy i helikopter (eventuelt simulert helikopter med Scaniacopter). Motoriserte kjøretøy lager støy, og man vil gjerne ikke bli oppdaget pga lyd når man er oppklaring. Så minst de siste kilometerne tar man til fots eller på NATO-planker. I og med at divisjonen ikke var fult oppsatt med alle brigader, så ble oppdragene for fjernoppklaringen og brigadeoppklaringen i praksis veldig like. To motto gikk igjen: "Ser alt, alltid" og "Ingen respekt for avstanden". Iallefall det siste var korrekt, det ble noen lange turer. Også brigadeoppklaringen var sekundær ildleder.

           Disse to eskadronene og EK-kompaniet utgjorde Oppklaringsbataljonen. Bataljonen har senere skiftet navn til Etteretningsbataljonen, oppgaven er fortsatt å gi ledelsen et godt situasjonsbilde. I og med at 6. Divisjon er borte og hele forsvaret stort sett er en brigade er det nå en oppklaringseskadron igjen, den har dog et større oppdrag enn brigadeoppklaringen i sin tid hadde. EK-kompaniet består den dag i dag, men med nytt utstyr. Det er også en Etterretnings og sikkerhets eskadron, det som er åpent om den kan man lese på nett.

           For å illustrere hvordan man opererte på dypet (bak fiendens linjer) når man hadde 6. divisjon, så kan jeg ta en historie fra Joint Winter 2001. 6. divisjon (forsterket med franskmenn) mot TmBn og 42. commando fra Storbritania i grove trekk. 6. divisjon stod i området Gratangen, mens TmBn og 42. commando stod langs veien fra Gratangen mot Bjerkvik. 6. Divisjon skulle angripe mot Bjerkvik og fortrenge FI mot Evenes lufthavn. I utgangsstillingen stod 42. commando nærmest 6. divisjon, men fjernoppklaringen kunne melde at TmBn rykket inn i området og litt senere at 42. commando trakk seg ut. Samtidig på et fjell i området var jeg fungerende lagfører og observerte aktiviteten. I og med at vi observerte at de gikk i stilling kunne vi rapportere alle posisjoner før de fikk kamuflert dem. Når 6. divisjon senere angrep, så viste de om alle stillingene selv om de nå var godt kamuflert. Så godt som hele kompaniet som lå i front ble visstnok dømt ut pga artilleriild basert på mine koordinater.

           Oppdragene til oppklaring kan høres like ut som oppdragene til f.eks. Kavalerieskadroner i dag. Det er litt feil og litt rett. Mange av oppdragene til kavalerieskadronen ville tidligere blitt utført av brigadeoppklaringen. Men brigadeoppklaringen gikk såvidt jeg har forstått lengre inn bak fiendens linjer enn det kavalerieskadronen typisk gjør. Og kavalerieskadronen har i dag en rekke funksjoner (f.eks. skarpskyttere) som oppklaring ikke hadde. Det er nok droner som har tatt over for mange av de viktigste oppdragene til brigadeoppklaringseskadronen.
           TTTF - Trykk, Tal, Tenk, F***!

           Kommentér


           • #12
            Sv: Stilling: Feltoperatør (Hæren)

            Du glemmer stabs- og treneskadronen. Var ikke den satt opp i fredstidsorgen?
            "De känner döden, de vet at den som slutar vandra dör, och att en knivskada, ett benbrott, en plötslig hosta kan vara avskedstecknet."

            Kommentér


            • #13
             Sv: Stilling: Feltoperatør (Hæren)

             Nei, den eksisterte ikke i 2000/2001. Eskadronene hadde egen stabstropp. Og bataljonen var jo ikke en enhet som skulle opptre i krig på samme måte. Brigadeoppklaringseskadronen skulle underlegges en brigade direkte, og skulle ikke få støtte fra bataljonen i strid. Da fikk man det via brigaden.


             Sent from my iPhone using Tapatalk
             TTTF - Trykk, Tal, Tenk, F***!

