Globalt toppbanner

Collapse

Milforum Google-søk

Collapse

Kunngjøring

Collapse
No announcement yet.

Fokus: Tyskland

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tid
 • Show
Clear All
new posts

 • endrelunde
  replied
  Den tyske føderasjonen er jo bygget på tradisjonene fra etterkrigstiden hvor hele hensikten var å unngå en sterk sentral statsmakt. Helt siden den første samlingen av det tyske riket for 150 år siden har naboene deres (og i en viss grad tyskerne selv) fryktet hva en sterk sentral regjering i Berlin kunne føre til. Hvor sterk den føderale regjeringen er avhenger derfor veldig av personen(a) på toppen og dennes evne til å mobilisere støtte i befolkningen, og slik få gjennom endringer. Nå har den ledende personen gjennom flere år trådt til side, og i fravær av en tydelig erstatter tror jeg vi går en periode i møte med en svekket tysk sentral regjering.

  Leave a comment:


 • Rittmester
  replied
  Tyskland er et viktig land for europeisk sikkerhet, så jeg tar med deler av Rossaviks kommentar i Aftenposten i dag:


  En personlig seier for Olaf Scholz, men holder det til makt?

  ​​​​​Frank Rossavik
  Kommentator


  Tiden med store, stabile partier er over i Tyskland. Nå er det bare små og mellomstore tilbake. For første gang i forbundsrepublikkens historie trengs tre for å danne regjering.

  Dessuten er heller ikke de små og mellomstore stabile. For ikke mange måneder siden lå Tysklands sosialdemokratiske parti (SPD) på 13–15 prosent i meningsmålingene. På enkeltmålinger var selv Alternativ for Tyskland (AfD) på ytre høyre større.

  Slik sett ble SPDs resultat på like under 26 prosent en «stor suksess». Kanslerkandidat Olaf Scholz sa det som om han leste høyt fra en suppeoppskrift. Et lite smil var dog synlig.

  Så tok han seg sammen og hevet stemmen til et «borgerne har sagt at de ønsker Olaf Scholz som sin neste kansler».

  Det var presist. Byråenes målinger om hva som var viktig for velgerne, viste at det ikke var SPDs politikk som trakk. Det var Scholz som person, i alle fall sammenlignet med alternativet. Scholz blir sett på som mer sympatisk og kompetent enn Laschet. Mye mer.

  SPD endte som største parti. Det siste er psykologisk viktig. Scholz går i forhandlinger om regjeringsdannelse med to gode argumenter: Hans parti gikk klart frem fra 2017, mens Armin Laschets CDU/CSU gikk mye klarere tilbake. Dessuten ble SPD altså størst, om enn med liten margin.

  FDPs veivalg avgjør

  Scholz trenger begge argumentene for å sikre seg koalisjonspartnere. Det liberale FDP står politisk nærmere CDU/CSU og Laschet, men Scholz er helt avhengig av å vinne partiet til sin side.

  Venstrepartiet (Die Linke) gjorde nemlig et elendig valg. SPD kan ikke få flertall med dette partiet og De grønne.

  Lindner og hans folk står ganske langt fra både De grønne og SPD. På den annen side er det ikke attraktivt for dem å danne regjering med taperen Laschet.

  Ingen kan utelukke at FDP likevel gjør det, etter en ventelig lang og kronglete prosess. Men det interessante i partilederrunden sent søndag kveld var at Lindner tilbød å møte De grønnes ledelse for å diskutere hva de kunne enes om før forhandlingene med kanslerkandidatene.

  Ytterfløyene tapte

  Om regjeringsspørsmålet er uklart, er mye annet ved valget klart. Venstrepartiet raste fra 9,2 i 2017 til 4,9 nå. Valgvaken klarte ikke engang å tvinge frem falsk jubel da fjernsynsstasjonene var inne direkte.

  Også AfD på motsatt fløy gikk tilbake, om ikke like mye. Partiet ingen av de øvrige vil ta i med ildtang falt fra 12,6 prosent i 2017 til 10,3 nå.

