Milforum

Globalt toppbanner

Collapse

Kunngjøring

Collapse
No announcement yet.

Anbefalte Podcasts

Collapse

Annonse før emne

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tid
 • Show
Clear All
new posts

 • Znuddel
  replied
  Historiepodden Norge.

  Her serveres mer og mindre kjente fra verdenhistorien. Relativt lettbeint for "fagfolk", men god underholdning.

  Programlederne har også en podcast for historier fra WW2.

  http://www.radio-norge.org/podcasts/historiepodden2

  Leave a comment:


 • Kdo_Under
  replied
  https://www.krigshistoriepodden.com/
  Dette her er kjempegøy.
  Og lærerikt, selv om det kommer noen slengere som er feil.

  Leave a comment:


 • yamaha
  replied
  Litt på siden av tråden, men for de av dere som husker Frank Aarebrot sitt foredrag "krig på 200 minutter", så har nå Nrk gjort dette tilgjengelig som podcast. 3 svært interessante episoder om Norge under tysk okkupasjon.

  Finnes i hvert fall på Spotify.

  For de som vil se video, ligger den her: https://tv.nrk.no/program/DVST30000014

  Leave a comment:


 • 93A
  replied
  Podcast med intervju av Hærens sjefssersjant, Rune Wenneberg.

  Å ta liv i krig
  Er det lettere for en mann å ta liv? Hvordan leve med seg selv etter å ha tatt liv i krig? Hvordan er det å miste en god venn i kamp? Rune Wenneberg er sersjantmajor i Hæren og deler sine opplevelse
  https://open.spotify.com/episode/1C6...QR2DLpyUoRlLBw

  Leave a comment:


 • Znuddel
  replied
  Konspirasjonspodden har en episode som omhandler Kursk ulykken fra 2000.

  https://podtail.com/no/podcast/konsp...spodden/kursk/

  Her snakker de om teorien om at en amerikansk ubåt var involvert i senkingen av Kursk (ved et uhell). USA slettet kort tid etterpå russisk gjeld, og innvilget et meget gunstig lån for å dysse det hele ned.

  Leave a comment:


 • EivindM
  replied
  Kan være mange har fått den med seg allerede mtp. at den har tilnærmet legendestatus blant de som lager histoire-podcaster, men nevner allikevel Mike Duncan sin History of Rome. Han famler litt i starten før han faller på plass i fortellerrollen, men det er kanskje også noe av det som er så bra med den; at man i tillegg til et spennende innhold får følge utviklingen til fortelleren. For øvrig er inntrykket etter å ha hørt igjennom at man måtte være tilnærmet suicidal for å ha et ønske om å bli romersk keiser.

  Norman Centuries av samme mann, som omhandler hvordan normannernes sivilisasjon ekspanderte i etterdønningene av Romerrikets fall, er også verdt å få med seg.

  Leave a comment:


 • 93A
  replied
  Bygning 1: Pansertroppsjefen

  NY EPISODE ute nå!
  Silje Johansen Willassen har vært involvert en rekke fiendekontakter og skuddvekslinger gjennom to kontingenter til Afghanistan. Det sterkeste øyeblikket var likevel da hun måtte behandle skadde sivile kvinner og barn etter et selvmordsangrep. Som sjef for en pansertropp var hun også deployert i Litauen som en del av NATO-støttede Enhanced Forward Precense. Her reflekterer hun over rollen som befal og som kvinne i et mannsdominert yrke.

  ENEVIGHET.NO:
  https://www.enevighet.no/bygning-1-pansertroppsjefen/

  SPOTIFY:
  https://open.spotify.com/episode/2Bk...5?si=mg6LY3CjS AG8ov1HNszixA

  PODCASTER:
  https://podcasts.apple.com/no/podcas...sodeGuid=https %3A%2F%2Fet-oyeblikk-en-evighet.castos.com%2Fpodcasts%2F662 5%2Fepisodes%2Fbygning-1-pansertroppsjefen

  Leave a comment:


 • hvlt
  replied
  Eirik Newth er en virkelig god formidler av forskning, og er cand. scient. fra 1989 med astronomi som hovedfag.

  Leave a comment:


 • Gnist
  replied
  Opprinnelig skrevet av yamaha Vis post
  Som de sier i en episode, hva gjør vi om en solstorm slår ut alle satellittene våre samtidig? Går vi tilbake til et middelaldersk samfunn?
  Kjapt: Forhåpentligvis har de fleste med ansvar for kritiske funksjoner som normalt synkroniseres med GNSS-tid sørget for å sikre disse med alternative systemer. Aktører som normalt bruker GNSS for posisjonsbestemmelse og navigasjon bør ha konvensjonelle midler i bakhånd. Mye fokus på dette i luftfarten.

