Milforum

Globalt toppbanner

Collapse

Kunngjøring

Collapse
No announcement yet.

Anbefalte Podcasts

Collapse

Annonse før emne

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tid
 • Show
Clear All
new posts
 • Trådstarter

  Anbefalte Podcasts

  Har hoppet på podcastbølgen i det siste, og åpner en egen tråd for deling av og diskusjon om podcaster. Det er mulig å finne podcaster som omhandler alt mulig rart, og under følger min samling av militær- og/eller historierelaterte podcaster så langt. Oppfordrer ellers andre til å hoppe på bølgen, da jeg synes det er meget god (og lærerik) underholdning.

  Forøvrig bruker jeg appen Podcast Addict på telefonen, som lar meg søke opp og legge til all verdens (?) podcaster.


  Without further ado:

  Midrats

  Av og med to amerikanske milbloggere, med aktuelle forsvars- og sikkerhetsspørmål som tema, hovedsakelig maritimt relatert. En ganske "seriøs" podcast, ofte med med besøk av analytikere, akademikere og forfattere med relevante nyutgivelser. Innimellom dumper det innom historikere og diskuterer "gamle dager"; i det siste har det f.eks. vært episoder om Jyllandslaget, sjøkreftene under den amerikanske borgerkrigen og Napoleonsk krigføring. Hver episode er én time lang og i skrivende stund har episode nummer 354 akkurat kommet ut, så det er MYE å velge mellom.

  Stort pluss for innhold og dyktige, erfarne deltagere, men et GIGANTISK minus for forferdelig lydkvalitet, noe jeg synes er rart med tanke på hvor lenge de har drevet på (første episode kom i januar 2010). Jeg har inntrykk av at lyden tas opp ved å legge en 49 kroners Biltema-mikrofon inntil en 19 kroners Europris-høyttaler som spiller av lyden av en Skype-samtale over dårlig båndbredde. Helt håpløst å høre på uten hodetelefoner, og da bør det helst være ganske stille rundt deg. Ødelegger fleksibiliteten mtp. på hvor og når du hører på, men innholdet er såpass interessant at det heldigvis veier opp.


  The History of WW2

  Tittelen sier vel seg selv. En så langt 170-episoder lang serie som går gjennom 2VK litt alá tråden vi hadde her på bruket, og har nå kommet frem til episode 4 om Operation Crusader, senhøsten 1941. Forholdsvis omfattende, gjerne med mange episoder om samme tema/operasjon (selv om hele kampanjen i Skandinavia blir gjort unna på én 50-minutters episode; invasjonen av Frankrike er til sammenligning på 15 episoder og nesten 10 timer), og i det hele tatt en veldig bra og interessant podcast faglig sett. Episoder vanligvis på 30-45 min, og noen kortere og lengre innimellom.

  Denne får derimot også et kraftig minus, her for håpløs fremføring. Fyren leser åpenbart slavisk rett fra manus, TOTALT uten innlevelse og lider tilsynelatende av kronisk, apatisk depresjon. Bare hørt på et par episoder så langt, da det helt ærlig er en prøvelse å høre på fyren, men interessant er det.


  The History Network


  Generelt militærhistorisk podcast. Mange episoder som gjennomgår kjente slag og personer, f.eks. Gettysburg, Ramillies, Poltava, Marcus Agrippa og Eugene av Savoy, og ellers er tema alt mulig rart: hestens rolle i Wehrmacht, utviklingen av torpedoen, Napoleonsk infanteritaktikk, Hobart's Funnies, hjelmens historie (!), Schlieffen-planen, Hansaforbundet...you name it. Små og "hendige" episoder på 20-30 minutter, så det blir jo så klart veldig "grov" historie, men en veldig fin måte å bli kjent med nye tema på.


  The Bletchley Park podcast

  Om kodeknekkingen og etterretningen som foregikk i Bletchley Park under 2VK. Bare hørt på én (meget interessant!) episode så langt, om rollen til SIGINT under jakten på og senkingen av Bismarck, og inkluderte bl.a. intervju med personell som da jobbet det. 50 episoder så langt med veldig varierende lengder, alt fra tre minutter til halvannen time, men ofte med flere forskjellige tema på de lange episodene. Veldig profesjonelt produsert og så langt veldig interessant!