             Kommentér


             • #14
              Sv: Stilling: Feltoperatør (Hæren)

              Jeg var på rep med stabs- og treneskadronen vinteren 2000, og da servet den først og fremst divisjonsnivået. Tipper den ble operativt overført til jegerregimentet, men litt pussig at ikke bataljonen fortsatte å være oppsettende avdeling.
              "De känner döden, de vet at den som slutar vandra dör, och att en knivskada, ett benbrott, en plötslig hosta kan vara avskedstecknet."

              Kommentér


              • #15
               Sv: Stilling: Feltoperatør (Hæren)

               Hadde den eksistert mellom september 2000 og juni 2001 så hadde jeg vist om det. (Jeg var avdelingstilslitvalgt, og vi var vitterlig bare 3 avdelingstillitsvalgte i bataljonen) Var stabs- og treneskadronen knyttet til oppklaringsbataljonen, hvilke oppgaver hadde den? Vinteren 2000, det var vel da taket raste på Rustadhøgda samfunnshus?

               I og med at jeg var i brigadeoppklaringen så er organiseringen for fjernoppklaringen litt uklar. Vi ble iallefall avgitt i sin helhet til brigaden, KO for eskadronen inngikk vanligvis i brigade-KO og inngikk som del av E-cella såvidt jeg skjønte. Trodde at staben i bataljonen inngikk i E-cella til divisjonen, og at EK-kompaniet og fjernoppklaring var direkte underlagt divisjonssjefen. Men jeg kan ta feil, det er snart 15 år siden, og jeg var nok opptatt av andre ting.
               TTTF - Trykk, Tal, Tenk, F***!

               Kommentér


               • #16
                Sv: Stilling: Feltoperatør (Hæren)

                Nå sklir dette litt ut med hensyn til trådtema, men altså: i 2000 og 2001 inngikk bataljonen i sin helhet (bortsett fra brigadeoppklaringen) i jegerregimentet, sammen med Porsanger jegerbataljon, lokaliseringsbatteriet i artilleribataljonen, og noen deler av HV-016. Stabene i de tre involverte bataljonene utgjorde også staben i jegerregimentet, sammen med noen eksterne. Divisjonen hadde egen e-celle, men mesteparten av feltetterretningen ble utført av jegerregimentet på vegne av divisjonen. Regimentet hadde også en egen teig innen divisjonens, foran de tre manøverbrigadene.
                Those who beat their swords into plowshares will plow for those who don't.

                Kommentér


                • #17
                 Sv: Stilling: Feltoperatør (Hæren)

                 Da var nok eskadronen en ren mobavdeling. Jeg trodde kanskje det var en liten fredstidskadre i bataljonen. For selv om den inngikk i jegerregimentet (jeg kan ikke huske at vi brukte den betegnelsen i 2000, vi snakket om OPD-ett eller annet?), var det ingen tvil om at det var oppklaringsbataljonens eskadron.
                 "De känner döden, de vet at den som slutar vandra dör, och att en knivskada, ett benbrott, en plötslig hosta kan vara avskedstecknet."

                 Kommentér


                 • #18
                  Sv: Stilling: Feltoperatør (Hæren)

                  OPD-brigaden, ja. Operasjoner På Dypet. Kjært barn har mange navn.
                  Those who beat their swords into plowshares will plow for those who don't.

                  Kommentér


                  • #19
                   Sv: Stilling: Feltoperatør (Hæren)

                   Som vel er omtrent det samme som ISTAR igjen?
                   TTTF - Trykk, Tal, Tenk, F***!

                   Kommentér


                   • #20
                    Sv: Stilling: Feltoperatør (Hæren)

                    Mnja. Samme ide med å samle alle etterretningsressurser på høyeste taktiske nivå under en paraply, men "ISTAR-konseptet" var vel tenkt enda videre enn det OPD-brigade/jegerregimentet var, med bidrag fra Sjøforsvaret (KJK +?) og Luftforsvaret (Flyetterretning/overvåkning). Altså en fellesoperativ paraply. I praksis ble det vel en hærgreie, tror jeg. Når divisjonen forsvant ble også litt av poenget borte.
                    "De känner döden, de vet at den som slutar vandra dör, och att en knivskada, ett benbrott, en plötslig hosta kan vara avskedstecknet."