  Lurer fortsatt på om SD burde ha foretatt en mer grundig utredning av nasjonale behov og ulike løsninger for alternativ PNT (posisjonsbestemmelse, navigasjon og tidsbestemmelse) før man la ned resten av LORAN-kjeden i Norge. Sånn som det ser ut for meg nå spurte man litt rundt (kanskje blant folk hvorav ikke alle nødvendigvis var tilstrekkelig klar over reell avhengighet og sårbarhet ved omfattende bruk av GNSS), fant ut at en ev. oppgradering til eLORAN ville blitt for dyrt for offentlig drift samt urealistisk med privat kommersiell drift, før man ga ordre til CYFOR om å sprenge de gjenværende mastene. Men jeg kan jo ta feil.

  https://www.regjeringen.no/no/aktuel...tid/id2618052/
  Last edited by Gnist; DTG 221608 Mar 20, .

  Leave a comment:


 • yamaha
  replied
  Jeg slår et slag for Romkapsel, en podcast om rommet. Morsomt og lærerikt, og samtidig tankevekkende. Som de sier i en episode, hva gjør vi om en solstorm slår ut alle satellittene våre samtidig? Går vi tilbake til et middelaldersk samfunn?

  Ellers er det selvfølgelig alt fra gale professorer til enda galere astronauter, og private, rike, eksentriske folk. Og en episode om månelandingen da.

  https://www.romkapsel.no/

  Leave a comment:


 • Gnist
  replied
  Støttes. Kan også anbefale C. W. Lemoine på YouTube.

  Leave a comment:


 • Eisenhower
  replied
  Noen her inne som interesserte i jagerfly etc.? Anyone?

  Fighter Pilot Podcast, drevet av tidligere F-18-flyger og Top Gun-instruktør Vincent Aiello. Snakker om alt mulig relatert til militær luftmakt, bl.a. egne episoder om flytyper (MANGE!), tekniske episoder om f.eks. tanking og hangarskipoperasjoner, samt løst og fast som flygerutdanning, kommunikasjon, hjemmefronten etc. 76 episoder ute så langt, med den ferskeste om F-15E Strike Eagle ute for en knapp time siden.

  For hardbarka militærnerder er det ikke sikkert du lærer så vanvittig mye om f.eks. flyene, men det er et vell av gode historier og gode gjester, så denne poden anbefales på det varmeste.

  For det aller beste med poden er nettopp gjestene, da han er eksepsjonelt god til å få tak i kunnskapsrike, engasjerte og artige gjester, mange av dem med flere tusen timer i setet; nå nylig kom en dobbel episode om F-15, med to gjester med tilsammen over 7000 timer i flyet, og i en tidligere episode om Mig-29 snakket han med en pensjonert indisk generalløytnant, som var første inder til å fly Mig-29.

  Han har også en veldig bra Youtube-kanal, der han i tillegg til episodene også legger ut mye "behind-the-scenes"-innhold, både cockpitvideoer fra egen flyging, Q&As samt videoer hvor han ser på f.eks. hangarskipoperasjoner og forklarer hva som skjer. Verdt en kikk!

  Alt i alt meget god underholdning!

  Leave a comment:


 • leserbrukernavn
  replied
  Alt du sier er feil, Espen - med Kristoffer Schau:
  Kristopher Schau og Espen Thoresen har preget norsk kringkasting og humor siden det tidlige 90-tallet, da de fant sammen for første gang i NRK-programmet «XL». De løse kanonene stiller nypusset og ladet med behind-the-scenes-historier i uforutsigbare samtaler med kjente mennesker.

  Leave a comment:


 • 93A
  replied
  Intervju med Sjef Hæren under hans besøk på US army war college i høst.
  (Ligger som podcast midt på siden)

  https://warroom.armywarcollege.edu/s...-than-friends/

  Leave a comment:


 • hbreis
  replied
  Sv: Anbefalte Podcasts

  Shoutout til Un-diplomatic av Van Jackson, mannen som kjørte Pacific Pundit ei lita stund for ei tid sidan.
  Gode analyser, vittig, laust uformelt format.

  Leave a comment:


 • navara
  replied
  Sv: Anbefalte Podcasts

  Forsvarets forum; krig og sånn:
  https://podcasts.apple.com/no/podcas...475641786?l=nb

  Leave a comment:


 • Kdo_Under
  replied
  Sv: Anbefalte Podcasts

  Bellingcat har nå podcast om MH17.
  Ligger på alle plattformer.
  Steinbra greier.