  Wartime: a History Series

  Mye det samme som the History Network, med generell militær "casual history". Omhandler kjente slag, personer og kriger, men går oftere inn og analyserer/diskuterer i stedet for bare å gi en lineær beskrivelse av tema. 79 episoder, nesten uten unntak på 45 min.

  History of the Great War

  Nok en selvforklarende tittel. På lik linje med 1VK-tråden her på forumet, så gjengir den krigen slag for slag 100 år etter, med ny episode hver uke. Veldig bra laget og veldig interessant, der episode 5 om Somme kom ut for en uke siden. 97 episoder så langt på 20-30 minutter, hvorav flesteparten av episodene inngår i serier om forskjellige slag/operasjoner, f.eks. de 13 episodene om Verdun.


  History on the Run

  All mulig historie, ikke bare militær. Vi nevner: Aztekerriket, Kapitalisme vs. Kommunisme, bruken av falanks, leiesoldater, vikinger, fascisme, Tysklands politiske struktur, pengepolitikk, utviklingen av tysk og japansk stålindustri, Texasrevolusjonen. Mye rart, med andre ord. 57 episoder på 20-30 minutter.

  History Extra podcast

  Også generell historie, fra gjengen bak "BBC History Magazine". Alt mulig rart: suffragetter, britisk Nordsjøoljehistorie, Magna Carta, gruveulykker, heksebrenning, keltere, britisk jernbanehistorie. Som oftest med deltagelse av eksperter som har skrevet bøker om det aktuelle temaet. 153 episoder på ca. 1 time, og episodene er vanligvis innom to forskjellige tema.


  Britain at Sea

  En femten episoder lang podcast om Royal Navy under det 20. århundre, fortalt av tidligere First Sea Lord, admiral Alan West. Opprinnelig en radioserie på BBC 4, og på 14 minutter per episode gir den bare et veldig generelt bilde, men den er likefullt interessant da den bl.a. inkluderer intervjuer med prins Philip og prins Andrew, og deres opplevelser under hhv. 2VK og Falklandskrigen. Veldig bra produsert og admiral West er den fødte forteller.
  "Whoever reads history with a mind free from prejudice cannot fail to arrive at a conviction that of all military virtues, energy in the conduct of operations has always contributed the most to the glory and success of arms"
  Lignende tråder

 • #2
  Sv: Podcasts

  Bra insh!

  Sent fra min E5603 via Tapatalk
  Odd objects attract fire. You are odd.

  Kommentér


  • #3
   Sv: Podcasts

   Kan anbefale Jocko Podcast. Av sjef for Navy SEAL yask force Bruiser.
   Mye om militær ledelse og historiske militære personer/slag/hendelser. Samt trening og BTF
   Dette er en irriterende signatur

   Kommentér


   • #4
    Sv: Podcasts

    http://www.rferl.org/a/podcast-putin.../27621654.html
    Død ved Kølle!
    Bla bla... Hybrid warfare is easy

    Kommentér


    • #5
     Sv: Podcasts

     Jeg vil anbefale Stuff You Missed in History Class. Jeg har ingen aning om hvor mange episoder som finnes, men det er maaange. Tematisk er spennet svært vidt, og som navnet tilsier handler ofte episodene om personer, hendelser og fenomener som de fleste vet altfor lite om. Podcasten har holdt på siden 2008 og har vært gjennom noen endringer i stil, oppbygging og innhold, men framstår generelt som en god blanding av morsomme og interessante anekdoter, presentasjon av "harde fakta" og gjennomganger av debatter og analyser.

     http://www.missedinhistory.com/
     http://www.missedinhistory.com/podcasts/mih-archive.htm
     Last edited by Joppe; DTG 201931 Oct 16, . Begrunnelse: La til lenker.

     Kommentér


     • #6
      Sv: Anbefalte Podcasts

      Bare en liten tommel opp!

      Jeg kjører 1/2 time til barnehagen for å levere guttungen, så etter 30 min med Marcus og Martinus tortur var det i dag helt fantastisk å lytte til "Commerce Raiders in WW1" de 30 minuttene det er videre til jobb. Hvorfor har jeg ikke tenkt på Podcast i bilen før?
      TTTF - Trykk, Tal, Tenk, F***!