                    Kommentér


                    • #21
                     Stilling: Flerdisiplinanalytiker

                     Etterretningsbataljonen søker nye analytikere med tjenestested i Bardu.

                     Søknadsfrist 26. juni.


                     >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker <<<<<, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM]
                     Those who beat their swords into plowshares will plow for those who don't.

                     Kommentér


                     • #22
                      Sv: Stilling: Feltoperatør (Hæren)

                      >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker <<<<<, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM]

                      Daværende GIHs presentasjon av ISTAR fra slutten av 2006:

                      Opprinnelig skrevet av Robert Mood
                      Et eksempel i denne sammenheng er vår nye ISTAR-kapasitet. Gjennom tett samvirke med Sjøforsvarets kystjegerkommando og Luftforsvarets UAV kapasitet utgjør ISTAR-konseptet en kritisk ressurs for evnen til å opprettholde taktisk og strategisk beslutningsgrunnlag hjemme og ute. Internasjonalt omtales det norske ISTAR-konseptet som banebrytende i arbeidet med å fremskaffe presist beslutningsgrunnlag raskt. Konseptet er en katalysator i forholdet mellom sensorer, effektorer og beslutningstakere.


                      Kronologisk var det arvtageren til Jegerregimentet, det ble nedlagt ved årsskiftet 2005-2006. Konseptuelt er det noe av det samme: det skal levere til nivået over brigaden, etter at divisjonen forsvant vil det si det fellesoperative. I tillegg framgår det at det også skal være en styrkeprodusent som kan avgi komponenter til støtte på alle nivåer.

                      Dette raste fæl OT, men vi holder da annonsen på topp i forumet i alle fall.


                      "De känner döden, de vet at den som slutar vandra dör, och att en knivskada, ett benbrott, en plötslig hosta kan vara avskedstecknet."

                      Kommentér


                      • #23
                       Sv: Stilling: Feltoperatør (Hæren)

                       Stillinger for 2016 er nå lyst ut for feltoperatør i Fjernoppklaringseskadronen, med søknadsfrist 29 april 2016 for befal og vervede, og 1 juni for førstegangstjeneste.

                       Oppdraget løses skjult, med små enheter og ofte til fots over lange avstander.

                       Oppdraget innebærer opphold i områder som vi selv ikke kontrollerer, alene og isolert over lang tid, noe som er en stor mental påkjenning.

                       Oppdragsløsningen innebærer ofte bruk av taktiske innsettingsressurser, herunder kapasiteter fra Luftforsvaret og Sjøforsvaret.

                       Oppdraget løses selvstendig av patruljen og den har normalt ikke muligheter til å få umiddelbar støtte. Derfor må patruljen være over gjennomsnittet godt trent i beskyttelse og overlevelse.

                       Fjernoppklaring innebærer at personellet har god helhetsoversikt og at de blir gitt tillitt. Dette fordi de ofte må ta initiativ og beslutninger på oppdukkende problemstillinger uten mulighet til å kommunisere med overordnede.

                       Flere detaljer rundt seleksjon, forberedelser, utdanning etc:
                       >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker <<<<<, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM]
                       Those who beat their swords into plowshares will plow for those who don't.

                       Kommentér


                       • #24
                        Stilling: Etterretningsoperatør (Hæren)

                        Som etterretningsoperatør innhenter du viktig informasjon gjennom samhandling med andre mennesker. Søknadsfrist 5. januar 2016.

                        En stor del av jobben som etterretningsoperatør innebærer tjeneste utenfor Norges grenser og oftest i konfliktsoner. Her vil du innhente informasjon til støtte for norske og allierte beslutningstakere. Tjenesten i Norge består hovedsakelig av etterretningsfaglig videreutvikling, vedlikehold av militære ferdigheter og fysisk trening. Operatører med tilstrekkelig erfaring og egnethet vil kunne få mulighet til å lede etterretningsoperasjoner.