  Leave a comment:


 • 93A
  replied
  Sv: Anbefalte Podcasts

  Forsvaret har sluppet en serie med podcast kalt: "Våre historier"
  Foreløpig er to episoder tilgjengelig.

  VÅRE HISTORIER

  En podkast fra Forsvaret

  Hvordan er det å få vite at kona er gravid kort tid før du skal i kamp? Å oppdage en selvmords*bomber fra IS på vei mot deg? Eller å få ansvaret for å redde 750 sivile midt i en borgerkrig?

  Dette er våre historier, fortalt av soldatene som var der.
  https://forsvaret.no/podkast

  Link til Spotify : https://open.spotify.com/show/7L1e3q...Rxi4m6Db0B2lVw

  Leave a comment:


 • yamaha
  replied
  Sv: Anbefalte Podcasts

  BBC 4 har en serie som heter In Our time: Philosophy. Jeg bruker spotify for å høre på den, men jeg antar den finnes i de fleste podcast-apper, da dette tross alt er opptak av en radioprogramserie.

  Muligens ikke noe for enhver mangel på smak, men det var to episoder jeg fant relevante når det kommer til dette forumet.

  "Just war".
  En episode som diskuterer ideen om en rettferdig krig. Episoden er spilt inn i 1999, og diskusjonen skjer tildels i lys av situasjonen på balkan.
  https://open.spotify.com/episode/31B...SNCFbcL3tBaPVQ

  Den andre er "The art of war", hvor filosofien og historien til krig diskuteres. Eller som det heter i beskrivelsen av episoden, er krig en del av menneskeheten, eller kan samfunnet organiseres til å ekskludere all konflikt.

  https://open.spotify.com/episode/2Nt...TAeOg6Ldh8AcUw

  Leave a comment:


 • Kdo_Under
  replied
  Sv: Anbefalte Podcasts

  https://ageofnapoleon.com/

  Sier seg selv hva det handler om.
  Veldig bra om både historien rundt og det militære.

  Leave a comment:


 • Hobbykriger
  replied
  Sv: Anbefalte Podcasts

  For å repetere meg selv:

  Jocko Willinks siste podcast er gjestet av John Stryker Meyer, som var en green beret under Vietnamkrigen. I episoden snakker han om hvordan det var å være i 6 - 8 manns lag langt bak fiendens linjer i blant annet Laos. Utrolig at den mannen fremdeles er i live var en strofe som gjentok seg under lyttingen. Intense historier fortalt på en god måte. Blant annet ble laget til Meyer oppdaget av nord-vietnamesiske styrker som angrep i stort antall, og (som mange ganger ellers) ble flystøtte tilkalt. Meyer måtte bruke en strobe for å markere egen posisjon for forløperen til AC-130 Gunship, da laget var kritisk lavt på ammunisjon og de hadde fiendlige patruljer på ca 5 meters hold. Fortalt på en eminent måte ble det en lengre pause i egen treningsøkt med podcasten på øret enn først tenkt. Da Meyer hviskende i radioen sa hvor tett på han ville ha luftstøtte, leste skytteren opp reglementet da han ikke kunne åpne ild uten at Meyer som lagfører måtte si - på tape - at han tok på seg alt ansvar for eventuelle tap og sårede av vennlige styrker. Også noe å måtte bedrive tiden med når en har FI på så tett hold og ber om støtte for å overhodet klare seg.

  Vel verdt tiden!

  Leave a comment:


 • Hobbykriger
  replied
  Sv: Anbefalte Podcasts

  Kan varmt anbefale Jocko Willink.

  https://www.youtube.com/channel/UCkq...JgygCnA/videos

  Finnes også på appen podcast GO og sikkert fler.

  Tidligere Navy Seal-operatør, leder for Task Force Bruiser og sist ansvarlig for treningen av Seals. Nå driver han et firma som arbeider med å bedre ledere og medarbeidere i det sivile næringslivet samt i det militære.

  Svært mange episoder av lang varighet, samtlige jeg har hørt har vært svært spennende. Her får man alt fra historie fra 1. og 2. verdenskrig, med et moderne blikk på særlig lederskapet utøvd i de ulike situasjonene, til en rekke gode inputs i ledelse og personlig utvikling. Samtidig får man her og der noen røverhistorier fra Jockos tid i Navy Seals. Jocko hadde blant annet Chris Kyle (mannen portrettert i filmen American Sniper) under seg, og snakker en del i en episode om hvordan Kyle faktisk var og hvor filmen skilte seg fra de faktiske hendelser.