      Kommentér

      • Trådstarter

       #7
       Sv: Anbefalte Podcasts

       My thoughts exactly! Lange bil/tog/flyturer og arbeid har blitt en drøm etter at jeg ble tipset av brodern om Podcast Addict; tidligere i dag hørte jeg på halvannen time om angrepet på Taranto mens jeg skrudde bil, stooor stas!
       "Whoever reads history with a mind free from prejudice cannot fail to arrive at a conviction that of all military virtues, energy in the conduct of operations has always contributed the most to the glory and success of arms"

       Kommentér


       • #8
        Sv: Anbefalte Podcasts

        Og for de som bruker Eple-produkter så er den innebygde Podcast-appen helt ok+.
        TTTF - Trykk, Tal, Tenk, F***!

        Kommentér


        • #9
         Sv: Anbefalte Podcasts

         Stor fan av The Ricky Gervais Show, i form av både radioprogrammet og podcast. Ikke akkurat informativt men hvem kan motstå en reise gjennom Karl Pilkingtons hode?

         Kommentér


         • #10
          Sv: Anbefalte Podcasts

          Også forsvaret produserer podcast.

          På krigsstien – en podkast fra Forsvarets høgskole
          Spennende og aktuelle temaer om Forsvaret og forsvars- og sikkerhetspolitikk som Forsvarets høgskole til daglig arbeider med og forsker på. https://forsvaret.no/fhs/podcast

          Tidligere podcaster:
          Et litt annerledes syn på skriving
          Logistikk i internasjonale operasjoner
          Forsvarsminister Eriksen Søreide i studio
          Tyrkia - vår allierte venn
          Amerikansk valgkamp
          Militær trening
          Militær ledelse
          Norges bidrag i Mali
          Nasjonale og internasjonale operasjoner
          Gender og sikkerhetspolitikk
          Kampkraft og bærekraft - Langtidsplanen for Forsvaret
          Langtidsplaner og omstilling i Forsvaret
          Forsvaret etter den kalde krigen
          Svolten og tyst, samband fyst

          Kommentér


          • #11
           Sv: Anbefalte Podcasts

           Dan Carlins Hardcore History er fantastisk, spesielt føljetongene om 1.vk og østfronten.
           "You are overreacting, and you can't spell overreacting without ovary. You're a girl"

           Kommentér


           • #12
            Sv: Anbefalte Podcasts

            Kan komme med ett par som muligens er godt kjent for de som har hørt litt på podcaster, men som i mitt hode er obligatoriske om du er ny i denne verdenen:

            - Serial: Krimpodcast som pt. er ferdig med sesong 2. S1 tar opp en drapssak fra Baltimore i 1999 og kan på mange måter minne litt om Netflix-serien "Making a Murderer" (jeg tror faktisk sistnevnte er inspirert av podcasten). S2 er muligens mer interessant for medlemmer av dette forumet da den omhandler Bowe Bergdahl, hans motivasjon for å gå AWOL, søket etter ham og den politiske prosessen for å få han hjem til USA. God lydkvalitet på det meste og bra gravejournalistikk.

            - Freakonomics: Forfatterne av boken med samme navn tar opp etablerte sannheter og stiller spørsmål rundt dem. Utpreget "hvorfor det"-podcast med ett bredt spekter av temaer. Har blandt annet en episode med fokus på hvorfor vi Nordmenn er så glade i Tesla. God lydkvalitet og en podcast som har en tendens til å sette i gang tankene.
            "Assumption is the mother of all fuck ups"