  Det politiske sentrum styrket seg på fløyenes bekostning, som Lindner var rask med å påpeke. FDP gikk frem fra 10,7 til 11,7.

  Og De grønne økte fra 8,9 i 2017 til 14,6. Miljøvernerne gikk mest frem av alle. Likevel var det ingen ekstase på valgvaken. Det er ikke så lenge siden partiet lå på det doble og vel så det i målingene.

  Kanslerkandidat og partileder Annalena Baerbock medga uten videre sine «personlige feil». Det ga applaus.

  Taperen vil regjere

  De grønne kan regjere med både høyre- og venstresiden. Men som partiets andre leder Robert Habeck sa til ARD tidlig på kvelden, ville det telle hvem som ble størst: «En liten forskyvning mot SPD vil bety noe».

  Forskyvingen kom. SPD endte noe høyere enn den første prognosen tydet på. Den er stor nok til at De grønne vil peke på Scholz, men det hjelper ikke så mye dersom ikke også FDP gjør det.

  Det haster i klimapolitikken. De grønne går nok i regjering med CDU/CSU også, hvis det trengs.

  Armin Laschet, den store taperen, gjorde det klart at han vil bli kansler likevel. Han må nemlig sikre landet mot en regjering ledet av venstresiden, som han sa til sitt partis valgvake. Folket jublet med noe som kunne ligne overbevisning.

  Kanslerrepublikken borte

  Men for en situasjon det vil være. Laschet har skaffet CDU/CSU sitt suverent verste valgresultat. Så skal han likevel vakle inn som kansler med støtte fra to sentrumspartier, som til sammen er større enn hans eget?

  Argumentet for er at det er bedre å ha makt enn ikke å ha makt, både for Laschet og unionen av CDU og CSU.

  Uansett vil dette ta tid å få avklart. Før jul, sa både Scholz og Laschet søndag kveld, men det klang mest som et håp. I 2017 tok det lengre tid.

  Det som er klart er at «kanslerrepublikken» er borte. Ingen vil være ordentlig sjef i Tyskland. En svak regjeringssjef vil fort presidere over en alles kamp mot alle. Og siden SPD kunne gå fra cirka 14 prosent til 26 på noen måneder, kan partiet gå andre veien også på noen måneder.

  Leave a comment:


 • Znuddel
  replied
  On July 30, 2021, Saab signed a contract with the German Federal Office of Bundeswehr Equipment, Information Technology and In-Service Support (BAAINBw), and has received an order to deliver and integrate new naval radars and fire control directors for and in the German Navy’s Frigates of the Brandenburg-Class (F123).

  The contract includes a new combat management system in order to completely overhaul the system currently in use on the F123, allowing a low risk integration of the new naval radars and fire control capabilities. The order value is approximately 4,6 billion SEK.

  Deliveries and other services will take place between 2021 and 2030. Saab will be the prime contractor and will contract the German shipyard Abeking & Rasmussen for the shipbuilding work while the German company ESG will carry out logistical support.

  Click image for larger version

Name:	f123.JPG
Views:	83
Size:	390,4 KB
ID:	1056511

  Leave a comment:


 • Rittmester
  replied
  Tyskland er i ferd med å innføre to nye mannskapsgrader, korporal og stabskorporal. Distinksjonene er visst ikke offisielt godkjent ennå, men ifølge Wikimedia ser stabskorporalen ut som under. Gradene skal brukes for svært erfarne mannskaper som ikke er underoffiserer.

  Click image for larger version Name:	25330FC5-01A4-4088-B46C-8B0FEA009565.png Views:	1 Size:	6,9 KB ID:	1056500

  >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker <<<<<, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM]

  Edit: egentlig merkelig; tyskerne har allerede en haug grader. Bare mellom OR-2 og OR-4 har de nå fem gefreiter-grader, også kommer disse to på toppen, fortsatt på OR-4.
  Last edited by Rittmester; 2 uker siden.