                        Livet og jobben som etterretningsoperatør er svært krevende. Du må påregne reiser og lengre opphold i konfliktsoner ulike steder i verden. Dette stiller store krav til søkernes personlige motivasjon, psykisk og fysisk robusthet, sosiale ferdigheter, holdninger og læringsevne.
                        >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker <<<<<, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM]

                        Se også stillinger som etterretningsstøtteoperatør på >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker <<<<<, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM]
                        Those who beat their swords into plowshares will plow for those who don't.

                        Kommentér


                        • #25
                         Stilling: Etterretningsanalytiker (Hæren)

                         Etterretningsbataljonen søker kandidater til grunnutdanning flerdisiplinanalyse med tjenestested Setermoen. ​Oppstart for kommende utdanningsløp er 1. august 2016. Søknadsfrist 5. januar 2016.

                         Grunnutdanningen må bestås før man gis videre faglig fordypning. Avdelingen har tre fagretninger: flerdisiplinanalyse, åpne kilder (OSINT) og bildetydning (IMINT).

                         >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker <<<<<, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM]
                         Those who beat their swords into plowshares will plow for those who don't.

                         Kommentér


                         • #26
                          Stilling: Enkildeanalytiker (Hæren)

                          Som énkildeanalytiker innenfor menneskebasert innhenting vil du jobbe med å bearbeide og analysere innsamlet informasjon. Søknadsfrist 5. januar 2016.

                          Søkere som består grunnkurset og blir sertifisert som é​nkildeanalytiker vil bli tilbudt ansettelse som grenader, avdelingsbefal eller yrkesoffiser avhengig av bakgrunn. Vi ser etter personer med variert erfaring, utdanning og kompetanse. Søkere må ha meget gode norsk- og engelskkunnskaper, både skriftlig og muntlig. Det er ønskelig at søkere har høyere utdanning fra universitet eller høyskole, men realkompetanse kan kompensere for manglende formell utdanning. Kvinner og personer med flerkulturell bakgrunn oppfordres spesielt til å søke.


                          >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker <<<<<, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM]
                          Those who beat their swords into plowshares will plow for those who don't.

                          Kommentér


                          • #27
                           Ledige stillinger: Etterretningsbataljonen

                           MI-operatør i Etterretningsbataljonen
                           Som MI-operatør innhenter du viktig informasjon gjennom samhandling med andre mennesker.

                           ODS-operatør i Etterretningsbataljonen
                           Vil du ta del i etterretningsoperasjoner hvor informasjon innhentes gjennom samhandling med andre mennesker?

                           MI-analytiker i Etterretningsbataljonen
                           Som MI-analytiker vil du jobbe med å bearbeide og analysere innsamlet informasjon.

                           Alle stillingene har søknadsfrist 5 januar 2017.

                           For mer info, se >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker <<<<<, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM]
                           Last edited by Rittmester; DTG 281110 Jan 19, .
                           Those who beat their swords into plowshares will plow for those who don't.

                           Kommentér


                           • #28
                            Sv: Stillinger ledig ved Etterretningsbataljonen

                            Linken har ikke innhold:

                            Ingen resultater

                            Beklager, søket ditt ga ingen treff.
                            Velg færre filtreringspunkter, eller sjekk at du har stavet rett.
                            Ledige stillinger i Etterretningsbataljonen
                            “If you find yourself in a fair fight, your tactics suck.”
                            ― John Steinbeck

                            Kommentér


                            • #29
                             Sv: Stillinger ledig ved Etterretningsbataljonen

                             Det står med usynlig elektronisk blekk litt lenger ned på siden...

                             Med tanke på hva slags avdeling det er, er det kanskje ikke så rart at de forsvant. Vi får se om de dukker opp igjen. Alternativt kan interesserte søkere kontakte bataljonen direkte.
                             Those who beat their swords into plowshares will plow for those who don't.

                             Kommentér


                             • #30
                              Sv: Stillinger ledig ved Etterretningsbataljonen

                              Fant en av dem her: >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker <<<<<, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM]

                              De som ikke klarer å finne de andre trenger heller ikke prøve å søke...
                              Those who beat their swords into plowshares will plow for those who don't.

                              Kommentér

                              Forsvarets historiske filmarkiv

                              Collapse

                              Working...
                              X
                              Besøksstatistikk