            Kommentér


            • #13
             Sv: Anbefalte Podcasts

             Oppdatering fra Forsvarets høyskole.
             • På krigsstien -Hva skal den handle om og hvorfor skal FHS ha podkast?
             • Trump, NATO, norsk og europeisk sikkerhet.
             • Hvordan trener vi i Forsvaret? Hvordan får vi spesialsoldater i best mulig form?
             • Norge har vel 70 personer og et Herculesfly i FN-operasjonen i Mali. Hvorfor?
             • Hvilke FN-operasjoner er Norge med i, og hvorfor er vi med?
             • Hva har gender med sikkerhetspolitikk å gjøre?
             • Langtidsplanen 1: Legger regjeringen opp til en struktur vi kan klare å drifte?
             • Langtidsplaner og omstilling i Forsvaret.
             • Forsvaret etter den kalde krigen med forfatterene av "Balansegang"
             • Tyrkia vår allierte venn, sett i et lys av kuppforsøk og Putinbesøk
             • Beskyttelse av sivile. Hva kan FN gjøre?
             • Forsvarsminister Ine Eriksen Søreide om trusselbildet og langtidsplanen
             • Logistikk i INTOPS. Hvordan forsyne både materiell og personell i krigssoner?
             • Hva har sport (og sex) til felles med skriving? Et litt annerledes syn på skriving
             • Forsvarets bistand til politiet. Full strid om terrorbekjempelse?
             • Veteraner i Forsvaret - Hvilket arbeid gjør Forsvaret for veteranene?
             • Julespesial - Julekalender luke 1
             • Julespesial - Julekalender luke 2
             • Julespesial - Julekalender luke 3
             • Julespesial - Julekalender luke 4
             • Julespesial - Julekalender luke 5
             • Julespesial - Julekalender luke 6
             • Julespesial - Julekalender luke 7
             • Julespesial - Julekalender luke 8
             • Teaser Sesong 3
             • Live fra Nordsjøen - KV Bergen
             • Kystvakta - havets samaritan live fra KV Bergen
             • Hybrid krig og hva Forsvaret bør være forberedt på
             • Psykologiske operasjoner og hvordan Forsvaret jobber med dette
             • Militær mental trening


             Siste episoden er av sjefssersjanten ved Hærens Befalsskole.

             Dette skriver Hærens sjefssersjant (https://www.facebook.com/norarmycsm/...89738571041398)
             Vi vet at vi får bedre soldater gjennom militær mental trening. Hæren jobber nå med å få dette integrert inn i alt vi gjør. Anbefaler å lytte til kommandersersjant Christian Ytterbøl på denne podcasten. Det han snakker om gjør deg ikke bare til en bedre soldat, det gjør deg til et bedre menneske.
             Militær mental trening handler om hvordan du kan ta gode beslutninger i ekstremt stressende situasjoner.
             Beskrivelse på episode 22
             En soldat må være i god form. Men det gjelder ikke bare det fysiske, det mentale må også være godt trent. For som gjesten i podkasten På krigsstien sier, så må en soldat forholde seg til uforutsigbare og kaotiske situasjoner.
             Hvordan forbereder man seg på dette?

             I denne episoden er sjefssersjant Christian Ytterbøl fra Hærens befalsskole gjest i podkasten På krigsstien.
             Last edited by 93A; DTG 162303 May 17, . Begrunnelse: Rettet skrivefeil.
             Svolten og tyst, samband fyst

             Kommentér

             • Trådstarter

              #14
              Sv: Anbefalte Podcasts

              En lite update fra mitt bibliotek


              When Diplomacy Fails

              Min absolutte favoritt blant historiepodcaster! For å sitere beskrivelsen: "A weekly podcast covering the build up to, breakout of and consequences of various conflicts of history". Som navnet antyder fokuserer den mest på diplomatiet og politikken før, under og etter en konflikt, og det på et uhyre detaljert nivå. Kampanjer og slag ses fra et strategisk perspektiv og hvordan de passer inn i og er en del av det store bildet, med lite detaljer fra kampene i seg selv.

              En uhyre produktiv fyr og kunnskapsrik fyr, og seriene er alt i fra enkeltepisoder om f.eks. den andre puniske krig og den russisk-japanske krig, til mesterverk som 24 episoder om den fransk-nederlandske krigen, 20 episoder om påskeopprøret i Dublin, 28 episoder om julikrisen i 1914 og 20 episoder om tredveårskrigen (de aller fleste episoder på 45-50 min.).

              Anbefales så til de grader!


              War College

              En aktuell podcast som ser på sikkerhetspolitikk, aktuelle militære problemstillinger, våpenteknologi og historie, ofte med veldig gode gjester (analytikere, historikere, journalister...the lot). Vanligvis 35-45 min. lange, men innimellom både lengre og kortere.


              Futility Closet

              Ganske lik "Stuff you Missed in History Class" (som Joppe nevner, også en veldig bra podcast!), lettbeint og morsom "hverdagshistorie" om utrolig mye rart; fra julefreden i 1914 til et skip som ble senket av en hval. Episoder på 30-35 min.


              Aviation Week's Check 6 Podcast

              "Every week in Aviation Week’s Check 6 podcast our expert editors discuss big picture issues that are key to the aerospace and defense community". En eller annen her inne som nevnte denne, men søkefunksjonen er dust så jeg finner ikke ut hvem... Nylig lagt til for min del, så jeg kan ikke si så veldig mye foreløpig, men veldig interessante to episoder om F-35.