  Leave a comment:


 • Znuddel
  replied
  For første gang siden andre verdenskrig ansetter Tyskland jødiske rabbinere i militære stillinger. Det tyske forsvaret forsøker nye metoder for å bekjempe jødehat blant soldatene.

  >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker <<<<<, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM]

  Leave a comment:


 • Sofakriger
  replied
  Opprinnelig skrevet av M72 Vis post
  Lefling med nazisme, eller romantisering av Hitler-tiden, er ikke spesielt overraskende. Dette har visstnok vært ganske vanlig i private sammenhenger i Tyskland, slik som f.eks. familiemiddager, til langt opp mot nyere tid. Kanskje noen bør minne dem om hvem som vant krigen.
  I det som var den tyske overklasse og adel så er lefling med nazismen ikke lefling, det er i mange miljøer en kjernetro på at de som germanere, og overklassen i det germanske, har en rett og plikt til å styre til det beste for gode mennesker. Et midlertidig tilbakeslag ved at bolsjevikene slo ned Tyskland - når vesten så stakkarslig hadde misforstått trusselen fra øst og lot Tyskland stå alene er et forbigående problem. Se bare på Putin og Kina.

  Holocaust sa du? Omelett - knuse egg, ikke-tema.

  Så kan man jo spørre hvilke deler av samfunnet den tyske soldat og offiser kommer fra. De ville nok vært tjent med å rett og slett jobbe hardt med å rekruttere fra andre deler av demografien enn de som kommer av seg selv.

  Leave a comment:


 • M72
  replied
  Når slike seksuelle overgrep er såpass vanlig i Bundeswehr at man har et eget uttrykk for dem, «Anpimmeln», så burde kanskje noen voksne tatt grep for lenge siden.
  Lefling med nazisme, eller romantisering av Hitler-tiden, er ikke spesielt overraskende. Dette har visstnok vært ganske vanlig i private sammenhenger i Tyskland, slik som f.eks. familiemiddager, til langt opp mot nyere tid. Kanskje noen bør minne dem om hvem som vant krigen.

  Leave a comment:


 • yamaha
  replied
  Tyskland henter hjem en tropp med soldater fra Litauen etter at Der Spiegel har avslørt at deler av troppen sang bursdagssangen på Hitlers bursdag mens de var på brakka. I tillegg har det minst et tilfelle av seksualisert vold.

  20. april: I en militærbrakke i den lille Litauiske byen Rukla synger Tyske soldater for å markere Adolf Hitlers fødselsdag.

  Ti dager senere: Under en fest på et hotell i samme by forsøkte en soldat å putte penisen sin i munnen på en sovende medsoldat. Hendelsen ble filmet.

  Dette er to av flere anklager som >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker <<<<<, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM] har avslørt de siste dagene.

  Flere tyske soldater er mistenkt for å ha kommet med høyreekstreme, rasistiske og antisemittiske uttalelser og trusler om vold. Mobbing og kjønnsdiskriminering av en kvinnelig medsoldat skal også ha skjedd.
  >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker <<<<<, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM]

  Og for de av dere som kan tysk:
  >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker <<<<<, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM]  Flyttet inn her i fra interessante nyheter tråden.

  Znuddel - mod
  Last edited by Znuddel; DTG 181508 Jun 21, .

  Leave a comment:


 • Znuddel
  replied
  Et >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker <<<<<, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM] seiler for tiden i norske farvann, >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker <<<<<, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM].

  Andreas Østhagen, seniorforsker ved Fridtjof Nansens Institutt og Nordområdesenteret, tror denne aktiviteten er et ledd i større oppmerksomhet gitt til nordområdene.

  – Den tyske marinen ønsker å vise Russland og andre allierte at de er til stede i nord, at de har kapasitet i nord og at de tar sin del av byrden ved å overvåke russisk aktivitet.

  – Formålet til et etterretningsskip er å være om ikke usynlig, så i hvert fall til dels skjult til tider. Det at man nå gjør det synlig, er et signal til både Russland og allierte.