  Jocko har dessuten skrevet boken Extreme ownership - en bok som varmt anbefales.

  Leave a comment:


 • 93A
  replied
  Sv: Anbefalte Podcasts

  FFI driver også med podcast. De kaller kanalen sin for UGRADERT og kom ut med en ny episode i dag som handler om mikrosatelitter.

  Link til alle eposodene som er produsert: https://www.ffi.no/no/Aktuelle-tema/...r/default.aspx

  #19: Slik virker norske mikrosatellitter
  Hva er på størrelse med en mikrobølgeovn, haiker 600 km ut i verdensrommet og holder oversikt over tusenvis av skip? Svaret får du i en ny podcast fra FFI.

  Visste du at Norge har sendt fire mikrosatellitter ut i verdensrommet? De brukes blant annet til å avdekke miljøkriminalitet og ulovlig fiske, og til å bedre sjøsikkerheten langs norskekysten.
  Neste år skal en ny norsk mikrosatellitt kalt NorSat-3 skytes opp. Den er enda mer avansert enn sine forgjengere. I denne utgaven av FFIs podcast Ugradert kan du høre mer om dette lille norske romeventyret.
  Haiker ut i rommet

  FFI-forskerne Knut Svenes og Andreas Skauen er «mission manager» og «payload manager» på NorSat-3 prosjektet.
  Satellitten er nesten ferdig bygget, men de vet ennå ikke nøyaktig hvor oppskytingen skal finne sted.
  – Vi kjøper ikke en egen rakett, for det er fryktelig dyrt, vi må haike. Det er flere land og selskaper som tilbyr plass på oppskyting, men Norsk Romsenter har ennå ikke skrevet avtale, forteller Andreas Skauen.
  Instrumentene skal testes i FFIs miljølaboratorium før oppskyting.
  – Da blir de plassert i termisk vakuum for å teste om den tåler temperatursvingningen i verdensrommet, og så blir de rett og slett ristet for å se om de tåler vibrasjonene oppskytingen, sier Svenes.

  Tar bilder på 600.000 meters avstand
  Svenes mener det mest kompliserte med hele prosjektet er å utvikle gode nok instrumentene. Mikrosatellittene som alt er der ute fanger opp AIS-signaler - identifikasjonssignaler som alle store skip er pålagt å sende ut. NorSat-3 skal i tillegg fange opp signaler fra skipenes navigasjonsradar. Slik kan vi identifisere skip som bevisst jukser med AIS-signalene de sender ut.
  – Det er her teknologien presses mest. Sensorene som skal plukke opp signaler fra AIS-sendere og skipsradarer må være veldig følsomme. Satellitten er opptil 2800 kilometer unna der signalene blir sendt ut, sier Svenes.
  Radarsignaler er dessuten mer komplisert å bearbeide enn AIS. AIS er en «ferdig» beskjed om hvor et skip er og hva det heter. Radarsignalene må peiles og tolkes for at systemet skal skjønne hvor signalet kommer fra. Det krever mer avansert programvare og beregning.

  Apropos avanserte instrumenter. I 2022 er planen å sende opp enda en mikrosatellitt – NorSat-4. Den skal få et kamera som tar bilde av skip på mer enn 600 kilometers avstand, i mørketiden. Umulig, tenker du kanskje? Tydeligvis ikke. Kameraet er allerede bestilt og skal lages av et fransk firma. Forklaringen hører du 13 minutter ut i sendingen.
  #19: Slik virker norske mikrosatellitter
  #18: Tre ting du kan lære av spesialsoldater
  #17: Derfor steker forskerne batterier
  #16: Slik har FFI forsket på F-35
  #15: – Al-Qaida kommer tilbake
  #14: Slik får du betalt for å sitte på en plen hele dagen
  #13: Hvordan forske på noen som vil drepe deg
  #12: Terror - 4 grunner til at angrepene vil fortsette
  #11: Atomvåpen: Bør vi miste nattesøvnen?
  #10: Kampen mot kjemiske våpen er ikke over
  #9: Autonomi og økonomi
  #8: Hvordan kan det bli tryggere å rydde sjøminer?
  #7: Russia in Syria – a Russian perspective
  # 6: Hvordan kan antropologer hjelpe i krig?
  #5: Hva gjør vi med dumpet ammunisjon?
  #4: FFI lager Mars-radar for Nasa
  #3: Hva trigger en terrorforsker?
  #2: Hvorfor får noen hvite fingre når det er kaldt?
  #1: Når blir trengsel farlig?