              Har også mange ikke-militære/historiske podcaster jeg hører på, og av de vil jeg spesielt trekke frem:

              StarTalk

              En populærvitenskapelig "edutainer" podcast av og med Neil DeGrasse Tyson. Nuff said

              "Science meets comedy and pop culture. Tyson, his comic co-hosts, guest celebrities and scientists discuss astronomy, physics, and everything else about life in the universe".


              Lore

              En av de aller, aller beste og mest profesjonelle podcastene jeg har vært borti. X-files, spøkelseshistorier og "I want to believe" i podcast-form, hovedsakelig tiltenkt de som ikke liker å sove om natten uansett. Omhandler paranormale hendelser og legender og personlige opplevelser av disse, både fra gammelt av og nylige. Dette er ikke en tinfoil-podcast som prøver å bevise at aliens har bygd pyramidene eller at Bigfoot faktisk bor i en hytte i Nordmarka, men veldig saklig, ordentlig og ikke minst skikkelig creepy.

              "Lore is an award-winning, critically-acclaimed podcast about true life scary stories. Our fears have roots. Lore exposes the darker side of history, exploring the creatures, people, and places of our wildest nightmares. Because sometimes the truth is more frightening than fiction."
              "Whoever reads history with a mind free from prejudice cannot fail to arrive at a conviction that of all military virtues, energy in the conduct of operations has always contributed the most to the glory and success of arms"

              Kommentér


              • #15
               Sv: Anbefalte Podcasts

               Thank you Mr. President

               Kommentér


               • #16
                Sv: Anbefalte Podcasts

                The Spear
                Ein podcast frå Modern War Institute ved West Point.
                Rolige, saklige og nøkterne 1-til-1 intervju med deltakarar frå forskjellige stridshandlingar.

                [COLOR=rgba(0, 0, 0, 0.88)]This is a special episode of the MWI podcast. It’s the first in our new podcast series, “The Spear.” This new series aims to provide a platform to examine the combat experience. In each episode, we’ll sit down for a one-on-one discussion with a single guest to discuss a particular event—a firefight, an ambush, a battle—to tell the story of a combat engagement from the perspective of somebody who experienced it.[/COLOR]
                War Stories
                av Adin Dobkin og Angry Staff Officer er eit must. Første sesong handla om stridsvognas utvikling medan andre går på utviklinga av- og mytologien rundt Sniperen.


                What a hell of a way to die
                Denne er av litt meir pikant smak. Vertane er tidligare offiserer og NCO'er i US ARMY og ligg politisk laaaangt til venstre. Eg er ikkje enig i alt dei seier (og nokre ganger er dei heilt på jordet imo) men dei ganske underholdande. Veldig flinke på å call bullshit på det politiske etablissementets flaggvifting og tilsynelatande lemfeldige holdning til å sende unge mennesker ut i fare.

                Pacific pundit
                God vert Van Jackson. Svært kunnskapsrik. Støtter analysen med historiske paralleller og krydrer med hip-hop referanser. Veldig aktuell for tida, men diverre låg frekvens på episodane då det er venstrehåndsarbeid for han.
                Last edited by hbreis; DTG 281145 Sep 17, . Begrunnelse: La til fleire
                De er langt fra sine hjem
                men blikket opp og frem

                Kommentér


                • #17
                 Sv: Anbefalte Podcasts

                 https://soundcloud.com/user-781640851

                 Den første episoden er veldig kul, håper resten blir like bra.

                 A not-quite-weekly podcast featuring news and discussion on Russian politics, culture, and society. Hosted by journalists Matt Bodner, Alexey Kovalev, and Kevin Rothrock.
                 De har med Michael Kofman som gjest litt uti episoden og snakker om øvelse Zapad, det var gøy.


                 https://soundcloud.com/kevin-rothrock-803892713
                 Rothrock har også sin egen nå, den er mer hans syn på verden. Om du tro at Putin styrer verden så kommer du til å hate denne.

                 https://radio.nrk.no/serie/krig-og-f...t-fra-nrk-urix
                 Nrk har nå Krig og Fred, virker bra det lille jeg har hatt tid til.
                 Død ved Kølle!
                 Bla bla... Hybrid warfare is easy

                 Kommentér


                 • #18
                  Sv: Anbefalte Podcasts

                  http://www.armscontrolwonk.com/podcast/

                  Dette er en fantastisk podcast om noe som ofte er svært deprimerende.