  >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker <<<<<, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM]

  Leave a comment:


 • M72
  replied
  Det skal ikke drives hemmelig overvåking av AfDs parlamentarikere i Riksdagen i Berlin. Heller ikke folkevalgte i delstatsforsamlingene og EU-parlamentet, kan overvåkes. Det samme gjelder for AfD-kandidater som stiller til valg i 2021.
  Dette er likevel ganske oppsiktsvekkende. Alternative für Deutschland fikk 12,6 prosent av stemmene og dermed 94 seter i nasjonalforsamlingen ved riksdagsvalget i 2017.

  Leave a comment:


 • Znuddel
  replied
  Tysk etterretning har satt hele Alternativ for Tyskland (AfD) på sin liste over mistenkte høyreekstremister.

  >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker <<<<<, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM]

  Leave a comment:


 • schaly
  replied
  >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker <<<<<, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM]
  «I beste fall er rundt halvparten av våpnene til det tyske militæret klare for bruk, hevder lederen for soldatforeningen i landet.
  – For noen systemer, som helikoptre eller de gamle Tornado-jetflyene, er det enda verre. Situasjonen er kritisk, sier han.«  Leave a comment:


 • Znuddel
  replied
  HeliOperations i Sørvest England har overtatt en rekke Sea King helikoptre og en Sea King simulator fra The Royal Navy, selskapet har fått en langsiktig kontrakt med den tyske marine der oppdraget består i å gi SAR trening til tyske Sea King mannskap.

  Sea King helikoptrene i Tyskland forventes nå å være operative helt frem til 2025 da leveransen av nye NH90 helikoptre er svært forsinket.

  >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker <<<<<, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM]

  Leave a comment:


 • Kdo_Under
  replied
  Opprinnelig skrevet av Din_Laban Vis post
  Ukultur kan man få i alle systemer. Det som er litt spesielt her er Tysklands historikk.
  Tyskland har hatt problemer med dette i årevis
  Noen husker kanskje videoen der noen luringer drev med henrettelsesøvelser før avreise til Kosovo.
  Det er også en årevis tradisjon at det ses mellom fingrene med høyreelementer i Politistyrkene, til en slik grad at det har kostet liv.

  Høyreekstremisme er kjent for å flokke seg til væpnede styrker i alle land. Det varierer svært hvor godt det håndteres.
  Det er ikke uvanlig å finne en større grad av høyreridning i de fleste kretser av yrkesoldater(Også i Norge), det er når det bikker over til for langt utfordringen kommer.
  Når er det for langt, og hvordan skal man se det?
  Om noen snakker om eksempelvis globalisme under ett fylleslag i messa så er det ikke nødvendigvis mer enn at de stemmer på SP. På samme tid er ofte bruken av det ordet hundefløyten høyreekstreme bruker for å skjule hva de egentlig mener. Hvordan skal man klare å se det?
  Lemmy hadde kåken full av hakekors, men var sterkt antinazistisk, hvordan ser du det på en vanlig Bundeswehr vervet uten å bruke enorme resurser på å tråle hans internetthistorik?
  Tid som er mye lettere å bruke på det utenfor organisasjonen som venstreekstremister eller IS?

  Så Tyskerne har gjort slik de har gjort i Politiet, latt det være fordi det ikke har sett ut som et problem på overflaten.
  Dette er ting som stadig har dukket opp i både USA og Frankrike, og i noe mindre grad i UK, plutselig så finner man nynazister ved prioriterte avdelinger, eller ved krigskoler.
  Forskjellen er at man bruker ressurser på å luke ut i andre land, mens man i Tyskland sier at avdelingen tydeligvis ikke tar seg selv seriøst nok til å ta grep selv.
  Så er det også dette med historien, Britiske og Franske avdelinger kan fortsatt snakke varmt om felttog der de har reist ut i verden og massakrert lokalbefolkningen. USA har en god del med indianerundertrykkelse som ikke helt er glemt.
  Straks en Tysk avdeling mimrer om noe som helst så lukter det vondt(med rette), slik som da KSK brukte Afrikakorps-palmen i Afghanistan.