  Leave a comment:


 • yamaha
  replied
  Sv: Anbefalte Podcasts

  Nja, jeg bruker spotify, så link til spotify følger her:
  https://open.spotify.com/episode/1FP...Tq2TAFoyTerBPA

  Navnet er enkelt nok Kripos

  Leave a comment:


 • 93A
  replied
  Sv: Anbefalte Podcasts

  Skulle det vært en link her? yamaha:

  Leave a comment:


 • yamaha
  replied
  Sv: Anbefalte Podcasts

  Drar fram en gammel tråd, og spørsmålet er enkelt: har noen funnet noe nytt som er verdt å høre på?

  Kan nevne en jeg snublet over, ikke direkte militær, men Kripos sin egen podcast. Tankevekkende.

  Leave a comment:


 • 93A
  replied
  Sv: Anbefalte Podcasts

  Plukket opp på Facebook.
  Denne trenger å komme frem i lyset Haakon.

  Møt en av TF TMBN sine helter. Ikke bare er han og hans soldater klar når det kreves, men han tar på seg oppgaven med å fortelle om det i ettertid.

  Lytt til denne og hør hvordan norske soldater opplever det å bli deployert og hvilke hendelser de blir stående ovenfor.

  Vi er klar.
  Er du?

  Telemark bataljon
  https://m.facebook.com/story.php?sto...9&id=599711188
  Løytnant Haakon Heyeraas, NK Mek3 i Telemark bataljonen forteller om*«Task Unit 1» i Irak, hvor han og det norske bidraget var med på støtte irakiske styrker sin frigjøring fra ISIL
  https://shows.pippa.io/veteranpodden...aakon-heyeraas

  Leave a comment:


 • 93A
  replied
  Sv: Anbefalte Podcasts

  Gjesten på denne episoden av Ekko er Brigade Nords Sjefssersjant, Sersjantmajor Morten Fosland.

  Seriebeskrivelse

  Ekko er et samfunnsprogram som sendes mellom 09-11, mandag til lørdag, i NRK P2. To timer med samfunnsstoff, forskning, vitenskap og menneskemøter. Ekko gir deg radio som engasjerer, berører, gir innsikt og overrasker.
  Episodebeskrivelse

  Vi skal ut på slagmarken, der blod flyter og våpen svinges. I vikingtiden, og i vår egen tid. Hva er likt, og hva er forskjellig på en slagmark i dag og for 1000 år siden?
  https://radio.nrk.no/podkast/ekko_-_...HekbKX_zgCoj6o

  Leave a comment:


 • Znuddel
  replied
  Sv: Anbefalte Podcasts

  Jeg vil anbefale Kristopher Schaus "Rekommandert".

  Kan du beskrive for en idiot hva Rekommandert er?

  Det er en samtale mellom meg og en ekspert, hvor målet er å tømme tema. Vi snakker til det ikke er noe igjen å lure på.
  Rekommandert spilles inn den siste mandagen hver måned på et utested i lokalet som tidligere huset Tøyen postkontor i Oslo foran et live-publikum på inntil 200 betalende gjester.

  Her er et interessant intervju med Schau om podkasten sin, podkast generelt og ham selv.

  Det gøyeste er som når vi hadde om flaggermus. Flaggermusmannen var helt rå. Når jeg er ferdig og sier takk for nå, kommer masse folk opp til scenen og skal snakke. Men de skal snakke med eksperten. Da tenkte jeg; Yes! Da har jeg gjort noe riktig.

  Da jeg sto og skulle ta taxi hjem, så jeg ham med en entourage av femogtjue av gjestene fra Postkontoret, i retning Botanisk Hage for å lete etter flaggermus i nærområdet.
  https://nrkbeta.no/2018/11/26/kristo...oclA5EAuEdgC4A

  Leave a comment:


 • 93A
  replied
  Sv: Anbefalte Podcasts

  Ekko - et aktuelt samfunnsprogram.
  UNIFIL 40 år

  Episodebeskrivelse

  Den skulle være midlertidig, men står der ennå. I 1978 opprettet FN en fredsbevarende styrke i Libanon og over 20 000 norske soldater har deltatt. To av dem er redaktør i Aftenposten Harald Stanghelle og mangeårig leder for interesseorganisasjonen for skadde veteraner Anders Grindaker. De kan fortelle om en til dels dramatisk tid, men også om å få helt spesielle bånd til lokalbefolkningen. Programled
  https://radio.nrk.no/podcast/ekko_-_...19032018144300

  Leave a comment:

Working...
X
Besøksstatistikk