                  Man kan for eksempel få en oversikt over korrelasjonen mellom Jeffrey Lewis sin ferieavvikling og NK sine raketter og atombomber.

                  Og nye kreative kallenavn på Trump.

                  Anbefales virkelig.
                  Død ved Kølle!
                  Bla bla... Hybrid warfare is easy

                  Kommentér


                  • #19
                   Sv: Anbefalte Podcasts

                   https://m.soundcloud.com/user-781640...issue-takedown

                   Putinburger. 18 minutter med putinburger.
                   Død ved Kølle!
                   Bla bla... Hybrid warfare is easy

                   Kommentér


                   • #20
                    Sv: Anbefalte Podcasts

                    Siste episode av Arms Control Wonk podcast - om Putins siste våpenkrumspring - er informativ og riktig så underholdane.

                    https://www.armscontrolwonk.com/archive/author/podcast/

                    Sent fra min SM-G930F via Tapatalk
                    De er langt fra sine hjem
                    men blikket opp og frem

                    Kommentér


                    • #21
                     Sv: Anbefalte Podcasts

                     Ekko - et aktuelt samfunnsprogram.
                     UNIFIL 40 år

                     Episodebeskrivelse

                     Den skulle være midlertidig, men står der ennå. I 1978 opprettet FN en fredsbevarende styrke i Libanon og over 20 000 norske soldater har deltatt. To av dem er redaktør i Aftenposten Harald Stanghelle og mangeårig leder for interesseorganisasjonen for skadde veteraner Anders Grindaker. De kan fortelle om en til dels dramatisk tid, men også om å få helt spesielle bånd til lokalbefolkningen. Programled
                     https://radio.nrk.no/podcast/ekko_-_...19032018144300
                     Svolten og tyst, samband fyst

                     Kommentér


                     • #22
                      Sv: Anbefalte Podcasts

                      Jeg vil anbefale Kristopher Schaus "Rekommandert".

                      Kan du beskrive for en idiot hva Rekommandert er?

                      Det er en samtale mellom meg og en ekspert, hvor målet er å tømme tema. Vi snakker til det ikke er noe igjen å lure på.
                      Rekommandert spilles inn den siste mandagen hver måned på et utested i lokalet som tidligere huset Tøyen postkontor i Oslo foran et live-publikum på inntil 200 betalende gjester.

                      Her er et interessant intervju med Schau om podkasten sin, podkast generelt og ham selv.

                      Det gøyeste er som når vi hadde om flaggermus. Flaggermusmannen var helt rå. Når jeg er ferdig og sier takk for nå, kommer masse folk opp til scenen og skal snakke. Men de skal snakke med eksperten. Da tenkte jeg; Yes! Da har jeg gjort noe riktig.

                      Da jeg sto og skulle ta taxi hjem, så jeg ham med en entourage av femogtjue av gjestene fra Postkontoret, i retning Botanisk Hage for å lete etter flaggermus i nærområdet.
                      https://nrkbeta.no/2018/11/26/kristo...oclA5EAuEdgC4A
                      Odd objects attract fire. You are odd.

                      Kommentér


                      • #23
                       Sv: Anbefalte Podcasts

                       Gjesten på denne episoden av Ekko er Brigade Nords Sjefssersjant, Sersjantmajor Morten Fosland.

                       Seriebeskrivelse

                       Ekko er et samfunnsprogram som sendes mellom 09-11, mandag til lørdag, i NRK P2. To timer med samfunnsstoff, forskning, vitenskap og menneskemøter. Ekko gir deg radio som engasjerer, berører, gir innsikt og overrasker.
                       Episodebeskrivelse

                       Vi skal ut på slagmarken, der blod flyter og våpen svinges. I vikingtiden, og i vår egen tid. Hva er likt, og hva er forskjellig på en slagmark i dag og for 1000 år siden?
                       https://radio.nrk.no/podkast/ekko_-_...HekbKX_zgCoj6o
                       Svolten og tyst, samband fyst

                       Kommentér


                       • #24
                        Sv: Anbefalte Podcasts

                        Plukket opp på Facebook.
                        Denne trenger å komme frem i lyset Haakon.

                        Møt en av TF TMBN sine helter. Ikke bare er han og hans soldater klar når det kreves, men han tar på seg oppgaven med å fortelle om det i ettertid.