  Kanskje er det slik at vanlig sjåvinistisk rasisme kan holdes i sjakk der avdelingene har sine historiske svin på skogen, og ekstremistene da blir utskuddene?

  Det er ikke første gang hele avdelinger har blitt lagt ned grunnet dårlig avdelingskultur. Canada la ned sine fallskjermavdelinger etter tortur i Somalia. det finnes ikke lenger noe 1. REP da de ville delta i statskupp.

  Leave a comment:


 • Signal_m
  replied
  @alle

  Min forrige post i tråden var en kommentar til @Rittmesters post rett over om terminologi på ville veier.
  Jeg mente at generell verneplikt ville gjort at enten journalist eller noen ansvarlige over henne i kjeden hos Aftenposten hadde sett det håpløse i oversettelsen til «kuler» og «runder».

  Problemene i Tyskland er jeg enig i at lukter ledelsesproblem og manglende innsyn over tid.

  Leave a comment:


 • Din_Laban
  replied
  Ukultur kan man få i alle systemer. Det som er litt spesielt her er Tysklands historikk.

  Leave a comment:


 • Rittmester
  replied
  Sorry, mente generelt.

  Leave a comment:


 • Gnist
  replied
  Rittmester Mener du SAS eller generelt?

  Leave a comment:


 • Rittmester
  replied
  Jeg skal moderere utsagnet mitt over - jeg blir ikke mer provosert av journalistisk utilstrekkelighet enn jeg blir av nynazister, men jeg syntes nå i hvert fall Aftenposten kunne ha holdt seg med noen faglig kapable.

  Når det gjelder saken, så kan nok verneplikt ha en innvirkning, men jeg tror det finnes andre faktorer også. Hva med Storbritannia? Vel nok er det pøbler blant soldatene, men så vidt jeg vet har det ikke utviklet seg en slik systemisk ukultur. Kan det ha å gjøre med institusjonelle tradisjoner? Rett og slett at regimentets sersjantmajor slett ikke vil finne seg i at ekstremister får fotfeste?

  Leave a comment:


 • Gnist
  replied
  Selv har jeg lenge hatt en noe naiv/stereotypisk oppfatning av nynazister som (ofte) mindre ressurssterke og irrasjonelle individer, men har hørt fra folk med peiling at det gjerne dreier seg mindre om typiske skinheads i disse dager.

  Nå vet jeg ikke i hvilken grad disse tjuetalls (?) KSK-soldatene bekjenner seg til ekstreme standpunkt, men det virker spesielt og en smule forstyrrende når kapable folk i et høyprestasjonsmiljø bikker den veien. Men ja, det lukter også ledelsessvikt.

  Leave a comment:


 • Din_Laban
  replied
  Opprinnelig skrevet av Signal_m Vis post
  Dette er et nedslående resultat av manglende fgtj i de brede lag av befolkningen
  Det er plausibelt, og gjennom å ha et system uten verneplikt får man et system med en eller annen grad av selvseleksjon. Da kan i større grad personer med uønskede motivasjoner tiltrekkes systemet.

  I denne sammenhengen har 'noen' tillat utviklingen i denne avdelingen, og da blir det et ledelsesproblem.

  Leave a comment:


 • Din_Laban
  replied
  Opprinnelig skrevet av Rittmester Vis post
  Mer om saken, selv om jeg kjenner jeg blir mest provosert over at Aftenpostens journalist snakker om ‘kuler’ og ‘runder’ som skal være stjålet.
  >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker <<<<<, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM]
  Norsk media bedriver autooversetting fra google titt og ofte, og uttaler seg om ting de egentlig ikke har så mye peiling på.

  Leave a comment:


 • Signal_m
  replied
  Dette er et nedslående resultat av manglende fgtj i de brede lag av befolkningen

  Leave a comment:


 • Rittmester
  replied
  Mer om saken, selv om jeg kjenner jeg blir mest provosert over at Aftenpostens journalist snakker om ‘kuler’ og ‘runder’ som skal være stjålet.
  >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker <<<<<, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM]

  Leave a comment:


 • M72
  replied
  DW: >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker <<<<<, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM]
  Last edited by M72; DTG 020739 Jul 20, . Begrunnelse: Alt for treig

  Leave a comment:


 • Rittmester
  replied
  En av de fire kampavdelingene til KSK legges ned etter at det er avdekket at avdelingen er gjennomsyret av nazister. KSK (Kommando Spezialkräfte) er den tyske ekvivalenten til FSK.