                        Lytt til denne og hør hvordan norske soldater opplever det å bli deployert og hvilke hendelser de blir stående ovenfor.

                        Vi er klar.
                        Er du?

                        Telemark bataljon
                        https://m.facebook.com/story.php?sto...9&id=599711188
                        Løytnant Haakon Heyeraas, NK Mek3 i Telemark bataljonen forteller om*«Task Unit 1» i Irak, hvor han og det norske bidraget var med på støtte irakiske styrker sin frigjøring fra ISIL
                        https://shows.pippa.io/veteranpodden...aakon-heyeraas
                        Svolten og tyst, samband fyst

                        Kommentér


                        • #25
                         Sv: Anbefalte Podcasts

                         Drar fram en gammel tråd, og spørsmålet er enkelt: har noen funnet noe nytt som er verdt å høre på?

                         Kan nevne en jeg snublet over, ikke direkte militær, men Kripos sin egen podcast. Tankevekkende.
                         Where is, repeat, where is Task Force Thirty Four? The world wonders.

                         Kommentér


                         • #26
                          Sv: Anbefalte Podcasts

                          Skulle det vært en link her? yamaha:
                          Svolten og tyst, samband fyst

                          Kommentér


                          • #27
                           Sv: Anbefalte Podcasts

                           Nja, jeg bruker spotify, så link til spotify følger her:
                           https://open.spotify.com/episode/1FP...Tq2TAFoyTerBPA

                           Navnet er enkelt nok Kripos
                           Where is, repeat, where is Task Force Thirty Four? The world wonders.

                           Kommentér


                           • #28
                            Sv: Anbefalte Podcasts

                            FFI driver også med podcast. De kaller kanalen sin for UGRADERT og kom ut med en ny episode i dag som handler om mikrosatelitter.

                            Link til alle eposodene som er produsert: https://www.ffi.no/no/Aktuelle-tema/...r/default.aspx

                            #19: Slik virker norske mikrosatellitter
                            Hva er på størrelse med en mikrobølgeovn, haiker 600 km ut i verdensrommet og holder oversikt over tusenvis av skip? Svaret får du i en ny podcast fra FFI.

                            Visste du at Norge har sendt fire mikrosatellitter ut i verdensrommet? De brukes blant annet til å avdekke miljøkriminalitet og ulovlig fiske, og til å bedre sjøsikkerheten langs norskekysten.
                            Neste år skal en ny norsk mikrosatellitt kalt NorSat-3 skytes opp. Den er enda mer avansert enn sine forgjengere. I denne utgaven av FFIs podcast Ugradert kan du høre mer om dette lille norske romeventyret.
                            Haiker ut i rommet

                            FFI-forskerne Knut Svenes og Andreas Skauen er «mission manager» og «payload manager» på NorSat-3 prosjektet.
                            Satellitten er nesten ferdig bygget, men de vet ennå ikke nøyaktig hvor oppskytingen skal finne sted.
                            – Vi kjøper ikke en egen rakett, for det er fryktelig dyrt, vi må haike. Det er flere land og selskaper som tilbyr plass på oppskyting, men Norsk Romsenter har ennå ikke skrevet avtale, forteller Andreas Skauen.
                            Instrumentene skal testes i FFIs miljølaboratorium før oppskyting.
                            – Da blir de plassert i termisk vakuum for å teste om den tåler temperatursvingningen i verdensrommet, og så blir de rett og slett ristet for å se om de tåler vibrasjonene oppskytingen, sier Svenes.

                            Tar bilder på 600.000 meters avstand
                            Svenes mener det mest kompliserte med hele prosjektet er å utvikle gode nok instrumentene. Mikrosatellittene som alt er der ute fanger opp AIS-signaler - identifikasjonssignaler som alle store skip er pålagt å sende ut. NorSat-3 skal i tillegg fange opp signaler fra skipenes navigasjonsradar. Slik kan vi identifisere skip som bevisst jukser med AIS-signalene de sender ut.
                            – Det er her teknologien presses mest. Sensorene som skal plukke opp signaler fra AIS-sendere og skipsradarer må være veldig følsomme. Satellitten er opptil 2800 kilometer unna der signalene blir sendt ut, sier Svenes.
                            Radarsignaler er dessuten mer komplisert å bearbeide enn AIS. AIS er en «ferdig» beskjed om hvor et skip er og hva det heter. Radarsignalene må peiles og tolkes for at systemet skal skjønne hvor signalet kommer fra. Det krever mer avansert programvare og beregning.

                            Apropos avanserte instrumenter. I 2022 er planen å sende opp enda en mikrosatellitt – NorSat-4. Den skal få et kamera som tar bilde av skip på mer enn 600 kilometers avstand, i mørketiden. Umulig, tenker du kanskje? Tydeligvis ikke. Kameraet er allerede bestilt og skal lages av et fransk firma. Forklaringen hører du 13 minutter ut i sendingen.
                            #19: Slik virker norske mikrosatellitter
                            #18: Tre ting du kan lære av spesialsoldater
                            #17: Derfor steker forskerne batterier
                            #16: Slik har FFI forsket på F-35
                            #15: – Al-Qaida kommer tilbake
                            #14: Slik får du betalt for å sitte på en plen hele dagen
                            #13: Hvordan forske på noen som vil drepe deg
                            #12: Terror - 4 grunner til at angrepene vil fortsette
                            #11: Atomvåpen: Bør vi miste nattesøvnen?
                            #10: Kampen mot kjemiske våpen er ikke over
                            #9: Autonomi og økonomi
                            #8: Hvordan kan det bli tryggere å rydde sjøminer?
                            #7: Russia in Syria – a Russian perspective
                            # 6: Hvordan kan antropologer hjelpe i krig?
                            #5: Hva gjør vi med dumpet ammunisjon?
                            #4: FFI lager Mars-radar for Nasa
                            #3: Hva trigger en terrorforsker?
                            #2: Hvorfor får noen hvite fingre når det er kaldt?
                            #1: Når blir trengsel farlig?
                            Svolten og tyst, samband fyst

                            Kommentér


                            • #29
                             Sv: Anbefalte Podcasts

                             Kan varmt anbefale Jocko Willink.

                             https://www.youtube.com/channel/UCkq...JgygCnA/videos

                             Finnes også på appen podcast GO og sikkert fler.

                             Tidligere Navy Seal-operatør, leder for Task Force Bruiser og sist ansvarlig for treningen av Seals. Nå driver han et firma som arbeider med å bedre ledere og medarbeidere i det sivile næringslivet samt i det militære.

                             Svært mange episoder av lang varighet, samtlige jeg har hørt har vært svært spennende. Her får man alt fra historie fra 1. og 2. verdenskrig, med et moderne blikk på særlig lederskapet utøvd i de ulike situasjonene, til en rekke gode inputs i ledelse og personlig utvikling. Samtidig får man her og der noen røverhistorier fra Jockos tid i Navy Seals. Jocko hadde blant annet Chris Kyle (mannen portrettert i filmen American Sniper) under seg, og snakker en del i en episode om hvordan Kyle faktisk var og hvor filmen skilte seg fra de faktiske hendelser.

                             Jocko har dessuten skrevet boken Extreme ownership - en bok som varmt anbefales.

                             Kommentér


                             • #30
                              Sv: Anbefalte Podcasts

                              For å repetere meg selv:

                              Jocko Willinks siste podcast er gjestet av John Stryker Meyer, som var en green beret under Vietnamkrigen. I episoden snakker han om hvordan det var å være i 6 - 8 manns lag langt bak fiendens linjer i blant annet Laos. Utrolig at den mannen fremdeles er i live var en strofe som gjentok seg under lyttingen. Intense historier fortalt på en god måte. Blant annet ble laget til Meyer oppdaget av nord-vietnamesiske styrker som angrep i stort antall, og (som mange ganger ellers) ble flystøtte tilkalt. Meyer måtte bruke en strobe for å markere egen posisjon for forløperen til AC-130 Gunship, da laget var kritisk lavt på ammunisjon og de hadde fiendlige patruljer på ca 5 meters hold. Fortalt på en eminent måte ble det en lengre pause i egen treningsøkt med podcasten på øret enn først tenkt. Da Meyer hviskende i radioen sa hvor tett på han ville ha luftstøtte, leste skytteren opp reglementet da han ikke kunne åpne ild uten at Meyer som lagfører måtte si - på tape - at han tok på seg alt ansvar for eventuelle tap og sårede av vennlige styrker. Også noe å måtte bedrive tiden med når en har FI på så tett hold og ber om støtte for å overhodet klare seg.

                              Vel verdt tiden!

                              Kommentér

                              Working...
                              X
                              Besøksstatistikk