  Forsvarets forum: >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker <<<<<, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM]

  New York Times:
  Germany cracks down on right-wing infiltration

  Germany’s defense minister said she would partially disband the country’s most elite special forces unit, saying it had been infiltrated by far-right extremism.

  Defense Minister Annegret Kramp-Karrenbauer said one of the unit’s four fighting companies would be dissolved. She said the unit — known by its German acronym, KSK — had “developed and promoted extremist tendencies” and called its leadership “toxic.”

  What remains of the KSK has until the end of October to overhaul its recruitment, training and leadership practices, and it will not be allowed to rejoin any international military exercises or missions until it has done so.

  The announcement came six weeks after investigators discovered a trove of Nazi memorabilia, stolen ammunition and explosives on the property of a sergeant major who had served in the KSK since 2001.
  Jeg fant også denne artikkelen fra 2006 i Aftenposten: >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker <<<<<, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM]
  Følgende avsnitt kan også være relevant for dagens sak:
  Den daværende sjefen for KSK, Reinhard Günzel, fikk regelrett sparken i november 2003. Blant anklagene mot ham var at han tolererte personer som angivelig hadde antisemittiske og høyreekstremistiske holdninger.Günzel skrev et brev hvor han støttet i et medlem av Forbundsdagen som ble angrepet for antisemittisme. Günzel ba ham "holde den modige kursen" og "ikke la seg forvirre av angrepene fra den overveiende venstre leir". To timer etter at brevet ble kjent, ga daværende forsvarsminister Peter Struck ham avskjed. For vel to år siden var det oppstyr da det viste seg at unge rekrutter ble til dels brutalt behandlet av sine egne. Det hele toppet seg med liksomhenrettelser under en terrorøvelse.

  Leave a comment:


 • Znuddel
  replied
  Tyskland kjøper både amerikanske og europeiske kampfly:

  Det dreier seg om 90 >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker <<<<<, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM] fra Airbus og 45 av Boeings F-18-maskiner.

  >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker <<<<<, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM]


  German MoD Confirms The Intention To Buy a Mixed Fleet of 45 >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker <<<<<, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM] (to replace the nuclear capability of the >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker <<<<<, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM]) and >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker <<<<<, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM] Aircraft (to replace the Electronic Warfare (EW) capability of the >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker <<<<<, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM]).

  >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker <<<<<, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM]

  The news sparked a lot of debate as it was sent the same day the Minister had to cancel a public presentation of the acquisition program. Some members of the Parliament are complaining that the U.S. based Boeing should not be granted an weapons deal worth several billion dollars instead of the >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker <<<<<, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM]. At the same time, the Social Democrats are playing for time as a part of the party wants to leave >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker <<<<<, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM] and remove the 20 U.S. >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker <<<<<, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM] from Büchel Air Base, adding also that they were not informed from the Minister about the decision.

  >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker <<<<<, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM]

  Leave a comment:


 • MWD
  replied
  >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker <<<<<, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM]

  Kun ti av 53 tyske Tigerhelikoptre, og 12 av 99 NH90 er operative. Tyskland skylder på Airbus.

  Leave a comment:


 • Rittmester
  replied
  Sånn bortsett fra at kartet er over Berlin og ikke Tyskland?

  Leave a comment:


 • yamaha
  replied
  Siden kartet over Tyskland etter 1945 er oppe, er det noen som har en god forklaring på hvorfor den franske sonen er helt øverst(og lengst unna det franske grensa), mens den amerikanske sonen er nærmest Frankrike?

  Leave a comment:

Forsvarets historiske filmarkiv

Collapse

Working...
X
Besøksstatistikk